Kırım Özerk Cumhuriyeti

Kırım Özerk Cumhuriyeti

Son dakika Kırım Özerk Cumhuriyeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kırım Özerk Cumhuriyeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kırım Özerk Cumhuriyeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kırım Özerk Cumhuriyeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kırım özerk cumhuriyeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 70 kırım özerk cumhuriyeti haberi bulunmuştur. Tüm kırım özerk cumhuriyeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığını yineledi
Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığını yineledi Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya bağlı Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadıklarını ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine verdikleri desteği teyit ettiklerini bildirdi.
16.03.2024 Gündem
Zelenskiy'den flaş karar! O isimleri görevden aldı
Zelenskiy'den flaş karar! O isimleri görevden aldı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Ivan Bakanov ve Ukrayna Başsavcısı Irina Venediktova’yı yayınladığı kararname ile görevden aldığını duyurarak, “Vatana ihanet ve işbirliği faaliyetlerine ilişkin 651 ceza davası kaydedildi” dedi.
17.07.2022 Dünya
Türkiye'den Kırım açıklaması: Yakından izleyeceğiz
Türkiye'den Kırım açıklaması: Yakından izleyeceğiz Dışişleri Bakanlığından Kırım’ın yasadışı ilhakının sekizinci yıldönümü nedeniyle yapılan açıklamada, “Kırım Tatar Türklerinin durumu başta olmak üzere, Kırım’daki gelişmeleri yakından izlemeyi sürdüreceğiz” denildi.
16.03.2022 Gündem
Yeni kriz patlak verdi! ABD ile Rusya...
Yeni kriz patlak verdi! ABD ile Rusya... Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden'ın olası görüşmesine dair, "Kısa süre içinde bir Putin-Biden görüşmesi ayarlanması mümkün değil" dedi. Öte yandan Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "ABD, ulusal çıkarlarını savunacak, ABD'ye zarar veren Rus hükümeti eylemlerinin bedelini ödetecek" ifadeleri kullanıldı.
15.04.2021 Dünya
Türkiye ile Ukrayna arasında 20 maddelik ortak bildiri
Türkiye ile Ukrayna arasında 20 maddelik ortak bildiri Türkiye ile Ukrayna arasındaki arasında yüksek düzeyli stratejik konsey dokuzuncu toplantısı sonuçlarına ilişkin ortak bildiri açıklandı.
10.04.2021 Gündem
Birleşmiş Milletler'den Rusya'ya büyük şok! Tüm askerlerini geri çekecek...
Birleşmiş Milletler'den Rusya'ya büyük şok! Tüm askerlerini geri çekecek... Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Rusya'nın tüm askeri güçlerini Kırım'dan bir an önce çekmesi ve "Ukrayna topraklarında geçici işgaline gecikmeden son vermesi" çağrısında bulunan bir kararı kabul etti.
8.12.2020 Dünya
Avrupa Birliği'nden flaş Rusya kararı!
Avrupa Birliği'nden flaş Rusya kararı! Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay uzatma kararı aldı.
29.06.2020 Dünya
AB, Rusya'ya yaptırımların süresini uzattı
AB, Rusya'ya yaptırımların süresini uzattı Avrupa Birliği (AB), Kırım ve Sivastopol'un yasa dışı ilhakından dolayı Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini bir yıl uzatma kararı aldı.
18.06.2020 Ekonomi
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırım açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırım açıklaması Rusya'nın Kırım'ı ilhakının beşinci yıldönümünde açıklama yayımlayan Dışişleri Bakanlığı, "Fiili durumu tanımadığımızı yineliyor ve Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiğimiz desteği teyit ediyoruz" ifadesini kullandı.
16.03.2019 Dünya
Poroşenko'dan Putin'in teklifine cevap
Poroşenko'dan Putin'in teklifine cevap Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Kırım'da Rusya'nın elinde bulunan gemileri Kırım ile birlikte geri almaya hazır olduklarını söyledi.
28.02.2018 Dünya
Son dakika! Haberler AB'den! Resmen savaş açtılar!
Son dakika! Haberler AB'den! Resmen savaş açtılar! AB, Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Çerezov'un aralarında bulunduğu 3 kişi ile 3 şirketi yaptırım listesine ekledi.
4.08.2017 Dünya
Putin'e ağır suçlama: Barışı sağlayamayız
Putin'e ağır suçlama: Barışı sağlayamayız Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, "Putin Minsk Anlaşması'na uymak istemiyor ve buna niyeti yok. Bundan dolayı biz barışı sağlayamayız" dedi.
14.05.2017 Dünya
Rusya, Ukrayna sınırına askeri yığınak yapıyor
Rusya, Ukrayna sınırına askeri yığınak yapıyor Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Servisi temsilcisi, Rusya'nın Ukrayna sınırında asker sayısını artırmaya devam etmesinin Ukrayna'nın ulusal güvenliğini tehdit ettiğini açıkladı.
16.04.2016 Dünya
Rus ordusu dev hava tatbikatı başlattı
Rus ordusu dev hava tatbikatı başlattı Rusya, 250 askeri uçak ve helikopter ve 12.000 askerin katıldığı dev hava tatbikatına başladı.
26.05.2015 Dünya
Rusya bir yılda Kırım'ı askeri üs haline getirdi
Rusya bir yılda Kırım'ı askeri üs haline getirdi Kırım yarımadasının Rusya'ya ilhakını sağlayan imzanın üzerinden tam bir yıl geçti. Son bir yılda yarımadanın sosyal, siyasi ve ekonomi hayatında büyük değişiklikler oldu, bölge askeri üs haline geldi.
21.03.2015 Dünya
Kırım İlhakı'nın 1. yıldönümü
Kırım İlhakı'nın 1. yıldönümü Rusya'nın Ukrayna'ya bağlı "Kırım Özerk Cumhuriyeti"ni işgalinin üzerinden geçen bir yılda özellikle Kırım Tatarları büyük zorluklar yaşadı. Bu sürede Kırım Tatar Milli Meclisi kapatıldı, Kırım Tatarlarının sembol ismi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Meclis Başkanı Rıfat Çubarov'un ülkeye Kırım'a yasaklandı. Kırım Tatar Türklerinin yayın organı ATR televizyonu ve Kırım Haber Ajansı'nın faaliyetlerini durdurdu.
28.02.2015 Dünya
Çok sert uyardı! 'Aksi bir tavır takınırsanız...'
Çok sert uyardı! 'Aksi bir tavır takınırsanız...' ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna konusundaki uluslararası taahhütlerine göre hareket etmemesi halinde Rusya'yı yeni yaptırımların beklediği uyarısında bulundu.
24.04.2014 Dünya
Kırımoğlu’na Kırım engeli
Kırımoğlu’na Kırım engeli Cumhurbaşkanı Gül’ün devlet nişanı ile ödüllendirdiği Kırımlı Tatarların lideri Mustafa Kırımoğlu sınırda durduruldu...
19.04.2014 Dünya
Rusya'dan ilk ateş! Savaşa ramak kaldı...
Rusya'dan ilk ateş! Savaşa ramak kaldı... Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ve Rusya'ya katıldığını ilan eden Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde, askeri topografi merkezine düzenlenen saldırı sonucunda, bir Ukrayna askeri ve Kırım öz savunma gücü mensubu hayatını kaybetti...
19.03.2014 Dünya
Kırım'da sıcak gelişme! Putin imzaladı
Kırım'da sıcak gelişme! Putin imzaladı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Cumhuriyeti’nin resmen tanınmasına dair kararnameyi imzaladı...
17.03.2014 Dünya
Dünyaya meydan okuyor
Dünyaya meydan okuyor Rusya lideri Vladimir Putin, ABD ve Avrupa Birliği’nin yeni yaptırımlarına karşın, Ukrayna’dan ayrılarak Moskova’ya bağlanma kararı alan Kırım’ın arkasında duruyor...
17.03.2014 Dünya
ABD'den Rusya için şok karar!
ABD'den Rusya için şok karar! Beyaz Saray'dan Rusya'ya yaptırım kararı geldi.
17.03.2014 Dünya
Dünyanın yeni bir 'ülkesi' oldu!
Dünyanın yeni bir 'ülkesi' oldu! Kırım Parlamentosu, "Bağımsız Kırım Cumhuriyeti"ni ilan etti.
17.03.2014 Dünya
Başbakan Erdoğan: Görüntülü kayıt bile yaptılar..
Başbakan Erdoğan: Görüntülü kayıt bile yaptılar.. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu “İskele Sancak Özel” programında gündemi değerlendirdi...
29.09.2021 Gündem
Kırım'da kritik referandum başladı
Kırım'da kritik referandum başladı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen referandumda oy verme işlemi başladı. Akşam yerel saatle 20.00'ye kadar devam edecek oy verme işleminin ardından, sandıklar kapatılarak oy sayımına geçilecek.
16.03.2014 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kırım Özerk Cumhuriyeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kırım özerk cumhuriyeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.