Kötü Kolesterol

Kötü Kolesterol

Son dakika Kötü kolesterol haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kötü kolesterol ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kötü kolesterol haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kötü Kolesterol

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kötü kolesterol gelişmeleri de dahil olmak üzere 389 kötü kolesterol haberi bulunmuştur. Tüm kötü kolesterol haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kadın hastalarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyleyerek “Buna karşın, diyabetli erkeklerin yalnızca iki ila üç kat artan kalp damar hastalıkları riski vardır. Diyabet ayrıca kalp yetmezliğinin gelişimi ile de ilişkilidir” dedi.
7.03.2024 Sağlık
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi... Çoklu doymamış yağ asitlerinden biri olan omega 6 vücut tarafından üretilmediği için besinler yolu ile alınmalıdır. Özellikle kalp sağlığının korunması için omega 6 içeren besinlerin düzenli şekilde tüketilmesi gerekir.
25.01.2024 Sağlık
Kuru Üzüm Kaç Kalori? Kuru Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kuru Üzüm Kaç Kalori? Kuru Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kuru üzüm, sonbaharda toplanan üzümlerin kurutulmasından elde edilen bir kuruyemiş türüdür. Besin değeri yüksek bir ürün olan kuru üzüm, aynı zamanda lif kaynağıdır. Sarılma özelliği bulunan asmalarda yetişen üzüm salkımları ayıklanarak kuru üzüm olarak üretilmektedir.
18.12.2023 Sağlık
Şifa kaynağı: Kolesterolü düzenliyor, kalp ve damar sağlığına iyi geliyor
Şifa kaynağı: Kolesterolü düzenliyor, kalp ve damar sağlığına iyi geliyor Kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı oluyor, ateroskleroz riskini azaltan C vitamini ve flavonoidler gibi antioksidanlar içeriyor. Kalp ve damar sağlığı için tehdit oluşturan kötü kolesterolü düşürmenin temeli sağlıklı bir diyettir ve bazı meyveler kolesterol üzerinde bir ilaç gibi etki edebilirler. Peki hangi meyveler kolesterol seviyelerini düzenler? İşte kötü kolesterole iyi gelen meyveler...
7.09.2023 Sağlık
Patlamış Mısır Kaç Kalori? Patlamış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Patlamış Mısır Kaç Kalori? Patlamış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi... Patlamış mısır denildiği zaman insanların her birinin iştahı açılmaktadır. Zaten patlamış mısırı sevmeyen kişi sayısı neredeyse hiç yoktur. Özellikle film izlerken veya evde dinlenirken patlamış mısırı zevkle yemek mümkündür. Ayrıca kalabalık ortamların vazgeçilmez atıştırmalığı patlamış mısır olarak bilinmektedir. Tabi patlamış mısırın kalorisi ve besin değerleri sıkça merak edilir. 
3.07.2023 Sağlık
Kolesterol, kanser ve diyabete şifa! Ölçüyü kaçırırsanız bağırsak için büyük tehlike
Kolesterol, kanser ve diyabete şifa! Ölçüyü kaçırırsanız bağırsak için büyük tehlike Antioksidan bakımından çok zengin, diyabet riskini azaltıyor. Antikanser özellikleri bulunuyor, kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor. Uykuyu iyileştiriyor, parazitlerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Mesane sağlığı için de çok yararlı olan besinin, görmezden gelinen çok önemli bir tehlikesi bulunuyor. Bağırsaklara verdiği bu zararı ise kimse bilmiyor...
28.01.2023 Sağlık
Yüksek kan şekerini ve kötü kolesterolü düzenliyor! Tam bir doğal antibiyotik, işte faydasını 5 kat artıran yöntem
Yüksek kan şekerini ve kötü kolesterolü düzenliyor! Tam bir doğal antibiyotik, işte faydasını 5 kat artıran yöntem Kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürüyor, iltihap ve enfeksiyonlara karşı doğal antibiyotik etkisi gösteriyor. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma olasılığını minimuma indiriyor, yüksek tansiyonun düşürülmesini sağlıyor. Tüm kanser çeşitlerine karşı mücadele ediyor, antioksidan bakımından çok zengin, bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yüksek kan şekerini düzenliyor, vücutta enfeksiyon oluşma riskini azaltıyor. Antibiyotik kaynağı ve yemeklerin olmazsa olmazı soğanla ilgili bilinmeyen bir detay daha ortaya çıktı.
22.01.2023 Sağlık
Uzmanından uyarı: Göğüs ağrılarını hafife almayın
Uzmanından uyarı: Göğüs ağrılarını hafife almayın Kalbe giden damarların sertleşmesi, ani kalp krizi ile birlikte hayati ve genetik faktörler damar sertliğinin değiştirilemeyen nedenlerini oluştururken; kişiye özel yaşam tarzı değişiklikleri ile kalp hastalıklarından korunmak mümkün olabiliyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr Erol Kurç, koroner damar hastalığından kaynaklanabilen göğüs ağrıları hafife alınmaması gerektiğini belirtti.
16.01.2023 Sağlık
İstanbul’da hava kirliliği alarmı! Astım ve KOAH hastaları dikkat, pencere bile açmayın
İstanbul’da hava kirliliği alarmı! Astım ve KOAH hastaları dikkat, pencere bile açmayın İstanbul’da son günlerde hava kirliliğinde artış yaşanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hava kalitesini gösterdiği haritada, hassas ve sağlıksız ölçülen baz ilçeler için uzmanlar uyarılarda bulundu. Uluslararası Hava Kirliliği Önleme ve Çevre Koruma Birliği Başkanı Prof. Dr. Selahattin İncecik, "O bölgede insanların pencere bile açmaması lazım’ derken, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bilun Gemicioğlu da, geçmeyen öksürüğün bir nedeninin de hava kirliliği olduğunu ve maske takılması gerektiğini belirtti.
3.01.2023 Gündem
Anlaşmalı boşanmış ve boşanacak eşleri ilgilendiren emsal karar
Anlaşmalı boşanmış ve boşanacak eşleri ilgilendiren emsal karar Anlaşmalı boşanmış ve boşanacak eşleri ilgilendiren son dakika gelişmesi. Yargıtay, kimin evde oturmaya devam edileceğine ve evde bulunan eşyaların kime ait olacağına ilişkin önemli bir karara imza attı.
3.01.2023 Gündem
Kötü kolesterol, felç, kalp krizinin ilacı ve şifa deposu 'Zivzik' narının hem fiyatı hem de rağbeti arttı
Kötü kolesterol, felç, kalp krizinin ilacı ve şifa deposu 'Zivzik' narının hem fiyatı hem de rağbeti arttı Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçesinin köylerinde yetiştirilen ve bozulmadan 8 ay tazeliğini koruyan "Zivzik" narına soğuk havalarla ile birlikte Diyarbakır'da rağbet arttı.
3.01.2023 Yaşam
Yüksek tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürüyor! Tam bir probiyotik kaynağı, kalp ve damar...
Yüksek tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürüyor! Tam bir probiyotik kaynağı, kalp ve damar... Damar sertliğine karşı çok etkili, yüksek tansiyonu ve kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor. Kalp ve damar sisteminin düzgün çalışmasını sağlıyor, içerisinde bol miktarda magnezyum, potasyum bulunduruyor, iltihap önleyici ve antioksidan etkisi olan flavonoidler açısından zengin. Probiyotik kaynağı, B2, B12 vitaminleri ve çinko, fosfor, potasyum ve kalsiyum açısından da zengin. Kalp ve damar hastalıklarının en büyük tetikleyicisi olan yüksek tansiyonu düşürmenin anahtarı sağlıklı beslenmeden geçiyor ve tansiyonu düşürmek için bazı besinler özellikle öneriliyor. İşte tansiyonu düşüren en etkili besinler...
10.08.2022 Sağlık
Kolesterolü düzenliyor, kalp ve damar sağlığına iyi geliyor! Hipertansiyon, tip 2 diyabet...
Kolesterolü düzenliyor, kalp ve damar sağlığına iyi geliyor! Hipertansiyon, tip 2 diyabet... Kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı oluyor, ateroskleroz riskini azaltan C vitamini ve flavonoidler gibi antioksidanlar içeriyor. Kalp ve damar sağlığı için tehdit oluşturan kötü kolesterolü düşürmenin temeli sağlıklı bir diyettir ve bazı meyveler kolesterol üzerinde bir ilaç gibi etki edebilirler. Peki hangi meyveler kolesterol seviyelerini düzenler? İşte kötü kolesterole iyi gelen meyveler...
1.08.2022 Sağlık
Beyin hücrelerini koruyor, kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor! Tam bir süper besin, tohumunu yutan...
Beyin hücrelerini koruyor, kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor! Tam bir süper besin, tohumunu yutan... Kötü kolesterolü düşürüyor, iyi kolesterolü yükseltiyor! Tüm vücudu baştan aşağıya yenileyen bu besin, vücuttaki şeker oranını ve kan şekerini dengeliyor. İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor, enfeksiyon ve iltihaplara karşı öneriliyor. B, C, K vitaminleri ve potasyum, folik asit ve kalsiyum mineralleri içeriyor, lif yönünden oldukça zengin olduğu için tok tutarak kilo vermeye yardımcı oluyor. Beyin hücrelerini koruyor, sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor, bu yönüyle stres ve gerginliği de azaltıyor. İşte kendisi kadar tohumu da şifa ona mucize besinin saymakla bitmeyen faydaları...
25.06.2022 Sağlık
Kötü kolesterol (LDL) tedavisinde çok etkili! Kalp ve damar hastalıklarına şifa...
Kötü kolesterol (LDL) tedavisinde çok etkili! Kalp ve damar hastalıklarına şifa... Kolesterol tedavisinde ilaç kullanılıyor, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar, kalp krizine karşı şifa! Kolesterol, insan vücudu için hayati fonksiyonları yerine getiren yağ benzeri bir madde olarak tanımlanıyor. Hücre duvarları ve hormonların inşasında rol oynayan kolesterol ihtiyacımızın büyük kısmı vücudumuz tarafından üretilerek karşılanıyor, geri kalanı da yiyeceklerden sağlanıyor. Ancak yüksek kalorili ve yağlı beslenme tarzı, vitamin eksikliği ve çok az egzersizin kanda kolesterol seviyesini artırdığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aslıhan Eran Ergöknil kolesterole karşı tüketilmesi gereken besinleri anlattı.
18.06.2022 Sağlık
Kan şekerini kontrol ediyor, kolesterol ve hipertansiyonu düşürüyor! Yüzde 100 glutensiz, çölyak hastaları için tavsiye ediliyor...
Kan şekerini kontrol ediyor, kolesterol ve hipertansiyonu düşürüyor! Yüzde 100 glutensiz, çölyak hastaları için tavsiye ediliyor... Kan basıncını düşürerek felç, hipertansiyon ve diğer kalp rahatsızlıklarını önlüyor, kan şekeri seviyesini kontrol altında tuttuğu için diyet yapanlara şiddetle tavsiye ediliyor. Antioksidan bakımından zengin, kanser ile mücadele ediyor. Menopoz semptomlarını önlediği ve tip-2 diyabetin etkilerini azalttığı kanıtlanan bu besinin tohumlarında bulunan omega-3 yağ asitlerinin, meme, prostat ve kolon kanseri riskini azalttığı kanıtlanmıştır. LDL (kötü) kolesterol seviyelerini düşürerek kalbi sağlıklı tutmada önemli bir rol oynuyor, sivilce, rosacea ve egzama vakalarında iltihaplı cilt bölgelerini iyileştiriyor. B kompleks vitaminleri ve E vitaminin yanı sıra magnezyum, potasyum ve demir gibi mineraller açısından oldukça zengin, kilo vermede yardımcı oluyor. Yüzde 100 glutensiz olan bu besin, çölyak hastalığı olan kişiler tarafından yeniliyor. Kabızlığı önleyerek vücut sindirimini artırmaya yardımcı oluyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Menopoz belirtilerini ve göz kuruluğunu azaltıyor. İşte tohumu ve yağı her derde deva o besinin bilinmeyen faydaları...
7.06.2022 Sağlık
Afrodizyak etkisi gösteriyor, erkeklerde cinsel gücü artırıyor! Kolesterolü düzenleyerek kalp sağlığını koruyor, yüzde 50...
Afrodizyak etkisi gösteriyor, erkeklerde cinsel gücü artırıyor! Kolesterolü düzenleyerek kalp sağlığını koruyor, yüzde 50... İçerisinde bolca antioksidan ve B 6 vitamini barındırıyor, protein miktarı çok fazla, kalori miktarı ise bir o kadar düşüktür. Düzenli olarak tüketmek, vücuttaki LDL (kötü) kolesterol seviyelerini azaltıyor, kalp sağlığını koruyor. Yaşla ilişkili oluşan göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı oluyor, sindirim sağlığını koruyor. Deride kuruluğu gidermeye yardımcı olarak cildi güzelleştiriyor. Afrodizyak görevi görüyor, erkeklerin erektil işlevlerini yüzde 50 oranında artırıyor. Enfeksiyon ve kanser türlerinin önlenmesine yardımcı oluyor. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanıza yardımcı olan bu besinin faydaları...
4.06.2022 Sağlık
Kan şekeri seviyesini kontrol ediyor, kanserin her türlüsü ile savaşıyor! Tam bir doğal antibiyotik, asırlardır şifa dağıtıyor...
Kan şekeri seviyesini kontrol ediyor, kanserin her türlüsü ile savaşıyor! Tam bir doğal antibiyotik, asırlardır şifa dağıtıyor... K ve C vitamini bakımından çok zengin, kollajen sentezini artırıyor. Kemik dokusu gelişimine yardımcı oluyor, kan pıhtılaşması için gerekli bir bileşen görevi görüyor. Riboflavin içeriyor, kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor, kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutuyor. Tip 2 diyabetin tedavisinde kullanılan ilaç ile benzerlik gösteriyor, vücudun şeker seviyesini optimum bir aralıkta tutmaya yardımcı oluyor. Tümör hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engelliyor, kansere karşı koruyan antioksidanlar bakımından oldukça zengin. Bağışıklığı arttırıyor, kolon kanseri, cilt kanseri, prostat kanseri ve tiroidle mücadeleye yardımcı oluyor. Doğal bir antibiyotik olan bu besin kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı oluyor, grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonel hastalıklardan korumaya yardımcı oluyor. Demir bakımından zengin olduğu için anemiyi tedavi ediyor, yorgunluk ve baş dönmesi gibi anemi belirtilerini sonlandırıyor. Saçların beyazlamasını önlemede yardımcı oluyor, ölümcül hastalıklara karşı koruyor. Bursa'da bin yaşındaki ağacı ile ilgili odağı olan bu meyve şifa bulmak isteyenlerin uğrak yeri haline geldi. İşte her derde deva bu besinin saymakla bitmeyen faydaları...
1.06.2022 Sağlık
Bayramda beslenmeye dikkat! Aşırı tatlıdan kaçın, az ve sık yiyin
Bayramda beslenmeye dikkat! Aşırı tatlıdan kaçın, az ve sık yiyin Ramazan ayında iftar ve sahur arasında ortalama 14 saat aç kalındığı için metabolizmanın yavaşladığını hatırlatan Dahiliye Uzmanı Dr. Hasan Levent, “Yavaşlamış olan metabolizmamızı hızlandırmak amacıyla az ve sık yemek, günde en az 7000 adım atacak şekilde yürümek gerekiyor” dedi.
28.04.2022 Sağlık
İnsülini düzenliyor, şeker dengesini koruyor, kötü kolesterol ile savaşıyor! Kur'an-ı Kerim'de de adı geçiyor! Kalsiyum, vitamin ve antioksidanlar...
İnsülini düzenliyor, şeker dengesini koruyor, kötü kolesterol ile savaşıyor! Kur'an-ı Kerim'de de adı geçiyor! Kalsiyum, vitamin ve antioksidanlar... İnsülin salgılanmasını düzenli sağlayarak şeker dengesini koruyor, doğumu kolaylaştırıyor, loğusalıkta anne sütünü artırıyor. İçerisinde bol miktarda A, C, B1, B2, B3, B6, B9 (folik asit), B12, K, vitaminleri ve antioksidan barındırıyor. Kalp ve damar hastalıklarının oluşumunu engelliyor. Bağırsakların düzenli çalışmasını düzenliyor, kabızlığa karşı çok etkili, kötü kolesterol olan LDL'nin düşmesine neden oluyor, kansere karşı savaşıyor. Sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, bakır, manganez, çinko, magnezyum, kükürt, klor, fosfor, florin bakımından çok zengin, zayıflamaya çok yardımcı bir besin olduğu biliniyor. Kan yapımına destek oluyor, iltihapları önlüyor, vücut direncini artırıyor. İşte Kur'an-ı Kerim'de de adı geçen mucizevi besinin faydaları...
28.04.2022 Sağlık
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra...
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra... Ayçiçek yağı ve zeytinyağı ile ilgili flaş açıklamalar geldi. Birçok üründe görülen hileler, zeytinyağı ve ayçiçek yağında da yapılıyor. Vatandaşların, gıda sahtekarlarının yeni gözdesi olan bu hileleri anlaması çok zor. Hileler sadece insanları kandırmakla kalmıyor, sağlıkla da oynuyor. Ayçiçek ve zeytinyağına, düşük kalite kanola, mısır, fıstık, pamuk, soya vb. yağlar karıştırılıyor veya daha önce kullanılmış yağlar piyasaya sürülüyor. Alerjisi olan insanlar için ciddi sağlık sorunları yaratabiliyor. Fiyatlarda artış olunca gramajlarda da oynamalar yapılıyor. 500 gram yazan bir paketten 450 gram ürün çıkıyor. Peki zeytinyağı ve ayçiçek yağı alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Hileli yağlar ayırt edilebilir mi? İşte detaylar...
18.04.2022 Ekonomi
Kolesterol, diyabet, kanser ile savaşıyor! Bir porsiyon yetiyor, tam bir protein deposu! Vegan ve vejetaryenler...
Kolesterol, diyabet, kanser ile savaşıyor! Bir porsiyon yetiyor, tam bir protein deposu! Vegan ve vejetaryenler... Vegan ve vejetaryenler için vazgeçilmez bir seçenek! Sindirim sağlığı için birçok fayda sağlayan lif açısından zengin, kabızlık probleminin önüne geçiyor. Vücuttaki iştahı azaltan hormonların seviyelerini artırıyor, protein ve liften zengin içeriğiyle gün boyunca tüketilen kalori miktarını azaltıyor ve bu sayede kilo kaybına neden oluyor. Diyabetin önlenmesinde ve kontrolünde önemli bir faktör, kan şekeri kontrolüne yardımcı oluyor. Magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi kalp sağlığını destekleyen mineraller içeriyor, toplam kolesterolü ve "kötü" LDL kolesterolü düşürüyor. Kanser önleyici etkileri olan bu besinin faydaları say say bitmiyor...
14.04.2022 Sağlık
Kanser, kalp hastalıkları, kronik yorgunluk için şifa! Kan basıncını düşürüyor, ödem atıyor, yoğurda bir kaşık eklemek yeterli, bir ay tüketen...
Kanser, kalp hastalıkları, kronik yorgunluk için şifa! Kan basıncını düşürüyor, ödem atıyor, yoğurda bir kaşık eklemek yeterli, bir ay tüketen... Sağlığa sağlık katıyor. Bir ay düzenli kullananlar sonuçlara inanamıyor. Yoğurda bir kaşık ilave etmek yeterli oluyor. Yoğurt, dünya çapında faydalarıyla ilgi çeken lezzetiyle damak çatlatan besinlerin başında gelir. Yoğurttan alınan kalsiyum yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Yoğurt ayrıca potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri içermektedir. Bu da yoğurdu gastrointestinel bozukluklara, hipertansiyona yol açan kötü kolesterol ve kalp-damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu haline getirmektedir. Yoğurda ekleyeceğiniz bir baharatla etkileri inanılmaz olacak!
11.04.2022 Sağlık
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, herkes çöpe atıyor ama...
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, herkes çöpe atıyor ama... İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, kötü kolesterol denilen LDL kolesterol seviyesini düşürüyor. Kansere karşı koruyucu, özellikle meme ve over (yumurtalık) kanseri ve akciğer kanseri gelişimini de azaltıyor. İçerisindeki fitokimyasallar ile düzenli tüketim sağlandığında güçlü kemikleri destekliyor, kemik yoğunluğuna katkıda bulunuyor, osteoporoz ve artrit riskini azaltıyor, diyabet riskini azaltıyor. Plak oluşumunu azaltıyor, çürük oluşumuna neden olan bakteri gelişimini kısıtlıyor. Antioksidan alım kapasitenizi arttırıyor, stresi azaltıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, düşük kafein oranı kan akışına yardımcı oluyor ve halsizliği ortadan kaldırıyor. Pek çok kişi çöpe atıyor ama kırmızı eti lokum gibi yapıyor, ayak kokularını gideriyor, göz altı halkalarını azaltıyor. Saç beyazlamasının önüne geçiyor, saksı bitkiler için de çok yararlıdır....
7.04.2022 Sağlık
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi Kurallarına uygun tutulan orucun bazı hastalarda yararlı sonuçlar doğurabildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, “Örneğin hipertansiyon hastalarında ilaçlarına devam etmek koşulu ile oruç tutmak, kan basıncında düşmeye ve kilo kaybına yol açmaktadır. Fakat aksine, sıcak havalara veya idrar sökücü ilaçlara bağlı olarak oruç tutan bir hastada aşırı sıvı ve elektrolit kaybı olabilir. Bu da kan basıncında aşırı düşmelere, bayılmalara, kalp krizlerine ve kalp yetmezliğine yol açabilir. Özellikle bu durum yaşlı hastalarda daha da belirgin olabilir” dedi.
5.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kötü Kolesterol ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kötü kolesterol haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.