Kiracılar

Kiracılar

Son dakika kiracılar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kiracılar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kiracılar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kiracılar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kiracılar gelişmeleri de dahil olmak üzere 689 kiracılar haberi bulunmuştur. Tüm kiracılar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahibi ve kiracılar için dikkat çeken uyarı yapıldı! 7 bin TL'lik kira 14 bin TL'ye çıkarıldı
Ev sahibi ve kiracılar için dikkat çeken uyarı yapıldı! 7 bin TL'lik kira 14 bin TL'ye çıkarıldı Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Ev sahibi ile kiracılar arasından yaşanan birçok anlaşmazlık 1 Eylül’de devreye alınan zorunlu arabuluculuk ile çözüme kavuşmaya başladı. 8 aylık süreçte 85 bin 500 anlaşma sağlandı. Yaşanan bir arabuluculuk örneğinde ise ev sahibi kiracısından 23 bin TL kira istedi. Kiracı ‘12 bin TL’den fazla ödemem’ deyince konu arabulucuya taşındı. Arabulucu huzurunda dikkat çeken bir çözüm üretildi. İşte detaylar...
2.05.2024 Ekonomi
6 ilde Mahzen operasyonu! Bakan Yerlikaya: 46 şüpheli yakalandı
6 ilde Mahzen operasyonu! Bakan Yerlikaya: 46 şüpheli yakalandı 6 ilde düzenlenen Mahzen-35 operasyonlarında 6 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda aralarında elebaşlarının da olduğu 46 şüphelinin yakalandığını söyledi.
30.04.2024 Gündem
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyor
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyor Dolandırıcıların yeni kullandığı bir yöntemlerden biri olan kaparo dolandırıcılığının son mağdurları kiracılar oldu. Bir emlakçı üzerinden ünlü bir emlak sitesine sahte ev ilanı veren dolandırıcılar, “Evi tutmak istiyorsanız, kaparo göndermelisiniz” diyerek, çok sayıda kiracıyı dolandırdı. Savcılık şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.
23.04.2024 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Haklı tahliye sebebi, 30 gün süresi var
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Haklı tahliye sebebi, 30 gün süresi var Kira artışına getirilen yüzde 25'lik sınırın 1 Temmuz itibarı ile kalkacak olması ile birlikte kiracıları evden çıkarılma korkusu sardı. Hangi durumlarda kiracılar evi boşaltmak zorunda kalıyor. İşte detaylar...
22.04.2024 Ekonomi
Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber! Yüzde 25 artış sınırı ile ilgili dikkat çeken açıklama
Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber! Yüzde 25 artış sınırı ile ilgili dikkat çeken açıklama Son iki yılda kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle birçok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarıp evini yüksel bedel karşılığı kiraya vermeyi tercih ediyor. Ancak kiracıların tahliyeye itiraz etmesi durumunda mülk sahibi yüzde 25 sınırını aşan zam yapıyor ve kiracılar da bu durumu kabul ediyor. Peki fazladan yapılan ödemeler geri alınabilir mi? İşte ev sahibi ve kiracıları çok yakından ilgilendiren konunun detayları...
7.04.2024 Ekonomi
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz!
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz! Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin talebi üzerine icra müdürlüğü tarafından gönderilen tahliye emrine itiraz etti.
30.03.2024 Gündem
Ev sahibi ve kiracılar için mahkemeden emsal karar! 3 ayda tahliye ediliyor
Ev sahibi ve kiracılar için mahkemeden emsal karar! 3 ayda tahliye ediliyor Ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarına ilişkin yeni dava detayları kamuoyunda gündeme gelmeye devam ediyor. 10 yılı aşkın süredir kiracı olarak oturan bir kişiyi mülk sahibi evden çıkarmak isteyince konu yargıya taşındı. Evden çıkmak istemeyip kirasını ‘yüzde 25 artırımlı’ ödemek isteyen kiracı için mahkemeden dikkat çeken bir karar çıktı. İşte detaylar...
21.03.2024 Ekonomi
Ölüme neden olan binanın yıkımında korku dolu anlar! Son anda pencereye çıkıp el salladı
Ölüme neden olan binanın yıkımında korku dolu anlar! Son anda pencereye çıkıp el salladı Avcılar’da geçen yıl, 38 yaşındaki Mahbup Uzunay, binadan düşen beton parçalarının kafasına düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Yapılan testlerde çürük olduğu belirlenen 4 katlı binanın yıkımı, olaydan 11 ay sonra başlatıldı. Yıkım sırasında, binanın 4'üncü katında uyuyan evsiz pencereye çıkarak ekiplere seslendi. Evsizin binayı terk etmesiyle yıkıma devam edildi.
20.03.2024 Gündem
Kiralık evde yeni kriz: Ek protokol oyunu! Kiracılar zam döneminde tahliye davasıyla karşılaşıyor
Kiralık evde yeni kriz: Ek protokol oyunu! Kiracılar zam döneminde tahliye davasıyla karşılaşıyor Son yıllarda kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle ev sahibi ve kiracılar sık sık karşı karşıya kalıyor. Özellikle zam dönemi öncesinde yapılan kira artışları sorunlara yol açıyor. Kiracılar çoğu zaman yeni bir eve çıkmaktansa var olan kirasının yükseltilmesini kabul ediyor. Ancak bu durumda anlaşma sağlansa bile kiracı aleyhine sonuçlar oluşturabiliyor.
5.03.2024 Ekonomi
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı Avcılar'da bir ev sahibi 4 katlı binanın 2. katındaki daireyi kaçak çalıştığı iddia edilen emlakçı aracılığıyla kiraya verdi. Daireyi kiralayan kişi ise başka bir kiracı buldu. Daireyi son kiralayan, her odaya 10 yatak koyarak günlük kiralık daireden para kazanmaya başladı. Şikayetlerin artması üzerine ev sahibi İstanbul Emlakçılar Odası'ndan yardım istedi. Haber verilmesi üzerine daireye gelen polis ekipleri, 27 yatak konulan evde çok sayıda yabancı uyruklunun kaldığını tespit etti.
4.03.2024 Gündem
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu?
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu? Mart ayı kira zammı merakla bekleniyor. Mart ayına girilmesiyle ev sahipleri ve kiracılar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun paylaştığı enflasyon verilesiyle TEFE TÜFE oranını araştırıyor. Kira artış sınırlaması Temmuz 2024’e kadar uzatıl. Dükkan sahipleri kira artış oranını sorguluyor. Peki, Mart ayı kira zammı ne zaman açıklanacak?
2.03.2024 Ekonomi
Zorba ev sahibinin yaptıkları şoke etti!  Evin kilidini değiştirmekle başladı
Zorba ev sahibinin yaptıkları şoke etti! Evin kilidini değiştirmekle başladı Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar her geçen gün artarken İstanbul'da yaşanan olay 'bu kadar da olmaz' dedirtti. Yonca Beşikoğlu, kendisini tahliye etmek isteyen ev sahibinin kapı kilidini değiştirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Beşikoğlu, “Anahtarı değiştirip kapının önüne tahta çaktı. Su vanasını kapatıp beni ve ailemi insanlık dışı bir yaşama mahkûm etti” dedi.
29.02.2024 Gündem
Kiracılar farkında olmadan yapıyor! Haklı tahliye sebebi sayılıyor
Kiracılar farkında olmadan yapıyor! Haklı tahliye sebebi sayılıyor Kiralardaki fahiş artış sürerken ev sahibi -kiracılar arasındaki en büyük sorun da kira artışlarından kaynaklanıyor. Pek çok ev sahibi de evini yüksek bedel karşılığı kiraya vermek için mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını arıyor. Bu durumda kiracıların yaptığı bazı hatalar haklı sebeple tahliyeye neden oluyor.
29.02.2024 Gündem
Kiracılar dikkat! Para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat! Para iadesi talep edebilirsiniz Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.02.2024 Ekonomi
Ev sahipleri ile kiracılar arasında yeni kriz patladı! Mahkemeye koştular
Ev sahipleri ile kiracılar arasında yeni kriz patladı! Mahkemeye koştular Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kira artışlarına ilişkin anlaşmazlıklar, kira uyarlama davalarını yaygınlaştırdı. Ev sahipleri, evlerinin rayiç bedelinin belirlenmesi talebiyle mahkemeye başvuruyor. Uyarlama davalarında, kira tespit davalarının aksine ‘beş yıllık kiracı olma şartı’ gibi kriterlerin bulunmaması da ilgiyi artırdı. Peki, kira uyarlama davalarında kriterler neler? Ev sahiplerinin bu davayı kazanma ihtimali nedir?
17.02.2024 Ekonomi
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiraları aşağı çekecek 5 hamle ortaya çıktı
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiraları aşağı çekecek 5 hamle ortaya çıktı Merkez Bankası enflasyon raporunda konut kiralarını düşürecek bazı önerilerde bulundu. Öneriler arasında kiralık konut arzının planlanarak artırılması, devlet destekli kiralık sosyal konut sistemi, Sermaye Piyasası Kurulu'na bağlı şirketlerle kurumsal kiralama, hisseli kiracılık uygulaması ve konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi de var.
17.02.2024 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Bugüne kadar yanlış ödeniyordu, faizi ile iade edilecek
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Bugüne kadar yanlış ödeniyordu, faizi ile iade edilecek Kiracı - ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar her geçen gün artıyor. Özellikle kira fiyatlarına yapılan fahiş zamlar bu sorunların temelini oluşturuyor. Kira konusu dışında bir de depozito sorunu mülk sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda hızla yayılıyor. Öte yandan depozitonun faizi ile ödenmesi ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi.
11.02.2024 Ekonomi
Ev sahibi-kiracılar dikkat! Depozito ile ilgili kritik detay, iade şart değil
Ev sahibi-kiracılar dikkat! Depozito ile ilgili kritik detay, iade şart değil Kira artışı konusunda uzlaşılamaması ya da açılan davalar nedeniyle tahliyeler artarken, depozito iadeleri gündeme geldi. Ev sahipleri ve kiracılar bu konuda da ortak yolu bulmakta zorlanıyor. Evi tahliye eden kiracıya depozitosu ödenen bedelle mi, güncel değerle mi iade edilir?, Hangi durumda ev sahibi ‘vermiyorum’ diyebilir?, Ev satıldıysa ödemeyi kim yapar? İşte tüm yönleriyle depozito iadesi...
10.02.2024 Ekonomi
Havalar soğudu apartmanlarda kombi krizi başladı! Kritik sınıra dikkat: Kiracı kombisini yakmazsa ev sahibi tahliyesini isteyebilir mi?
Havalar soğudu apartmanlarda kombi krizi başladı! Kritik sınıra dikkat: Kiracı kombisini yakmazsa ev sahibi tahliyesini isteyebilir mi? Soğuk havalar gelirken beraberinde apartmanlarda kombi krizini de getirdi. Sıcaklıklarındaki düşüşle birlikte kombilerin dereceleri yükseltilirken, komşusu kalorifer yakmayanların hakları da sosyal medyada merak konusu oldu. Hukuki düzenlemelere göre, kat maliklerinin kalorifer yakmayan komşuya karşı dava açma hakkı bulunuyor. Peki bu süreç nasıl ilerliyor? Maddi zarar nasıl belirleniyor? Eğer kiracı kombisini yakmazsa ev sahibi tahliyesini isteyebilir mi? Avukat Ümit Yasin Kısa merak edilen soruları yanıtladı...
7.02.2024 Gündem
Kira zam oranları belli oldu! Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor
Kira zam oranları belli oldu! Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor Ev sahibi kiracı milyonları yakından ilgilendiriyor. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kira artış oranları da belli oldu. İş yerleri ve konutlarda kira artışları farklı oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ocak ayında enflasyon yüzde 64,86 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 54,72 olarak belirlendi. Ancak getirilen düzenleme ile konut kiralarındaki artış oranı 2 Temmuz tarihine kadar yüzde 25 olacak.
5.02.2024 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor: Yüzde 97 zam! Muğla, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep başı çekiyor, 5 bin TL oldu
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor: Yüzde 97 zam! Muğla, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep başı çekiyor, 5 bin TL oldu  Fahiş fiyatlardan hem ev sahiplerini hem de kiracılar şikayetçi. Artış oranı yüzde 97'ye ulaşırken fiyatlar da 5 bin TL'yi buluyor. Türkiye’nin aidat şampiyonları açıklandı. Türkiye genelinde 2023 yılında yüzde 97 oranında artan aidatlarda rekor Muğla’nın oldu. Muğla’da daire başına aidat ortalaması 2 bin 607 TL oldu. İstanbul’un daire başına düşen aidat ortalamasında ise rekor 5 bin 635 TL ile Beşiktaş oldu.
1.02.2024 Ekonomi
Kiracılara kötü haber! Mahkemeden emsal karar, tahliye nedeni
Kiracılara kötü haber! Mahkemeden emsal karar, tahliye nedeni Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı doğrudan ilgilendiriyor. Kiralardaki fahiş artış nedeniyle mülk sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar artarken bazı durumlar kiracılar açısından olumsuz sonuçlara yol açıyor ve tahliye kararına kadar varıyor. Son olarak mahkemeden emsal niteliğinde bir karar çıktı. İşte detaylar...
30.01.2024 Ekonomi
10 bin 500 TL’ye tek oda! Kira zammını fırsata çevirdiler
10 bin 500 TL’ye tek oda! Kira zammını fırsata çevirdiler Kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle bütçesine uygun ev bulamayan kiracılar farklı çözüm yolları arıyor. Özellikle oda kiralama fikri her geçen gün daha da yaygın hale geliyor. Büyükşehirlerde oda fiyatları kiralık daire fiyatlarıyla yarışır hale geldi. Öyle ki tek bir odanın aylık kirası 10.500 TL'ye kadar çıkıyor. Ancak Avukat Eser Eserçelik kiracıları 'Tazminat ödeyebilirsiniz.' diyerek uyardı.
22.01.2024 Ekonomi
Asgari ücret zammıyla kira fiyatları yükseldi! Sitelerde aidat isyanı: Yüzde 220 zam yapılan siteler var
Asgari ücret zammıyla kira fiyatları yükseldi! Sitelerde aidat isyanı: Yüzde 220 zam yapılan siteler var Asgari ücret zammıyla birlikte kira fiyatlarının yükselmesinin ardından İstanbul'da, bazı sitelerin aidat ücretlerine fahiş oranlarda zam yapıldığı görüldü. Esenyurt'ta bir sitede aidata yapılan zam oranı yüzde 220'e yakın oldu. Sitede ev sahibi olan Niyazkılıç Niyaz, "Aidatlar, artık neredeyse kiralarla eşit dereceye geldi. Bu aidatlar ile yaşamak mümkün değil." dedi. Ev sahiplerinin fahiş aidat zamlarına karşı hukuksal hakları olduğunu söyleyen Avukat Yunus Emre Çakıroğlu, "Bu konudaki söz hakkı kiracılar değil, kat malikleri. Dolayısıyla kat maliklerinin site toplantılarına katılması, itiraz ve dava süreçlerini yürütmesi gerekir." diye konuştu.
17.01.2024 Ekonomi
Kiracılar yandı! Ev sahibi 4 bin 500 TL olan kirayı 24 bin TL’ye çıkarmak istedi: Mahkeme yeni kararı verdi!
Kiracılar yandı! Ev sahibi 4 bin 500 TL olan kirayı 24 bin TL’ye çıkarmak istedi: Mahkeme yeni kararı verdi! Yeni ev sahibi içeride oturan kiracısına ihtarname gönderdi ve 4500 TL olan kirayı 24 bin TL'ye çıkarmak istedi. Ancak kiracı bu ödemeyi yapmak istemeyince ev sahibi konuyu mahkemeye taşıdı. Kiracıları üzecek karar verildi.
17.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kiracılar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kiracılar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.