Kıtalararası

Kıtalararası

Son dakika kıtalararası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıtalararası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıtalararası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıtalararası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıtalararası gelişmeleri de dahil olmak üzere 565 kıtalararası haberi bulunmuştur. Tüm kıtalararası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk Hava Yolları Avustralya'ya uçuşlara başladı
Türk Hava Yolları Avustralya'ya uçuşlara başladı Dünyanın en çok noktasına uçan Türk Hava Yolları'nın (THY) 6'ncı kıtada olan Avustralya'ya uçuşlara başladı. İlk uçuş nedeniyle Melbourne Havalimanı'nda bir tören düzenledi.
2.03.2024 Ekonomi
Ruslar 'tuş'a bastı, Sarmat'a gizli görev verildi! '10 şehri birden yok edebilir'
Ruslar 'tuş'a bastı, Sarmat'a gizli görev verildi! '10 şehri birden yok edebilir' İlk kez geçtiğimiz Şubat Biden'ın Kiev ziyareti sırasında ateşlenen ancak başarısız olan, sesten 12 kat hızlı giden 'Sarmat' füzesine gizli bir görev verildiği ortaya çıktı.
3.09.2023 Dünya
Kuzey Kore'den kritik zirveye kıtalararası balistik füzeli mesaj!
Kuzey Kore'den kritik zirveye kıtalararası balistik füzeli mesaj! Kuzey Kore yönetimi, Japon Denizi istikametine doğru kıtalararası balistik füze ateşledi. Füze denemesinin Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Sook Yeol arasında bugün yapılacak kritik zirve öncesinde gerçekleştirilmesi, "Tokyo ve Seul'e mesaj" olarak yorumlandı.
16.03.2023 Dünya
Kuzey Kore Lideri Kim'in kız kardeşi ABD'ye meydan okudu: Füzemizi vurursanız savaş ilanı sayarız!
Kuzey Kore Lideri Kim'in kız kardeşi ABD'ye meydan okudu: Füzemizi vurursanız savaş ilanı sayarız! Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD'nin Pyongyang'ın silah testleri çerçevesinde fırlattığı herhangi bir füzeyi vurması halinde bunun "açık bir savaş ilanı" olarak değerlendirileceği uyarısında bulundu.
7.03.2023 Dünya
Marmara depremi için Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan çarpıcı yorum: Çok da beklemeyecek!
Marmara depremi için Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan çarpıcı yorum: Çok da beklemeyecek! Malatya ve Sivas'ta 4,7, Konya'da 4,3 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Peş peşe meydana gelen depremleri CNN TÜRK deprem danışmanı Şükrü Ersoy canlı yayında yanıtladı. Marmara depremiyle ilgili açıklama yapan Şükrü Ersoy, " Marmara'da 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak çok da beklemeyecek. " dedi.
24.02.2023 Gündem
ABD ordusunda UFO alarmı! Nükleer sistemleri kullanılamaz hale getirdi
ABD ordusunda UFO alarmı! Nükleer sistemleri kullanılamaz hale getirdi Son günlerde ABD semalarında ardı ardına meydana gelen UFO olaylarına bir yenisi daha eklendi. Yıllar önce ABD ordu karargahında meydana gelen iki ayrı olay, hükümetin kurduğu Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi'ne yönlendirildi. Ürkütücü karşılaşmalarda bir UFO'nun 10 nükleer savaş başlığını kapattığı, bir başkasının ise test füzesi fırlattığı ileri sürüldü.
23.02.2023 Dünya
Çin casus balonları ABD'ye soktu! ABD neden balonu vurmadı? Askeri sırlar ortaya çıktı
Çin casus balonları ABD'ye soktu! ABD neden balonu vurmadı? Askeri sırlar ortaya çıktı ABD ve Çin arasında gerilim artıyor. Ajanslar yeni gelişmeyi son dakika duyurdu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), son birkaç gündür ülke üzerinde yüksekten uçan ve önemli askeri sahaları gözetliyor gibi görünen şüpheli bir "Çin gözetleme balonunu" izlediklerini açıkladı. Gündeme bomba gibi düşen bu gelişme, casus balonun ne işe yaradığı gibi soruları gündeme getirdi. İşte casus balon ne işe yarıyor, ABD neden balonu vurmadı? sorularının cevabı ve son dakika haberinin detayları...
3.02.2023 Dünya
Putin: Ukrayna'daki savaş sürecinde İHA'ların önemi ortaya çıktı
Putin: Ukrayna'daki savaş sürecinde İHA'ların önemi ortaya çıktı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "İHA kullanımının neredeyse her yerde yaygınlaştığını, bunların muharebe birliklerinde, cephelerde, birlik ve taburlarda bulunması gerektiği ortaya çıktı." dedi.
21.12.2022 Dünya
Kim Jong-Un'un kız kardeşi meydan okudu: ABD'nin sadık köpeği
Kim Jong-Un'un kız kardeşi meydan okudu: ABD'nin sadık köpeği Dünya bu açıklamayı konuşuyor. Kuzey Kore liderinin kız kardeşinden savaş çıkaracak sözler bomba etkisi yarattı. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, baskı ve yaptırımların ülkenin kin ve nefretini körükleyeceğini, ABD ve Güney Kore için bir idam ipi görevi göreceğini söyledi.
24.11.2022 Dünya
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ilk kez kızıyla görüntülendi
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ilk kez kızıyla görüntülendi Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dünkü kıtalararası güdümlü füze denemesini yerinde takip ederken ilk defa kızı ile kameraların karşısına çıktı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, dün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze fırlattığını duyurmuştu. Kuzey Kore haber ajansı KCNA'nın paylaştığı fotoğraflar dünya gündemine bomba gibi düştü.
19.11.2022 Dünya
10 dakikada 12 enerji içeceği içti sonrası kabus!
10 dakikada 12 enerji içeceği içti sonrası kabus! Arkadaşlarına şov yapmak için 10 dakikada 12 enerji içeceği içen adam ölümle burun buruna geldi. Hastanede yapılan testler doktorları bile şaşırtan durumu ortaya çıkardı.
18.11.2022 Dünya
Dünya şokta! Kıtalararası füzeyi ateşlediler, ABD tehlikede
Dünya şokta! Kıtalararası füzeyi ateşlediler, ABD tehlikede Kuzey Kore'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Dünya şokta. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un emri verdi. Güney Kore, Kuzey Kore'nin füze hamlesini resmen duyurdu. Yeni ateşlenen kıtalararası balistik füze ABD için büyük tehlike arz ediyor. İşte haberin detayları...
18.11.2022 Dünya
Kuzey Kore 3 füze ateşledi, Japonya'nın üç eyaletinde alarm verildi
Kuzey Kore 3 füze ateşledi, Japonya'nın üç eyaletinde alarm verildi Kuzey Kore'nin biri kıtalararası balistik füze olduğu değerlendirilen 3 füze ateşlediği bildirildi. İlk füzenin takip ettiği yörüngenin risk oluşturması nedeniyle Japonya'nın Miyagi, Yamagata ve Niigata eyaletlerinde ulusal acil uyarı sistemi alarm verdi. Bölge sakinlerine güvenli alanlara sığınma çağrısı yapılırken, tren seferleri de geçici olarak askıya alındı.
3.11.2022 Dünya
Tayfun balistik füzesi nedir? Tayfun füzesi özellikleri nelerdir, menzili ne kadar?
Tayfun balistik füzesi nedir? Tayfun füzesi özellikleri nelerdir, menzili ne kadar? Tayfun menzili nedir, özellikleri nelerdir, menzili ne kadar? Roketsan tarafından tasarlanıp geliştirilen yerli ve milli Tayfun Balistik Füzesi'nin ilk test atışı yapıldı. 561 kilometre uzaktaki hedefi vurdu. İşte Tayfun balistik füzesi hakkında merak edilenler…
18.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 4 ayda Avrasya Tüneli'ni kullanan motosiklet sürücüsü sayısı...
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 4 ayda Avrasya Tüneli'ni kullanan motosiklet sürücüsü sayısı... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Motosiklet sürücüleri de Avrasya Tüneli'nden hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde geçmeyi sevdi. Mayıs - Ağustos döneminde yaklaşık 103 bin motosiklet geçişi gerçekleşti" dedi.
31.08.2022 Ekonomi
F-16'lar için ABD'de kritik toplantı! Türkiye'den dikkat çeken talep
F-16'lar için ABD'de kritik toplantı! Türkiye'den dikkat çeken talep F-16 uçaklarının alımı ile ilgili son dakika gelişmesi! Türkiye'den flaş Viper modeli talebi geldi. ABD ile yapılan F-16 uçağı alımı ve modernizasyonu ile ilgili görüşmelerin dördüncüsü başladı. Milli Savunma Bakanlığından bir heyet ABD'ye gitti. Peki, görüşmenin içeriği ne? Bundan sonra süreç nasıl devam edecek? İşte detaylar...
17.08.2022 Dünya
ABD’den kıtalararası balistik füze denemesi
ABD’den kıtalararası balistik füze denemesi ABD Hava Kuvvetleri Küresel Saldırı Komutanlığı (AFGSC) tarafından yapılan açıklamada, Minuteman III kıtalararası balistik füze denemesi gerçekleştirildiği duyuruldu.
16.08.2022 Dünya
Rusya'yı sarsan casus skandalı! Gizli bilgiler sızdırıldı Putin çıldırdı...
Rusya'yı sarsan casus skandalı! Gizli bilgiler sızdırıldı Putin çıldırdı... Rusya Ukrayna topraklarındaki saldırıları devam ederken Rusya casus skandalı ile sarsılmış durumda. Tabiri caizse Putin'in gözü gibi koruduğu silahlarda sorumlu bir bilim insanı daha vatana ihanet suçlaması ile tutuklandı. Rus basını bilim insanının bilgi sızdırarak casusluk yaptığını yazdı.
8.08.2022 Dünya
Depremle ilgili dikkat çeken açıklama! 'Çok yıkıcı olabilir' diyerek vurguladı: Marmara'da 7.7 büyüklüğünde...
Depremle ilgili dikkat çeken açıklama! 'Çok yıkıcı olabilir' diyerek vurguladı: Marmara'da 7.7 büyüklüğünde... Deprem ile ilgili kritik bir açıklama geldi. Depreme ilişkin önlemlerin alınmadığını vurgulayan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara'da meydana gelebilecek sarsıntının çok yıkıcı olabileceğini belirterek 7.7 büyüklüğüne dikkat çekti. Deprem ve tsunami konulu panelde konuşan Prof. Dr. Ersoy, "Türkiye sınırları içerisinde 8'den büyük deprem olmaz, imkansız. Sadece Güneybatı Anadolu'da, Yunan Adaları, Girit ve Rodos'un oralarda 9'dan büyük ya da yakın deprem olabilir. Bu da bizi etkileyebilir" dedi.
22.06.2022 Gündem
Dünya Kupası'na katılan son takım da belli oldu
Dünya Kupası'na katılan son takım da belli oldu Dünya Kupası'na katılan son takım belli oldu. Son dakika haberine göre, FIFA 2022 Dünya Kupası Kıtalararası Play-off Finali'nde Kosta Rika, Yeni Zelanda’yı 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası bileti almaya hak kazanan son takım oldu.
14.06.2022 Futbol
Irak Asıllı boksör İbrahim Kawi Khalil bir zafer daha kazandı Suudi Arabistan ve İspanya'da ben de varım dedi
Irak Asıllı boksör İbrahim Kawi Khalil bir zafer daha kazandı Suudi Arabistan ve İspanya'da ben de varım dedi Irak Asıllı boksör İbrahim Kawi Khalil'in üst üste aldığı galibiyetler Şampiyon boksöre Suudi Arabistan ve İspanya'da yapılacak müsabakaların kapılarını açtı.
9.06.2022 Diğer Sporlar
Bakan Karaismailoğlu: Avrasya Tüneli'ni 21 bin motosikletli kullandı
Bakan Karaismailoğlu: Avrasya Tüneli'ni 21 bin motosikletli kullandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1 Mayıs'ta motosiklet geçişine açılan Avrasya Tüneli'nden günlük 704, toplamda ise 21 bin motosikletlinin geçtiğini açıkladı.
1.06.2022 Ekonomi
Rus devlet televizyonundan dünyaya duyurdu: 3. Dünya Savaşı başladı!
Rus devlet televizyonundan dünyaya duyurdu: 3. Dünya Savaşı başladı! Ukrayna'daki Rusya işgali devam ederken Rus devlet televizyonu çok konuşulacak bir yayına imza attı. Ukrayna'daki savaşı değerlendiren Rus sunucu '3. Dünya Savaşı başladı' dedi. Kremlin'in güdümündeki kanalın yayınında NATO'ya da tehdit gibi bir uyarıda bulunuldu.
31.05.2022 Dünya
Avrasya Tüneli'ni kullanacak motosikletlerin geçiş ücreti belli oldu
Avrasya Tüneli'ni kullanacak motosikletlerin geçiş ücreti belli oldu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul’da iki kıta arasındaki yolculuk süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli’nin yarından itibaren motosiklet sürücülerinin kullanımına açıldığına dikkat çekti ve motosikletlerin tek yön geçişinin gündüz tarifesinde 20,70 TL, gece tarifesinde ise 10,35 TL olarak ücretlendirileceğini duyurdu.
30.04.2022 Ekonomi
Kiev'i alamayan Rusya'yı Rasputitsa durdurdu! İşte Ukrayna'nın gizli silahı...
Kiev'i alamayan Rusya'yı Rasputitsa durdurdu! İşte Ukrayna'nın gizli silahı... 57 gündür Rusya tüm çabalarına rağmen ülkenin başkenti Kiev'i düşüremedi. Rusların alışılmadık ama etkili bir silahı göz ardı ettikleri ortaya çıktı. Rus Haber ajansının iddiasına göre Rusya Savunma Bakanı Şoygu Putin'e Mariupol kentinin alındığını iletti. Şehirde bulunan bin 478 Ukraynalı askerin Rus güçlerine teslim olduğu bildirildi. Pentagon, diğer ülkelerin ABD’ye uçak verdiğine ilişkin açıklamayı geri çekti. ABD’den Rus kripto para madenciliği şirketi BitRiver’a yaptırım geldi. ABD’li yetkililer, Rusya'nın kıtalararası balistik füze denemesinin önceden planlandığını ve ABD’nin uluslararası anlaşmalar dahilinde bilgilendirildiğini ifade ederek, ABD’nin füzeyi takip ettiğini ve endişelenmediğini aktardı.
21.04.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kıtalararası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıtalararası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.