Kumbara

Kumbara

Son dakika Kumbara haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kumbara ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kumbara haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kumbara

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kumbara gelişmeleri de dahil olmak üzere 91 kumbara haberi bulunmuştur. Tüm kumbara haberleri aşağıda listelenmiştir.
2. Sınıf Paralarımız: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
2. Sınıf Paralarımız: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Günlük hayatımızda alış veriş yaparken para kullanılmaktadır. Bu bağlamda her ülkenin kullanmış olduğu para birimi farklıdır. Türkiye de TL yani Türk Lirası para birimi olarak kullanılmaktadır.
25.12.2023 Eğitim
Ziraat Bankası 2000 TL hediye veriyor mu, Ziraat Bankası 2000 TL hediye para doğru mu?
Ziraat Bankası 2000 TL hediye veriyor mu, Ziraat Bankası 2000 TL hediye para doğru mu? Ziraat Bankası 2000 TL hediye veriyor mu? Haber sitesi adı altında spam haber yapan sitelerin yalan haberleri nedeniyle vatandaşlar Ziraat Bankası'nın 2000 TL hediye verip vermediğini sorgulamaya başladı.
8.11.2023 Ekonomi
Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir?
Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir? Tayyab, Türkiye'nin ilk İslami kartı mottosuyla kullanıma sunuldu. Bir mobil uygulama üzerinden çalışan ilk İslami kart Tayyab Türkiye’de kullanıma başlandı. Karta ait internet sitesinde kartla ilgili “İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor” ifadelerin kullanıldı. Peki, Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin? Tayyab kurucusu kim? Tayyab İslami kart nasıl alınır, Tayyab Kart özellikleri nedir?
16.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Özhaseki: Hatay'ı canlandırmak bizim görevimiz
Bakan Özhaseki: Hatay'ı canlandırmak bizim görevimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi Hatay'da değerlendirmelerde bulundu. Özhaseki, "Şehir merkezlerinde sağlam olan, zeminde bir sıkıntı olmayan yerleri yeniden canlandırıp eski haline kavuşturmak bizim görevimizdir. Yeni bir yol haritasıyla hızlı şekilde hayatını nasıl normale dönüştürürüz, Hatay'da nasıl eskisi gibi canlılık başlar bunun peşindeyiz" dedi.
17.06.2023 Ekonomi
Emine Erdoğan, Darülaceze’de çocuk yuvasını ziyaret etti
Emine Erdoğan, Darülaceze’de çocuk yuvasını ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Darülaceze'de düzenlenen iftar programında, Darülaceze sakinleri, gönüllüleri ve personeliyle bir araya geldi.
8.04.2023 Gündem
BES'te yeni dönem! Resmen değişti, 3 yıl şartı ve...
BES'te yeni dönem! Resmen değişti, 3 yıl şartı ve... BES’te peş peşe değişiklikler yapıldı. Yapılan düzenlemelerin ardından yeni döne başladı. Bu yeniliklerin en önemlilerinden birisi de 18 yaş altı çocukların da sisteme girebilmeleri oldu. Aileler çocukları için bireysel emeklilik hesabı açarak bir kumbara gibi para biriktirebilecek. Anne-babalar çocuklarının ilerleyen yaşlarda birikim elde etmesini sağlamak için BES'e dahil oluyor. Böylece hem küçük yatırımlar ile birikim sağlanıyor hem de devlet desteğinden yararlanmak mümkün oluyor. Yapılan değişiklikle BES'te devlet desteği artırıldı. Ayrıca avans sistemi de devreye alınarak nakit para ihtiyacı durumunda Bireysel Emeklilik Sistemi'nden para çekmek de mümkün hale getirildi. Artık sandık, dernek, vakıflarda çalışan ve emekli olanlar da birikimlerini BES hesabına aktarabilecek. Son düzenleme ile de ise bireysel emeklilik sistemine 500 bin dolar yatıran ve 3 yıl sistemde kalan yabancılar da Türk vatandaşlığı alabilecek. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...  
14.05.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Ve değişti devrim gibi karar, 3 yıl şartı, artık...
BES'te yeni dönem! Ve değişti devrim gibi karar, 3 yıl şartı, artık... Emeklilik bekleyen milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren devrim gibi karar. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde her şey değişiyor. SEDDK genelge ile duyurdu. SEDDK, Bireysel emeklilik sisteminde fon dağılımı değişikliği yapmak isteyen müşterileri için emeklilik şirketlerine danışmanlık yapma yetkisi tanıyan genelge yayımladı. Böylece emeklilik şirketleri artık müşterilerine fon dağılımı düzenleme tavsiyesi verebilecek. Diğer yandan robotların yönettiği fonlar için de yapay zeka desteği alınmasının önü açıldı. BES'te yaş sınırının kaldırılmasının ardından sandık, dernek, vakıflarda çalışan ve emekli olanlar da birikimlerini BES hesabına aktarma olanağı getirilmişti. BES’e ilk aktarımın yapıldığı tarihten itibaren sakatlık ve ölüm dışında BES’ten 3 yıl içinde çıkılamayacak. Öte yandan BES katılımcılarına maaş ödemesi de gündemde. çalışmalar başlatıldı. 2022 yılı içerisinde bu konuda da önemli adımlar atılması bekleniyor.
18.04.2022 Ekonomi
Kredi - kredi kartı kullananlar dikkat! Banka borçları ile ilgili flaş detay, hemen...
Kredi - kredi kartı kullananlar dikkat! Banka borçları ile ilgili flaş detay, hemen... Kredi, kredi kartı borcu olanları çok yakından ilgilendiriyor. Sadece banka borçları değil aynı zamanda banka dışındaki tüm borçları da kapsıyor. Günümüz şartlarında neredeyse herkesin ya kredi ya da birikmiş kredi kartı borcu bulunuyor. Enflasyondaki artış vatandaşların alım gücünü olumsuz olarak etkilerken, kredi kartı kullanım oranları da giderek artıyor. Ancak kart borçlarının tamamının ödenmemesi durumunda kişi faiz yükü ile karşı karşıya kalıyor. Bu durumda ilk yapılan yeni bir kredi kartı başvurusu yapmak veya banka kredisi kullanmak oluyor. İlk etapta borç sorunu çözülse de kullanılan kredi ve kredi kartı ödemelerinin toplamı kişinin aylık geliri ile karşılayamayacağı noktaya ulaştığında, yeniden birikmiş borçlar oluşuyor. Bu durum kişiyi finansal olduğu kadar psikolojik olarak da etkiliyor. Peki böyle bir durumda nasıl bir yol izlemek gerekiyor? Hem ekonomik hem de psikolojik olarak borcun etkisinden kurtulmak mümkün mü? İşte yapılması gerekenler...
1.04.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem başladı! Büyük değişiklik, artık...
BES'te yeni dönem başladı! Büyük değişiklik, artık... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem başladı. Birçok yenilik art arda açıklandı. Bu yeniliklerin en önemlilerinden birisi de 18 yaş altı çocukların da sisteme girebilmeleri oldu. Aileler çocukları için bireysel emeklilik hesabı açarak bir kumbara gibi para biriktirebilecek. Anne-babalar çocuklarının ilerleyen yaşlarda birikim elde etmesini sağlamak için BES'e dahil oluyor. Böylece hem küçük yatırımlar ile birikim sağlanıyor hem de devlet desteğinden yararlanmak mümkün oluyor. Yapılan değişiklikle BES'te devlet desteği artırıldı. Ayrıca avans sistemi de devreye alınarak nakit para ihtiyacı durumunda Bireysel Emeklilik Sistemi'nden para çekmek de mümkün hale getirildi. Öte yandan artık sandık, dernek, vakıflarda çalışan ve emekli olanlar da birikimlerini BES hesabına aktarabilecek
9.03.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve...
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni bir dönem başladı. Değişiklik kararları tek tek açıklandı. Devlet katkısı arttı. Yeni düzenlemeler ile birlikte katılımcılar eğitim, evlilik, konut alımı gibi hallerde nakit paraya ihtiyaç duyarsa, BES'teki birikimlerinden avans kullanabilecek. Birikimlere devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltildi. Böylece BES için 100 lira yatıran bir katılımcı için devlet de 30 lira ilave edecek. Ayrıca yıllık devlet katkısı limitini aşan katkı payları için müteakip yıllarda devlet katkısının alınabilmesinin yolu açıldı, böylece sisteme toplu ödeme yapmanın cazibesi artırıldı. İşte BES'te yeni dönem ile ilgili bilinmeyen detaylar...
6.02.2022 Emekli
Emeklilikte yeni dönem! Avans çekilebilecek! Yüzde 50 oranında...
Emeklilikte yeni dönem! Avans çekilebilecek! Yüzde 50 oranında... Emeklilik ile ilgili flaş gelişme! Bireysel Emeklilik Sistemi(BES)'nde yeni dönem! Milyonları kapsıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte Sigortacılık ve Özel emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun belirleyeceği durumlarda sistemden ayrılmadan önce devlet katkısı hesabındaki tutarlar hariç birikimin yüzde 50'sine kadar ödeme yapılabilecek. Yatırılan anapara ve nemasının yarısına kadarlık kısmı avans olarak çekilebilecek. Kısmen yapılan ödeme tutarının yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde devlet katkısı hesabındaki tutardan da ödeme gerçekleşebilecek. Kurum'un belirleyeceği kapsamda evlilik, ev alma, eğitim, iş kurma, bedelli askerlik gibi durumlarda ödeme imkânı sağlanacak. Avans aldıktan sonra bir süre sistemde kalınması gerekecek. Sistemde 60 bin lira birikimi olan 30 bin lirayı avans alabilecek. Devlet katkısı hesabından da avans olarak çektiği tutarın yüzde 25'i oranında 7 bin 500 lira ödeme yapılacak.
8.01.2022 Emekli
Çocuklarda sorumluluk bilinci nasıl oluşturulur? Çocuklarda sorumluluk bilinci nasıl oluşturulur?
Çocuklarda sorumluluk bilinci nasıl oluşturulur? Çocuklarda sorumluluk bilinci nasıl oluşturulur? Hepimiz hayatımızda kurduğumuz ilişkilerde karşımızdaki kişilerin sorumluluk ve önceliklerini bilmesini ve buna uygun hareket etmesini isteriz. Bununla birlikte; ebeveyn, eş, çalışan/ işveren, vatandaş olarak içinde bulunduğumuz tüm toplumsal rollerin sorumlulukları vardır ve bunları yerine getirmemiz beklenir. Sorumluluk duygusu, sorumlulukların farkında olma ve buna uygun hareket etme becerisi yaşama dair hemen her konu gibi, erken çocukluk-çocukluk döneminde atılmış sağlam temeller üzerine inşa edilir. Ata Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, sorumluluk kavramı ve çocuklarımıza sorumluluk duygusu kazandırma konusu hakkında bilgi verdi.
7.01.2022 Eğitim
BES'te yeni dönem! Hesaplar değişti, devlet desteği arttı, 15 lira...
BES'te yeni dönem! Hesaplar değişti, devlet desteği arttı, 15 lira... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem başladı. Temmuz ayı itibarı ile 18 yaş altındaki kişiler de BES'e katılabiliyor. Birçok aile çocuklarını küçük yaşlardan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil ediyor. BES'e katılımcılarına devlet tarafından destek sağlanıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde asgari ücrete gelen artışla birlikte yeni oranlar ortaya çıktı. Asgari ücretin brüt 5004 liraya ulaşmasından dolayı devlet katkısı tavanı 60 bin 48 liraya ulaştı. Hem otomatik BES hem de gönüllü BES yaptıranlar devletten her ay yatırdıkları paranın yüzde 25'ini devlet katkısı olarak aldığından yılda toplamda 120 bin lira BES'e yatırdığında 30 bin lira almış olacak. BES'te olanların 2022'de biriktirdiği yıllık 60 bin liraya karşı ise devlet 15 bin lira verecek.
20.12.2021 Emekli
İndirim üstüne indirim! Ve belli oldu, yüzde 60-70 oranında…
İndirim üstüne indirim! Ve belli oldu, yüzde 60-70 oranında… İndirim için tarihler tek tek açıklandı. Herke bu günleri bekliyordu. Kıyafetlerden teknolojik ürünlere kadar pek çok ürün indirime giriyor. Sakın halka açık Wi-Fi ile alışveriş yapmayın. İhtiyaçların uygun fiyatlara karşılanabilmesi için en cazip ay kasım! Bu ay indirim kampanyaları peş peşe gelecek. Bazı ürünlerde yüzde 60-70’e varan avantajlar sunulacak üç özel gün ve tarihler şöyle: ‘11 Kasım Bekarlar Günü’, ‘26 Kasım Black Friday (Efsane Cuma)’, ‘29 Kasım Siber Pazartesi’...
5.11.2021 Ekonomi
Para nasıl biriktirilir? Düşük bütçe ile birikim yapmanın yolları... Kredi kartı, banka hesabı, borçlar...
Para nasıl biriktirilir? Düşük bütçe ile birikim yapmanın yolları... Kredi kartı, banka hesabı, borçlar... Pandemi sürecinde pek çok kişi ekonomik olarak zor günler geçirdi. Hayatın normale dönmeye başlamasıyla iş yerleri açıldı, çalışanlar tam olarak eski hayatlarına dönmeseler de çalışma hayatı yeniden canlandı. Bu dönemde artık pandemi borçları ödenmeye başladı. Yaşanan pandemi tasarrufun önemini de ortaya çıkardı. Hayat akışı içerisinde beklenmedik olaylar sonucu maddi destek ihtiyacı doğabiliyor. Dolayısıyla para biriktirmek de herkes için büyük önem taşıyor. Ancak borçları olan kişiler tasarruf yapamayacaklarını düşünüyor. Adım adım borçların kapatılması ve tasarruf önlemleri ile para biriktirilmesi mümkün. İşte birikim yapmak isteyenler için ipuçları...
31.10.2021 Ekonomi
Kredi kartı, kredi borcu olan milyonları ilgilendiriyor! Hemen...
Kredi kartı, kredi borcu olan milyonları ilgilendiriyor! Hemen... Günümüz şartlarında bankalara kredi kartı ya da kredi borcu olmayan pek az kişi bulunuyor. Hemen herkes de bu borçlardan kurtulmak istiyor. Ancak özellikle kredi kartı ödemelerinde genellikle sadece asgari ödeme tutarı ödeniyor ve kart kullanılmaya devam ediyor. Durum böyle olunca da borcun tamamen kapanması mümkün olmuyor. Kredi ödemeleri daha tutarlı bir şekilde yapılsa da ödeme güçlüğü başladığı zaman kredi borçları da aksayabiliyor. Banka borçlarının zamanında ödenmemesi faiz olarak vatandaşın cebine yansıyor. Özellikle kredi kartı kullanımında nakit ödeme yapılaması, daha kolay alışveriş yapılmasına neden oluyor. Kredi kartı kullanan herkesin öncelikle ekstresini detaylı bir şekilde incelemesi, hesap kesim ve son ödeme tarihlerini bilmesi, faiz oranları hakkında fikir sahibi olması ve nereye ne kadar ödeme yaptığını takip etmesi gerekiyor. Kredi kartı takibi ile borçların belirlenmesi ve sonrasında izlenecek adımlarla kart borçlarından kurtulmak mümkün. İşte yapmanız gerekenler...
28.10.2021 Ekonomi
Fiyatlar 305 TL! Veliler dikkat, hemen yapmanız gereken...
Fiyatlar 305 TL! Veliler dikkat, hemen yapmanız gereken... Milyonlarca öğrenci için 6 Eylül'de okul zili çalıyor. Uzun süredir yüz yüze eğitime ara veren öğrenciler okulların açılmasını beklerken veliler okul öncesi masrafları düşünmeye başladı. Bir öğrencinin başlangıç için okul giderleri yaklaşık 305 TL tutuyor.
26.08.2021 Ekonomi
MEB resmen harekete geçti! Okullarla ilgili flaş karar, tüm Türkiye'de...
MEB resmen harekete geçti! Okullarla ilgili flaş karar, tüm Türkiye'de... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'dan son dakika açıklaması geldi. Resmen harekete geçildi. 81 ile talimat verildi. Her okulda olacak. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. Okulların açılması ve yüz yüze eğitimle ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim-öğretim yılına okulların hazır hale gelmesi için açıklama yaptı. Okullarda maskelerin bulundurulacağı ve ihtiyaç halinde yenisi ile değiştirileceği bölmelerin hazırlanması istendi. Öte yandan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, selden etkilenen bölgelerde okullardaki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek "Eğitim öğretimin başlayacağı zamana kadar afet bölgesindeki eksiklikleri gidereceğiz." dedi. Özer, bölgedeki öğretmenlerin başta barınma olmak üzere her türlü ihtiyacının karşılanması için harekete geçtiklerini ifade etti.
14.08.2021 Eğitim
Beynin yorulduğunu gösteren 6 önemli işaret!
Beynin yorulduğunu gösteren 6 önemli işaret! Toplumdaki yaşlı bireylerin oranı her geçen gün artarken, bilimsel çalışmalarla yeni soruların yanıtları aranmaya başlandı: İleri yaşlara ulaşmayı başaran bir bireyin beyni diğer organları kadar sağlıklı kalabilecek mi? Bir bireyin böbrekleri, akciğerleri, karaciğeri ve kalbi sağlıklı kalırken, beyni bu organlara oranla daha hızlı yaşlanabilir mi? Son yıllarda üzerinde durulan “Bilişsel Rezerv Teorisi”; beynimizin bir kumbara gibi doğuştan itibaren beslenme biçimimiz, aldığımız eğitim, yaşam tarzımız ve geçirdiğimiz hastalıklar sonucunda zenginleştiği ya da fakirleştiği, bir başka ifadeyle ‘erken yorulduğu’ esasına dayanıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Seçkin beynimizde hasar oluşturan 6 problemi anlattı.
15.03.2021 Sağlık
18 yaş altına BES müjdesi! BES çocuklar için kumbara işlevi görecek!
18 yaş altına BES müjdesi! BES çocuklar için kumbara işlevi görecek! Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’ndaki Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili açıklamaları, sigorta ve bireysel emeklilik sektöründe büyük heyecan yarattı. "BES çocuklarımız için kumbara işlevi görecek" diyen Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, “18 yaş altı 23 milyon genç nüfusumuzun yarınlarını BES ile güvence altına alıyoruz” dedi. Peki, 18 yaş altına BES yapılıyor mu? 18 yaş altına BES zorunlu mu olacak? Çocuklar için BES nasıl olacak? İşte detaylar...
14.03.2021 Ekonomi
İzmir depreminin sembol ismi Ayda'ya sürpriz doğum günü kutlaması
İzmir depreminin sembol ismi Ayda'ya sürpriz doğum günü kutlaması İzmir'de, 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 91 saat sonra Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından çıkarılan Ayda Gezgin için 4. yaş gününde kutlama yapıldı.
16.12.2020 Yaşam
57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, En İyi Film ödülü Azra Deniz Okyay'ın yönettiği "Hayaletler" filmine gitti.
10.10.2020 Kültür Sanat
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor bakan canlı yayında duyurdu! Ödemeler...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor bakan canlı yayında duyurdu! Ödemeler... Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk canlı yayında açıkladı. Bakan Selçuk, "Normal çalışma düzenine dönen çalışanlara prim desteği veriyoruz. Prim desteği 1000 lira. Kısa çalışmadan faydalandıkları oranda verilecek" dedi. Bakan Selçuk, "Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) alımlarının sonuçlarını haftaya açıklıyoruz" ifadelerini kullandı.
12.09.2020 Çalışma Hayatı
Türkiye İş Bankası 'Karneni Göster, Kitabını Al' kampanyası - Karneni göster kitabını al kampanyasından nasıl yararlanılır?
Türkiye İş Bankası 'Karneni Göster, Kitabını Al' kampanyası - Karneni göster kitabını al kampanyasından nasıl yararlanılır? İş Bankası karneni göster kitabını al 2020 kampanyası 13. Yılına girdi. Türkiye İş Bankası’nın 2007-2008 eğitim öğretim yılında başlattığı, 'Karneni Göster, Kitabını Al' kampanyası, bu yıl 13’üncü kez gerçekleştiriliyor. Çocuklara küçük yaştan itibaren okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirilen kampanyada kitaplar, virüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle bu yıl İş Bankası şubelerinden dağıtılmak yerine, www.kumbaradergisi.com sitesi üzerinden ya da mobil cihazlara indirilen Kumbara Dergisi uygulamasıyla dijital olarak sunuluyor. İşte karneni göster kitabını al 2020 kampanyası…
22.06.2020 Eğitim
Zile basıp içeri girdi, 35 bin TL'lik ziynet eşyasını alıp kaçtı
Zile basıp içeri girdi, 35 bin TL'lik ziynet eşyasını alıp kaçtı İstanbul Büyükçekmece'de gündüz vakti eve giren hırsız 35 bin TL'lik ziynet eşyasıyla ortadan kayboldu.
29.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kumbara ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kumbara haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.