Karşılaştırma

Karşılaştırma

Son dakika karşılaştırma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karşılaştırma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karşılaştırma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karşılaştırma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karşılaştırma gelişmeleri de dahil olmak üzere 848 karşılaştırma haberi bulunmuştur. Tüm karşılaştırma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’den aylar sonra iz bulundu! Bölgede incelemeler devam ediyor
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’den aylar sonra iz bulundu! Bölgede incelemeler devam ediyor Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in aylar sonra ilk defa kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulundu. Bölgede 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT ve kadavra köpekleri ile detaylı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı.
24.04.2024 Gündem
Excel'de En Çok Kullanılan Formüller Nelerdir?
Excel'de En Çok Kullanılan Formüller Nelerdir? Excel formülleri insanların tablolar üzerinde daha rahat bir şekilde çalışmasına olanak sağlamaktadır. Detaylı bir şekilde Excel kullanmak isteyenler için Excel formülleri mutlaka bilmesi gereken önemli detaylar arasında yer almaktadır. Excel formülleri kolay hesaplama yapabilme olanağı sunduğu gibi tabloları daha iyi anlamaya da yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı Excel kullanmayı düşünen kişiler en azından Excel’de en sık kullanılan formüller hakkında bilgi sahibi olmalıdır. 
22.04.2024 Gündem
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı Mevduat faizlerinin bir yılda ikiye katladığını, yüzde 110’dan fazla arttığını ifade eden Hesapkurdu Bankacılık İş Geliştirme Yöneticisi Orhun Çağlar Atilla, bazı bankaların üç aylık vadeli güncel mevduat faiz oranının yüzde 58’e dayandığını açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
AK Parti MYK, Erdoğan başkanlığında  toplandı
AK Parti MYK, Erdoğan başkanlığında toplandı AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.
2.04.2024 Gündem
Türkiye sandık başına gidiyor! Sonuçlar anbean gazetevatan.com'da olacak
Türkiye sandık başına gidiyor! Sonuçlar anbean gazetevatan.com'da olacak Türkiye yarın yerel yönetimlerde görev yapacak isimleri seçmek için sandığa gidiyor. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 beldede binlerce aday yarışacak. Yayın yasaklarının kalkmasının ardından en hızlı ve en ayrıntılı seçim sonuçları gazetevatan.com'da olacak...
30.03.2024 Gündem
Türkiye için tarihi ve kritik aşama aşıldı! İşte KAAN ve F-16 karşılaştırması
Türkiye için tarihi ve kritik aşama aşıldı! İşte KAAN ve F-16 karşılaştırması Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Uzunluğu 21 metre, kanat açıklığı 14 metre olan Kaan ile Türkiye 5. nesil uçak üreten sayılı ülkeler arasına girdi.
22.02.2024 Gündem
Hamza Dağ CNN TÜRK'te açıkladı: Çok farklı bir belediyecilik yapacağız
Hamza Dağ CNN TÜRK'te açıkladı: Çok farklı bir belediyecilik yapacağız AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlattı. Dağ, "İzmir'de çok farklı bir belediyecilik yapacağız. İzmir'in sorunları 5 yıl daha erteleyemeyiz. Logo kullanmadığım için İzmirliler bana teşekkür etti. Gençliğimi AK Parti'de bereketlendirdim. Partiye aidiyetim konusunda bir sorun yok. Bundan rahatsız olan yok bir tek CHP'li yöneticiler rahatsız oluyor. Bu bir yerel seçim kampanyası. Herkesin başkanı olacağız. Hemşerilerimiz de bunu bu şekilde yaklaşıyor." dedi.
14.02.2024 Gündem
İndirim ve kampanyalar başlıyor! Kıyafet, takı ve kozmetik başı çekiyor
İndirim ve kampanyalar başlıyor! Kıyafet, takı ve kozmetik başı çekiyor 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlıklar, satış cirolarına yansımaya başladı. BMD Başkanı Sinan Öncel, Sevgililer günü için hediyelik satışlarının haftalık cirolara ortalama yüzde 20 – 25 katkı getireceğini belirtti. IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara da ocak ayına göre verilen sipariş sayısında yüzde 35’lik artış olmasını beklediklerini söyledi. Bu dönemde en çok talep gören kategoriler ise kıyafet, takı ve kozmetik ürünleri oldu.
11.02.2024 Ekonomi
Af uygulanacak mı? Bakan Tekin'den 'devamsızlık' açıklaması
Af uygulanacak mı? Bakan Tekin'den 'devamsızlık' açıklaması Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sabancı Öğretmenevi’nde eğitim editörleriyle buluşarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Tekin yeni müfredat, öğrenci devamsızlıkları, ortak sınavlar, deprem sonrası okulların durumu gibi pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
29.01.2024 Gündem
Edat Nedir, Ne İşe Yarar? Edat Örnekleri Ve Çeşitleri Nelerdir?
Edat Nedir, Ne İşe Yarar? Edat Örnekleri Ve Çeşitleri Nelerdir? Edat, diğer adı ile ilgeç, tek başına kullanıldığında anlamı olmayan fakat kendinden önceki kelime ile anlam kurabilen sözcüklerdir. Edatlar cümle içinde anlam kazanırlar ve geniş bir kullanım alanına sahip olurlar. 
18.01.2024 Gündem
Ve İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ve İşareti Nasıl Yapılır?
Ve İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ve İşareti Nasıl Yapılır? Dünya çapında ortak şekilde bir sembol olarak ele alınan ve işareti, iki durumu bir arada anlatmak için ele alınmaktadır. Aynı zamanda yine iki farklı durumu karşılaştırmak için orta kısma yerleştirilir. Bu durum sembol olarak ele alındığında ‘&’ işareti olarak kullanılmaktadır.
3.01.2024 Eğitim
Tematik Harita Nedir, Ne İşe Yarar? Tematik Haritalar Hangileridir?
Tematik Harita Nedir, Ne İşe Yarar? Tematik Haritalar Hangileridir? Söz konusu haritaları olduğu zaman tematik harita özellikle günümüzde önemli bir yer taşımaktadır. Çünkü bu haritalar aynı zamanda belli bir konum üzerinden yine belli bir konu dahilinde farklı renklendirme eşliğinde belirleme olanağı tanır. Böylece mekana ait olan bilgiler değişik konu üzerinden ilişkilendirilerek belli bir kalıba sokulur. Bu durum genelde renklendirme ya da sembol kullanımı ile birlikte harita üzerinde gerçekleşmektedir. Günümüzde ise farklı harita türleri üzerinden hazırlanan bu tematik yapı birçok değişik alanda yaygın kullanılmaktadır.
21.12.2023 Eğitim
Coğrafya Nedir, Neden Önemlidir? Coğrafya Bilimi Neleri İnceler?
Coğrafya Nedir, Neden Önemlidir? Coğrafya Bilimi Neleri İnceler? En önemli bilim alanları ve bilim dalları içerisinde coğrafya yer alır. Hem dünyayı keşfetmek ve öğrenmek hem de gelecekte yaşanacak olası felaketleri anlama noktasında ön plana çıkar. Tabii coğrafyanın önemini belirtilen birçok farklı parametre bulunmaktadır. Bu parametreler ele alındığında günümüzde hala keşfedilmeyi bekleyen pek çok farklı yeryüzü şekilleri ve benzeri unsurlar öne çıkar. Yanlış olduğu ve incelediği hususlar insanlığın gelişme ve ilerlemesi noktasında oldukça önemlidir.
16.12.2023 Eğitim
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 8. sınıf ortaokulun son dönemi olmakla birlikte öğrencilerin liseye geçişe hazırlık içinde olduğu sınıftır. 8. sınıf sonunda öğrenciler sınava girerek lise yerleştirmeleri kazanırlar. 8. sınıfta işlenen konular, çoğunlukla sınavda çıkmasından dolayı daha önemlidir. Türkçe, 8. sınıfın ana derslerinden olup 2023 ve 2024 müfredatında önemli konular işlenmektedir.
14.12.2023 Eğitim
4. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 4. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
4. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 4. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 4. sınıf öğrencileri için Türkçe konuları daha çok dil bilgisi üzerinden müfredatta yer alır. Milli Eğitim Bakanlığı temel olarak dil bilgisini ağırlıklı şekilde öğrencilerin bu sene Türkçeyi öğrenmesini istemektedir. O yüzden harf ve hece bilgisi, basit ve türemiş sözcükler, sözcükte anlam ya da isimler ile adlar gibi pek çok değişik konu ön plana çıkmaktadır.
4.12.2023 Eğitim
2. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 2. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
2. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 2. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular Sayılar üzerinden belli düzeni ve kurulumu öğrenme dönemi 2. sınıf matematik konuları eşliğinde ele alınır. Özellikle birlik ve onluklar ile beraber deste ve düzine gibi bilgiler müfredat doğrultusunda öğrencilere aktarılır. Aynı zamanda basamak değeri, ritmik sayma, sayı örüntüsü ile sayıları karşılaştırma ve sıralama gibi pek çok farklı konu bulunmaktadır
30.11.2023 Eğitim
Alışverişte önce keyif sonra suçluluk hissediyorsanız destek alın! Bastırdığınız duygular olabilir
Alışverişte önce keyif sonra suçluluk hissediyorsanız destek alın! Bastırdığınız duygular olabilir İhtiyaç için ya da kendini iyi hissetmek için fark etmiyor; alışveriş yapmak mutluluk hormonu serotonini arttırıyor. Bu his ise kişiyi giderek alışveriş bağımlısı bir haline getirebiliyor, mutlu olmak ve stres atmakla başlayan süreç ne yazık ki kimileri için hastalıklı bir ilişkiye dönüşebiliyor. Alışveriş bağımlılığı veya diğer adıyla onyomani, ciddiye alınması gereken psikolojik bir hastalık. Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Akif Aydın hangi durumların alışveriş hastalığı olduğuna açıklık getirirken, Klinik Psikolog Kübra Aytekin alışveriş yaşının düştüğüne, Klinik Psikolog Taylan Baran Reçber ise alışveriş bağımlılığının internetin yaygınlaşmasıyla birlikte arttığına dikkat çekti.
25.10.2023 Ekonomi
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle açıkladı! 10,4 milyar TL ceza kesildi
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle açıkladı! 10,4 milyar TL ceza kesildi Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle son dönemdeki çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
11.10.2023 Ekonomi
Bodrum’da yaz sezonu uzadı, vatandaşlar sahillere akın etti
Bodrum’da yaz sezonu uzadı, vatandaşlar sahillere akın etti Bodrum’da Eylül ayının son haftasında sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Kavurucu sıcakların geldiği ilçede hava sıcaklığı 38 derecelere kadar ulaştı.
23.09.2023 Yaşam
Tayfun Korkut: Real Madrid için hazır değilsin Arda!
Tayfun Korkut: Real Madrid için hazır değilsin Arda! Bundesliga'da Herta Berlin, Stuttgart, Hannover 96 gibi takımları çalıştıran Tayfun Korkut, yıldız futbolcu Arda Güler hakkında AS Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.
1.07.2023 Fenerbahçe
'Yıllar önce aldatıldım en yakın kız arkadaşım kaptı elimden'
'Yıllar önce aldatıldım en yakın kız arkadaşım kaptı elimden' 'Aşkın Olayım' şarkısıyla müzik dünyasını sallayan Simge Sağın, Galatasaraylı Icardi'nin şarkıyı paylaşmasıyla magazin gündeminden düşmedi. Yeni şarkı çıkaran Simge,başarısını,özel hayatını, Icardi olayının perde arkasını ve eski sevgilisiyle nasıl dost kalıp tekrar iş yaptıklarını anlattı. İşte Simge'den samimi açıklamalar...
9.04.2023 Magazin
Hak Sahipliği için başvuru süreci açıklandı
Hak Sahipliği için başvuru süreci açıklandı  Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yaralarını sarmak için çalışılırken, hasar tespit çalışmalarından sonra başlayacak AFAD Afetzede Hak Sahipliği için başvuru sürecine ilişkin ayrıntılar da belli olmaya başladı.
23.02.2023 Gündem
Alışveriş bağımlılık yapıyor! Bu yaş grubundakiler risk altında
Alışveriş bağımlılık yapıyor! Bu yaş grubundakiler risk altında Alışveriş yapmak çoğu kişiye iyi geliyor olabilir. Kimileri sadece ihtiyaçlarını karşılamak için, kimileri ise stres atmak ve daha iyi hissetmek için alışveriş yapıyor. Ne için olursa olsun yapılan bilimsel araştırmalara göre de alışveriş yapmak, mutluluğu sağlayan serotonin hormonunu arttırıyor. Pandemiyle birlikte mağazada yapılan alışverişler oldukça azaldı. İnsanlar online alışverişe yöneldi. Bir tık ile dünyanın her yerinden herhangi bir şey almak kolaylaştığı için insanlar kendini durduramaz oldu. Bu da online alışveriş bağımlılığını beraberinde getirdi.
5.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu Teknoloji ile spor, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödüllerinde buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor teknolojilerinde yenilikçiliğin önemine dikkat çekerek “Her alanda olduğu gibi sporda da teknoloji tabanlı girişimlerimize, yerli ve milli üretimimize özel bir ehemmiyet atfetmeliyiz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TÜBİTAK BİGG Spor kapsamında yakında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya çıkacaklarının müjdesini verdi.
25.01.2023 Diğer Sporlar
EYT düğümü çözüldü! ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi
EYT düğümü çözüldü! ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili 20 yılı aşan kördüğüm geçtiğimiz ay çözüldü. Yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi, emeklilik hakkı kazandı. EYT düzenlemesinin şubat ayı ortasında yasalaşması beklenirken bir yandan da staj ve çıraklık mağdurları sesini duyurmaya çalışıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Onlar mağdur değildir” dedi. Vatandaşlar ise stajyer ya da çırak olarak bilfiil çalıştıkları günlerin prim günlerine sayılmasını istiyor. İşte EYT’de staja takılanlarla ilgili son gelişmeler...
17.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Karşılaştırma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karşılaştırma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.