Kararname

Kararname

Son dakika kararname haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kararname ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kararname haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kararname

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kararname gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.790 kararname haberi bulunmuştur. Tüm kararname haberleri aşağıda listelenmiştir.
MİT’ten sonra Dışişleri’nde Hakan Fidan reformu
MİT’ten sonra Dışişleri’nde Hakan Fidan reformu MİT Başkanlığı döneminde kurumu yeniden yapılandıran Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı’nda da reform başlattı. İlk adım olarak genel müdürlükler artırıldı. Her coğrafyaya özel ve hatta Türkiye’nin gelişen-değişen ilişkilerini gözetmek amacıyla bazı ülkeler için ayrı genel müdürlükler oluşturuldu.
7.04.2024 Gündem
Kayseri İl Emniyet Müdürü olarak atanan Atanur Aydın kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli?
Kayseri İl Emniyet Müdürü olarak atanan Atanur Aydın kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Emniye atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın oldu. Peki, Kayseri İl Emniyet Müdürü olarak atanan Atanur Aydın kimdir?
2.03.2024 Gündem
Jandarma yan ödeme kararnamesi 2024! Jandarmaya yan ödeme verilecek mi?
Jandarma yan ödeme kararnamesi 2024! Jandarmaya yan ödeme verilecek mi? Yan ödeme kararnamesi ile birlikte Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak 7000 TL verileceği iddiaları sosyal medyada yayıldı. İddialara göre kararname Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı. TSK yan ödeme kararnamesi ile ilgili iddiaların ardından Jandarma personeline yan ödeme verilip verilmeyeceği sorgulanmaya başlandı. Jandarma yan ödeme kararnamesi 2024 ile ilgili merak edilenler…
29.02.2024 Çalışma Hayatı
Astsubaylara zam onaylandı mı? Astsubaylara tazminat verilecek mi 2024, 15 yıllık astsubaylara ek gösterge verilecek mi, emekli astsubaylara ek zam var mı?
Astsubaylara zam onaylandı mı? Astsubaylara tazminat verilecek mi 2024, 15 yıllık astsubaylara ek gösterge verilecek mi, emekli astsubaylara ek zam var mı? Emekli astsubaylar, 2001 yılında astsubaylara Kanun Hükmünde Kararname ile verilen ancak, kararnamenin süresi dolduğu için artık ödenmeyen, bugün yaklaşık 8 bin lira karşılığı olan 10 bin ek göstergenin yansıtılması bekleniyor. Emekli astsubaylar arama motorlarına yönelerek Astsubaylara zam onaylandı mı? Astsubaylara tazminat verilecek mi 2024, 15 yıllık astsubaylara ek gösterge verilecek mi, emekli astsubaylara ek zam var mı? Sorularının yanıtını araştırıyor.
27.02.2024 Çalışma Hayatı
Sözleşmeli personel alımı yapılacak! Bakan Göktaş duyurdu
Sözleşmeli personel alımı yapılacak! Bakan Göktaş duyurdu 8 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bakan Göktaş kamu personeli alımı ile ilgili detayları paylaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın imzaladığı kararname ile şimdiye kadar Bakanlığımıza bir seferde alacağımız en yüksek personel alımını gerçekleştireceğiz. Deprem bölgesine 8 bin sözleşmeli personel daha alacak, büyük ailemizi daha da genişleteceğiz" dedi.
19.02.2024 Gündem
Putin'den yeni kararname: Ukrayna'da savaşan yabancılar Rusya vatandaşlığı alabilecek
Putin'den yeni kararname: Ukrayna'da savaşan yabancılar Rusya vatandaşlığı alabilecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin imzaladığı kararnameyle, Ukrayna’daki savaşta Rusya ordusunda görev yapmak üzere sözleşme imzalayan yabancı uyrukluların ve ailelerinin Rus vatandaşlığı almasının önünü açtı.
4.01.2024 Dünya
HSK mazeret kararnamesi 2023 | Hakim ve savcı atamaları tam liste Aralık 2023 nasıl sorgulanır, hakim savcı atamaları nasıl yapılır?
HSK mazeret kararnamesi 2023 | Hakim ve savcı atamaları tam liste Aralık 2023 nasıl sorgulanır, hakim savcı atamaları nasıl yapılır? HSK kararnamesi yayımlandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu Kararnamesi tamamlandı. Kararname ile 506 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Hakim savcı atamaları Aralık 2023 listesi ise sorgulanmaya başlandı. Peki, Yeni hakım savcı atamaları listesine göre hangi savcı ve hakim nereye atandı? İşte HSK kararnamesi 2023 listesi…
22.12.2023 Gündem
Venezuela’da kritik referandum! Brezilya sınıra asker konuşlandırdı
Venezuela’da kritik referandum! Brezilya sınıra asker konuşlandırdı Brezilya, Venezuela’nın Guyana’nın petrol zengini bölgesini topraklarına katma kararını açıklaması üzerine sınıra asker konuşlandırdığını duyurdu.
7.12.2023 Dünya
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla birlikte bu ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı açıklandı. ‘Dijital Telif Yasası’nın Türkiye’de henüz hayata geçmeyen ‘Dijital Telif Yasası’nın önemini Doç. Dr. Mustafa Bostancı tüm detaylarıyla anlattı.
2.12.2023 Gündem
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Yarı zamanlı çalışma hakkı ile ilgili yeni gelişme
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Yarı zamanlı çalışma hakkı ile ilgili yeni gelişme Milyonlarca çalışana güzel haber! Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), doğum sonrası çocuğu ilköğretime başlayana kadar yarı zamanlı çalışma talebi kabul edilmeyen zabıt katibini haklı bularak, Adalet Bakanlığı'na tavsiye kararı verdi. Bakanlık tarafından, başvurucuya yarı zamanlı çalışma izni verildi.
25.11.2023 Çalışma Hayatı
25 metreküp doğalgaz ne zamana kadar bedava? 25 metreküp doğalgaz kaç litre, ne kadar?
25 metreküp doğalgaz ne zamana kadar bedava? 25 metreküp doğalgaz kaç litre, ne kadar? 24 Nisan 2023 tarihinde başlayan bedava doğalgaz uygulaması 31 Mayıs 2023'te sona erdi. Yeni kararla 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek. Peki, 25 metreküp doğalgaz kaç litre, 25 metreküp doğalgaz ne kadar?
21.11.2023 Ekonomi
EGM 10 bin polis alımı başvuru kılavuzu yayımlandı mı, polis alımı ne zaman? 10 bin polis alımı şartları neler, polis alımı başvuruları başladı mı?
EGM 10 bin polis alımı başvuru kılavuzu yayımlandı mı, polis alımı ne zaman? 10 bin polis alımı şartları neler, polis alımı başvuruları başladı mı? Emniyet Genel Müdürlüğü EGM kadrolarına 10.000 yeni polis alımı başvuruları önceki kadro ihdasları yayımlandı. 21 Kasım tarihli bugünkü resmi gazetede yayımlanan kararname ile yeni polis memuru, Moral Eğitim Merkezi Müdürü, Moral Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı, Başmüfettiş, Merkez Emniyet Müdürü kadroları açıklandı. Polis alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak, başvuru şartları nelerdir sorularına yanıt aranmaya başlandı.
21.11.2023 Personel Alımı
Rusya Bayrağı Anlamı Nedir? Rusya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Rusya Bayrağı Anlamı Nedir? Rusya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Rusya bayrağı klasik 3 renkten oluşur ve uluslararası düzeyde bu renkler ile birlikte temsil edilmektedir. Yatay şekilde sırasıyla üst tarafta beyaz, ortada mavi ve alt tarafta ise kırmızı yer alır. Her birinin belli anlamı bulunması ile beraber aynı zamanda renkler bir bütün olarak da bir yapıyı oluşturmaktadır
14.09.2023 Eğitim
Putin'in generaline korkunç suikast: Kargo paketini açtı, ev havaya uçtu!
Putin'in generaline korkunç suikast: Kargo paketini açtı, ev havaya uçtu! Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı Luhansk bölgesindeki bir yönetici evinde eşine az rastlanır bir suikasta uğradı. Kargo paketinin içinde bir cep telefonu vardı. General Yuri Afanasyevsky'nin cep telefonunu açmasıyla, evi havaya uçtu.
5.09.2023 Dünya
BDDK'dan yeni kredi düzenlemesi
BDDK'dan yeni kredi düzenlemesi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Kredilerin Amacına Uygun Kullandırılmasına İlişkin Kurul Kararı'nı açıkladı.
4.09.2023 Ekonomi
79 Plaka Neresi? 79 Hangi Şehrin Plakası? 79 Hangi İlin Plaka Kodu?
79 Plaka Neresi? 79 Hangi Şehrin Plakası? 79 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'de 1 rakamından başlamak suretiyle sırasıyla rakamlar plaka kodu olarak şehirlere verilmiştir. Ancak aynı zamanda bazı şehirler sonradan ilgili kanun ve kararname kapsamında ilçe üzerinden şehir olmuştur. Bu konuda ise Kilis sonradan şehir olan ilçelerden biridir.
31.08.2023 Yaşam
Resmi Gazete'ye 30 Ağustos molası! Resmi tatillerde Resmi Gazete çıkar mı?
Resmi Gazete'ye 30 Ağustos molası! Resmi tatillerde Resmi Gazete çıkar mı? Resmi Gazete'nin bu günkü sayısı, 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili nedeniyle yayımlanmadı.
30.08.2023 Gündem
Tunceli Valisi kim oldu, Bülent Tekbıyıkoğlu kimdir nerelidir? Tunceli valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun biyografisi…
Tunceli Valisi kim oldu, Bülent Tekbıyıkoğlu kimdir nerelidir? Tunceli valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun biyografisi… Tunceli Valisi değişti mi, yeni Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de Valiler Kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre 57 ilin valisi değişti. Bülent Tekbıyıkoğlu Tunceli Valisi oldu. Peki, yeni Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu kimdir, nereli? İşte Tunceli valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun biyografisi…
10.08.2023 Gündem
Valiler Kararnamesi 2023 Resmi Gazete 10 Ağustos | Yeni vali atamaları 2023: Vali atamaları kaç yılda bir yapılır, hangi illerin valileri değişti? Valiler Kararnamesi 2023
Valiler Kararnamesi 2023 Resmi Gazete 10 Ağustos | Yeni vali atamaları 2023: Vali atamaları kaç yılda bir yapılır, hangi illerin valileri değişti? Valiler Kararnamesi 2023 Hangi illerin valileri değişti? Valiler Kararnamesi 2023 Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesine göre 57 ile yeni vali atandı. Aralarında İzmir, Adana ve Manisa’nın da bulunduğu 16 büyükşehrin valisi değişti. Peki, hangi illerin valileri değişti, Vali atamaları kaç yılda bir yapılır? İşte Valiler Kararnamesi Ağustos 2023…
10.08.2023 Gündem
Emniyet'te görev değişikliği! Bakan Yerlikaya yeni atamaları açıkladı
Emniyet'te görev değişikliği! Bakan Yerlikaya yeni atamaları açıkladı Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 4 Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atama yapılırken, 52 ilin emniyet müdürü değişti. Ankara ve İzmir’in de içinde bulunduğu 24 ilin emniyet müdürleri merkeze çekildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya atamalara ilişkin paylaşımda bulundu.
2.08.2023 Gündem
CELAL SEL KİMDİR? Yeni İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel nereli, kaç yaşında, daha önceki görevleri ne? İşte Emniyet Müdürü Celal Sel’in hayatı ve kariyeri
CELAL SEL KİMDİR? Yeni İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel nereli, kaç yaşında, daha önceki görevleri ne? İşte Emniyet Müdürü Celal Sel’in hayatı ve kariyeri Yeni İzmir Emniyet Müdürü Celal Sel kimdir, kaç yaşında, nereli? Emniyet Müdürlerinin atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar ile 52 ilin ise emniyet müdürü değişti. Bu iller arasında İzmir'de yer aldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne, Celal Sel getirildi. İşte Yeni İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel’in biyografisi…
2.08.2023 Gündem
Yeni Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç kimdir, nereli, kaç yaşında? Engin Dinç hangi görevlerde yer aldı? İşte Emniyet Müdürü Engin Dinç'in hayatı ve daha önceki görevleri
Yeni Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç kimdir, nereli, kaç yaşında? Engin Dinç hangi görevlerde yer aldı? İşte Emniyet Müdürü Engin Dinç'in hayatı ve daha önceki görevleri Emniyet Müdürlerinin atanmasına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte 52 ilin emniyet müdürü değişti. Ankara Emniyet Müdürlüğüne, Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, atandı. Peki, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç kimdir, kaç yaşında, nereli?
2.08.2023 Gündem
Kadir Gökçe kimdir? Polis Başmüfettişi Kadir Gökçe Hatay Emniyet Müdürü mü oldu, Yeni Hatay Emniyet Müdürü Kadir Gökçe nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
Kadir Gökçe kimdir? Polis Başmüfettişi Kadir Gökçe Hatay Emniyet Müdürü mü oldu, Yeni Hatay Emniyet Müdürü Kadir Gökçe nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 ismi Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atadı; 2 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve 24 il emniyet müdürünü EGM emrine aldı. Kadir Gökçe Hatay Emniyet Müdürü oldu. Peki, Yeni Hatay Emniyet Müdürü Kadir Gökçe kimdir, kaç yaşında, nereli?
2.08.2023 Gündem
Rusya’da cinsiyet değiştirmek yasaklandı
Rusya’da cinsiyet değiştirmek yasaklandı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da cinsiyet değişikliği için ameliyat uygulamalarını yasaklayan kararnameyi onayladı.
24.07.2023 Dünya
Eski rektör Hoşcoşkun FETÖ'den tutuklandı
Eski rektör Hoşcoşkun FETÖ'den tutuklandı İzmir'de, 2017 yılından bu yana hakkında FETÖ'den yakalama kararı olan ve geçen günlerde tedavi amaçlı geldiği hastanede yakalanan Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, tutuklandı.
18.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kararname ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kararname haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.