Kapora

Kapora

Son dakika kapora haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kapora ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kapora haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kapora

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kapora gelişmeleri de dahil olmak üzere 246 kapora haberi bulunmuştur. Tüm kapora haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyor
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyor Dolandırıcıların yeni kullandığı bir yöntemlerden biri olan kaparo dolandırıcılığının son mağdurları kiracılar oldu. Bir emlakçı üzerinden ünlü bir emlak sitesine sahte ev ilanı veren dolandırıcılar, “Evi tutmak istiyorsanız, kaparo göndermelisiniz” diyerek, çok sayıda kiracıyı dolandırdı. Savcılık şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.
23.04.2024 Ekonomi
8 milyonluk dev vurgun! İstanbul'da arsasını satmaya çalıştı, başına gelmeyen kalmadı
8 milyonluk dev vurgun! İstanbul'da arsasını satmaya çalıştı, başına gelmeyen kalmadı Çatalca'da arsasını 9 milyon lira karşılığında satışa çıkaran F.Ç. isimli kadın 110 bin lira kapora aldıktan sonra Tapu Müdürlüğün'nde satış işlemlerini gerçekleştirdi. 8 milyon 890 bin lirasını alamayan F.Ç., polise giderek şikayetçi oldu. Arsa sahibi F.Ç. ile arsayı alan şüpheliler H.Ö.T., M.A. ve C.B.’nin Tapu Müdürlüğündeki görüntüleri güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
15.03.2024 Gündem
21 ilde Sibergöz operasyonu! Çok sayıda şüpheli yakalandı
21 ilde Sibergöz operasyonu! Çok sayıda şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 21 ilde düzenlenen Sibergöz 26 operasyonlarında 75 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
15.03.2024 Gündem
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne?
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne? CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda milyonlarca liralık paranın sayıldığı görüntüler Türkiye gündemine oturdu. Soruşturma başlatılan görüntülere ilişkin dikkat çeken açıklamalar da geliyor.
13.03.2024 Gündem
Sahte arsa ilanları ile 65 kişiyi dolandırdılar! 12 şüpheliden 7'si tutuklandı
Sahte arsa ilanları ile 65 kişiyi dolandırdılar! 12 şüpheliden 7'si tutuklandı Sakarya merkezli 4 ilde sahte arsa ilanları ile kapora toplayıp, 65 kişinin 3 milyon 200 bin TL'sini dolandıran 12 şüpheliden 7'si tutuklandı.
7.03.2024 Gündem
20 ilde “Sibergöz-20” operasyonları: 64 şüpheli yakalandı
20 ilde “Sibergöz-20” operasyonları: 64 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, internet üzerinden sanal ortamda “nitelikli dolandırıcılık” suçuna yönelik 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Sibergöz-20” operasyonlarında 64 kişinin yakalandığını açıkladı.
29.01.2024 Gündem
9 ilde “Sibergöz-18” operasyonu: 28 gözaltı
9 ilde “Sibergöz-18” operasyonu: 28 gözaltı 9 ilde internet üzerinden sanal ortamda “Nitelikli Dolandırıcılık” suçuna yönelik eşzamanlı olarak gerçekleştirilen “Sibergöz-18” operasyonunda 28 şüpheli yakalandı.
26.01.2024 Gündem
12 ilde e-ticaret dolandırıcılığına operasyonda 43 gözaltı
12 ilde e-ticaret dolandırıcılığına operasyonda 43 gözaltı Kocaeli'de, e-ticaret sitelerine koydukları sahte ilanlarla, aralarında 1 depremzedenin de olduğu 30 kişiyi dolandıran çete çökertildi. 12 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 43 şüpheli gözaltına alındı.
9.01.2024 Gündem
'Sibergöz-12' operasyonlarında 75 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı
'Sibergöz-12' operasyonlarında 75 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde düzenlenen 'Sibergöz-12' operasyonlarında 75 dolandırıcılık şüphelisinin yakalandığını açıkladı.
9.01.2024 Gündem
Arda Türkmen'in dolandırıcılarla başı dertte! 'Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan'
Arda Türkmen'in dolandırıcılarla başı dertte! 'Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan' Son dönemde ortaya çıkan yeni dolandırıcılık yöntemlerinden biri de ünlü restoranların internet sitelerini kopyalayıp, müşterilerden sahte rezervasyonlar için kapora ücreti almak oldu. Ünlü şef Arda Türkmen de dolandırıcıların hedefi oldu. Arda Türkmen yaşadıklarını anlatırken dolandırıcıların kendisinden de Bin Euro istediğini söyledi. Prof. Dr. Berk Üstündağ ise yapay zeka araçlarının kullanılarak dolandırıcılığın arttığını vurguladı.
3.12.2023 Magazin
15 ilde Sibergöz operasyonu! Bakan Yerlikaya detayları açıkladı
15 ilde Sibergöz operasyonu! Bakan Yerlikaya detayları açıkladı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, nitelikli dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve kurulan örgüte üye olma suçlarına yönelik 15 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Sibergöz-9' operasyonlarında toplam 37 kişinin yakalandığını duyurdu. Dolandırıcıların, banka hesaplarında 70 milyon TL'lik hareket tespit edildiği aktarıldı.
29.11.2023 Gündem
Kaybolduktan 45 gün sonra ğğaca asılı bulunmuştu! Nevrigül Alan'ın eşi ile kız kardeşine gözaltı...
Kaybolduktan 45 gün sonra ğğaca asılı bulunmuştu! Nevrigül Alan'ın eşi ile kız kardeşine gözaltı... Televizyon programına konu olan ve kaybolduktan 45 gün sonra bir zeytinlikte ağaca asılı cesedi bulunan 2 çocuk annesi Nevrigül Alan'ın (22) eşi R.A. (29) ile kız kardeşi N.T. (17), 'uyuşturucu madde kullanımı' suçlamasıyla gözaltına alındı.
27.10.2023 Gündem
Kütahya’da 7 milyon liralık ‘kapora’ dolandırıcılığına operasyon! Çok sayıda kişi gözaltına alındı
Kütahya’da 7 milyon liralık ‘kapora’ dolandırıcılığına operasyon! Çok sayıda kişi gözaltına alındı Kütahya’da sosyal medyada verdikleri ev satış ilanları üzerinden ‘ora’ dolandırıcılığı yaptığı tespit edilen 1’i kadın, 8 kişi, gözaltına alındı. Şüphelilerin aynı yöntemle 4 kişiyi, 7 milyon lira dolandırdığı tespit edildi.
27.10.2023 Yaşam
Sazan sarmalı dolandırıcılığı ile 100 milyonluk vurgun! İnternete verdikleri ilanla vatandaşları böyle çarptılar...
Sazan sarmalı dolandırıcılığı ile 100 milyonluk vurgun! İnternete verdikleri ilanla vatandaşları böyle çarptılar... Sazan sarmalı yöntemiyle vatandaşları dolandıran çete üç ilde operasyon yapıldı. Adana’da yaşayan Z.B. (24) ile A.Ö. (24), internetteki ilanı görüp 20 bin lira kapora ödedikleri A.A.’nın (41) otomobilini, aynı sitede satılığa çıkardı. Araca talip olan Y.Ö.’den (35) 1 milyon 765 bin lirasını alıp, A.A.’yı noterde buluşturan şüpheliler, kaçtı. Dolandırıldığını anlayan Y.Ö.’nün şikayeti üzerine 3 ilde operasyon düzenleyen polis, Z.B. ve A.Ö. ile onlara yardım eden 4 kişiyi gözaltına aldı. Şebekenin, aynı yöntemle 100 milyon liraya yakın vurgun yaptığı belirlendi.
25.10.2023 Gündem
Araba alacaklara kritik uyarı! 'Sahte siteyle' 400 bin lira dolandırıldı
Araba alacaklara kritik uyarı! 'Sahte siteyle' 400 bin lira dolandırıldı Balıkesir'de 2 milyon 100 bin liralık otomobil almak isteyen tekstilci Fatih Barlin (47), sahte siteyle 400 bin TL dolandırıldı. Polise şikayetçi olan Barlin, "Kendime o kadar çok güveniyordum ki. Hatta haberlerde görünce, 'Nasıl olabilir?' diyordum. Sakın böyle düşünmeyin. İnternet alışverişlerinde daha da dikkatli olun" dedi.
15.09.2023 Yaşam
Araba alacaklar dikkat, bu tuzağa düşmeyin! Başkasının aracını 700 bin liraya sattı
Araba alacaklar dikkat, bu tuzağa düşmeyin! Başkasının aracını 700 bin liraya sattı İstanbul’da 21 yaşındaki bir genç internette gördüğü aracı almak istedi. Dolandırıcı hem araç sahibini hem de aracı satın almak isteyen genci 'sizinle kuzenim ilgilenecek' diyerek kandırdı. Başkasının arabasını satışa çıkaran dolandırıcı, her ikisini de hiç görmeden durumu idare etti.
24.08.2023 Gündem
Bir dolandırıcının itirafları: Adamı aynı arabayla 3 kez dolandırdım
Bir dolandırıcının itirafları: Adamı aynı arabayla 3 kez dolandırdım Ev, araba ve akıllara gelebilecek her konuda dolandırıcılık olayları her geçen gün artmaya başladı. Farklı farklı yöntemlerle insanları tuzağa düşüren fırsatçılar, akılalmaz oyunlarla vatandaşı mağdur ediyor. Son yaşanan olayda sesi kaydedilen dolandırıcının itirafları şoke etti.
21.07.2023 Yaşam
Sahte savcıdan kiralık sahte ev! Akılalmaz yöntem böyle deşifre oldu
Sahte savcıdan kiralık sahte ev! Akılalmaz yöntem böyle deşifre oldu Akılalmaz dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Telefonla aradığı emlakçıya kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıttı, kiralık ev ilanı girdirdi. Hem emlakçı hem de müşterisi son anda tuzağa düşmekten kurtuldu. İlk kez böyle bir olay ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Emlakçı ise “Hiç kimseye daireyi gezmeden, görmeden, sözleşme imzalamadan, telefonda kapora vermeyin ya da anlaşma yapmayın” uyarısında bulundu.
5.07.2023 Yaşam
Konteyner ev satma vaadiyle depremzedeleri dolandıran 6 kişi yakalandı
Konteyner ev satma vaadiyle depremzedeleri dolandıran 6 kişi yakalandı Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan vatandaşların da olduğu yaklaşık 600 kişiyi konteyner ev satma vaadiyle 5 milyon TL dolandıran 6 kişi, polisin Nevşehir merkezli 6 ilde düzenlediği operasyonla yakalandı.
21.06.2023 Yaşam
Kiralık ev arayanlar dikkat! İstanbul'da dolandırıcıların kapora oyunu
Kiralık ev arayanlar dikkat! İstanbul'da dolandırıcıların kapora oyunu İstanbul Sultangazi'de son aylarda 'sahte kiralık daire' ilanları ile birçok kişi dolandırıldı. Mağdur olanların bir kısmı savcılığa giderek suç duyurusunda bulunurken, gayrimenkul danışmanları 'Kapora dolandırıcılığı'na karşı vatandaşları uyardı.
20.06.2023 Gündem
Sahte araba sigorta sitesi ile büyük vurgun! Kapora kalpazanlarına büyük hava destekli operasyon
Sahte araba sigorta sitesi ile büyük vurgun! Kapora kalpazanlarına büyük hava destekli operasyon İnternet satış sitelerinden iletişime geçtikleri vatandaşlardan kapora alıp, ilana koydukları ürünleri göndermeyen ve bu yöntemle 2 milyon liralık haksız kazanç sağlayan çeteye İzmir polisi tarafından operasyon düzenlendi. 24 hedef şüphelinin kıskıvrak yakalandığı operasyonda polis helikopteri de görev aldı.
14.06.2023 Yaşam
Kapora alıp ürünleri göndermediler: 2 milyon liralık vurgun! Hava destekli operasyon yapıldı
Kapora alıp ürünleri göndermediler: 2 milyon liralık vurgun! Hava destekli operasyon yapıldı İnternet satış sitelerinden iletişime geçtikleri vatandaşlardan kapora alıp, ilana koydukları ürünleri göndermeyen ve bu yöntemle 2 milyon liralık haksız kazanç sağlayan çeteye İzmir polisi tarafından operasyon düzenlendi. 24 hedef şüphelinin kıskıvrak yakalandığı operasyonda polis helikopteri de görev aldı.
14.06.2023 Gündem
Araba kiralamak isteyen tatilcilere kopya site tuzağı! Ucuz fiyatları gören oyuna geldi
Araba kiralamak isteyen tatilcilere kopya site tuzağı! Ucuz fiyatları gören oyuna geldi İnternetten araç kiralamak isterken kopya sitelere yönlendirilen yaklaşık 5 bin tatilci dolandırıldı. Çoğunluğu gurbetçilerden oluşan mağdurların ucuza kiraladıkları lüks araçları kaçırmamak için hesap numaralarına istenen kapora ücretini de gönderdikleri ortaya çıktı. Dolandırıcılık olayının detayları şoke ederken, uzmanlardan kritik uyarılar geldi.
8.06.2023 Yaşam
Düğün yeri ile ilgili kapora kararı! İki farklı tanımı var, dikkat çeken ayrıntı
Düğün yeri ile ilgili kapora kararı! İki farklı tanımı var, dikkat çeken ayrıntı Düğün mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sahipleri ve işletmeler hazırlıklara başladı. Evlilik hazırlığı yapan ve aylar öncesinden düğün salonu tutan çiftler, anlaşmazlık durumunda ayrılık yaşayabiliyor ve düğün iptal edilebiliyor. Ya da bazı sebeplerden dolayı erteleme de talep edebiliyorlar. Bu durumda kaporanın düğün sahiplerine iadesi söz konusu oluyor. İşletmeler kaporanın iadesinin yapılamayacağını söylüyor ancak Yargıtay aynı görüşte değil. İşte detaylar...
19.05.2023 Gündem
Ev satışında senet oyunu ile dolandırıcılığa dava
Ev satışında senet oyunu ile dolandırıcılığa dava Ankara'da Çağrı Ş. (38), ilanda gördüğü evi satın almak için 3 bin TL kapora ve 10 bin TL'lik teminat senedi verdiği emlakçı aracılığıyla ev sahibiyle anlaştı. Kredi çekemeyince evi alamayan Çağrı Ş.'nin imzaladığı senet, üzerinde değişiklik yapılarak ciro edildi ve icraya verildi. Çağrı Ş.'nin şikayeti ile 2'si emlak ofisi çalışanı 3 şüpheli hakkında 1'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
16.05.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kapora ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kapora haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.