Kiralık Ev

Kiralık Ev

Son dakika kiralık ev haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kiralık ev ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kiralık ev haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kiralık Ev

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kiralık ev gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.120 kiralık ev haberi bulunmuştur. Tüm kiralık ev haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kiralık evlere operasyon! Bazanın içinde yakalandı
Kiralık evlere operasyon! Bazanın içinde yakalandı İstanbul'un Avcılar İlçesinde kaçak göçmenlere oda kiralayan kişilere polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlar sonucunda Avrupa'ya illegal yollardan gitmek için kaçak olarak Türkiye'ye geldikleri belirlenen 23 kaçak göçmen yakalandı. Bir kaçak göçmen polis ekipleri tarafından gizlendiği baza içerisinden çıkarılarak gözaltına alındı.
6.03.2024 Gündem
27 yatak konularak kiralanan eve polis geldi kiracı apar topar kaçtı
27 yatak konularak kiralanan eve polis geldi kiracı apar topar kaçtı Avcılar'da ev sahibinin kaçak çalıştığı iddia edilen emlakçı aracılığıyla kiraya verdiği 4 katlı binanın 2 katındaki daire tahliye edildi. Dairenin bulunduğu adrese giden polis ekipleri kapıyı çalmasına rağmen cevap alamadı. Dairede kalanların valizleriyle evden ayrıldığı öğrenildi.
5.03.2024 Gündem
Ev alacakları ilgilendiriyor! Konut fiyatlarında düşüş başladı: İstanbul, Antalya, İzmir başı çekiyor
Ev alacakları ilgilendiriyor! Konut fiyatlarında düşüş başladı: İstanbul, Antalya, İzmir başı çekiyor Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki değişim dikkat çekti. Özellikle büyükşehirlerde fiyatlar yavaşlarken, Anadolu şehirlerinde artış hızı yüksek kaldı. Öte yandan Türkiye genelinde konut fiyatlarının en yüksek olduğu iller tek tek açıklandı. Satılık konut fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi? Hangi illerden ev almak daha avantajlı? İşte merak edilen soruların yanıtları...
29.02.2024 Ekonomi
Satılık ev fiyatlarında düşüş başladı! Tek tek açıklandı: İstanbul, Antalya, İzmir'de büyük değişim
Satılık ev fiyatlarında düşüş başladı! Tek tek açıklandı: İstanbul, Antalya, İzmir'de büyük değişim Konut piyasasında durgunluk devam ederken, talep ise geçtiğimiz aylara göre yüzde 50 düştü. Emlakçılar, her ay ilan yenilediklerini, ortalama konut fiyatlarının ise 2,5 milyon TL’den başlayıp, 4-5 milyon TL’ye kadar devam ettiğini söyledi.
28.02.2024 Ekonomi
Taşınırken sizin de başınıza gelebilir! Masraf katlanıyor, fotoğraf çekmek şart
Taşınırken sizin de başınıza gelebilir! Masraf katlanıyor, fotoğraf çekmek şart Taşınma planı yapanlar nakliye firması seçerken dikkat. Evini ya da işyerini değiştirmek isteyenlerin önemli gider kalemlerinden biri de nakliye ücretleri. Son yıllarda hızla artan satılık ve kiralık ev fiyatlarına paralel olarak nakliye için ödenen ücretler de arttı. Taşınma telaşında olanlar nakliye süresince yaşayacakları sorunlar ile ilgili ne yapmaları gerektiğini ise tam olarak bilmiyor. Taşınma sırasında eşyaların zarar görmesi durumunda, nakliye firması yaşanan zarardan sorumlu tutuluyor. Avukat Cansen Erdoğan, taşınma sürecinde yapılması gerekenleri açıkladı.
27.02.2024 Ekonomi
Kira zammında yeni dönem: Ev sahiplerine iyi, kiracılara kötü haber!
Kira zammında yeni dönem: Ev sahiplerine iyi, kiracılara kötü haber! Ev sahibi - kiracı ilişkileri fiyatlardaki fahiş artış nedeniyle gündemdeki yerini koruyor. Kiralık ev sayısının yetersiz, kiralık konut arayanlarının sayısının da fazla olması mülk sahiplerinin mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını aramasına neden oluyor. Özellikle astronomik artışların önüne geçilebilmesi için kiralara yüzde 25 zam sınırı getirildi. Ardından zorunlu arabuluculuk sistemi devreye alındı. Peki kira artış sınırı devam edecek mi? Ev sahibi ve kiracıların en çok merak ettiği sorunun yanıtını Bakan Tunç verdi.
25.02.2024 Ekonomi
Ev sahiplerine kötü kiralık ev arayanlara iyi haber! Para cezası var
Ev sahiplerine kötü kiralık ev arayanlara iyi haber! Para cezası var Kiralardaki fahiş artış ev sahibi kiracı ilişkilerinde yaşanan sorunların artmasına neden oluyor. Birçok mülk sahibi kiracısını çıkarmanın yollarını ararken kiralık konuta olan talep ev sahiplerinin kiracı seçmesine yol açıyor. Kimileri memur kefil şartı ararken kimileri SGK dökümü isteyebiliyor. Bekara evini kiralamak istemeyenlerin sayısı ise bir hayli fazla. Ancak bu kişilere TİHEK'ten kötü haber geldi. Ayrımcılık yapan mülk sahibi para cezası alabilir. İşte konunun ayrıntıları...
20.02.2024 Ekonomi
Kiracılara güzel haber! Yeni model geliyor, kira fiyatları düşecek
Kiracılara güzel haber! Yeni model geliyor, kira fiyatları düşecek Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren gelişme! Kiralardaki fahiş artışın önüne geçilecek. Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni modelde son aşamaya gelindi. Kamunun arsa göstermesi halinde harekete geçeceklerini açıklayan GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin TL bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.
21.01.2024 Ekonomi
İlan sitelerinde 200, gerçekte 2.000 TL! Günlük kiralık evde 'gel - gel' oyunu
İlan sitelerinde 200, gerçekte 2.000 TL! Günlük kiralık evde 'gel - gel' oyunu Konutlarını günübirlik kiraya verenleri yakından ilgilendiren yasal düzenleme 1 Ocak itibarı ile yürürlüğe girdi. Ancak bazı ev sahipleri yasal düzenlemeyi yok sayıyor. Belgesiz kiralama yapan ev sahipleri, 200 TL'ye ilan verip 2.000 TL istiyor. İlan oyununda tatil beldeleri başı çekiyor.
21.01.2024 Ekonomi
Kirada bir dönem kapanıyor! Ev sahipleri panik halde, evlerini kiraya vermek için pahalı hediyeler alıyor
Kirada bir dönem kapanıyor! Ev sahipleri panik halde, evlerini kiraya vermek için pahalı hediyeler alıyor Konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin belgesi alınmasını zorunlu hale getiren yasanın Resmi gazetede yayımlanmasının ardından gözler yasanın nasıl uygulanacağını düzenleyen yönetmeliğe çevrildi. Yönetmeliğin kasım ayı içerisinde yürürlüğe gireceği ifade edilirken, bugüne kadar yasal boşluktan faydalanarak kayıt dışı günübirlik ev kiralayanları panik havası sardı.
20.11.2023 Ekonomi
Kiracı milyonlarca vatandaşa dikkat çeken uyarı geldi! Kefil detayı ortaya çıktı
Kiracı milyonlarca vatandaşa dikkat çeken uyarı geldi! Kefil detayı ortaya çıktı Kiracı milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Kiralık ev için eşine dostuna kefil olanlar da anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atanlar sadece kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık ev için kefil olacakların sözleşmeyi imzalamadan önce dikkat etmesi gerekenler...
14.11.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023 Ekonomi
Bunu yapan ev sahibi 1 milyon ceza ödeyecek
Bunu yapan ev sahibi 1 milyon ceza ödeyecek İzin belgesi almadan turizm amaçlı kiralanan konutları kiraya verenlere, kiralama yapılan her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için 15 gün süre verilecek. Verilen 15 günlük süre sonunda izin belgesi alınmaksızın turizm amaçlı kiralama faaliyetine devam edenlere 500 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için bir kez daha 15 gün süre verilecek. Bu süre sonunda bu durum devam ederse 1 milyon lira ceza kesilecek.
3.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon tahmininde güncellemeye gittiklerini belirterek, "Yıl sonu tahmin orta noktalarını 2023 için yüzde 65, 2024 için yüzde 36 ve 2025 için yüzde 14 olarak güncelledik" dedi.
2.11.2023 Ekonomi
Ev ve araba satışında yeni dönem! Kimlik doğrulama işlemi başladı, fahiş fiyat balonu sönecek
Ev ve araba satışında yeni dönem! Kimlik doğrulama işlemi başladı, fahiş fiyat balonu sönecek Konut ve araç satışında bir dönem sona erdi. Dün itibarı ile yeni uygulama başladı. e-Devlet üzerinden kimlik doğrulayamayan satış işlemini gerçekleştiremeyecek. Böylece sahte ilanların önüne geçilmiş olacak. Peki bu durum konut ve ikinci el araç fiyatlarına nasıl yansıyacak?
2.11.2023 Ekonomi
Fahiş kira balonu patladı! Evler emlakçıların elinde kaldı, fiyatlar düştükçe düşüyor
Fahiş kira balonu patladı! Evler emlakçıların elinde kaldı, fiyatlar düştükçe düşüyor Antalya’da Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından oluşan göç dalgasıyla kira fiyatlarının arttığına dikkat çeken Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, "Kira fiyatları çok yükselmişti, adeta bir balondu, o balon patladı" dedi.
1.11.2023 Ekonomi
Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem bugün başlıyor, tamamen değişiyor,1 ay içerisinde etkisi görülecek
Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem bugün başlıyor, tamamen değişiyor,1 ay içerisinde etkisi görülecek İnternet ilanları için kimlik doğrulaması bugünden itibaren zorunlu hale geliyor. Mülk sahibi ilan verirken kimlik doğrulaması yapacak. Aykırı ilanlar için ceza verilecek. Peki yüksek fiyattan ilan girenler nasıl tespit edilecek? İşte detaylar...
1.11.2023 Ekonomi
Eşinin önce doğum gününü kutladı sonra öldürdü
Eşinin önce doğum gününü kutladı sonra öldürdü Adana’da emekli astsubayın, karısını öldürmeden bir gün önce eşinin doğum gününü ailecek kutladığı ve pastanın üzerine, "Bazen seni daha ne kadar çok sevebilirim diye düşünüyorum" yazısını yazdırdığı ortaya çıktı.
27.10.2023 Yaşam
Tesla indirimi geri çekti, fiyat arttırdı
Tesla indirimi geri çekti, fiyat arttırdı Tesla, Çin'de uyguladığı Model Y Performance modeli için indirimi geri aldı ve fiyat artırdı.
27.10.2023 Otomobil
Kredi hamlesi, erişim kolaylaştırılacak! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken mesaj
Kredi hamlesi, erişim kolaylaştırılacak! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken mesaj Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankacılık sisteminde Türk Lirasının (TL) payını artırmaya yönelik adımlarla birlikte sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Daha iyi işleyen bir piyasa ekonomisi için önemli sadeleşme adımları. Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak ve TL’ye geçişi özendirmek" dedi.
27.10.2023 Ekonomi
Kiralık ev fiyatları hızla düşecek! GYODER devrede, Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek
Kiralık ev fiyatları hızla düşecek! GYODER devrede, Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek Kiralık konut krizinin çözümü için GYODER tarafından geliştirilen yeni konut modelinde ilk örnek proje yolda. Kamu-özel sektör işbirliği ile kamu arazisinde kiralık konut üretmeyi planladıklarını söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Biz arsayı kamudan beklerken özel sektörden geldi. İstanbul’da 10 bin konutluk projede son aşamadayız. Türkiye’de ilk kez uygulanacak kiralık konut modeli tüm sektöre örnek olacak. İnşa edilecek konutlarda riskli evde oturan kiracı ve ev sahiplerine öncelik verip kentsel dönüşüme de destek olacağız” dedi.
27.10.2023 Ekonomi
Ev almak isteyenler dikkat! Talep düştü, mülk sahipleri fiyat kırdı
Ev almak isteyenler dikkat! Talep düştü, mülk sahipleri fiyat kırdı Konut talebinin geçtiğimiz aylara göre yüzde 50 oranında azaldığı söyleniyor. Peki konut sektöründeki sert düşüşün ana nedeni ne? İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan merak edilenleri cevapladı.
25.10.2023 Ekonomi
Satılık ev fiyatları ile ilgili yeni açıklama! İkinci el konutta düşüş trendi başladı
Satılık ev fiyatları ile ilgili yeni açıklama! İkinci el konutta düşüş trendi başladı Konut piyasasında durgunluk devam ederken, talep ise geçtiğimiz aylara göre yüzde 50 düştü. Emlakçılar, her ay ilan yenilediklerini, ortalama konut fiyatlarının ise 2,5 milyon TL’den başlayıp, 4-5 milyon TL’ye kadar devam ettiğini söyledi.
24.10.2023 Ekonomi
Kiralık evde uzun süre sonra bir ilk! Konut sahipleri fiyat politikasını değiştirdi
Kiralık evde uzun süre sonra bir ilk! Konut sahipleri fiyat politikasını değiştirdi Satılık ve kiralık konut fiyatındaki artış alınan önlemlerin ardından durdu. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı bazı satılık konutlarda indirim yapılırken kiralık konutlarda da fiyat artışları durdu.
17.10.2023 Ekonomi
Kiralık ve satılık ev fiyatlarıyla ilgili çarpıcı analiz! Fiyatlar düşecek mi artacak mı?
Kiralık ve satılık ev fiyatlarıyla ilgili çarpıcı analiz! Fiyatlar düşecek mi artacak mı? Kiralık ve satılık ev fiyatlarıyla ilgili çarpıcı analiz geldi. Türkiye’de konut arzındaki azalış fiyatlar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Konut kredisine erişim, faizler, yüksek kiralar gibi sorunlar konuta yatırım yapacakları düşündürüyor. Uzman isimler ise konuta yatırım yapılması için beklenilmemesi gerektiğini, konjonkturel olarak fiyatlarda hafif geri çekilme olsa da yükselişin devam edebileceğinin sinyalini verdi. İşte kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
16.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kiralık Ev ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kiralık ev haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.