Kimyasal Atık

Kimyasal Atık

Son dakika kimyasal atık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kimyasal atık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kimyasal atık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kimyasal Atık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kimyasal atık gelişmeleri de dahil olmak üzere 279 kimyasal atık haberi bulunmuştur. Tüm kimyasal atık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sultangazi'de 'kimyasal' paniği
Sultangazi'de 'kimyasal' paniği  Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde boş alana kaçak hafriyatın yanı sıra koku saçan atık bırakıldı. Kokudan rahatsız olan çevre sakinleri, kimyasal madde şüphesiyle ihbarda bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler, çevreye koku yayan atıktan numune alarak inceleme yaptı. Çevre sakinlerinden Yaşar Çınar, "Suyun fokurdadığını gördük ve çekirdek attık. Çekirdek paramparça oldu. Kimyasal olduğunu anlayarak uzaklaştık" dedi.
26.09.2023 Gündem
Kaza sonrası motosikletten fırladı, taksi camında asılı kaldı
Kaza sonrası motosikletten fırladı, taksi camında asılı kaldı Manavgat'ta hatalı 'U' dönüşü yapan ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosikletten fırlayan sürücü taksinin arka camında içeri girerek asılı kaldı.
24.09.2023 Yaşam
Kimyasal atık havuzunda feci şekilde can verdi!
Kimyasal atık havuzunda feci şekilde can verdi! Adana'nın Yumurtalık ilçesinde kimyasal atık havuzuna düşen iki işçiden biri hayatını kaybetti, diğeri ağır yaralandı.
24.09.2023 Yaşam
Avrupa'nın göbeğinde felaket! Oder Nehri'nde 10 ton balık telef oldu... Polonya Başbakanı'ndan sert tepki
Avrupa'nın göbeğinde felaket! Oder Nehri'nde 10 ton balık telef oldu... Polonya Başbakanı'ndan sert tepki Avrupa'nın göbeğinde Almanya ile Polonya sınırında ekolojik felaket yaşanıyor. Polonya'nın Oder Nehri'ne dökülen kimyasal atık nedeniyle 10 ton balık telef oldu. Hükümet ekolojik felakete yönelik soruşturma başlatırken, nehir ekosisteminin iyileşmesinin yıllar alacağı ifade edildi.
13.08.2022 Dünya
Konya'da kimyasal atıkları boş araziye bırakmışlardı! 1'i işletme sahibi 3 kişiye 38,5 milyon lira ceza
Konya'da kimyasal atıkları boş araziye bırakmışlardı! 1'i işletme sahibi 3 kişiye 38,5 milyon lira ceza Konya'da, 2 ilçede boş araziye varillerle sülfürik asit ve karışık yağ bırakıp, 60 küçükbaşa zarar veren ve tutuklanan 1'i işletme sahibi, 2'si şoför 3 kişiye toplam 38,5 milyon lira 'idari para cezası' uygulandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanı Barış Akgün, ''Çevremizi kirletenlere hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz. İşletmeyi de faaliyetinden menettik'' dedi.
19.07.2022 Gündem
Kamara Deresi'ni kirleten tesis süresiz kapatıldı! Firmaya milyonluk ceza
Kamara Deresi'ni kirleten tesis süresiz kapatıldı! Firmaya milyonluk ceza Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Kamara Deresi'ni atıklarıyla kırmızıya boyayan geri dönüşüm tesisi süresiz, faaliyetten men edildi. Kasıtlı olarak arıtılmadan dereye su verildiği için firmaya kanundaki en üst sınırdan, 1 milyon 799 bin lira da para cezası uygulandı.
18.04.2022 Gündem
Bursa'da korkutan görüntü! Tamamen siyaha büründü
Bursa'da korkutan görüntü! Tamamen siyaha büründü Bursa'da Marmara Denizi’ne dökülen Nilüfer Çayı; tarım, sanayi ve evsel atıklar nedeniyle siyaha boyandı. Kirli suyun çaya aktığı noktalar dronla havadan görüntülendi. Suda canlı yaşamının kalmadığını belirten DOĞADER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, “Bu artık bir su değil, kimyasal atık” dedi. Demir ayrıca, “4 milyona yaklaşan nüfusumuzla, 20’den fazla sanayi bölgemizle biz bütün evsel ve sanayi atığımızı Nilüfer Çayı’na bırakıyoruz. Bunu hem evimizde hem de sanayimizde yapıyoruz. Yani sanayicimiz kadar evdeki teyzemiz de suçlu.'' ifadelerini kullandı.
20.06.2021 Gündem
Karadeniz'de deniz salyası görüldü! 'Çöküş var'
Karadeniz'de deniz salyası görüldü! 'Çöküş var' Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Karadeniz'de önceki gün küçük çaplı alanda deniz salyası görüldü. Balıkçıların ihbarı ile belediye ekipleri, deniz yüzeyindeki kirliliği temizledi. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aydın, "Çay ve fındık tarımında gübre olarak çok fazla azot ve fosfor kullanılıyor. Marmara kadar yakın zamanda böyle etki göstermez ama kirliliğe devam edersek 3, 5, 30 yıl sonra biz de karşı karşıya kalacağız" dedi.
7.06.2021 Gündem
İstanbul'da kimyasal atık alarmı! Yol trafiğe kapatıldı
İstanbul'da kimyasal atık alarmı! Yol trafiğe kapatıldı Başakşehir Hürriyet Bulvarı'na kimliği belirsiz kişilerce dökülen kimyasal atık vatandaşları tedirgin ediyor.
1.06.2021 Gündem
Çinli bilim insanları ses dalgalarıyla yağmur yağdırdı
Çinli bilim insanları ses dalgalarıyla yağmur yağdırdı Çin'in başkenti Pekin'deki Tsinghua Üniversitesi'nden araştırmacılar, düşük frekanslı ses dalgalarıyla "bulutları hareketlendirerek" daha fazla yağış elde edilebileceğini gözlemledi.
8.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Ankara'da içme suyunu besleyen çaya 'kimyasal atık' döküldü iddiası
Ankara'da içme suyunu besleyen çaya 'kimyasal atık' döküldü iddiası Ankara'nın içme suyunun bir kısmını karşılayan Kurtboğazı barajına akan Mera Çayı'na, kimyasal atık boşaltıldığı iddia edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Baran Bozoğlu, olaya ilişkin, "Bir atık yağ ya da madeni yağ geri kazanım firmasının, tehlikeli kimyasal atıklarını Mera Çayı'na boşalttığını gördük. Yoğun bir şekilde koku kirliliğinin yanında, balık ve yengeç ölümlerinin de olduğunu gördük." dedi.
3.09.2020 Gündem
Yerleşim yerleri yakınındaki arazilere kimyasal atık dökenlere suçüstü!
Yerleşim yerleri yakınındaki arazilere kimyasal atık dökenlere suçüstü! Diyarbakır'da özel bir firmaya ait kamyonların şoförleri, yakınında yerleşim yerlerinin de bulunduğu tarım arazilerine kimyasal atık dökerken suçüstü yakalandı. Arazilere şu ana kadar 5 ton atık döktükleri tespit edilen firma ve sürücüler hakkında yasal işlem başlatıldı.
1.06.2020 Gündem
Kentte panik! Kokusu tüm şehri sardı
Kentte panik! Kokusu tüm şehri sardı Sakarya’da, kanalizasyon hattına bir vidanjör kimyasal atık boşalttı. Kimyasal atığın kokusu şehir merkezini sararken, Adapazarı ilçesinde bulunan özel bir okul tedbir amaçlı boşaltıldı.Bir kentte panik! Kokusu tüm şehri sardı
21.02.2020 Gündem
İznik'te panik! Tam 10 kamyon dökülmüş
İznik'te panik! Tam 10 kamyon dökülmüş Bursa'nın İznik ilçesine dökülen 10 kamyon kimyasal atık paniğe sebep oldu.
19.12.2019 Yaşam
Kocaeli’de şoke eden olay! Dere renk değiştirdi…
Kocaeli’de şoke eden olay! Dere renk değiştirdi… Kocaeli'nin Dilovası ilçesinden geçen Eynerce Deresi, kimyasal olduğu tahmin edilen atık nedeniyle kirlendi. Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, incelemek üzere dereden numune alırken, ilçe sakinleri duruma tepki gösterdi.
24.07.2019 Yaşam
Gölde kimyasal çıktı, hastaneye koştular!
Gölde kimyasal çıktı, hastaneye koştular! İspanya'nın Galiçya bölgesinde yer alan turkuaz renkli Monte Neme Gölü'nde fotoğraf çektirmek için yüzen kişiler Hasta oldu. Gölün kimyasal atık sonucu turkuaz rengi aldığı ortaya çıktı.
18.07.2019 Dünya
Malezya'da hava kirliliğinden etkilenen 130 kişi hastaneye kaldırıldı
Malezya'da hava kirliliğinden etkilenen 130 kişi hastaneye kaldırıldı Malezya'nın güneyindeki Johor eyaletine bağlı Pasir Gudang kentinde bir haftadır devam eden yoğun hava kirliliğinden etkilenen 130 kişi hastaneye kaldırıldı
30.06.2019 Dünya
Tuzla’da kimyasal koku paniği
Tuzla’da kimyasal koku paniği İstanbul Tuzla'daki ağır koku üzerine ekiplerin bölgede yaptığı ölçümlerde sağlığı tehdit edecek bir bulgu tespit edilmedi. Yetkililer, kokunun giderilmesi için kanalizasyonlara su basılarak kimyasalın çözülmesini sağlayamaya çalıştıklarını, ölçümlerde hidrojen sülfür değerlerinin biraz yüksek çıktığını belirtti. Bu arada kokunun yayıldığı mahalledeki bir okulda öğrenciler rahatsız olunca evlerine gönderildi.Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Tuzla'da çevreye yayılan kaynağı henüz belirlenemeyen kokuya ilişkin "çevreyi kasten kirletmek" suçundan soruşturma başlattı.
26.02.2019 Yaşam
Kimyasal tehlikede korkutan gelişme! Zehirli çıktı
Kimyasal tehlikede korkutan gelişme! Zehirli çıktı Büyükçekmece göl havzasına bırakılan kimyasal atığın zehirli olduğu tespit edildi.
17.02.2019 Gündem
Çorlu Deresi'ni griye boyayan firmalara ceza yağdı
Çorlu Deresi'ni griye boyayan firmalara ceza yağdı Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Çorlu Deresi'nin griye boyanmasına neden olan kimyasal maddeyi atan 3 işletmeye 291 bin 755 lira idari para cezası kesildi.
30.12.2018 Yaşam
Tuzla'da kimyasal atık alarmı!
Tuzla'da kimyasal atık alarmı! Tuzla'da boş bir arazide kimyasal atık gömüldüğü ortaya çıktı. Bölgeye İl Çevre Müdürlüğü, belediye ve emniyet ekipleri sevk edildi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.
27.11.2018 Yaşam
Irak’ta binlerce ton balık telef oldu!
Irak’ta binlerce ton balık telef oldu! Irak'taki bir balık çiftliğinde binlerce ton balığın belirlenemeyen bir sebepten ötürü telef olduğu öğrenildi. Telef olan balıkların görüntüleri, yaşanan olayın ehemmiyetini ortaya koydu
3.11.2018 Dünya
Ormana bırakılan variller endişe yarattı
Ormana bırakılan variller endişe yarattı Sultangazi'de ormanlık alana atılan, içlerinde kırmızı, sarı ve siyah renkli sıvı madde olan variller bulundu. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, "Tehlikeli atık alanı" yazısı asarak buradan ayrıldı.
1.11.2018 Gündem
Sultangazi'de fabrika yangını
Sultangazi'de fabrika yangını SULTANGAZİ'nin Habipler Mahallesi'nde eski bir boya fabrikasında çıkan yangın paniğe neden oldu. İçerisinde kimyasal atık bulunan ve kısa sürede alevlere teslim olan fabrikadan yoğun duman yükseldi. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın kısa sürede söndürüldü
17.10.2018 Gündem
Gaziantep'teki kimyasal atık şüphesi
Gaziantep'teki kimyasal atık şüphesi Gaziantep Valiliği, dün Nurdağı ilçesindeki boş araziye dökülen atıkta insan sağlığına zararlı herhangi bir madde tespit edilemediğini, alınan numunelerin ileri tetkikler için TÜBİTAK'a gönderildiğini bildirdi.
8.05.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kimyasal Atık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kimyasal atık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.