Kurban nasıl pay edilir? Kurban eti kaç kişiye verilir?
Kurban nasıl pay edilir? Kurban eti kaç kişiye verilir? Milyonlar kurban ibadetlerini yerine getiriyor. Sabah saatlerinden itibaren kurban kesim yerlerine randevu usulu alınan vatandaşların büyük kısmı işlemlerini tamamladı. Kurbanını kesenler etin nasıl pay edileceğini ve kaç kişiye pay edileceğini araştırıyor. Peki, Kurban nasıl pay edilir? Kurban eti kaç kişiye verilir? Kurban eti kaç kişiye pay edilir? İşte Diyanet'in açıklaması...
20.07.2021 Gündem
Kurban etini saklama ve pişirme tüyoları! Kurban eti nasıl saklanır?
Kurban etini saklama ve pişirme tüyoları! Kurban eti nasıl saklanır? Kurban Bayramı geleneği olan etin kesimden sonra doğru şekilde muhafaza edilmesi ve pişirilmesi büyük önem taşıyor. Etin kesim sonrası bakteri ile enfekte olmasına karşı hızla 7 derecenin altında soğutulması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, etlerin birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetinde veya yağlı kağıda sarılarak muhafaza edilmesini tavsiye ediyor. Donmuş etin kalorifer, soba üzerinde ve oda sıcaklığında çözülmeye bırakılmasının sağlık açısından riskler taşıdığına dikkat çeken uzmanlar, çözülme işlemi için buzdolabının alt bölmesinin kullanılmasını öneriyor.
15.07.2021 Sağlık
Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti kaç saat bekletilmeli? Uzmanlar uyarıyor!
Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti kaç saat bekletilmeli? Uzmanlar uyarıyor! Kurban Bayramı için sayılı günler kaldı. ‘Kurban etinden ya da kurbanlık alanlardan virüs geçer mi?’ konuları gündemde yerini korurken, kırmızı et tüketiminin arttığı bayramda beslenme şekline de dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde özellikle diyabet, hipertansiyon, kalp ve damar hastaları gibi kronik rahatsızlığı bulunan kişiler bu süreçten daha çok etkilenebilir. Peki, Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti kaç saat bekletilmeli? Kurban eti hemen yenir mi? Kurban eti nasıl pişirilmeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Selin Cengiz, kurban etinin saklanmasından pişirilmesine dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
28.07.2020 Gündem
Uzmanlar uyardı! Sakın yemeyin...
Uzmanlar uyardı! Sakın yemeyin... Diyetisyen Özge Özdemir, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala beslenme, et tüketimi ve et saklanması konularında uyarılarda bulundu.
27.08.2017 Sağlık