Kardiyolog

Kardiyolog

Son dakika kardiyolog haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kardiyolog ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kardiyolog haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kardiyolog

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kardiyolog gelişmeleri de dahil olmak üzere 202 kardiyolog haberi bulunmuştur. Tüm kardiyolog haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı Adana'da, Emine Rozi'ye (80), 1,5 yıl önce aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkarılması için yapılan ameliyatta ayrıca yerine biyolojik aort kapağı kondu, diğer kapağın yerine yeni mitral biyolojik kapak yerleştirildi, 3'üncü kapak tamir edildi, tıkalı 2 kalp damarına baypas yapıldı, aort damarı genişletildi. Prof. Dr. Mehmet Şah Topçuoğlu, aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkartılması operasyonunun bugüne kadar dünyada 30 hastaya yapıldığını, bu hastaların yarısının ameliyat masasında hayatını kaybettiğini, yaptıkları ameliyatın ise Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.
12.03.2024 Adana
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı Türkiye’de her yıl 300 bin kalp krizi vakası görüldüğünü belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp krizi vakalarının arttığını ve kriz geçirenlerin yaş ortalamasının düştüğünü söyledi. Özdemir, “Tütün ürünlerini kullanan bir bireyin, kullanmayana oranla kalp krizi geçirme riski 2-3 kat artıyor” dedi.
16.02.2024 Yaşam
50 gramı kalbinizi saat gibi işletiyor! Bu formül, yüksek kolesterolü düşürmek için, düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) düzeylerini azaltmaya yardımcı oluyor!
50 gramı kalbinizi saat gibi işletiyor! Bu formül, yüksek kolesterolü düşürmek için, düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) düzeylerini azaltmaya yardımcı oluyor! Hayatınızda ve beslenme düzeninizde yapacağınız ufak değişiklikler damarlarınızı yeniler, iyileştirici etkiler sunabilir. İyi ve kötü kolestrol seviyelerini dengede tutan bu formül, kalp sağlığını yeni baştan yaratabilir. Kardiyolog Dr Neil Ruparelia , vücutta yenileyici etkiler sunan birkaç adımı paylaştı.
27.01.2024 Yaşam
Her 40 saniyede bir kişi felç geçiriyor! 6 adımı takip ederek riski azaltın
Her 40 saniyede bir kişi felç geçiriyor! 6 adımı takip ederek riski azaltın ABD'de her 40 saniyede bir kişi felç geçiriyor ve bunların yaklaşık 4'te 3'ünü 65 yaş ve üzeri kişiler oluşturuyor. NYU Langone Health'te görev yapan kardiyolog Doris Chan, “İnsanlar yaşlandıkça arterleri daha az esnek hale gelme eğilimindedir ve arterlerinin tıkanma olasılığı daha yüksektir” diyor. Bu, beyne giden bir kan damarı bir kan pıhtısı tarafından tıkandığında felç riskini ciddi biçimde artırmakta.
29.10.2023 Sağlık
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’ Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Nuri Günel, stres anında salgılanan hormonların kalp krizi başta olmak üzere birçok hastalığı tetikleyebildiğini söyleyerek, “Stres kalp hastalıklarının en önemli nedenlerinden biridir. Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi gibi birçok kalp hastalığını tetikleyebildiği gibi var olan kalp hastalıklarının şiddetini de artırır” dedi.
29.03.2023 Sağlık
Dr Ekrem Karakaya kimdir, nereli, kaç yaşındaydı (özgeçmiş)? Kardiyolog Doktor Ekrem Karakaya neden öldü, Konya Şehir Hastanesi olayı nedir?
Dr Ekrem Karakaya kimdir, nereli, kaç yaşındaydı (özgeçmiş)? Kardiyolog Doktor Ekrem Karakaya neden öldü, Konya Şehir Hastanesi olayı nedir? Dr. Ekrem Karakaya neden öldü, Kardiyolog Doktor Ekrem Karakaya kimdir, nereli kaç yaşındaydı? Sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Konya'da Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, görev yaptığı Şehir Hastanesi'nde Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Hacı Mehmet Akçay, saldırının ardından aynı silahla intihar etti. Peki, Konya Şehir Hastanesi olayı nedir, nasıl oldu? Dr Ekrem Karakaya kimdir?
6.07.2022 Yaşam
Omicron geçirdikten ne kadar süre sonra spor yapılabilir? Uzmanlar açıkladı
Omicron geçirdikten ne kadar süre sonra spor yapılabilir? Uzmanlar açıkladı Tüm dünyada etkisini sürdüren Covid-19 hızlı yayılan yeni varyantlarıyla tehdit oluşturmaya devam ediyor. Eğitimden, sosyal hayata her konuda insanları etkileyen virüs sportif aktiviteleri de etkisi altına alıyor. "Covid-19 geçirdikten ne kadar süre sonra rutin antrenman düzenine geçilmeli?" sorusu ise hastalığı geçirenlerin aklındaki sorulardan sadece biri. Uzmanlar spor ve omicron hakkında tüm merak edilenleri anlattı.
20.01.2022 Gündem
Tedavi edilmeyen yeme bozuklukları ciddi sorunlara yol açıyor!
Tedavi edilmeyen yeme bozuklukları ciddi sorunlara yol açıyor! Yeme bozukluğu olan bireylerin bedensel, duygusal ve sosyal yönden yaşadığı anormal durum nedeniyle zarar görebildiğini belirten uzmanlar, aşırı ağırlık kaybının tehlikeli sağlık sorunlarına neden olabildiğini vurguluyor. Uzmanlar, yeme bozukluğu rahatsızlıklarının tedavi edilmemesi halinde kemiklerin zayıflaması, saç ve tırnaklarda kırılganlık, kas erimesi, halsizlik, kronik depresyon, tekrarlayıcı anksiyete gibi ciddi sağlık sorunlarının oluşabildiğine dikkat çekerek tedavisinde beslenme programının yanı sıra psikoterapinin de eş zamanlı uygulanması gerektiğini ifade ediyor.
14.12.2021 Sağlık
Kalp damar hastalıklarından korunmak mümkün
Kalp damar hastalıklarından korunmak mümkün Kalp ve damar hastalıkları, hem Türkiye’de hem de tüm dünyada ölümlerin en sık görülen nedeni olarak insanların karşısına çıktığı belirtilirken Kardiyolog Prof. Dr. Bengi Başer, “Kalp sağlığını korumanın uzun yaşamın sırrı olduğunu hatırlatmak istiyorum” diyerek kalp damar sağlığını korumak için yapılması gerekenleri anlattı.
30.09.2021 Sağlık
Kalp sağlığı hakkında doğru bilinen yanlışlar
Kalp sağlığı hakkında doğru bilinen yanlışlar Dünyada en fazla ölüme sebep olan hastalıkların başında gelen kalp-damar hastalıkları ile ilgili bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, 10 maddede doğru bilinen yanlışları anlattı.
28.09.2021 Sağlık
Ketojenik diyete dikkat! Kalp krizi...
Ketojenik diyete dikkat! Kalp krizi... Son yıllarda çok ve hızlı kilo vermek isteyen kişilerin başvurduğu ketojenik diyet için Kardiyolog Prof. Dr. Özlem Esen, uyarılarda bulundu. Özellikle kronik hastalıkları olan kişilerin bu tür diyetleri yapmaması gerektiğini belirten Esen, “Araştırmalarda, bu tür diyetlerin kalp krizi ve inme riskini de yüzde 40 artırdığını ortaya koyuyor. Bu nedenle karaciğer yağlanması olan, kalp damar hastalığı riski olan kişilerin uzun dönem bu diyetleri yapması tavsiye edilmemektedir” dedi.
14.09.2021 Sağlık
Akıllı saatler şikayetleri artırdı! Kalp atış hızı yüksekse...
Akıllı saatler şikayetleri artırdı! Kalp atış hızı yüksekse... Son yıllarda pek çok kişi tarafından sıklıkla kullanılan akıllı saatler sağlık verilerini takip etmenin bir yoldu oldu. Akıllı saat popülaritesinin artmasıyla birlikte, kalp atış hızı gibi veriler de takip edilebiliyor. Çoğu kişi bu verilerle doktorlara başvuruyor. Peki, akıllı saatimizin ekranında gördüğümüz değerler bize ne anlatıyor? Gaye Kobal, konunun uzmanıyla konuştu.
12.09.2021 Sağlık
'Kalp hastaları aşılanmaya daha fazla önem göstermeli'
'Kalp hastaları aşılanmaya daha fazla önem göstermeli' Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Öğretim Üyesi Kardiyolog Prof. Dr. Hakkı Şimşek, kalp hastalarının aşılanmaya daha fazla özen göstermeleri gerektiğini söyledi.
21.08.2021 Sağlık
Kalp krizi zannedip acile gidiyorlar; vakalar pandemiyle birlikte arttı
Kalp krizi zannedip acile gidiyorlar; vakalar pandemiyle birlikte arttı Koronavirüs tedavisi devam eden bazı hastaların kalp krizi semptomlarıyla acile başvurduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Emrah Ermiş, bu kişilerde kırık kalp sendromu gördüklerini söyledi.
17.06.2021 Sağlık
'Koronavirüsle birlikte yeni kalp hastaları eklendi'
'Koronavirüsle birlikte yeni kalp hastaları eklendi' Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Hakan Karpuz, koronavirüse yakalanıp da hayatını kaybeden kişilerin büyük çoğunluğunu kalp hastalarının oluşturduğunu belirtti. Koronavirüs sonrası yeni kalp hastaları eklendi diyen Prof. Dr. Hakan Karpuz, "Özellikle miyokardit dediğimiz kalp kası iltihabı gibi durumları fazla görmeye başladık" ifadelerini kullandı.
16.06.2021 Sağlık
Koronavirüs sonrası düz yatamıyorsanız dikkat! Kalp hasarı olabilir!
Koronavirüs sonrası düz yatamıyorsanız dikkat! Kalp hasarı olabilir! Uzmanlar Kovid-19 hastalığını geçirenlere kalple ilgili şikayetleri yakından izlemelerini öneriyor. Koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan hastaların çoğunda kardiyak hasar kanıtı gösterdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ali Metin Esen, "Kovid-19'dan iyileşen kişilere, eforla artan nefes darlığı, göğüs ağrısı, ayak bileklerinde şişme, kalp çarpıntısı veya düzensiz kalp atışı, nefes darlığı olmadan düz yatamama, geceleri nefes darlığı ile uyanma ve baş dönmesi semptomlarını izlemelerini ve bunları yaşarlarsa bir kardiyoloğa danışmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.
9.05.2021 Sağlık
Kalp krizi riskini hesaplayıp önlem alabilirsiniz
Kalp krizi riskini hesaplayıp önlem alabilirsiniz Teknolojinin her geçen gün ilerlediği günümüzde kalp krizi riskleri de öngörülebiliyor. Kardiyolog Prof. Dr. Özlem Esen, “Kalp krizi riskini deprem riskine benzetebiliriz. Deprem olasılığı olan bölgelerde yapıları depreme dayanıklı hale getirmek nasıl kayıpları önleyebilir veya azaltabilirse kalp krizi riski olan kişilerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmesi ve düzenli ilaç kullanımı da bu koruyuculuğu sağlayabilir” dedi.
6.04.2021 Sağlık
İstanbul'un üç ilçesi için büyük tehlike!
İstanbul'un üç ilçesi için büyük tehlike! Dünya Sağlık Örgütü’nün trafik gürültüsü ve kalp sağlığı ilişkisi hakkında yeni bir raporu olduğunu aktaran Kardiyolog Prof. Dr. Ali Metin Esen, "Dünya Sağlık Örgütü’nün epidemiyolojik çalışma sonuçlarını değerlendirdiği komisyon raporu, her türlü trafik gürültüsünün kalp hastalığı riski ile güçlü bir ilişkisi olduğunu ortaya koyuyor. Trafikte meydana gelen tüm gürültü kaynakları 50 desibelden itibaren her 10 desibelde bir kalp damar hastalığı riskini yüzde 8 ila 10 oranında artırıyor" dedi.
5.04.2021 Gündem
'Kovid-19 Kalkanı' hastanelerde denendi; göz ve cilde zararı yok
'Kovid-19 Kalkanı' hastanelerde denendi; göz ve cilde zararı yok Virüsleri 5 ila 7 dakika arasında yok ederek ortamı güvenli hale getirmeyi hedefleyen Far-UVC özellikli sistemin deneme çalışmalarında başarı elde edildi. Sistemi geliştiren ekipte yer alan Kardiyolog Prof. Dr. Ayhan Olcay, "Far-UVC'nin 10 yıldır canlılara zarar vermediği düşünülüyor. Biz bunu giyilebilir tekstil ile kombine ettik ve UVC geçirmeyen panço ile test ettik ve Far-UVC’nin güvenli bir şekilde kullanım yolunu bulduk. Anjiyografi ünitesinde 11 hasta ve 4 sağlık personelinin gözünde ve cildinde ise hasar gözlenmedi" dedi.
15.03.2021 Sağlık
Giderek artan tehlike: Kızarmış gıda tüketimi
Giderek artan tehlike: Kızarmış gıda tüketimi Kızarmış gıda tüketiminin giderek arttığını ve bu yolla oluşan kalp hastalıklarının da yaygınlaştığını belirten Kardiyolog Dr. Rıza Kaya, “Trans yağlar ve doymuş yağ asitleri, kötü kolestrol dediğimiz, kolestrol düzeyini yükseltiyor. Kızartılmış gıdaların tüketimi, kalp damar hastalıkları, inme, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıkların da oranını artırıyor” dedi.
28.02.2021 Sağlık
Koronavirüsü ağır geçiren hastalarda kalp hasarı tespit edildi!
Koronavirüsü ağır geçiren hastalarda kalp hasarı tespit edildi! İngiltere'de yapılan bir araştırmada, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) ağır geçiren hastaların yarısına yakınında kalp hasarı saptandı.
19.02.2021 Sağlık
Diyetisyen Zeynep Sağlam Eryılmaz'dan 2 milyonluk dava!
Diyetisyen Zeynep Sağlam Eryılmaz'dan 2 milyonluk dava! Diyetisyen Zeynep Sağlam Eryılmaz, 5 yıl önce evlendiği kardiyoloji uzmanı Alp Aslan Eryılmaz’ın kendisini kıdemli bakıcı olarak gördüğünü, sürekli psikolojik baskı uyguladığını ve aşağılayıcı sözler sarf ettiğini iddia ederek boşanma davası açtı.
4.01.2021 Yaşam
Uzmanlardan hindistan cevizi yağı uyarısı!
Uzmanlardan hindistan cevizi yağı uyarısı! Son yıllarda diyetlerde, atıştırmalıklarda yer verilen hindistan cevizi yağının zayıflatıcı etkisi olduğu yönündeki söylemlerin doğru olmadığına dikkat çeken Kardiyolog Dr. Öğr. Üyesi Arzu Yıldırım, "Kalp için sağlıklı olan zeytinyağıdır. Bunun dışında fındık, badem, cevizin yağı da tüketilebilir. Ancak hindistan cevizi yağının kısıtlanmasını öneriyoruz" dedi.
27.12.2020 Sağlık
Kalp hastalarına "soğuk hava" uyarısı
Kalp hastalarına "soğuk hava" uyarısı Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Doğan, kalp hastalığı bulunan kişiler için soğuk havanın tehlikeli ve hatta yaşamı tehdit edici olabileceğini belirterek, "Soğuk bir ortamdaysanız riskinizi azaltabilecek önlemleri aldığınızdan emin olun." dedi.
2.11.2020 Sağlık
Covid-19, kalpte de hasar oluşturuyor
Covid-19, kalpte de hasar oluşturuyor Kardiyolog Dr. Bilal Çuğlan, Covid-19'un akciğerlerin yanı sıra; kalpte de önemli hasar oluşturabildiğine dikkat çekerek, ''Koronavirüsün, kalp zarı iltihabı, kalp kası hasarı, kalp krizi, kalp yetmezliği, ritm bozukluğu ve ani kardiyak ölüm gibi pek çok kalp rahatsızlığına neden olduğu saptanmıştır.'' sözleriyle, kalp rahatsızlığı olan vatandaşların, kesinlikle tedbiri elden bırakmaması uyarısında bulundu.
29.09.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kardiyolog ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kardiyolog haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.