Covid-19’a yakalanan 4 kronik böbrek hastasından biri ölüyor!
Covid-19’a yakalanan 4 kronik böbrek hastasından biri ölüyor! Türk Nefroloji Derneği, 2021 Yılı “Dünya Böbrek Günü” etkinlikleri kapsamında dünyada ‘sessiz salgın’ olarak da bilinen Kronik Böbrek Hastalığının çarpıcı etkilerini ortaya koydu. Hastalığın küresel tehdit seviyesinde ilerlediğine ve çok ciddi sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Kenan Ateş, “Kronik böbrek hastalığı dünyada her 10 erişkinden birini etkiliyor ve her yıl 2,5 milyon kişi hastalığın yol açtığı sorunlar nedeniyle hayatını kaybediyor ve maalesef Türkiye, böbrek hastalığı sıklığının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor” dedi.
11.03.2021 Sağlık
Yapay zekâ yeni ilaç keşfedecek
Yapay zekâ yeni ilaç keşfedecek Yapay zekâ, sağlık alanındaki çalışmalarıyla geleceğe yön verecek. Kronik böbrek hastalığı ve idiyopatik pulmoner fibrozis hastalıklarına karşı potansiyel yeni ilaçlar keşfetmek için makine öğrenme ve yapay zekânın gücünden yararlanacak.
14.05.2019 Bilim ve Teknoloji
Diyaliz hastası artıyor; organ bağışı yetersiz!
Diyaliz hastası artıyor; organ bağışı yetersiz! Kronik böbrek hastalığının her geçen gün arttığını belirten Nefrolog Prof. Ok, diyaliz hastası artarken organ bağışının yetersiz kalmasının yarattığı çıkmaza dikkat çekti.
20.04.2017 Sağlık
TBV'den önemli açıklama!
TBV'den önemli açıklama! 450 milyon kişi diyabetin pençesine düşecek...
15.11.2013 Yaşam