Kromozom

Kromozom

Son dakika kromozom haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kromozom ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kromozom haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kromozom

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kromozom gelişmeleri de dahil olmak üzere 160 kromozom haberi bulunmuştur. Tüm kromozom haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sentrozom Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sentrozomun Görevleri Nelerdir?
Sentrozom Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sentrozomun Görevleri Nelerdir? Sentrozom, organeller içerisinde olup zarsız bir organeldir. Bölünme sırasında kromozomların kutuplara taşınmasıyla beraber birbirlerinden ayrılması görevlerinde bulunurlar. İlkel şekilde bilinen; mantarların bir bölümünde, bitkilerde ve hayvanların hücrelerinde bulunmaktadır. Sentrozomlar; hücre bölünmesinde eşleşmeye yardımcı olan önemli bir yapı parçası şekilde de tanımlanabilir. 
15.02.2024 Gündem
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı Rektör Prof. Dr. Tuncel ilk olarak Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas’ın kurmuş olduğu bitki fizyolojisi, meyve kalite, pestisit kalıntı ve doku kültürü laboratuvarları ile iklim odalarını ziyaret etti.
12.02.2024 Adana
8. Sınıf Fen Bilimleri Dna Ve Genetik Kod Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Fen Bilimleri Dna Ve Genetik Kod Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Canlıların en küçük yapı taşı olan hücrelerin yönetim merkezi çekirdeğidir. Çekirdek, aynı zamanda canlıya ait kalıtsal bilgilerin de bulunduğu yapılardır. Özel proteinler ve DNA birleşmesi sonucu oluşan çekirdek içerisinde kalıtsal etkili genler vardır. Genler ise nükleotidlerden yani moleküllerden meydana gelir. 
24.12.2023 Eğitim
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü mesajları-sözleri! Kısa, uzun, resimli Down Sendromu günü mesajları ve farkındalık kazandıran Down Sendromu sözleri!
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü mesajları-sözleri! Kısa, uzun, resimli Down Sendromu günü mesajları ve farkındalık kazandıran Down Sendromu sözleri! Down Sendromu mesajları ve 21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü resimli sözler için aramalar arttı. Down sendromu, bir genetik bozukluktur. Normalde, insan hücrelerinde 46 kromozom bulunur, ancak Down sendromlu insanlar 21. kromozomlarında bir ekstra kromozom taşırlar, bu nedenle toplamda 47 kromozoma sahiptirler. Down sendromu, çoğu durumda doğum öncesi dönemde, bebeğin genetik materyalinin incelenmesi yoluyla teşhis edilebilir. Down sendromlu insanlar, fiziksel özellikleri, zeka seviyeleri ve sağlık durumları açısından farklılık gösterirler. Biz Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde farkındalık yaratacak sözleri ve mesajları bir araya getirdik. Peki, 21 Mart neden Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlanıyor, İşte Kısa, uzun, resimli seçenekli Down Sendromu mesajları ve Down Sendromu günü sözleri…
21.03.2023 Gündem
Diploit Hücre Nedir, Ne İşe Yarar? Vücuttaki Diploit Hücreler Ne İşe Yarar?
Diploit Hücre Nedir, Ne İşe Yarar? Vücuttaki Diploit Hücreler Ne İşe Yarar? Diploit hücreler somatik hücreler adı ile de bilinen hücrelerdir. Vücut içerisindeki üreme hücreleri dışında var olan tüm hücreler diploit hücrelerdir. 
8.11.2022 Sağlık
Ölümcül hastalıkla doğan Poyraz’ın annesinden ameliyat için destek çağrısı
Ölümcül hastalıkla doğan Poyraz’ın annesinden ameliyat için destek çağrısı İzmit’te, ölümcül olarak kabul edilen ve doktorlar tarafından yaşamla bağdaştırılmayan Patau sendromu (Trizomi-13) tanısıyla dünyaya gelen 7,5 aylık Ertuğrul Poyraz Güven, yoğun bakımda tedavi görüyor. Çoklu organ yetmezliği başlayan çocuğunun acilen bronkoskopi ameliyatı olması gerektiğini ve operasyonun Kocaeli’nde yapılmadığını belirten Eda Güven, çocuğunun İstanbul’daki hastanelere sevki için yardım beklediğini söyledi.
10.06.2022 Yaşam
Bakan Yanık duyurdu! 2021'de 73.9 milyar lira yardım yapıldı
Bakan Yanık duyurdu! 2021'de 73.9 milyar lira yardım yapıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, gündemin sıcak başlıklarını CNN Türk ekranlarında Hafta Sonu programında Hakan Çelik'e değerlendirdi. Bakan Yanık, sosyal yardımlara ilişkin "2002'de sosyal yardımlar 1.3 milyar TL'ydi, 2021'de 73.9 milyar TL'ye çıktı. Şu anda 48 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz" dedi.
2.04.2022 Gündem
Çocukların hangi hastalıklarında cerrahi uygulama yapılmalıdır?
Çocukların hangi hastalıklarında cerrahi uygulama yapılmalıdır? Çocuk hastalıkları söz konusu olduğunda hızlı müdahale kadar, doğru branşa gitmek etkili tedavi için çok önemlidir. Genelde ‘Çocuk hastalıkları’ bölümü ile ‘Çocuk Cerrahisi’ bölümünün karıştırılması hastalık teşhisi için zaman kaybı olabileceğinden ebeveynlere doğru yönlendirici bilgi vermek çok değerli. Çocuk Cerrahisi bölümünden Op. Dr. Mustafa Okumuş ‘Çocuk cerrahisi bölümünün uzmanlık alanları’ hakkında merak edilenleri cevapladı.
16.03.2022 Sağlık
Sperm kalitesini düşürüyor! Cinselliği bitiriyor
Sperm kalitesini düşürüyor! Cinselliği bitiriyor Alkol, sigara tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalarla beslenme, keyif verici madde kullanımı, uyku düzensizlikleri, stres, obezite, yüksek ısı altında çalışma ve sauna gibi sıcak ortamlarda uzun süreler bulunma, aşırı egzersiz yapmak, dar pantolon giymek de sperm sayısını bozan etkenler olarak sıralanıyor.
10.03.2022 Sağlık
Tekrarlayan gebelik kayıplarına neden olan problemler nelerdir?
Tekrarlayan gebelik kayıplarına neden olan problemler nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum & Yüksek Riskli Gebelikler (Perinatoloji) Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Esin, tekrarlayan gebelik kayıplarına neden olan problemlerin tanı ve tedavileri hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
24.12.2021 Sağlık
SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? SMA Bilim Kurulu toplanıyor!
SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? SMA Bilim Kurulu toplanıyor! SMA Bilim Kurulu toplanıyor! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak Kurul Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastaları için tedavi alternatifleri ve ülke genelinde başlatılacak tarama çalışmalarını ele alacak. Peki, SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? İşte detaylar…
2.12.2021 Sağlık
1000 erkekte 1 görülen genetik hastalık sonrası ‘Umut’una kavuştu
1000 erkekte 1 görülen genetik hastalık sonrası ‘Umut’una kavuştu 2018 yılında hayatını Başak Diker ile birleştiren Hacım Diker, 1000 erkekte 1 görülen Klinifelter hastalığını taşıdığını öğrendi. Hacım Diker 7 aylık bir tedavi süreci ve geçirdiği operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Genetik nedenlere bağlı olarak gelişen Klinifelter hastalığının Azospermiye (sıfır sperm) neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bülent Erol, başarılı geçen operasyon sonrası çifte gebelik müjdesi verdi.
25.10.2021 Sağlık
Mucize bebek! 28 yaşında menopoza girdi; son yumurtasıyla...
Mucize bebek! 28 yaşında menopoza girdi; son yumurtasıyla... En büyük hayali anne olmak olan Pakize Erdoğan, 28 yaşında menopoz sürecine girdiğini öğrendi. Tedavi olup, çocuk sahibi olmak için eşiyle birlikte birçok doktora giden Erdoğan, 7 yılda 2 aşılama ve 2 tüp bebek tedavisi gördü. Başarısızlıkla sonuçlanan tedavilerin ardından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Kübra Boynukalın ile tanışan çift, elde edilen tek embriyo ile sağlanan gebelik sonucunda oğulları İbrahim Berat’ı kucağına aldı.
17.10.2021 Sağlık
Marketlerde satılıyor! Çok tehlikeli! Kadınları...
Marketlerde satılıyor! Çok tehlikeli! Kadınları... Marketlerde satılıyor. Terlemeyi önleyici deodorantların meme kanserine yol açıp açmayacağına dair süren tartışma, iki yeni çalışmanın yayınlanmasıyla bilim camiasında yeniden alevlendi. Sonuçlar deodorantların kadınları tehdit ettiği yönde.
14.10.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde yeni uygulamalar nelerdir?
Tüp bebek tedavisinde yeni uygulamalar nelerdir? Tüp bebek tedavi yönteminde gelişen yeni uygulamaları Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın sizler için derledi.
10.09.2021 Sağlık
Geliştirilen tohumlar Türk tarımına güç katıyor
Geliştirilen tohumlar Türk tarımına güç katıyor Kurulduğu 1926'dan beri Ar-Ge çalışmaları yapılan Sakarya'daki enstitü, Türk tarımına kazandırdığı 29 mısır, 47 buğday, 2 kabak ve 3 kuru fasulye çeşidiyle yerli ve milli üretimi destekliyor.
28.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Erken ergenlik boy kısalığına yol açabilir
Erken ergenlik boy kısalığına yol açabilir Erken ergenliğin çocuklarda boy kısalığına yol açabileceğini söyleyen Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Aliye Sevil Sarıkaya, “Erken ergenlik kızlarda östrojen, erkeklerde testosteron artışı ile büyüme kıkırdaklarının erken ve hızlı kemikleşmesine bu da başlangıçta büyümenin hızlanmasına ancak sonuçta büyümenin erken durmasına ve boy kısalığına neden olabilir” dedi.
15.06.2021 Sağlık
Uzmanlardan anne adaylarına uyarı!
Uzmanlardan anne adaylarına uyarı! Gebelik süresince haftaya göre planlanan tarama testlerinin zamanında yaptırılmasının hem anne hem bebek sağlığı için büyük bir önem taşıdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müge Temel, "Gebelik süresince anne adaylarının hekimleri tarafından önerilen bazı tarama testlerini kesinlikle ihmal etmemelerini öneriyoruz" dedi.
16.04.2021 Sağlık
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü | Down Sendromu nedir? En güzel Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları!
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü | Down Sendromu nedir? En güzel Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları! Türkiye'de yılda yaklaşık bin canlı doğumda 1 Down Sendromlu bebek dünyaya geliyor. Down Sendromu, vücut hücresinde fazladan bir kromozom bulunmasıyla ortaya çıkan hastalık değil, genetik bir durum. 21 Mart tarihi Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan edildi. 21 Down Sendromu Farkındalık Günü'nde pek çok kişi Down Sendromlu bireyler ile ilgili farkındalik oluşturmak amacıyla bugüne özel sözleri ve mesajları paylaşıyor ve Down Sendromu ile ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, Down Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Down Sendromu kromozom sayısı kaç? İşte Down Sendromu ile ilgili tüm bilgiler ve en güzel 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları...
21.03.2021 Gündem
"Kabakulak ve ateşli hastalıklar kısırlığı artırabilir"
"Kabakulak ve ateşli hastalıklar kısırlığı artırabilir" Gebe kalamayan çiftlerin yüzde 40 ile 45’inde erkeğe bağlı nedenler görüldüğünü belirten Doç. Dr. Nadiye Köroğlu, “Özellikle erkek infertilitesinde çocuklukta ya da sonraki yaşlarda geçirilen kabakulak veya ateşli hastalıklar, inmemiş testis öyküsü, diyabet, akciğer hastalığı gibi sistemik hastalıklar, mesleki kaynaklı maruziyet sorgulanmalıdır” dedi.
14.01.2021 Sağlık
Tüp bebekte yeni tedavi yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler!
Tüp bebekte yeni tedavi yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler! Türkiye'de her yıl doğan bebeklerin yaklaşık yüzde 4-5’i tüp bebek tedavisi ile dünyaya geliyor. Bebek hayali kuran çiftler için bebek sahibi olmak kimi zaman kolay olmayabilir. Son yıllarda gelişen teknoloji ve tedavi yöntemleri pek çok çift için umut oluyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Bülent Baysal tüp bebekle ilgili son tedavi yöntemlerini anlattı.
13.11.2020 Sağlık
Lösemide yeni tedavilerle sağ kalım oranları arttı
Lösemide yeni tedavilerle sağ kalım oranları arttı Kandaki beyaz kan hücrelerinde oluşan kanser türü olan lösemide, son yıllarda risk gruplarına göre uygulanan tedavi protokolleri sonucunda sağ kalım oranlarının arttığı belirtildi.
5.11.2020 Sağlık
“Gebelikte bebeğinizi ultrasonla koruyun”
“Gebelikte bebeğinizi ultrasonla koruyun” Riskli gebeliklerin detaylı bir biçimde incelenmesi gerektiğine dikkat çeken Perinatoloji uzmanı Prof. Dr. Gülseren Yücesoy, “Gebelik sırasında iki kez ultrasonografi yapılmalı. Trimester kombine testi yani ikili test ihmal edilmemesi gereken bir testtir. Bu testin Down sendromu tanısında güvenilirliği yüzde 85’tir” dedi.
27.10.2020 Sağlık
Anne adayları hangi testleri ihmal etmemeli?
Anne adayları hangi testleri ihmal etmemeli? Uzmanlar hamilelik döneminde yapılması gereken testlerin hem bebeğin hem de annenin bu süreci sağlıkla geçirmesine yardımcı olduğuna ve gerekli durumlarda zamanında tedavi olanağı sağladığına dikkat çekiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar da, gebelik döneminde yapılması gereken testlerin bu nedenle çok önemli olduğunu söyledi.
14.10.2020 Sağlık
Bilim adamları duyurdu: Ağır corona virüs vakalarından...
Bilim adamları duyurdu: Ağır corona virüs vakalarından... Almanya'da yapılan bir araştırmada, Neandertaller'den miras alınan genlerin bazı ağır corona virüs (Covid-19) vakalarında rol oynamış olabileceği belirtildi.
1.10.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Kromozom ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kromozom haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.