Konut Fiyat Endeksi

Konut Fiyat Endeksi

Son dakika Konut Fiyat Endeksi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Konut Fiyat Endeksi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Konut Fiyat Endeksi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Fiyat Endeksi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut fiyat endeksi gelişmeleri de dahil olmak üzere 516 konut fiyat endeksi haberi bulunmuştur. Tüm konut fiyat endeksi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası konut fiyatları artış oranını açıkladı! Azalış gösterdi
Merkez Bankası konut fiyatları artış oranını açıkladı! Azalış gösterdi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Şubat ayı konut fiyatları artış oranını açıkladı.
24.04.2024 Ekonomi
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Açıklama geldi! Yüzde 58 arttı
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Açıklama geldi! Yüzde 58 arttı Ev sahibi olmayı planlayanlara kötü haber! Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak 1216,0 seviyesinde gerçekleşti.
24.04.2024 Ekonomi
Konut fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Yüzde 68 arttı
Konut fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Yüzde 68 arttı Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 68, reel olarak ise yüzde 1,4 oranında arttı.
18.03.2024 Ekonomi
Ev alacaklara seslendi! ‘Şu an fırsatı yakalama dönemi, konut fiyatları enflasyonun altında kalacak”
Ev alacaklara seslendi! ‘Şu an fırsatı yakalama dönemi, konut fiyatları enflasyonun altında kalacak” TCMB, Kasım 2023'e dair Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Endeks, bir önceki aya göre yüzde 1,9 bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 82,8 arttı. Metrekare başına ortalama fiyat; Türkiye ortalamasında 30 bin 319 TL olurken, İstanbul'da 44 bin 532 TL oldu. Son yıllarda artan konut fiyatlarında artık düşüşe geçildi. Konut balonu patladı. Ekonomist Hatice Kolçak da emlak balonun sönmeye başladığına dikkat çekerek ev alacaklara “Şu an fırsatı yakalama dönemi” tavsiyesinde bulundu.
24.01.2024 Ekonomi
Konut fiyatlarının en çok arttığı iller açıklandı! İşte ilk sıradaki şehir
Konut fiyatlarının en çok arttığı iller açıklandı! İşte ilk sıradaki şehir Ev ve konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler açıklandı. Konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 82,8, reel olarak ise yüzde 12,4 oranında arttı. 3 büyük ilde konut fiyatlarının son bir yılda en çok arttığı il ise Ankara oldu.
17.01.2024 Ekonomi
Konut Fiyat Endeksi, kasımda yüzde 1,9 arttı
Konut Fiyat Endeksi, kasımda yüzde 1,9 arttı Konut Fiyat Endeksi (KFE), kasımda aylık yüzde 1,9 ve yıllık yüzde 82,8 artışla 1150,4 seviyesinde gerçekleşti.
17.01.2024 Ekonomi
Konut fiyatlarının artış hızı düşüyor! Oran verildi
Konut fiyatlarının artış hızı düşüyor! Oran verildi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılı Ekim ayı konut fiyat endeksi (KFE) verisini açıkladı. Buna göre Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 3,8 oranında artan konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 86,5, reel olarak ise yüzde 15,4 oranında arttı. Artış Eylül ayında yüzde 89,2 olarak gerçekleşmişti. Böylece konut fiyatlarındaki düşüş TÜİK rakamlarına da yansımış oldu.
18.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan konut fiyatlarıyla ilgili açıklama
Merkez Bankası'ndan konut fiyatlarıyla ilgili açıklama Merkez Bankası'ndan konut fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi. KONUT Fiyat Endeksi (KFE), mayısta aylık yüzde 3,6 ve yıllık yüzde 103,6 artışla 877,9 seviyesinde gerçekleşti.
18.07.2023 Ekonomi
Ev fiyatlarına yüzde 121 oranında zam geldi
Ev fiyatlarına yüzde 121 oranında zam geldi Ev alacaklara kötü haber geldi. Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 4,7 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 121,3, reel olarak ise yüzde 53 oranında arttı.
16.06.2023 Ekonomi
Yüzde 25 zam sınırı! Piyasalarda soğuma başladı, kredi de çekilemiyor: 'Satış' uyarısı
Yüzde 25 zam sınırı! Piyasalarda soğuma başladı, kredi de çekilemiyor: 'Satış' uyarısı Yüzde 25 zam sınırı nedeniyle bazı ev sahipleri evini kiraya vermekten kaçınıyor. Bazıları ise evini boş tutmayı tercih ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vatandaşa uyarılarda bulundu.
5.05.2023 Ekonomi
Konutu tahtından etti! Deprem sonrası talep patladı
Konutu tahtından etti! Deprem sonrası talep patladı Asrın felaketi diye adlandırılan depremlerin insanlar üzerindeki etkisi, konut satışlarında da iyiden iyiye görünmeye başladı. Açıklanan verilere göre, Türkiye genelindeki Mart ayı satışları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 21,4 geriledi.
20.04.2023 Ekonomi
Türkiye'de bir ilk! Bakan Varank: Ülkemizin ilk elektrikli lokomotifi, Türkiye Yüzyılı'nın nişanelerinden bir tanesi olacak
Türkiye'de bir ilk! Bakan Varank: Ülkemizin ilk elektrikli lokomotifi, Türkiye Yüzyılı'nın nişanelerinden bir tanesi olacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye'de ilk kez üretilen elektrikli E5000 ana hat lokomotifini bugün raylara indireceğini ifade ederek, “Bugüne kadar yurt dışından tedarik ettiğimiz elektrikli ana hat lokomotiflerini artık Türkiye'de üretmeyi başardık. Bundan önce manevra lokomotifleri üretiyorduk ama ilk defa bir ana hat lokomotifini Türkiye'de üretmiş olduk. Lokomotif, Türkiye Yüzyılı'nın nişanelerinden biri olacak” dedi.
18.04.2023 Ekonomi
Konut Fiyat Endeksi, şubatta yüzde 8,4 arttı
Konut Fiyat Endeksi, şubatta yüzde 8,4 arttı Konut Fiyat Endeksi (KFE), şubatta önceki aya göre yüzde 8,4 oranında artarak 767,9 seviyesinde gerçekleşti.
18.04.2023 Ekonomi
Deprem riski az olan Edirne'ye göç başladı! Kiralık daireler neredeyse tükendi
Deprem riski az olan Edirne'ye göç başladı! Kiralık daireler neredeyse tükendi Deprem riski az olan Edirne’ye göçün artmasıyla birlikte kiralık daireler kısa sürede tükendi. Konut fiyatlarında da artışın yaşandığı kentte, emlakçılar genellikle İstanbul'dan olmak üzere gelen talepleri karşılamak için yoğun çaba sarf ediyor.
29.03.2023 Gündem
Konut satış ve kira fiyatları yükseldi
Konut satış ve kira fiyatları yükseldi Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma yol açarken depremden sonra Ege Bölgesi ve diğer bölgelere göç başladı. Konut kira ve satış fiyatlarında da artış gözlendi.
12.03.2023 Ekonomi
İstanbul'da ev fiyatlarında 3 kat artış! TCMB'den konut fiyatları ile ilgili açıklama
İstanbul'da ev fiyatlarında 3 kat artış! TCMB'den konut fiyatları ile ilgili açıklama Türkiye genelinde konut fiyatları Aralık ayında yıllık bazda nominal olarak yüzde 167,8, reel olarak ise yüzde 58,7 oranında artış gösterdi. İstanbul’da ise artış aynı dönemde yaklaşık 3 kat olarak gerçekleşti.
16.02.2023 Ekonomi
Konut fiyat endeksi yüzde 184,6 arttı
Konut fiyat endeksi yüzde 184,6 arttı 2022 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 8 oranında artan konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 184,6, reel olarak ise yüzde 57,2 oranında arttı.
18.10.2022 Ekonomi
Konut fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 160 artış...
Konut fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 160 artış... 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 9 oranında artan konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 160,6, reel olarak ise yüzde 47,0 oranında arttı.
16.08.2022 Ekonomi
İzmir’de konut fiyatları yükseldi! 'Geçen sene 1 milyon TL'ye satılan villa bu yıl 6 milyon TL'
İzmir’de konut fiyatları yükseldi! 'Geçen sene 1 milyon TL'ye satılan villa bu yıl 6 milyon TL' Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi raporuna göre, İzmir'de konut fiyatları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 139,9 oranında arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, "Kentte son 1 yıl içinde çok ciddi artış oldu. 32 yıllık meslek hayatımda konut fiyatlarında böyle artış görmedim. Metropol bölgelerde yüzde 100, turistik ilçelerde yüzde 200 oranında fiyat artışı yaşandı" dedi.
28.07.2022 Ekonomi
Ev fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 12,4...
Ev fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 12,4... Satılık ev fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Fahiş artışlar nedeniyle pek çok kişi ev alma planını erteliyordu. Veriler ortaya çıktı. 2022 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 12,4 oranında artan konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 145,5, reel olarak ise yüzde 41,1 oranında arttı.
26.07.2022 Ekonomi
Konut kredisiyle ilgili son dakika kararı! Fiyatlara yansıyor, resmen değişti! İşte yeni oranlar...
Konut kredisiyle ilgili son dakika kararı! Fiyatlara yansıyor, resmen değişti! İşte yeni oranlar... Ev sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Konut kredileriyle ilgili yeni kararlar alındı. Kredilerde flaş değişiklik. Konut Kredisi çekecek olanlara yönelik yenilikler ortaya çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konut kredilerinde enerji verimliliğini ön plana çıkardı. Buna göre sıfır konutlarda (1. El olarak da geçiyor) enerji sınıfı A olan bir evin değeri 2 milyon ve altındaysa yüzde 90’ına kadar Kredi çıkıyor. Başka bir deyişle evin fiyatı 2 milyon liraysa 1.8 milyon liraya kadar kredi çıkıyor. Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Bu adımlar kapsamında TL cinsinden ticari kredi kullanımı ile ilgili yeni koşullar belirlendi. İşte kredilerle ilgili son dakika tüm detaylar...
25.06.2022 Ekonomi
Krediler ile ilgili son dakika kararları! Resmen değişti, artık...
Krediler ile ilgili son dakika kararları! Resmen değişti, artık... Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi. Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredilerle ilgili flaş değişlik. Konut Kredisi çekecek olanlara yönelik yenilikler ortaya çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konut kredilerinde enerji verimliliğini ön plana çıkardı. Buna göre sıfır konutlarda (1. El olarak da geçiyor) enerji sınıfı A olan bir evin değeri 2 milyon ve altındaysa yüzde 90’ına kadar Kredi çıkıyor. Başka bir deyişle evin fiyatı 2 milyon liraysa 1.8 milyon liraya kadar kredi çıkıyor. Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Bu adımlar kapsamında TL cinsinden ticari kredi kullanımı ile ilgili yeni koşullar belirlendi. İşte kredilerle ilgili son dakika tüm detaylar...
25.06.2022 Ekonomi
Ev alacak ve ev kredisi çekecekleri ilgilendiren gelişme! Şartlar değişti, yüzde 90...
Ev alacak ve ev kredisi çekecekleri ilgilendiren gelişme! Şartlar değişti, yüzde 90... Ev sahibi almayı düşünen milyonları ilgilendiren gelişme! Ev kredisi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yeni yönetmelik ortaya çıktı, tamamen değişti. Şartlar belli oldu, limitler de güncellendi. Yeni dönem başladı, artık bazı konutlarda yüzde 90’a kadar kredi imkanı sağlanıyor. BDDK konut kredilerine yönelik düzenlemeye gitti. Buna göre kredilerde binaların enerji verimliliği de etkili olacak. Peki 2 milyonluk ev A sınıfıysa ne kadar kredi çıkacak? Aylık taksiti ne olacak? İşte BDDK’nın konut kredisi ile ilgili yeni kriterleri...
24.06.2022 Ekonomi
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi Ev ve araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar düşecek. Tarih belli oldu.Uzun süredir hem satılık ev fiyatları hem de kiralık ev fiyatları yükseliş trendindeydi. Arzın talebi karşılamaması nedeniyle fiyatlar adeta katlandı. Aynı şekilde sıfır arabada da pandemi, çip krizi ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan tedarik sorunu fiyatların yükselmesine yol açtı. İkinci el araç fiyatları da sıfır araba fiyatlarına paralel şekilde yükseldi. Ancak hem ev hem de araba fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Ev ve araba alamak isteyenlerin acele etmemesi bayram sonrasını beklemesi tavsiye edildi.
22.06.2022 Ekonomi
Konut Fiyat Endeksi, nisanda yüzde 10,2 arttı
Konut Fiyat Endeksi, nisanda yüzde 10,2 arttı Konut Fiyat Endeksi (KFE), nisanda önceki aya göre yüzde 10,2 oranında artarak 383,1 seviyesinde gerçekleşti.
16.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konut Fiyat Endeksi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut fiyat endeksi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.