Keratokonus

Keratokonus

Son dakika keratokonus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan keratokonus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını keratokonus haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Keratokonus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan keratokonus gelişmeleri de dahil olmak üzere 32 keratokonus haberi bulunmuştur. Tüm keratokonus haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma ve çapaklanma hakkında bilgi verdi. Konjonktivitin en sık görülen göz enfeksiyonlarında olduğunu ifade eden Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.
21.03.2024 Gündem
Göz lazer ameliyatı hangi göz problemlerinde uygulanabilir?
Göz lazer ameliyatı hangi göz problemlerinde uygulanabilir? Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Prof. Dr. Orkun Müftüoğlu, göz lazer ameliyatı nedir, hangi durumlarda uygulanır, türleri nelerdir sizler için anlattı.
29.03.2022 Sağlık
Gözlükten ömür boyu kurtulunabiliyor
Gözlükten ömür boyu kurtulunabiliyor Gözlük kusurlarını gideren Excimer lazer tedavisinin yaygınlaştığını söyleyen Göz Hastalıkları uzmanı Op. Dr. Ertan Sunay, “Uygun hastaya uygun teknik kullanılarak yapılan lazer tedavisinden sonra hasta gözlükten ömür boyu kurtulabilir” dedi.
18.11.2021 Sağlık
'Gözlükten kalıcı kurtulmak mümkün'
'Gözlükten kalıcı kurtulmak mümkün' Halk arasında göz çizdirme ameliyatı olarak da bilinen Excimer lazer tedavisinin, 30 yılı aşkın süredir güvenle kullanıldığını ifade eden Göz Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Ali Sipahier, "Bu tedavinin uygulanabilmesi için 18 yaşını geçmiş olmak, son 1 yılda gözlük numarasının değişmemiş olması ve kornea tabakasının yapısal özelliklerinin uygun olması gereklidir. Tedavi sonrası gözlükten kurtulmak mümkün" dedi.
11.09.2021 Sağlık
En çok 11-13 yaşındaki çocukları etkiliyor!
En çok 11-13 yaşındaki çocukları etkiliyor! Bahar ayları gelmesiyle birlikte polenler uçuşmaya başladı. Bu aylarda güneşin daha parlak olması ve çiçek kokularının artması içimizi ısıtıyor, yaşama sevincimiz artıyor. Ancak bu ayların gelmesinden çok da mutlu olamayanlar var: Bahar alerjisi olanlar! Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. U. Emrah Altıparmak bahar alerjisinin gözlerdeki etkileri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
3.05.2021 Sağlık
Sık gözlük değiştirme keratokonus belirtisi olabilir!
Sık gözlük değiştirme keratokonus belirtisi olabilir! Keratokonus 10 ila 20 yaş arasında ortaya çıkan ve genellikle miyop veya astigmat derecelerinin sürekli değişmesiyle karakterize ilerleyici bir göz hastalığıdır. Hastalığın çoğunlukla basit bir göz numarası değişikliği olarak algılanıp fark edilmeyebildiğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Bir süre artan gözlük numaraları düzeltilip görme düzeltilebilirken ilerlemesi durumunda düzeltilemeyen görme kayıpları ortaya çıkabilir. Özellikle göz numarası sık değişen gençlerde keratokonus olabileceği akılda tutulmalı. Kalıcı körlüğü önlemek için keratokonusun erken teşhis edilmesi son derece önemli” açıklamasında bulundu.
9.02.2021 Sağlık
Keratokonusa biyolojik halka nakli tedavisi
Keratokonusa biyolojik halka nakli tedavisi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Aylin Kılıç kornea hastalığı olan keratokonusu farklı biyolojik kornea halka yöntemiyle tedavi ettiğini açıkladı. İnsan korneası şeridi olan KeraNatural uygulamasını geliştiren uluslararası araştırma ekibinde görev aldığını belirten Doç. Dr. Kılıç, “Uygulama tamamen biyolojik, yöntem damla anestezisi ile lazer yardımıyla zayıflayan kornea tabakasına tünel açılarak doğal kornea dokusunun ağrısız, hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde yerleştirilmesi işlemidir” dedi.
23.11.2020 Sağlık
'Göz alerjisini hafife almayın'
'Göz alerjisini hafife almayın' Bahar aylarıyla birlikte artan göz alerjilerine karşı uyaran Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu, “Göz alerjilerinin 5 farklı alt tipi bulunur. Gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık, göz kapaklarında şişlik görülebilir” dedi.
31.08.2020 Sağlık
Bahar aylarında göz alerjisine dikkat
Bahar aylarında göz alerjisine dikkat Bahar aylarıyla birlikte artan göz alerjilerine karşı uyaran Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu “Göz alerjilerinin 5 farklı alt tipi bulunur. Gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık, göz kapaklarında şişlik görülebilir” dedi.
9.05.2020 Sağlık
İnternetten alınan lensler sağlığı bozulabilir
İnternetten alınan lensler sağlığı bozulabilir Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, denetimsiz ve takipsiz kullanılan kontakt lenslerin göz için problemlere sebep olabildiğini belirtti. Op.Dr. Şeyda Atabay, “Bu nedenle lens kullanımları son zamanlarda reçeteye tabi tutulmaktadır. Kontakt lens sıklıkla gözde kırma kusuru varlığında görmeyi düzeltmek için veya göz rengini değiştirmek amacıyla kullanılan çok nadiren olarak da diğer göz bozuklukları tedavisinde kullanılan göz ön yüzeyindeki kornea tabakası üzerine yerleştirilen bir protezdir” dedi.
6.12.2019 Sağlık
Keratokonus’un habercisi olabilir
Keratokonus’un habercisi olabilir Gözlük numaramı sık sık değiştiriyorum ama hala görme kalitesinde tatminkâr bir sonuca varamadım diyorsanız ve yakınlarınızdan da buna benzer şikayetler duyuyorsanız keratokonus hastalığıyla çoktan tanışmış olabilirsiniz. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemal Yıldırım, Keratokonus hakkında merak edilenleri anlattı.
31.07.2019 Sağlık
Kornea naklinde bekleme süresi kısalıyor
Kornea naklinde bekleme süresi kısalıyor Organ bağışı bilincinin artması ve teknolojinin ilerlemesiyle Türkiye'de kornea bekleme süreleri minimum üç aya indi.
14.06.2019 Sağlık
Bilinçsiz lens kullanımına dikkat
Bilinçsiz lens kullanımına dikkat Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, lens kullananlar için uyarılarda bulundu.
11.01.2019 Sağlık
Göz hastalarına önemli uyarılar
Göz hastalarına önemli uyarılar Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Nurcan Gürkaynak, her türlü göz hastalığında mutlaka göz doktoruna başvurulması, muayene olmadan eczaneden ilaç alıp kullanmanın bazen hastalığın daha da artmasına ve gözde görme kayıplarına yol açabildiğini söyledi.
25.10.2018 Sağlık
Gözlerinizi aşırı ovalamayın!
Gözlerinizi aşırı ovalamayın! Birçok insanın ismini bile duymadığı ancak günümüzde giderek yaygınlaşan göz hastalığı keratokonus, ülkemizde yaklaşık her 1000 kişiden 3’ünde görülüyor. Özellikle 15-25 yaş arasındaki kişilerin daha sık tanı aldığı hastalığın en önemli nedenlerinden biri ise gözleri aşırı ovalamak.
27.11.2017 Sağlık
Gözlerinize bunu sakın yapmayın!
Gözlerinize bunu sakın yapmayın! Siz de uykusu geldiğinde, uzun süre bilgisayar başında vakit geçirdiğinde ya da televizyon izlediğinde gözlerini kaşıyan veya ovuşturanlardan mısınız? O zaman dikkat! Göz kaşıma hareketi çoğu kişi için sıradan bir eylem olsa da çok sık tekrarlandığında çeşitli hastalıklara zemin hazırlayabiliyor.
5.10.2017 Sağlık
Mesme Taşbağ bronz madalya kazandı
Mesme Taşbağ bronz madalya kazandı Milli sporcu Mesme Taşbağ, formda kalmak için judoya başladı. Hastalığına aldırmadı, savaştı. 2016 Rio Paralimpik Oyunları judo branşında, Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı.
10.11.2021 Diğer Sporlar
Uzmanlar uyardı! Gözlerinizi ovalamayın
Uzmanlar uyardı! Gözlerinizi ovalamayın Gözün ön tabakası olan korneanın merkezinin incelip sivrileşmesi sonucu ortaya çıkan keratokonus, ergenlik çağıyla başlıyor ama 20’li yaşlarda fark ediliyor.
19.04.2017 Sağlık
Çocuklar için güneş gözlüğü uyarısı!
Çocuklar için güneş gözlüğü uyarısı! Göz Doktoru Kadir Kulak, 'Çocuklar mart ayından sonra güneş gözlüğü takarak, güneşin zararlı etkilerinden korunmalı' uyarısında bulundu.
5.04.2017 Sağlık
Sık sık gözlük değiştiriyorsanız dikkat
Sık sık gözlük değiştiriyorsanız dikkat Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ali Sipahier: “Gözde meydana gelebilecek her türlü şikayeti ciddiye almalıyız”
2.01.2017 Sağlık
Uzmanından gözünü kaşıyanlara uyarı
Uzmanından gözünü kaşıyanlara uyarı Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Baran Bari İlhan, göze yapılan şiddetli kaşıma ve ovalama işlemlerinin keratokonus hastalığını başlatabileceği uyarısında bulundu.
22.12.2016 Sağlık
Keratokonus´ta görme seviyesini arttıran tedaviler
Keratokonus´ta görme seviyesini arttıran tedaviler Göz hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç cevaplıyor;Keratokonus'ta görme seviyesini arttıran tedaviler Keratokonus tedavisinde iki temel amaç bulunmaktadır. Birincisi hastalığın ilerlemesini durdurmak, ikincisi ise görme seviyesini arttırmaktır. Görmeyi arttırmak için bütün göz hekimlerinin yaptığı işlem gözlük vermek ya da kontak lens uygulamasıdır. Keratokonus’ta kornea şekli ileri seviyede deforme olduğu için iki göz arasındaki göz kusuru çok artabilir.
9.11.2016 Sağlık
Keratokonus nedir?
Keratokonus nedir? Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç cevaplıyor; Keratokonus nedir? Keratokonus ülkemizde en sık görülen göz hastalıklarından biridir. Genetik sebeplerle ortaya çıkan bu rahatsızlıkta kornea adını verdiğimiz gözün en dış kısmında bir zayıflama ve dışarı doğru konikleşme oluşmaktadır. Bunun sonucunda gözde miyop astigmat gelişmekte ve giderek görme kaybı oluşmaktadır. Hastalık her iki gözü etkilemekle birlikte, hastaların tamamına yakınında bir gözde diğerinden daha fazla görme kaybına yol açmaktadır. Keratokonus 8-18 yaşlar arasında başlamaktadır. Hastalık ne kadar genç yaşta başlarsa o kadar tehlikeli ve hızlı ilerleyici bir seyir göstermektedir. Ülkemizde maalesef pek çok olguya zamanında tanı konulamamakta, bazı olgular ise gerekli tedaviyi almayıp sadece gözlük veya kontakt lens ile takip edilmektedir. Ailesel geçiş bulunan bu hastalık herhangi bir yakınınızda bulunuyorsa keratokonus için tarama yapılmasında büyük fayda bulunmaktadır.
30.12.2015 Sağlık
Keratokonus tedavisi nasıl yapılır?
Keratokonus tedavisi nasıl yapılır? Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç cevaplıyor; Keratokonus tedavisi nasıl yapılır? Keratokonus tedavisinde en önemli husus hastalığın ilerlemesini durdurmaktır. Diğer amacımız isegörmeyi arttırmaktır. Günümüzde keratokonusun ilerlemesini durduran tek tedavi yöntemi halk arasında ışın tedavisi adı verilen crosslinking’dir. Son dönemde crosslinking tedavisi lazer tedavisi ile birlikte yapılarak görme seviyesinde ve tedavi etkinliğinde artış sağlanabilmektedir. Keratokonusda görmeyi arttırmak için gözlük ve kontakt lens kullanılsa da gözlük ile görme seviyesi istenen düzeye ulaşamamakta, kontakt lens ise hastaların çoğunluğunda tolere edilememektedir. Bu nedenlerden dolayı keratokonusta görme seviyesini arttırmakta en çok kornea için halka tedavisi adını verdiğimiz bir yöntemi kullanmaktayız. Bu yöntem lazer yardımı ile 6-7 dakika içerisinde tamamlanmakta ve ertesi gün hastalarımız normal hayatlarına geri dönmektedir. Halka tedavisi ile hastalarımızın büyük çoğunluğunda görme seviyesi iki katına kadar artabilmektedir.
30.12.2015 Sağlık
Kornea naklinin bilinmeyenleri
Kornea naklinin bilinmeyenleri 12 maddede kornea nakli hakkında bilinmesi gerekenler
24.12.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Keratokonus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki keratokonus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.