Kurban eti tüketmeden önce bunu mutlaka yapın! Karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlığa neden oluyor!
Kurban eti tüketmeden önce bunu mutlaka yapın! Karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlığa neden oluyor! Kurban Bayramı geldi çattı. Uzmanlar uyarıyor! Karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlığa neden olabilir! Kurban etini dinlendirme, pişirme, saklama gibi konularda merak edilenleri Diyetisyen Büşra Dinç anlattı. Peki, Kurban eti ne kadar süre dinlendirilmeli? Dinlendirmeden tüketilen etin zararı var mı? Kurban eti nasıl pişirilmeli, nerede saklanmalı? İşte detaylar…
6.07.2022 Sağlık
Kurban Bayramı’nda fazla et tüketimi zararlı mı? Et tüketimi kabızlık yapar mı? Et tüketimi ile kanser gelişimi arasında bir ilişki var mı?
Kurban Bayramı’nda fazla et tüketimi zararlı mı? Et tüketimi kabızlık yapar mı? Et tüketimi ile kanser gelişimi arasında bir ilişki var mı? Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bu günlerde uzmanlardan bayram uyarıları geliyor. Kronik rahatsızlıkları olanların Kurban Bayramı’nda et tüketime özen göstermesi konusunda uyaran uzmanlar, aşırı et tüketiminin susuzluk, kabızlık, kötü nefes kokusu yapabileceğine dikkat çekiyor. Kırmızı et tüketimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Muharrem Battal anlattı.
4.07.2022 Sağlık
Kurban etini bekletmeden yemek zararlı mı? Kurban etini nasıl pişirmeliyiz?
Kurban etini bekletmeden yemek zararlı mı? Kurban etini nasıl pişirmeliyiz? Bayramlar beslenme düzenimizin değiştiği özellikle şerbetli tatlı ve hamurişi tüketimimizin arttığı özel günler. Kurban Bayramı’nda bunlara ek olarak et tüketimi de artıyor. Ancak bu yiyecekleri doğru şekilde ve uygun miktarlarda tüketmediğimizde sindirim problemleri, mide ağrısı, kabızlık, şişkinlik, tansiyon yükselmesi gibi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz “Kalp-damar, yüksek tansiyon, diyabet, böbrek hastalığı gibi herhangi bir hastalığı olanlar başta olmak üzere herkes beslenmede hata yapmadan bu süreci geçirmeye dikkat etmeli. Özellikle son 1.5 yıldır pandemi gölgesinde geçirdiğimiz bayramlarımızda güçlü bir bağışıklık sistemi için doğru beslenmeye önem vermemiz gerektiğini unutmamak gerekiyor. Aşırı şeker ve yağ tüketimi gibi beslenme hataları ile bağışıklığımızı düşürmemeye dikkat etmek de önceliklerimizden olmalı” diyor.
15.07.2021 Sağlık