Konut Hesabı

Konut Hesabı

Son dakika konut hesabı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konut hesabı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konut hesabı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Hesabı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut hesabı gelişmeleri de dahil olmak üzere 504 konut hesabı haberi bulunmuştur. Tüm konut hesabı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Orta gelirliye konut kampanyası 2023! Yeni evim konut kredisinde detayları belli oldu! İşte başvuru şartları ve tarihi
Orta gelirliye konut kampanyası 2023! Yeni evim konut kredisinde detayları belli oldu! İşte başvuru şartları ve tarihi Alt gelir grubuna yönelik olarak yapılan İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasının kuraları devam ederken orta gelir grubuna yönelik konut kampanyası ile ilgili detaylar belli oldu.. Adı Yeni Evim olan kampanya sadece sıfır konutlar için geçerli olacak. Azami vade süresi 15 yıl, faiz oranı ise 0,69 olacak. İstanbul'daki finansmanın üst limiti 5 milyon lira olacak. Bakan Nebati detayları açıkladı.
4.01.2023 Ekonomi
VakıfBank resmen duyurdu! Çok önemli kredi adımı...
VakıfBank resmen duyurdu! Çok önemli kredi adımı... VakıfBank harekete geçti ve resmen duyurdu. Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Dev banka kredi ile ilgili önemli adımı açıkladı. VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre 199,5 milyon dolar ve 738,7 milyon avro olmak üzere toplam 1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi temin edildi. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Sendikasyon kredisi dışında, post-finansman ve bilateral krediler olmak üzere farklı yapılarla 2022 yılının başından bugüne ülkemize 500 milyon doların üzerinde taze kaynak getirdik. Bu rakam büyüklüğü bir eurobond ihraç büyüklüğüne denk gelmesi bakımından da oldukça önemli." dedi.
9.05.2022 Ekonomi
Tazminat kararı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, 30 günlük ücret ile...
Tazminat kararı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, 30 günlük ücret ile... İşçi ve işveren herkesi çok yakında ilgilendiriyor. 30 günlük ücret sınırı bulunuyor. Bu sınırı aşan durumlarda çalışan ödeme yapmak zorunda kalıyor. Tazminat hakkı ortadan kalkıyor. 'İş yaparken doğan zarardan kim sorumlu?' sorusu özellikle çalışanlar tarafından merak ediliyor. İşçiler kural olarak işveren yönetimi altında faaliyet gösterdiğinden, iş sırasında doğan zararlardan sorumlulukları sınırlı. Ancak bu zarar bazı durumlarda işçinin işini kaybetmesine yol açabiliyor. Çalışan tazminatsız olarak işten çıkarılıyor. Bazı durumlarda ise işçi işverene ödeme yapmak zorunda kalıyor.
9.05.2022 Çalışma Hayatı
Memur maaşları ve emekli aylıklarına zam! Polis, hemşire, öğretmen hepsini kapsıyor! Tek tek hesaplandı! İş yeni maaşlar en düşüğü...
Memur maaşları ve emekli aylıklarına zam! Polis, hemşire, öğretmen hepsini kapsıyor! Tek tek hesaplandı! İş yeni maaşlar en düşüğü... Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor. Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına gelecek olası zam oranıyla birlikte yeni maşalarlar tek tek hesaplandı. Polis, memur, öğretmen, hemşire, milyonlarca kişi merak ediyordu. Buna göre, Temmuz 2022'de SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak 2022'de olduğu gibi 6 aylık enflasyon kadar maaş zammı alacak. Bu rakamı beklenen rakamlara göre zam oranı yüzde 38,5 olarak belirtildi. Memur ve memur emeklileri için Temmuz zammı ise yüzde 38 (38,5-7,5+7) olarak hesaplandı. Beklentilere göre 38,5'luk 6 aylık enflasyon gerçekleşirse; en düşük maaş memurlarda 6429 TL'den 8872 TL'ye en düşük emekli aylığı ise memurlarda 4289 TL'den 5918 TL'ye, esnafta 2948 TL'den 4083 TL'ye, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda ise bu rakam 3292 TL'den 4559 TL'ye çıkacak. İşte memur maaşları ve emekli aylıklarıyla ilgili son dakika tüm gelişmeler...
9.05.2022 Memur
Kripto paralar resmen çakıldı! Bitcoin dibi gördü, 'ölümcül' seviyeye yaklaştı,  Ethereum, Binance Coin, Ripple...
Kripto paralar resmen çakıldı! Bitcoin dibi gördü, 'ölümcül' seviyeye yaklaştı, Ethereum, Binance Coin, Ripple... Kripto paralar yön değiştirdi. Uzun süre yatırımcısının yüzünü güldüren kripto varlıklar düşüş eğiliminden kurtulamıyor. Piyasa altüst oldu. Yatırımcının tedirgin bekleyişi sürüyor. Kripto paralar resmen eriyor. Son üç buçuk ayın gerisine düştü. Bitcoin yeni haftaya da düşüşle başladı. 33.400 doların altını gördü. Bitcoin'deki günlük düşüş yüzde 2.5'i buldu. Kripto varlıklar topyekun düşüyor. Ethereum yüzde 3.1 değer kaybederek 2.460 dolara düştü. Binance Coin son 24 saatte yüzde 2.3 düşerken, Ripple yüzde 1.4, Solana yüzde 2.5, Cardano (ADA) yüzde 4, Terra yüzde 3.5, Dogecoin ise yüzde 2.4 değer kaybetti. Öte yandan Bitcoin ile ilgili kritik tahmin geldi. Kripto paraların atası Bitcoin düşüşünü sürdürerek 'ölümcül' seviyeye gelecek. Arthur Hayes Bitcoin'in teknoloji hisseleriyle korelasyonunun rekor seviyeye ulaştığını belirterek bu durumun kripto paranın değerinin Haziran ayına dek 30 bin dolara çekilebileceğinin işareti olabileceğini söyledi.
9.05.2022 Ekonomi
Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! BES'te yeni dönem başlıyor, flaş değişiklik kararı, konut hesabı...
Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! BES'te yeni dönem başlıyor, flaş değişiklik kararı, konut hesabı... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde bir dönem sona eriyor. Karar verildi. Ev alama hayali kurup yeteri kadar nakit birikimi olmayanları doğrudan ilgilendiriyor. Konut hesabı BES çatısı altına giriyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde birçok yenilik hayata geçirildi. Devlet desteği miktarı artırılarak bazı zorunlu durumlarda BES hesabından avans kullanılabilmesi mümkün hale getirildi. Şimdi de konut sahibi olmak isteyenler için harekete geçildi. 6 yıl önce başlatılan konut hesabı uygulamasının BES kapsamı içine alınması gündemde. İşte konunun detayları...
9.05.2022 Ekonomi
Çifte maaş imkanı! 1 gün çalışmak bile yetiyor, SGK'ya üç iş günü içerisinde bildirilmesi gerekiyor
Çifte maaş imkanı! 1 gün çalışmak bile yetiyor, SGK'ya üç iş günü içerisinde bildirilmesi gerekiyor Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Çift aylık alma imkanı doğuyor. Bu haktan yararlanırken sadece 1 günlük sigorta priminin ödenmiş olması yeterli oluyor. Kazalar, sakatlıklar erken emeklilik hakkı doğuruyor. Çalışan, hem sürekli iş göremezlik geliri hem de malullük aylığı alabilir. Ölümlü kazada hak sahibine aylıkta, 1 gün bile çalışmak yeterli.
Zam geliyor! Yüzde 36 artıyor, devlet desteği ödemeleri 42 bin 425 liraya çıkıyor
Zam geliyor! Yüzde 36 artıyor, devlet desteği ödemeleri 42 bin 425 liraya çıkıyor Devlet destekleri ile ilgili flaş karar! Ödeme miktarı artıyor. Başvuru yapanlar yararlanıyor. Artış miktarı yüzde 36 olacak. Ödeme tutarı 42 bin 425 TL'ye çıkıyor. Bu para karşılıksız olarak veriliyor. 5 yıl şartı bulunuyor. Alt limit ve üst limit 2022'de değişiyor.
7.12.2021 Ekonomi
Düşük faizli ev kredisi... Rapor yayımlandı
Düşük faizli ev kredisi... Rapor yayımlandı Düşük faizli ev kredisi için flaş açıklama! Ev sahibi olmak isteyen herkesi kapsıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), konut satışlarına yönelik düşük faizli kredi kampanyaları ile alternatif gayrimenkul finansman modellerinin hayata geçirilmesi önerisinde bulundu.
19.04.2021 Ekonomi
Ev alacaklara devlet desteği! En az 25 bin TL destek…
Ev alacaklara devlet desteği! En az 25 bin TL destek… Evi olmayan, ilk kez ev alacaklara 25 bin ila 28 bin lira devlet konut hibe desteği sunuluyor. Konut stokları azaldı, ev fiyatları yükseldi. TOKİ ile ev sahibi olma imkanı sağlanırken, devlet ilk defa ev alacak vatandaşları için yaklaşık yüzde 25 destek sunuyor. Konut hesabı açan ve bu hesaptan birim yapan vatandaşlar verilen devlet desteği merak ediliyor. İlk defa ev alacaklara devlet destekli konut hesabı hakkındaki detaylar…
23.10.2020 Gündem
Kiracılara devletten kira yardımı! Ve taşınma desteği
Kiracılara devletten kira yardımı! Ve taşınma desteği Kiracılara devletten kira yardımı müjdesi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiracılara yapılan kira yardımları kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımı da yer alıyordu. Devletin kira yardımları 2020 aramaları da arttı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiracılara ödenen düzenli kira yardımları bulunurken yine bir kereye mahsus olmak üzere taşınma desteği yardımı da yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nedir, kimlere verilir, devletin kira yardımı ne kadar, devletin kira ödemesi ne kadar, kiracılara devlet yardımı ve hibe para desteği var mı, pandemi ve korana virüs salgını nedeni ile kira desteği ve kira destek kredisi var mı?
8.10.2020 Gündem
Ev alana devletten geri ödemesiz para
Ev alana devletten geri ödemesiz para Devlet, milyonlarca evlenecek gence ve ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara karşılıksız destek (hibe) sağlıyor. Yeni evlenecek çiftler bu iki imkandan ayrı ayrı yararlanıp geleceğe dönük önemli kolaylıklar elde edebiliyor. Devletin bu kapsamda çiftlere sunduğu fırsat toplamda 79 bin lirayı buluyor. Peki devletin verdiği geri ödemesiz hibe desteği nasıl alınır?
8.09.2020 Ekonomi
Ev alacaklara müjde! Karşılıksız para
Ev alacaklara müjde! Karşılıksız para Ev alacak milyonlarca kişiye müjde geldi. “Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi’ne yönelik çalışma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülüyor. Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi, ev sahibi olmak isteyenlerin belli bir süre bankada birikim yapmasını, bu sayede de oldukça düşük faizle konut sahibi olmasının yolunu açan bir sistem. Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi, yüzde 40 birikim, yüzde 60 kredi yöntemiyle çalışacak. Yani 200 bin TL'lik ev almak isteyen bir kişinin 80 bin TL'lik birikim yapması gerekecek. Aylık birikim tutarı da çekilecek kredi tutarının yüzde 1'ini geçemeyecek
31.08.2020 Ekonomi
82 bin TL devlet destekli ev kredisi! Devlet destekli ev kredisi şartları neler, ne zaman bitiyor? (82 bin TL  hibe şartları)
82 bin TL devlet destekli ev kredisi! Devlet destekli ev kredisi şartları neler, ne zaman bitiyor? (82 bin TL hibe şartları) Devlet destekli ev kredisi hakkında yapılan araştırmalar arttı. Devlet geri ödemesiz 82 TL’ye kadar hibe desteği veriyor. İlk defa ev alacaklar ile evleneceklere 2020 yılı için 82 bin TL’ye varan geri ödemesiz devlet desteğinin şartları ve ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Devlet destekli 82 bin TL geri ödemesiz hibe desteği nasıl alınır? 82 bin TL hibe desteği şartları nelerdir? devlet destekli ev kredisi ne zaman bitiyor, son başvuru tarihi ne?
31.07.2020 Gündem
Ev alacaklara müjde! Devletten 82 bin TL hibe nasıl alınır? Geri ödemesiz para nasıl alınır?
Ev alacaklara müjde! Devletten 82 bin TL hibe nasıl alınır? Geri ödemesiz para nasıl alınır? Devlet geri ödemesiz hibe desteği programı 2020 yılı için ilk defa ev alacaklara ve evleneceklere 82 bin TL'ye varan geri ödemesiz destek veriyor. Peki devletin verdiği geri ödemesiz hibe desteği nasıl alınır? Devlet destekli geri ödemesiz ev alımı başvurusu nasıl yapılır?
20.07.2020 Ekonomi
Konut hesabı ve devlet katkısında değişiklik
Konut hesabı ve devlet katkısında değişiklik Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelikte değişiklik yapıldı.
3.04.2020 Gündem
Ev alanlar ve evlenenlere iyi haber! Ödemeler yılbaşı öncesi başlıyor
Ev alanlar ve evlenenlere iyi haber! Ödemeler yılbaşı öncesi başlıyor Evi olmayanlar için çıkarılan Konut Hesabı’ndan ödemelerin yeni yıldan önce yapılması bekleniyor. Hükümet Çeyiz Hesabı açanlara da ödemeleri yılbaşı öncesi yapmayı planlıyor
3.12.2019 Ekonomi
EYT'de son durum: Emeklilikte yaşa takılan 4 milyon kişiyi ilgilendiren haber
EYT'de son durum: Emeklilikte yaşa takılan 4 milyon kişiyi ilgilendiren haber 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la (EYT) ilgili son durum nedir? Son dakika EYT haberleri yakından takip ediliyor, peş peşe yapılan açıklamalara Milliyet yazarı Noyan Doğan da eklendi. Emeklilikte yaşa takılanların durumunu tartışırken büyük resmin kaçırıldığını belirten Milliyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, 4 milyona yakın EYT'lilerle ilgili önümüzdeki aylarda çalışma olabileceğini aktardı.
25.11.2019 Ekonomi
Para biriktiren vatandaşa devlet katkısı geliyor!
Para biriktiren vatandaşa devlet katkısı geliyor! Çeyiz ve konut hesaplarının ardından, devlet destekli yeni hesap uygulamaları yolda.
12.11.2019 Ekonomi
Konut hesabı sisteminde önemli değişiklikler!
Konut hesabı sisteminde önemli değişiklikler! Bireylerin yurtiçinde ilk ve tek konut edinmesine destek olmak amacıyla açılacak konut hesabı sisteminin işleyiş ve denetimi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredildi.
25.10.2019 Ekonomi
'Ev'lenen çifte 67 bin TL katkı
'Ev'lenen çifte 67 bin TL katkı Kredi faizlerindeki düşüşle birlikte vatandaşın ev alma maliyeti önemli ölçüde düşerken, devlet evlenmek ve ev sahibi olmak isteyenler için destekleri artırmaya devam ediyor.
17.09.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu gidişi doğru bulmadım, bulmuyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu gidişi doğru bulmadım, bulmuyorum Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 7. Aile Şurası'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güçlü milletler güçlü ailelerden oluşur. Yıllarca kısırlaştırma adına her şeyi yaptılar. Atılan adımlarla nüfusumuz azaltıldı. Bu gidişi doğru bulmadım, bulmuyorum." dedi.
2.05.2019 Siyaset
Konut hesabına destek yükseldi
Konut hesabına destek yükseldi Evi olmayanlar için tasarruf ederek ev sahibi olma amacıyla hayata geçirilen konut hesabında devlet desteği 15 bin liradan 25 bin liraya çıktı.
28.04.2019 Ekonomi
Evleneceklere çifte destek! 68 bin 559 lira...
Evleneceklere çifte destek! 68 bin 559 lira... Evlenmeyi düşünen çiftele güzel haber. Hem çeyiz desteği hem de konut desteği alabilirler. Çiftlerin bu destekten ayrı ayrı yararlanmaları durumunda ellerine 68 bin 559 TL gibi bir para geçecek.
15.03.2019 Ekonomi
Devlet ev alacak evli çiftlere katkıda bulunuyor! İşte yardım miktarı...
Devlet ev alacak evli çiftlere katkıda bulunuyor! İşte yardım miktarı... İlk evlerini alacak olan evli çiftler, konut hesabı devlet katkısı uygulamasına başvurup birikimlerine devlet katkısı alabiliyor. Üç yıl boyunca konut hesabına düzenli ödeme yapan çiftlere devlet belli oranlarda katkıda bulunarak ev sahibi olmalarını kolaylaştırıyor. İşte detaylar...
12.03.2019 Uzmana Sor

Benzer Haber Etiketleri

Konut Hesabı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut hesabı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.