Kesk

Kesk

Son dakika kesk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kesk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kesk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kesk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kesk gelişmeleri de dahil olmak üzere 937 kesk haberi bulunmuştur. Tüm kesk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs Taksim kutlamalarıyla ilgili açıklama
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs Taksim kutlamalarıyla ilgili açıklama Bakan Yerlikaya, Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili açıklama yaptı. İstanbul Valisi Davut Gül geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamada, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılıp yapılmayacağına ilişkin, "Taksim sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Taksim'in dışındaki herhangi bir alanda kutlanacak" demişti.
23.04.2024 Gündem
Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının alınması sonrası çıkan olaylar, bugün de sürdü
Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının alınması sonrası çıkan olaylar, bugün de sürdü Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala yaptığı itiraz üzerine geri alınmasının ardından dün çıkan olaylar, bugün de sürdü.
3.04.2024 Gündem
Toplu sözleşme görüşmelerinde flaş gelişme! Gözler bakanlıktan çıkacak sonuçta
Toplu sözleşme görüşmelerinde flaş gelişme! Gözler bakanlıktan çıkacak sonuçta 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi dördüncü toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda başladı.
22.08.2023 Ekonomi
Yüksek kira artışları nedeniyle tersine göç başladı! Çalışanlar için bu kentler cazibe olmaktan çıktı, fiyatları duyan gidiyor...
Yüksek kira artışları nedeniyle tersine göç başladı! Çalışanlar için bu kentler cazibe olmaktan çıktı, fiyatları duyan gidiyor... Yüksek kira artışlarının etkisi ile rekor düzeye ulaşan enflasyonun büyük şehirler ve kıyı bölgelerde çok daha sert hissedilmesi, tersine göçe yol açtı. Sektör temsilcileri, söz konusu göçü durdurmak için çalışanlara yönelik kira ve lojman gibi desteklerin bir an önce devreye alınması gerektiği vurguluyor. Artan göç, birçok sektörde işçi bulma sorunlarının artmasına sebep oldu. Bu sektörlerin başında ise tekstil ve perakende sektörleri geliyor. Genç ve kadın çalışan oranının oldukça yüksek olduğu söz konusu sektörlerde önümüzdeki dönem bu sıkıntının daha da büyümesinden endişe ediliyor. Artan kiralardan dolayı da eskiden İstanbul’a veya yazlık bölgelere gitmek isteyenler artık buraları tercih etmiyor, çalışanlar için cazibe olmaktan çıkıyor.
25.07.2022 Ekonomi
1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlanıyor!  Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği...
1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlanıyor! Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği... Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü. Bayram dolayısıyla dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkinlikler düzenleniyor.1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendikalar Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. 1 Mayıs 81 ilde de meydanlarda kutlanıyor.
1.05.2022 Gündem
1 Mayıs nerede kutlanacak, 1 Mayıs programı saat kaçta? 1 Mayıs İşçi Bayramı Maltepe mitingi 2022
1 Mayıs nerede kutlanacak, 1 Mayıs programı saat kaçta? 1 Mayıs İşçi Bayramı Maltepe mitingi 2022 1 Mayıs İşçi Bayramı nerede kutlanacak, 1 Mayıs programı nasıl olacak? 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı yarın Türkiye’nin dört bir yanında kutlanacak? 1 Mayıs tarihi yaklaştıkça, kutlamaların hangi illerde, nerede yapılacağı da sorgulanmaya başlandı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve birçok kuruluş İstanbul’daki 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamalarını Maltepe Meydanı’nda düzenliyor.
30.04.2022 Gündem
DİSK Başkanı Çerkezoğlu: Taksim için Vali Yerlikaya ile görüşme yaptık
DİSK Başkanı Çerkezoğlu: Taksim için Vali Yerlikaya ile görüşme yaptık Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
8.04.2022 Gündem
Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: Bu yollar kapalı
Ankara Emniyet Müdürlüğü duyurdu: Bu yollar kapalı Ankara Emniyet Müdürlüğü, 19 Aralık Pazar günü Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’nun düzenleyeceği toplantı nedeniyle araç trafiğine kapatılacak yolları açıkladı.
18.12.2021 Gündem
3600 ek gösterge nedir, maaşı nasıl etkiler? Ek gösterge ne zaman verilecek, göstergeden kimler yararlanacak?
3600 ek gösterge nedir, maaşı nasıl etkiler? Ek gösterge ne zaman verilecek, göstergeden kimler yararlanacak? Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve sendikalar arasında üç yıldır ek gösterge konusunda uzlaşma sağlanamadı. MEMUR-SEN, Türkiye KAMU-SEN ve KESK bu yıl toplu sözleşme görüşmelerine başlanırken 3600 ek gösterge konusunun çözülmesi talebini yinelediler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümetin memur maaş zammı için teklifini açıklarken 3600 ek gösterge konusunda da önemli bir açıklama yaptı. Bilgin, sendikaların 3600 ek gösterge konusunun 2022 – 2023 yıllarını kapsayan sözleşme döneminde çözülmesi gerektiği görüşünü benimsediklerini söyledi. Peki, 3600 ek gösterge nedir, ne zaman verilecek? 3600 ek göstergeden kimler yararlanacak, gösterge maaşlara nasıl yansır?
23.08.2021 Memur
Memur zam pazarlığı sonuçlandı mı? 2022 memur zam oranı belli oldu mu, memur zammı ne zaman belli olacak? Memur zammı tahminleri…
Memur zam pazarlığı sonuçlandı mı? 2022 memur zam oranı belli oldu mu, memur zammı ne zaman belli olacak? Memur zammı tahminleri… Memur ve memur emeklileri merakla toplu sözleşme sürecinin akıbetini sorguluyor. Memur ve memur emeklisinin 2022 ve 2023 yılına ait maaşlarını belirleyecek toplu sözleşme görüşmeleri dün başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in başkanlığındaki toplantıya Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, KESK heyetleri de katıldı. Memur zam pazarlığında son durum nedir? Memur maaş zammı ne kadar olacak? 2022 memur zam oranı tahmini ne kadar?
3.08.2021 Memur
Emekli ve memura zam, ikramiye, 600 lira ek ödeme ve...
Emekli ve memura zam, ikramiye, 600 lira ek ödeme ve... Milyonlarca memur emeklisi ve memurun beklediği gün geldi. Sendikalar taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sundu. Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında, kamu görevlileri için 600 lira seyyanen zam, 2022 yılı için yüzde 21, 2023 yılı için ise yüzde 17 artış talep etti. Memurlara bayramlarda ikramiye ve yüzde 6 refah payı verilmesini talep ettiler. Zam pazarlığının ağustosun son haftasına kadar tamamlanması gerekiyor. Anlaşma olmazsa Hakem Kurulu'na gidilecek.
27.07.2021 Çalışan Hakları
CHP'ye sert eleştiri! 'HDP'ye dönüşüyor'
CHP'ye sert eleştiri! 'HDP'ye dönüşüyor' İzmir’de düzenlenen ‘Demokrasi için Bir Nefes’ mitingine HDP’lilerle birlikte katılan CHP ekibine yoğun eleştiri geldi.
13.07.2021 Siyaset
Memurların yüzde 65'e yakını sendikalı
Memurların yüzde 65'e yakını sendikalı 2 milyon 658 bin 555 memurdan 1 milyon 718 bin 984'ünün sendika üyeliği bulunuyor. Buna göre memurların sendikalaşma oranı yüzde 64,66 olarak belirlendi.
2.07.2021 Memur
İstanbul Valiliği'nden '1 Mayıs' açıklaması: 212 kişi gözaltına alındı
İstanbul Valiliği'nden '1 Mayıs' açıklaması: 212 kişi gözaltına alındı İstanbul Valiliği, Taksim'e çıkmaya çalışan 212 kişinin gözaltına alındığını ve haklarında adli işlem başlatıldığını duyurdu.
1.05.2021 Gündem
1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs neden kutlanıyor? 1 Mayıs'ta ne oldu? İşte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tarihçesi!
1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs neden kutlanıyor? 1 Mayıs'ta ne oldu? İşte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tarihçesi! 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 2 yıldır koronavirüsün gölgesinde kutlanıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gölgesinde kalan 1 Mayıs, kutlamanın yanı sıra çalışanların sorun ve taleplerinin gündeme getirildiği gün olma özelliği de taşıyor. 1 Mayıs'ı kutlamak amacıyla çevrimiçi platformlarda etkinlikler düzenlenirken, çeşitli sendikaların temsilcileri bu özel günde işçinin haklarını dile getiren etkinlikler amacıyla bir araya getiriyor. Peki, 1 Mayıs nedir, niçin kutlanır? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs neden işçi bayramı? 1 Mayıs neden kutlanıyor? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tarihçesi...
1.05.2021 Gündem
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı! Türkiye'de ve dünyada milyonlarca çalışan, ikinci kez 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü pandemi koşullarında kutladı. İşçiler, bu yıl 1 Mayıs'ı “Umut Yan Yana” sloganıyla karşıladı.
1.05.2021 Gündem
DİSK, KESK, TMMOB VE TTB'den 1 Mayıs programı açıklaması
DİSK, KESK, TMMOB VE TTB'den 1 Mayıs programı açıklaması Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.
21.04.2021 Gündem
Kamuda yeni dönem! İşçi, memur hepsini kapsıyor
Kamuda yeni dönem! İşçi, memur hepsini kapsıyor Kamuda bir dönem sona eriyor. Tamamen değişiyor. Yeni bir çalışma modeli hayata geçiriliyor. Esnek ve uzaktan çalışma kamuda çalışma sistemine uyarlanacak. Hazırlıklar başladı. Kamuda esnek çalışma modelleri tartışılıyor. Dönüşümlü iş paylaşımı, dağıtılmış işgücü modeli, ödünç iş ilişkisi gibi modellerin devreye alınması planlanıyor
1.04.2021 Gündem
Emekli ve memurları ilgilendiren zam!
Emekli ve memurları ilgilendiren zam! Memurlar ve memur emeklilerine 2020 yılında enflasyon farkı ile birlikte yüzde 5.5 + 5.75 oranında maaş artışı yapıldı. Bu yılın ilk yarısında ise yüzde 7.36 oranında artış gerçekleştirildi. Memur maaşları ve emekli memur aylıklarına yapılan toplu sözleşme zamları 2018 yılından beri enflasyonun altında kaldığı için her 6 ayda bir enflasyon farkı yansıtılıyor. Dolayısıyla 2018 başından bu yana memur maaşları ve emekli aylıklarına yapılan zam enflasyon ile başa baş oldu. Bu yıl memurların toplu sözleşme görüşmelerinin çetin geçeceğinin işaretleri yılın ilk haftasından itibaren gelmeye başladı. 2021 yılı ilk yarısındaki maaş zammı belli olduktan sonra memur sendikaları konfederasyonları MEMUR-SEN, Türkiye KAMU- SEN ve KESK ek zam taleplerini dile getirdi.
25.01.2021 Emekli
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, KESK ve Birleşik Kamu-İş heyetlerini kabul etti
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, KESK ve Birleşik Kamu-İş heyetlerini kabul etti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün kışkırtmalara rağmen kararlılıkla demokrasiyi, insan haklarını savunmak, hak ihlallerine karşı çıkmak, haksızlığa uğrayanların yanında olmak gibi bir görevi üstlenmek zorundayız." ifadesini kullandı.
20.11.2020 Siyaset
KPDK Bakan Selçuk başkanlığında ilk kez gündemle toplandı
KPDK Bakan Selçuk başkanlığında ilk kez gündemle toplandı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ilk defa gündemli olarak toplanan Kamu Personeli Danışma Kurulu’na başkanlık etti. Bakanlığın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri, Çevre ve Şehircilik, Hazine ve Maliye, İçişleri ile Sağlık bakanlıklarının yetkilileri, Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK temsilcileri ile hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanları katıldı.
15.09.2020 Gündem
Kamu Personeli Danışma Kurulu toplanıyor! Bir ilk...
Kamu Personeli Danışma Kurulu toplanıyor! Bir ilk... Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) ilk kez gündemli olarak toplanacak. Toplantının gündemi "COVID-19 salgını döneminde kamu personel uygulamalarının değerlendirilmesi" olacak. Çalışma hayatı ile ilgili alınabilecek yeni tedbirler masada. Toplantı saat 14.00'da başladı.
15.09.2020 Çalışma Hayatı
Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı ne zaman 2020?
Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı ne zaman 2020? KPDK toplantısı ne zaman 2020? sorusu merak ediliyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kamu Personeli Danışma Kurulu'nun tarihinde ilk kez gündemli olarak toplanacağını bildirerek, tarih bildirdi. Kurulun gündemi, "Kovid-19 salgını döneminde kamu personel uygulamalarının değerlendirilmesi" olarak belirlendi. Peki, 2020 KPDK toplantısı ne zaman yapılacak?
10.09.2020 Gündem
Milyonlarca çalışan bekliyordu ve belli oldu! Bir ilk gerçekleşecek...
Milyonlarca çalışan bekliyordu ve belli oldu! Bir ilk gerçekleşecek... Memur, işçi, emekli milyonlarca kişi bekliyordu. Bir ilk gerçekleşecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kamu Personeli Danışma Kurulunun (KPDK) tarihinde ilk kez gündemli olarak 15 Eylül’de toplanacağını bildirdi.
10.09.2020 Çalışan Hakları
Milyonlarca emekliye 428 lira ek ödeme! Ve harekete geçildi ilk açıklama geldi...
Milyonlarca emekliye 428 lira ek ödeme! Ve harekete geçildi ilk açıklama geldi... Milyonlarca emekli bekliyordu ve önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilk yaşandı. Emeklilere ek ödeme için harekete geçildi. Emeklilere indirim ve ek ödeme Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında gündeme geliyor. Talepler hayata geçerse, emeklilere 428 lira ek gelirin yolu açılacak. Peki, emeklilere yönelik aile yardımı taleplere hayata geçerse emekli maaşlarında ne kadar artış olacak?
22.08.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kesk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kesk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.