Keban Barajı

Keban Barajı

Son dakika keban barajı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan keban barajı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını keban barajı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Keban Barajı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan keban barajı gelişmeleri de dahil olmak üzere 104 keban barajı haberi bulunmuştur. Tüm keban barajı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail sazanları karaya vurdu! Nereden nasıl geldiği bilinmiyor
İsrail sazanları karaya vurdu! Nereden nasıl geldiği bilinmiyor Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nde artan balık ölümleriyle ilgili başlatılan incelemede, balık türlerinin diğer balık türlerinin yumurtalarını yiyerek çoğalan İsrail sazanı olduğu tespit edildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç yaptığı açıklamada, kıyıya vuran balıkların kendileri için ortamda olmaması gereken bir balık türü olduğunun altını çizdi.
11.10.2023 Gündem
Zemin sıvılaşması nedir, deprem için neden tehlikeli ve neden olur? Zeminde sıvılaşma varsa binalar yan mı yatar? Zemin sıvılaşması için alınacak önlemler!
Zemin sıvılaşması nedir, deprem için neden tehlikeli ve neden olur? Zeminde sıvılaşma varsa binalar yan mı yatar? Zemin sıvılaşması için alınacak önlemler!  Elazığ'da 17 Şubat'ta meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremin ardından suların çekildiği Keban Baraj Gölü sahasındaki yaklaşık 20 kilometrelik fay hattında yarıklar oluşturan zemin sıvılaşması dron ile görüntülendi. Bina ve kolonlar çok sağlam olsa da zeminde sıvılaşma varsa deprem anında binanın yere batacağı ya da yan yatacağı belirtildi. Söz konusu haberin ardından zemin sıvılaşması hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, zemin sıvılaşması nedir, neden tehlikelidir? Zemin sıvılaşması neden olur? Zemin sıvılaşması için alınacak önlemler nelerdir? 
25.02.2023 Gündem
Elazığlı balıkçılar, olta ile 1.5 metrelik balık tuttu
Elazığlı balıkçılar, olta ile 1.5 metrelik balık tuttu Elazığ’da iki arkadaş olta ile 55 kilo ağırlığında 1.6 metre uzunluğunda turna balığını tuttu.
16.10.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Ey Yunan tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen, bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a tek cümlemiz var. İzmir'i unutma." dedi.
3.09.2022 Siyaset
Elazığ'ın neyi meşhur? Elazığ'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Elazığ'ın neyi meşhur? Elazığ'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Türkiye'nin doğusunda yer alan kendine has özellikleri ile ön plana çıkan şehirlerden biri de Elazığ olarak ifade edilmektedir. Elazığ gerek yemek kültürü gerekse de tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin odağı haline gelmektedir. Mutfak kültürünün oldukça gelişmiş olduğu Elazığ'da normal öğünler dışında kuşluk ve yatsılık adı verilen öğünler de bulunmaktadır.
1.02.2022 Yaşam
Ağına takılan balık türünü görünce hayrete düştü! Havyarı 2 milyon lira...
Ağına takılan balık türünü görünce hayrete düştü! Havyarı 2 milyon lira... Son zamanlarda Keban Baraj gölünde görülmeye başlanan Sibirya Mersin balığı bir balıkçının daha ağına takıldı. İlk defa böyle bir türle karşılaşan balıkçı, şaşkınlık yaşarken, ağa takılan balığı yeniden göle bıraktı.
15.01.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: 10 milyon 800 bin lira tasarruf sağlayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: 10 milyon 800 bin lira tasarruf sağlayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bartın-Kurucaşile yolu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, 'Toplamda 10 milyon 800 bin lira tasarruf sağlayacak. 2023 hedeflerimizde 2053 ve 2073 vizyonlarımızda ulaşıma büyük önem veriyoruz.' dedi.
14.07.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: İnşallah çok yakında...
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: İnşallah çok yakında... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Müjdeyi veriyorum size. İnşallah çok yakında Sakaryamıza da bin yataklı bir şehir hastanesini kazandırıyoruz. Sakaryalı kardeşlerimiz artık bir başka şehre gitmeyecek. Burada tüm sorun çözülecek. Kendi aşımızı da artık devreye alıyoruz." dedi.
2.07.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında sert tepki: Bu ne densizliktir, terbiyesizliktir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında sert tepki: Bu ne densizliktir, terbiyesizliktir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim ile ilgili sözlerini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, "Bay Kemal 6 ay sonra seçim var diyor. Duydunuz mu? Yeni mi duydunuz? Bay Kemal diyorsa doğrudur. Türkiye'nin gündeminde seçim yoktur. Seçim Haziran 2023'tedir." diye konuştu. 'Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi' iddiaları ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Karşımızda Katarlı öğrencilerin ülkemizde sınavsız tıp fakültesine gireceği yalanını utanmadan, sıkılmadan 2 milyon 600 bin öğrenci ve ailelerine sallayabilecek kadar alçalabilen bir kafa bulunuyor. Bu ne densizliktir, terbiyesizliktir." dedi.
30.06.2021 Siyaset
Kanal İstanbul için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir dönem başlatıyoruz
Kanal İstanbul için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir dönem başlatıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul'da Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ülkemizin gelişmesi yolunda atılan adımlara bir yenisini ekliyoruz. Bugün Türkiye'nin kalkınmasında yeni bir dönem başlatıyoruz." dedi.
26.06.2021 Siyaset
Bakan Dönmez: Türkiye'nin bir sonraki enerji dönüşümü, yeni teknolojilere geçiş
Bakan Dönmez: Türkiye'nin bir sonraki enerji dönüşümü, yeni teknolojilere geçiş Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Teknolojilerde esas olan rüzgâr-güneş değil, bunları daha düzenli enerji kaynaklarına dönüştüren teknolojiler. Dolayısıyla Türkiye'nin bir sonraki enerji dönüşümünün başka bir kaynağa değil yeni teknolojilere geçiş olduğunu söyleyebiliriz" dedi.
2.03.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama: Rekor üstüne rekor kırıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama: Rekor üstüne rekor kırıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da köprü açılışı törenine canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, "Bu sıkıntılı süreçte bile tarım üretimimiz sanayi üretimimiz rekor üstüne rekor kırıyor. Tüm alanlardaki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz." dedi.
6.02.2021 Siyaset
Bakan Soylu talimat verdi! Baraj boşaltılacak
Bakan Soylu talimat verdi! Baraj boşaltılacak Tunceli'de 5 Ocak'tan bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Abla Aygül Doku, "Bakan Soylu, Dinar Köprüsü çevresindeki bütün suyun kurutulacağını ve bu sürecin 15 gün içinde tamamlanacağını bize söyledi" dedi.
20.07.2020 Gündem
5 HES'ten ekonomiye bir yılda 11,1 milyar liralık katkı
5 HES'ten ekonomiye bir yılda 11,1 milyar liralık katkı Türkiye'de geçen yıl en fazla enerji üretimi yapan 5 baraj ve hidroelektrik santralinden (HES) ekonomiye yaklaşık 11,1 milyar liralık katkı geldi.
22.01.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler: Maskeleri düşmeye başladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler: Maskeleri düşmeye başladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Kardeş Belediyeler toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan; "Şehrine ve ilçesine hizmet değil de şov peşinde koşanların ne hallere düştüğünü sizler de görüyordunuz. Son mahalli seçimlerin üzerinden 1 yıl daha geçmeden şovmenlerin maskesi düşmeye gerçek yüzleri ifşa olmaya başladı" dedi.
15.01.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! 1 milyon 92 bin 741...
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! 1 milyon 92 bin 741... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Akıllı Şehirler Kongresi'nde konuştu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Çevre Şehircilik Bakanlığı'mız 100 bin sosyal konut inşaasına başlayacak. Müraacatlar şuan itibariyle bitmiş durumda. Genel toplam 1 milyon 92 bin 741. Bu nereden geliyor, demek ki halkımız şu anki yönetimine güveniyor." diye konuştu.
15.01.2020 Siyaset
Doğal yaşamı tehdit ediyor
Doğal yaşamı tehdit ediyor Van Gölü Havzası'ndaki Sarımehmet Baraj'ında 2 yıldır görülen ve istilacı tür olarak bilenen zebra midyeler, Çıldır Gölü'nde de ortaya çıktı. Gölde balıkçılık yapan Atanur Dursun, "Zebra midyeler hem bunları hem de balıkları yiyor. Bir midyenin veya ölü balığın içinde yüzlerce zebra midye çıkıyor. Benim gibi birçok kişi geçimini balıkçılık yaparak sağlıyor. Ama zebra midyeler sayesinde balık sayısında gözle görülür bir düşüş var" dedi.
26.11.2019 Yaşam
Van Gölü Havzası için 'zebra midye' tehlikesi
Van Gölü Havzası için 'zebra midye' tehlikesi Van Gölü Havzası’ndaki Sarımehmet Baraj’ında 2 yıldır görülen ve istilacı tür olarak bilenen zebra midyelerin bölgedeki akarsulara yayılması durumunda, dünyada sadece Van Gölü'ne yaşayan inci kefalini etkileyebileceği belirtildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, "Bu baraj gölünün amatör balıkçılığa tamamen kapatılması lazım. Çünkü buradaki zebra midyenin diğer akarsulara taşınması Van Gölü'ndeki inci kefallerinin üreme habitatlarını tamamen yok olması demektir" dedi.
10.11.2019 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi kurulacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi kurulacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de halka hitap etti. Gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Anadolu Üniversitesi bünyesinde Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi kuruyoruz. Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi’nin 1,5 katrilyon lira civarında bir katkı sağlamasını bekliyoruz. Türkiye’nin ilk 2 bin beygir gücündeki helikopter motoru TUSAŞ’a teslim edildi. Bu motorlardan 236 tane üretilecek." dedi.
21.03.2019 Siyaset
Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı
Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı Tunceli'de 2 gündür aralıksız süren kar yağışı nedeniyle 230 köy yolu, ulaşıma kapandı. Yüksek gerilim hattında meydana gelen kopma ve arızalar nedeniyle de 6 ilçenin elektriği kesildi. Ekipler, yol açma ve enerjinin yeniden verilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
27.12.2018 Yaşam
Tarihi kale ada oldu!
Tarihi kale ada oldu! Tunceli'nin Pertek ilçesinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Pertek Kalesi, eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkarıyor. Keban Baraj Gölü'nün suları altında kalması nedeniyle ada görünümüne kavuşan Pertek Kalesi yeni bir proje ile turist akınına uğramaya hazırlanıyor.
14.10.2018 Yaşam
Son dakika... Kuraklıkta son 44 yılın rekoru yaşanıyor
Son dakika... Kuraklıkta son 44 yılın rekoru yaşanıyor Yağış miktarının beklenenin altında olması nedeniyle yurt genelinde barajların doluluk oranlarında düşüş yaşanıyor. İSKİ verilerine göre İstanbul’daki 10 barajın doluluk oranı yüzde 65 düzeyindeyken, bu rakam Ankara’da yüzde 20, İzmir’de ise yüzde 34 olarak verilere yansıyor. Kuraklık Doğu’yu da vuruyor. Keban Barajı’nda doluluk oranı yüzde 30’a kadar indi.
9.01.2018 Gündem
TSK, Keban Barajı'nda kayıp arama çalışması başlattı
TSK, Keban Barajı'nda kayıp arama çalışması başlattı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Keban Baraj Gölü havzasına atlayarak intihar etmiş olabileceği değerlendirilen kayıp vatandaşın cenazesinin bulunması için çalışmaların başlatıldığını açıkladı
29.09.2021 Gündem
2 milyonluk doping
2 milyonluk doping Ekonominin canlandırılması için beyaz eşyada ÖTV’nin kaldırılması işe yaradı.Satışlar yüzde 18 artış gösterdi. Aylık 400 bin beklenen satışlar 640 bine ulaştı
19.09.2017 Ekonomi
Süpürgeye enerji verimliliği ayarı
Süpürgeye enerji verimliliği ayarı Enerji verimliliği kapsamında elektrik süpürgelerine getirilen yeni güç sınırlaması 1 Eylül’de başlayacak. Süpürgelerin motor gücü 900 watt’ı, yıllık enerji tüketimi de 43 kWh’ı geçmeyecek
28.08.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Keban Barajı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki keban barajı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.