Kimyasal Saldırı

Kimyasal Saldırı

Son dakika Kimyasal saldırı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kimyasal saldırı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kimyasal saldırı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kimyasal Saldırı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kimyasal saldırı gelişmeleri de dahil olmak üzere 717 kimyasal saldırı haberi bulunmuştur. Tüm kimyasal saldırı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Genç kadının yüzüne kimyasal dökmüştü! Mahkemenin kararını duyunca sevinç çığlıkları attı
Genç kadının yüzüne kimyasal dökmüştü! Mahkemenin kararını duyunca sevinç çığlıkları attı Mehmet Yıldız evine gizlice girdiği Yasemin Uzunçelebi’nin üzerine kimyasal madde dökmüştü. 2021 yılında yaşanan korkunç olayda genç kadının vücudunun yüzde 95’i zarar gördü. Gözünü kaybetti, burnu, yüzü, neredeyse bütün vücudu eridi. Mehmet Yıldız, Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada “canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıl hapis cezasına çaptırıldı.
17.01.2024 Gündem
Ukrayna-Rusya savaşı için Putin'den flaş açıklama: Operasyonlarımız sürecek...
Ukrayna-Rusya savaşı için Putin'den flaş açıklama: Operasyonlarımız sürecek... Ukrayna'daki Rus işgalinde 48. güne girildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Ukrayna'da yürüttüğü askeri harekata ilişkin açıklamalarda bulundu.Rus ablukası altındaki Mariupol şehrini savunan Azak birliğinden flaş bir iddia geldi. Kentte kimyasal silah kullanıldığı açıklayan Ukraynalı yetkililer Bu silahın kullanılması sonrası görülen semptomları açıkladı. Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boychenko, Rusya'nın kuşattığı liman kentinde savaşın başlamasından bu yana 10 binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.
12.04.2022 Dünya
Halepçe Katliamı nedir, nasıl oldu? Halepçe Katliamı ne zaman oldu, kim tarafından neden yapıldı?
Halepçe Katliamı nedir, nasıl oldu? Halepçe Katliamı ne zaman oldu, kim tarafından neden yapıldı? Halepçe katliamı nedir, ne zaman oldu? Irak'ın Halepçe kentinde, 34 yıl önce dönemin Irak lideri Saddam Hüseyin Kürtlere yönelik kimyasal bombalarla saldırı düzenledi. 16 Mart 1988'de Halepçe'de düzenlenen kimyasal saldırı dünya tarihine kara bir leke olarak geçti. İşte Halepçe Katliamı hakkında merak edilenler...
16.03.2022 Gündem
Rusya Ukrayna krizi neden çıktı? Rusya ve Ukrayna neden anlaşamıyor? Rusya Ukrayna geriliminde son durum ne?
Rusya Ukrayna krizi neden çıktı? Rusya ve Ukrayna neden anlaşamıyor? Rusya Ukrayna geriliminde son durum ne? Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Ukrayna ve Rusya arasında Kasım ayında baş gösteren siyasi gerilim gündemden düşmüyor. Rusya Ukrayna krizi ile ilgili gelişmeler anbean takip edilirken, krizin neden çıktığı ve son durum sıklıkla merak edilen konuların başında geliyor. Peki, Rusya Ukrayna krizi neden çıktı? Rusya ve Ukrayna neden anlaşamıyor? Rusya Ukrayna geriliminde son durum ne? İşte Rusya Ukrayna arasındaki sorun hakkında merak edilenler…
20.02.2022 Dünya
Kimyasal maddeyle saldırmıştı! İlk kez hakim karşısında! Korkunç su detayı...
Kimyasal maddeyle saldırmıştı! İlk kez hakim karşısında! Korkunç su detayı... Avcılar'da üzerine kimyasal madde döktüğü sevgilisi Yasemin Uzunçelebi'yi ağır şekilde yaralayan Mehmet Yıldız ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Mehmet Yıldız duruşmada susma hakkını kullanırken, Yasemin Uzuncelebi'nin avukatı, "Sanık olay öncesinde planlayarak evin su vanalarını kapatmış, damacana ve sürahi gibi cisimlerin içerisindeki suyu boşaltmıştır. Yasemin 5 aydır ölüyor, sadece bir nefesi var" dedi.
18.02.2022 Gündem
Suriye'ye operasyon! Rusya-ABD ortak yapımı senaryo: Türkiye ne yapacak?
Suriye'ye operasyon! Rusya-ABD ortak yapımı senaryo: Türkiye ne yapacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası Suriye'den Türkiye'ye yönelik terör saldırılarına ilişkin açıklamasında "Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız. Gereken adımları atacağız" dedi. Milliyet yazarı Tunca Bengin, artan saldırılar nedeniyle yeni bir harekât olasılığını ve Suriye'deki senaryoları köşesine taşıdı. İşte o yazı...
14.10.2021 Gündem
'Esad rejimi kimyasal silah kullandı'
'Esad rejimi kimyasal silah kullandı' Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ), Esed rejimi güçlerinin İdlib'in güneydoğusundaki Serakib ilçesinde Şubat 2018'de kimyasal saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.
12.04.2021 Dünya
Teröristlerin üniforma oyunu!
Teröristlerin üniforma oyunu! Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile ağır darbe alan terör örgütü PKK/YPG, kimyasal silah kullanıp Türkiye’yi suçlamaya yönelik hain planının deşifre olmasının ardından bu kez de rejim askeri üniforması giyerek yeni bir algı operasyonuna başladı. İstihbarat birimlerinin belirlemelerine göre teröristlerin, Tel Rıfat’ta rejim askerlerinin üniformaları ile dolaşarak olası bir operasyona engel olmayı veya rejimin desteğini almayı amaçladıkları ortaya çıktı.
21.10.2019 Gündem
Terör örgütünün ikinci ‘kimyasal’ oyunu devrede
Terör örgütünün ikinci ‘kimyasal’ oyunu devrede Barış Pınarı Harekatı ile ağır darbe alan ve ABD’nin girişimiyle tanınan 120 saat süreyle geri çekilmeye başlayan terör örgütü PKK/YPG’nin kimyasal saldırı oyununu devreye sokmak için çalışma yürüttüğü saptandı. Örgütün kimyasal silah kullanarak sivilleri katledip Türkiye’yi suçlamayı hedeflediği belirlendi. Türk istihbarat birimleri, Irak’tan yola çıkarılan terör örgütünün elinde bulunan kimyasal silahların taşındığı 6 kamyonun, Semelka bölgesinden Suriye’nin Kamışlı bölgesine geçtiğini saptadı.
20.10.2019 Gündem
ABD'den Esed rejiminin İdlib'de kimyasal silah kullandığı iddiası
ABD'den Esed rejiminin İdlib'de kimyasal silah kullandığı iddiası ABD Dışişleri Bakanlığı, Beşar Esed rejiminin Suriye'nin kuzey batısında yeni kimyasal saldırılar gerçekleştirdiğini tespit ettiklerini açıkladı.
21.05.2019 Dünya
Erdoğan'dan Halepçe mesajı: Vicdanlarda açtığı yara bugün de taze
Erdoğan'dan Halepçe mesajı: Vicdanlarda açtığı yara bugün de taze Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Halepçe katliamında hayatlarını kaybeden Kürt kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." mesajı paylaştı.
16.03.2019 Gündem
ABD, Esad rejimi ve Rusya'nın "kimyasal silah" iddiasını yalanladı
ABD, Esad rejimi ve Rusya'nın "kimyasal silah" iddiasını yalanladı ABD Dışişleri Bakanlığı, Beşşar Esad rejimi ve Rusya'nın "Suriye'deki muhalif grupların kimyasal saldırı yaptığı" iddiasının yalanlayarak, Moskova'yı sahte kimyasal saldırı iddiaları uydurarak gerçekleri saklamaya çalışmakla suçladı
7.12.2018 Dünya
Rus uçakları Halep'i vurdu!
Rus uçakları Halep'i vurdu! Suriye'deki Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya, Heyet Tahrir Şam’ın İdlib’den Halep’e kimyasal silah saldırısı düzenlediğini iddia etti. İddianın ardından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) hattını vuran Rusya’nın yaptığı açıklamanın aksine, havan topları kimyasal sıvıyı gaza çevirmeye imkan vermiyor.
25.11.2018 Dünya
Sular ısındı: ABD Donanması Akdeniz'de
Sular ısındı: ABD Donanması Akdeniz'de ABD Donanması yaptığı yazılı açıklamayla, USS Harry Truman uçak gemisi ile ona eşlik eden taarruz grubunun Akdeniz'de 6. Filo'nun faaliyet gösterdiği bölgede operasyon başlattığını açıkladı.
19.09.2018 Dünya
Suriye’deki karmaşık savaş tablosu!
Suriye’deki karmaşık savaş tablosu! Suriye’de 2 bin 738 gündür süren iç savaşı durdurmak adına bölgeye inen devlet ve örgütler, ortaya karmaşık bir savaş tablosu çıkardı. Açılan her yeni cephe bu tabloyu daha da karmaşık hale getirmeye devam ediyor.
12.09.2018 Dünya
Akdeniz'de sular ısınıyor! Türkiye harekete geçti
Akdeniz'de sular ısınıyor! Türkiye harekete geçti İdlib’deki katliam endişesi, Akdeniz’de on yıllarca sürecek "enerji savaşları" için yapılan hamleleri gizliyor. ABD bölgeye komuta gemisi, İngilizler ise nükleer denizaltı gönderiyor. Savaş gemilerini sondaj gemileri takip edecek. Önce ABD sonra da Fransız, İngiliz, İtalyan şirketleri doğalgaz zengini bölgede sondaja başlıyor.
12.09.2018 Gündem
Rusya'dan son dakika Türkiye açıklaması!
Rusya'dan son dakika Türkiye açıklaması! Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya'nın Türkiye ile Suriye konusundaki pozisyonlarında farklılıklar olabileceği, ancak tarafların ortak payda arayışında olduğunu söyledi.
11.09.2018 Dünya
Göç dalgasına karşı TSK’dan set hamlesi
Göç dalgasına karşı TSK’dan set hamlesi Esad rejimi ve müttefikleri, İdlib ve Hama’ya yaptıkları hava saldırılarında Carcanaz ve Hiş köylerinde 4 okulu vurdu. Saldırılarda 6’sı çocuk, 17 sivil yaralandı. TSK olası bir göç dalgasını bu kez Suriye topraklarında set oluşturarak karşılamayı planlıyor
11.09.2018 Gündem
İdlib ateş altında
İdlib ateş altında Suriye’nin İdlib kenti kırsalı dün de Rus ve Suriye savaş uçakları tarafından havadan vuruldu. Halk kimyasal saldırısı olabileceği endişesiyle evlerini terk ediyor
9.09.2018 Dünya
ABD Genelkurmay Başkanı açıkladı: Hazır olun!
ABD Genelkurmay Başkanı açıkladı: Hazır olun! ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Esed rejiminin İdlib’e yapacağı olası bir operasyonda kimyasal saldırı düzenlemesine karşılık Trump'ın askeri seçeneklerin hazır olmasını istediğini ve Beyaz Saray ile düzenli irtibat halinde olduklarını söyledi
9.09.2018 Dünya
Son dakika! Tarihi zirve sona erdi! Erdoğan dünyaya ilan etti...
Son dakika! Tarihi zirve sona erdi! Erdoğan dünyaya ilan etti... İdlib'den son dakika haberleri peş peşe gelirken cumhurbaşkanları düzeyinde ilk kez Kasım 2017'de bir araya gelen garantör ülkeler bugün 3. kez Tahran'da buluştular ve Astana Süreci'nin belki de en önemli toplantısını gerçekleştirdiler. Zirve öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile baş başa görüşmeler yaptı. Daha sonra Erdoğan, Ruhani ve Putin "Suriye" meselesi için gerçekleştirdikleri Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'nde bir araya geldi.Zirvenin başında 3 lider açıklama yaptı. Suriye'nin toprak bütünlüğü ve milli güvenliğe vurgu yapılırken ABD'nin bölgedeki varlığından rahatsızlık dile getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveye ilişkin bildirinin onaylanmasından önce ateşkes çağrısı yapılması gerektiğini vurguladı. Liderlerin ortak toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifiyle bütün taraflara silahları bırakma çağrısında bulunduk" ifadesini kullandı. Türkiye-İran-Rusya Üçlü Zirvesi'nin ardından ortak bildiri yayımlandı. Bildiriye göre, bir sonraki zirvenin Rusya'da yapılması kararlaştırıldı.
7.09.2018 Dünya
Bir şehir katliama hazırlanıyor
Bir şehir katliama hazırlanıyor İdlib halkı yaklaşan operasyona karşı kendilerince hazırlanmaya başladı. Kimyasal saldırıdan endişelenen İdlibliler, ev yapımı gaz maskesi hazırlıyor, sığınaklara da yiyecek depoluyor
6.09.2018 Dünya
'Tek umudumuz Türkiye!' İki aydır toprak kazıyorlar...
'Tek umudumuz Türkiye!' İki aydır toprak kazıyorlar... Reuters haber ajansı İdlib'de sivillerin Suriye hükümetinin olası askeri harekâtı öncesinde gıda va sığınak hazırlığı yaptığını ve harekâtı engellemesi için Türkiye'ye umut bağladıklarını yazdı.
6.09.2018 Dünya
Trump'tan flaş İdlib açıklaması
Trump'tan flaş İdlib açıklaması ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin İdlib kentinde bir katliam olasılığına karşı uyarıda bulunarak, "Eğer bir katliam olursa dünya buna çok öfkeli olacaktır, ABD de çok öfkelenecektir." dedi.
5.09.2018 Dünya
Çok konuşulacak kitap! "Trump Esad'ın öldürülmesini istedi"
Çok konuşulacak kitap! "Trump Esad'ın öldürülmesini istedi" ABD'de eski başkan Richard Nixon'ı istifaya götüren Watergate skandalını ortaya çıkaran gazeteci Bob Woodward yeni kitabını ABD Başkanı Donald Trump hakkında yazdı. Kitapta, Trump'ın 'Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın öldürülmesini istediği' iddiasından, Beyaz Saray'da 'ulusal güvenlik kaygısıyla' Trump'ın önünden belgelerin çalındığına dair birçok iddia var. Kitapta ayrıca Trump'ın eski avukatının, Rusya soruşturmasında ifade vermesi durumunda 'hapse girebileceği' uyarısında bulunduğu da öne sürülüyor.
5.09.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kimyasal Saldırı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kimyasal saldırı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.