Karekod

Karekod

Son dakika karekod haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karekod ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karekod haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karekod

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karekod gelişmeleri de dahil olmak üzere 173 karekod haberi bulunmuştur. Tüm karekod haberleri aşağıda listelenmiştir.
Para transferinde yeni dönem! FAST limitler değişiyor, 4 Nisan'da başlıyor
Para transferinde yeni dönem! FAST limitler değişiyor, 4 Nisan'da başlıyor Bankada parası olan, para transferi yapan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Bankalar arası para transferlerinde yeni dönem başlıyor. TCMB'den yapılan açıklamaya göre, FAST işlem tutar limitleri 4 Nisan 2024 itibarıyla para transferlerinde 100.000 TL'ye, FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 250.000 TL'ye yükseltilecektir.
2.04.2024 Ekonomi
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Karekod uygulaması ile ilgili yeni gelişme
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Karekod uygulaması ile ilgili yeni gelişme Milyonlarca araç sahibini doğrudan ilgilendiriyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yeni açıklama yapıldı. Karekod uygulaması 1 Ocak itibarı ile zorunlu hale geldi. Detaylar açıklandı.
22.01.2024 Gündem
Gençlik ve Spor Bakanı Bak açıkladı: Yurtlardaki asansörlere 'kare kod' uygulaması
Gençlik ve Spor Bakanı Bak açıkladı: Yurtlardaki asansörlere 'kare kod' uygulaması Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurtlarında yaşanan asansör kazalarıyla ilgili "Bütün yurtlar tek tek dolaşılıyor, asansör sistemleri kontrol ediliyor. Asansör sözleşmeleri de mercek altına alındı" dedi. Bak, yurtlardaki asansörlere "kare kod" uygulamasının getirileceğini açıkladı.
21.11.2023 Gündem
Yabancı plakalı araçlarla korsan taksicilik yapıyorlar!
Yabancı plakalı araçlarla korsan taksicilik yapıyorlar! Antalya'da savaş sonrası yerleşik yaşama geçen Rus ve Ukraynalılardan bazıları yabancı plakalı araçlarıyla kaçak taksicilik yaparken tespit edildi. Alanya'da ise Ukrayna plakalı bir çekici, arıza yapan Ukrayna plakalı otomobili taşırken görüldü ve araç bağlandı. 
13.08.2023 Yaşam
Görme engelliler için 'dokunulabilir’ müze kuruldu
Görme engelliler için 'dokunulabilir’ müze kuruldu İzmir'de Yeşilova Höyüğü'nün ziyaretçi merkezinde, görme engelliler için 'dokunulabilir' müze kuruldu.
14.07.2023 Yaşam
Market ile hal fiyatları arasında yüzde 127 fark! 'Hal Kayıt Sistemi' ile anında tespit ediyor
Market ile hal fiyatları arasında yüzde 127 fark! 'Hal Kayıt Sistemi' ile anında tespit ediyor Ürünlerin hal çıkış fiyatları ile raf fiyatları arasında oluşan büyük fark, 'Hal Kayıt Sistemi' ile tespit edildi. Halden kilosu 18 liraya çıkış yapan eriğin fiyatının raflarda 59 liraya satılması tepkilere neden oldu. Fahiş fiyatların önlenmesi için geliştirilen 'Hal Kayıt Sistemi'nin önemine dikkat çeken Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Ticaret Bakanlığı'nın geliştirdiği bir 'Hal Kayıt Sistemi' var. Bu uygulamayı akıllı telefonuna indiren tüketici, Hal Kayıt Sistemi'ne künyeyi okutarak karekod üzerinden kaça alındığını, nereden alındığını, ne zaman alındığını, ne miktar alındığını görebilecek. Sistemde fiyatları görüp anormal durumlarda şikayet edebilirler, inceleme yapılır ve gereken yaptırım yapılır" dedi.
1.06.2023 Ekonomi
Ambalajı at paranı al! Yeni dönem için tarih verildi
Ambalajı at paranı al! Yeni dönem için tarih verildi Zorunlu depozito için geri sayım başladı. Eğer bir erteleme olmazsa 1 Ocak 2024 itibarıyla başta içeceklerde kullanılan ambalajlar depozitolu olacak. Plastik, şişe veya metal kaplar iade makinelerine atılınca 50 kuruş veya 1 lira gibi bir tutar hesaba geçecek. Sistemin yerli yazılım altyapısı, kopyalanamaz barkodları hazır. 30 bin iade makinesi kısa sürede Anadolu’ya yayılacak.
21.03.2023 Gündem
Deprem bölgesinde karekod uygulaması! Hasar durumu görüntüleniyo
Deprem bölgesinde karekod uygulaması! Hasar durumu görüntüleniyo Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler, hasar tespit çalışmalarına başladı. Ekipler, kontrolünü yaptıkları binaların girişlerine karekod etiketleri yapıştırıyor. Depremzedeler ise bu karekodları cep telefonlarıyla okutarak oturduğu binanın hasar durumunu öğrenebiliyor.
18.02.2023 Gündem
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Müşterilere SMS gitti, yeni uygulama
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Müşterilere SMS gitti, yeni uygulama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların kullanımına ilişkin yeni şifre kararı aldı ve bankalara da talimatı verdi. Buna göre temassız ödemelerde şifre kullanılacak. Bu kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi amaçlanıyor. Vatandaşlar bu karardan sonra ‘Kredi kartında temassız ödeme kalktı mı? Kredi kartında temassız ödeme sırasında neden şifre istiyor?’ sorularını araştırmaya başladı. Uzman isimler konuya ilişkin önemli bilgiler verdi.
18.02.2023 Ekonomi
Kartlı ödemeler yüzde 117 büyüyerek yıllık 3,7 trilyon TL’ye ulaştı
Kartlı ödemeler yüzde 117 büyüyerek yıllık 3,7 trilyon TL’ye ulaştı 2022’deki toplam kartlı ödeme tutarı 2021’e göre yüzde 117 büyüyerek 3 trilyon 708 milyar TL’ye ulaştı.
31.01.2023 Ekonomi
Eczane dışı satılan ilaçlardaki büyük tehlike!
Eczane dışı satılan ilaçlardaki büyük tehlike! Sahte ilaç iddiaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir kutu dahi ilaç girişi olmamıştır, hiçbir hastada kullanılmadı” demişti. Eczane dışı satışlarda sahte ilaç riskinin arttığını belirten uzmanlar ise tüketicileri uyardı ve merdiven altı üretime dikkat çekti.
12.01.2023 Sağlık
2023 Milli Piyango Bilet sorgulama! Bilet Seri No ve Kupon Koduyla hızlı bilet sorgulaması nasıl yapılır? Milli Piyango Yılbaşı özel çekiliş sonuçları sorgulama
2023 Milli Piyango Bilet sorgulama! Bilet Seri No ve Kupon Koduyla hızlı bilet sorgulaması nasıl yapılır? Milli Piyango Yılbaşı özel çekiliş sonuçları sorgulama Yılbaşı çekişi sonuçları için Milli Piyango sorgulama sayfası yoğun ziyaretçi alıyor. Yeni yıl hazırlıkları devam ederken, 2023 Milli Piyango çekilişi sorgulama aramaları 200 milyon TL'lik ödülün sahibi olmak isteyenler tarafından arttı. MPİ bilet seri no ve kupon kodu kullanarak millipiyangoonline.com sitesinden kazanan numaraları görmek mümkün. Canlı olarak da takip edilen yılbaşı çekilişi 31 Aralık saat 12.30’da başladı, saat 23.15’te amorti ve büyük ikramiye çekilişiyle sona erecek. Çeyrek, yarım ve tam biletinize isabet eden numaraları hızlı karekod sorgulama işlemiyle rahatlıkla sorgulayabileceksiniz. Peki, 31 Aralık MPİ hızlı bilet sorgulaması nasıl yapılır? İşte Milli Piyango Bilet sorgulama 2023 sürecine dair merak edilenler…
1.01.2023 Ekonomi
FAST sistemi ile ilgili yeni gelişme! 2023 yılında başlıyor
FAST sistemi ile ilgili yeni gelişme! 2023 yılında başlıyor Merkez Bankası, 'FAST İş Yeri Ödemeleri' ile ilgili duyuruda bulundu. 2023 yılının ilk çeyreğinde kullanılmaya başlanacak. Gerekli hazırlıklar tamamlandı. İşte Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemine ilişkin yapılan açıklama...
26.12.2022 Ekonomi
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalıyla patladı! Merak edilen soru yanıt buldu
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalıyla patladı! Merak edilen soru yanıt buldu Türkiye günlerce sahte doktor Ayşe Özkiraz'ı konuşmuştu. Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz olayında peş peşe sıcak gelişmeler yaşanmıştı. En son Özkiraz'ın astsubay sevgilisinin ifadelerine ulaşılmış ve her şeyi anlatmıştı. Özkiraz'ın tutuklanmasının ardından sahte diploma detayıyla ilgili merak edilen soru yanıt buldu.
7.12.2022 Gündem
Merkez Bankası'ndan yeni hamle! Resmen kullanıma açıldı
Merkez Bankası'ndan yeni hamle! Resmen kullanıma açıldı TCMB, liralaşma stratejisinin dijital ekonomi yol haritasının bir bileşeni olan ödemeler alanı açık bankacılık hizmetlerini kullanıma açtığını duyurdu.
1.12.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Hediye katkı payı gelişmesi
BES'te yeni dönem! Hediye katkı payı gelişmesi Emeklilik ile ilgili son dakika gelişmesi! Emeklilikte hediye dönemi başlıyor. Bireysel emeklilik sisteminde (BES) hediye olarak katkı payı ödenebilecek. BES katılımcılarına evlilik, doğum günü, bayram, anneler günü, sevgililer günü dolayısıyla hediye BES ödemesi gönderilebilecek, özel mesajlı sertifika hazırlanarak taraflara iletilecek. Hediye katkı, altın karşılığı da olabilecek. Hediye katkı payı ödeyenler çeyrek, tam, yarım altın tutarlarında ödeme yaptığını sertifikada belirtebilecek. Katılımcıya ya da hediye edene gönderilecek sertifikalarda, özel mesaj bölümü de yer alacak. Hediye ödemeleriyle ilgili sertifikalar mecburi olmayacak.
14.06.2022 Emekli
Mezar taşlarında karekod dönemi! İlk kez o ilde uygulanmaya başlandı: İçinde fotoğraf, video ve bilgileri yer alıyor...
Mezar taşlarında karekod dönemi! İlk kez o ilde uygulanmaya başlandı: İçinde fotoğraf, video ve bilgileri yer alıyor... Dünya’da sadece Japonya’nın başkenti Tokyo’da uygulanan ve Türkiye’de hiçbir belediyede örneği olmayan karekodlu mezar taşı uygulaması Adıyaman’da başladı. Mezar taşlarındaki karekod içerisinde vefat eden kişinin, fotoğraf, video ve çeşitli bilgileri yer alıyor.
18.05.2022 Gündem
İndirim yapılıyor! Daha ucuza alabilirsiniz, numaranızı söylemeniz yeterli! Akaryakıt, market, gıda, restoran...
İndirim yapılıyor! Daha ucuza alabilirsiniz, numaranızı söylemeniz yeterli! Akaryakıt, market, gıda, restoran... Anında indirim yapılıyor. Ürünler daha ucuza sunuluyor. Bunun için telefon numaranızı söylemeniz yeterli oluyor. Son dönemde alışveriş maliyetleri her kalemde oldukça artmış durumda. Vatandaşlar da bütçelerine ilişkin en uygun fiyatları bulmak için çeşitli arayışlara giriyor; bunların başında mağaza dolaşmak, indirim dönemlerini takip etmek geliyor. Ancak önemli olan bir yöntem daha var: Sadakat programları... Akaryakıt, market, restoran, otel, havayolu gibi çok sayıda kategoriye etkisi bulunuyor ve fiyatları düşürüyor. Ürünler kartı olanlara daha ucuz sunulurken, bir sonraki alışverişlerde de hatırı sayılır indirimler yapılıyor. Telefon numarasını karşı tarafa söylemeniz yeterli oluyor. Peki nedir bu sadakat kartları? İşte cebinizi rahatlatacak bilgi...
22.04.2022 Ekonomi
İş Bankası resmen duyurdu! Kredi kartı, banka kartı kullanan tüm müşterileri kapsıyor, artık...
İş Bankası resmen duyurdu! Kredi kartı, banka kartı kullanan tüm müşterileri kapsıyor, artık... İş Bankası yeni kararı resmen duyurdu! Bankada hesabı olan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yeni yönetmelik ile ödeme işlemleri daha kolay hale geliyor. İş Bankası'ndan açıklama geldi ve tüm müşterilere duyuruldu. TR karekod ile ödeme özelliği getirildi. Kredi kartı, banka kartı, ön ödemeli kart kullanan herkes kullanabiliyor. Karekodla ödemeye ilişkin adımlar detaylarıyla anlatıldı. İş Bankası'ndan yapılan son dakika açıklaması...
15.04.2022 Ekonomi
Adıyaman Üniversitesi KPSS’den en az 50 puanla 4/B sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Adıyaman Üniversitesi KPSS’den en az 50 puanla 4/B sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Adıyaman Üniversitesi sözleşmeli personel alımı ilanı yayınlandı. Yayımlanan ilana göre, KPSS’den en az 50 puanla, büro personeli, destek personeli, tekniker ve sağlık personeli kadrolarında 38 sözleşmeli personel alınacak. Peki, Adıyaman Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Adıyaman Üniversitesi sözleşmeli personel alımı başvuru şartları ne? İşte 4/B sözleşmeli personel alımı detayları!
23.03.2022 Personel Alımı
ÖSYM duyurdu! Sınavlarda HES kodu istenecek mi? Covid 19 pozitif olan adaylar ne yapacak?
ÖSYM duyurdu! Sınavlarda HES kodu istenecek mi? Covid 19 pozitif olan adaylar ne yapacak? ÖSYM duyurdu! Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta HES kodu uygulaması son verilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın Genelgesi ile de HES kodu zorunluluğunun kaldırıldığı belirtilmişti. ÖSYM tarafından sınav başvurularında HES kodu zorunluğu ile ilgili süreç tamamlandı. ÖSYM, bundan sonra uygulanacak sınavlarda Covid 19 pozitif olan adaylarla ilgili önemli bir karar aldı. Peki, Sınavlarda HES kodu istenecek mi? Covid 19 pozitif olan adaylar ne yapacak? Kovid olanlar sınava nasıl girecek? İşte ÖSYM'nin açıklaması...
9.03.2022 Eğitim
FAST limiti ne kadar, günlük kaç TL oldu? FAST limiti arttı mı?
FAST limiti ne kadar, günlük kaç TL oldu? FAST limiti arttı mı? FAST limiti ne kadar oldu, kaç TL? Merkez Bankası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 18 Aralık'ta pilot uygulamasına başlanan ve vatandaşların farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini 7 gün 24 saat gerçekleştirmelerini sağlayacak olan yeni ödeme sistemi FAST limiti ile ilgili yeni açıklama yaptı. Peki, FAST limiti arttı mı, kaç TL?
14.02.2022 Ekonomi
Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor! 5 bin liraya yükseldi! Merkez Bankası duyurdu
Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor! 5 bin liraya yükseldi! Merkez Bankası duyurdu Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor. Limit yükseltildi. Merkez Bankası son dakika olarak duyurdu. TCMB, para transferlerinde 2 bin lira olan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlem tutarı limitinin 21 Şubat itibarıyla 5 bin liraya yükseltileceğini duyurdu.
14.02.2022 Ekonomi
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 116 sözleşmeli personel alacak!
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 116 sözleşmeli personel alacak! Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi personel alacak! İlan yayınlandı! İlana göre, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne teknisyen, büro personeli, sağlık teknisyeni ve hemşire alınacak. Peki, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte /B sözleşmeli personel alımı başvuru şartları!
13.01.2022 Personel Alımı
Zincir marketlerle ilgili son dakika açıklaması! Rekabet Kurumu duyurdu
Zincir marketlerle ilgili son dakika açıklaması! Rekabet Kurumu duyurdu Son dakika haberi... "Zincir marketlerle ilgili flaş gelişme! Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle duyurdu, gerekçeli karar için tarih verildi. Başkan Küle, "Zincir marketlere ilişkin gerekçeli karar önümüzdeki haftabaşı web sitemizden yayımlanır. Zincir marketler ve 1 tedarikçi olmak üzere 2.7 milyar TL ceza verilmişti. Delil niteliği taşıyan tüm iletişimi, koordinasyonu gerekçeli kararda göreceksiniz. Cezanın nedeni tedarikçiler aracılığı ile zincir marketler arasındaki fiyat geçişlerini birlikte sağlamak olarak özetleyebiliriz” dedi.
11.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Karekod ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karekod haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.