Kanser Tanısı

Kanser Tanısı

Son dakika kanser tanısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kanser tanısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kanser tanısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanser Tanısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanser tanısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 517 kanser tanısı haberi bulunmuştur. Tüm kanser tanısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Her yemeğinizde olmalı! 4 gıda kanser savaşçısı
Her yemeğinizde olmalı! 4 gıda kanser savaşçısı Son zamanlarda kanserden hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi. Kanserle mücadelede en büyük rollerden biri doğru beslenmek. Kanseri önlemek veya kanser savaşında güçlü kalabilmek için hangi besinleri tüketmeliyiz? Hangi besinlerden uzak durmalıyız? İşte yanıtları...
28.05.2023 Sağlık
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı Dünya Sağlık Örgütü, 185 ülkede yılda 20 milyona yakın insana yeni kanser tanısı konuluyor. 2020'de yaklaşık 10 milyon kişinin ölümüne neden olan kanser, Türkiye’de de her geçen gün yaygın bir hastalık haline geliyor. Erken teşhisin önemine vurgu yapan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, kanser tedavisinde hayat kurtaran en etkili ‘üç yöntemi’ detayları ile anlattı.
5.03.2023 Gündem
Kansere yol açıyor! Evinizin konumu sağlığınızı tehdit ediyor
Kansere yol açıyor! Evinizin konumu sağlığınızı tehdit ediyor Günlük yaşantımızda yediğimiz yiyecekler, kullandığımız birçok ürün ve yaşadığımız stres kanser olmamıza neden olabiliyor. Değişen yaşam koşulları, sürekli stres halinde olmamız, beslenme düzensizliği, hareketsiz kalmak, sürekli radyasyon almak, ilaçlı yiyecekler kanser vakalarının artmasında büyük rol oynuyor. Peki kanser bir pandemiye dönüşecek mi? Önlemek için neler yapmalıyız? Nasıl beslenmeliyiz? İşte detaylar...
27.01.2023 Gündem
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı Denizli Devlet Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Özden Özer, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla bir açıklama yaparak kanserde erken tanının mümkün olduğunu ve kanserin önlenebilir olduğunu belirterek taramaların önemine dikkat çekti.
4.04.2022 Yaşam
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali! Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
2.02.2022 Sağlık
Karaciğer kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Karaciğer kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Prof. Dr. Murat Gönenç “karaciğer kanseri” hakkındaki sorularımızı yanıtladı.
20.01.2022 Sağlık
Tiroid kanseri dediler paratiroid adenomu çıktı!
Tiroid kanseri dediler paratiroid adenomu çıktı! İstanbul’da yaşayan Metin Doğan, vücudunda yaygın ağrılar olması üzerine hastaneye başvurdu. Yapılan ilk tetkikler sonucunda tiroid kanseri tanısı konuldu. Kanser tanısı konulunca yıkılan Metin Doğan başka bir hastane ve hekime başvurduğunda kanser olmadığını, paratiroid adenomu olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı.
8.01.2022 Sağlık
Kanser tanısı aldıktan sonra bile sigarayı bırakmak, yaşam süresini etkiliyor!
Kanser tanısı aldıktan sonra bile sigarayı bırakmak, yaşam süresini etkiliyor! Akciğer kanseri teşhisi konulsa dahi sigarayı bırakmanın faydalı olduğu, yayınlanan bir araştırmayla bir kez daha ortaya kondu. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, akciğer kanseri tanısı alan sigara tiryakileri üzerinde gerçekleştirilen bu araştırmayla, kanser teşhisi konulsa bile sigarayı bırakmanın yaşam kalitesi ve yaşam kaybı üzerinde önemli bir etkisi olduğunun bir kez daha gösterildiğini söyledi.
26.11.2021 Sağlık
Dikkat! 15 yaş altı çocuklar risk altında
Dikkat! 15 yaş altı çocuklar risk altında Çocukluk çağı kanserleri arasında en sık görülen kanser türünün lösemi olduğunu belirten Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Birol Baytan, Türkiye’de yılda ortalama 3 bin 500 çocuğa çocukluk çağı kanseri tanısı konulduğunun altını çizdi. Baytan, “Çocukların günlük yaşantılarında sıradan gibi görülen yorgunluk, halsizlik gibi belirtiler aslında kırmızı kan hücrelerinin üretilememesinden kaynaklanıyor olabilir” dedi.
11.11.2021 Sağlık
Mamografi taramasını atlamak hayati risk oluşturabiliyor
Mamografi taramasını atlamak hayati risk oluşturabiliyor Meme kanseri taraması ve erken tanısında altın standart olarak yerini koruyan mamografinin etkinliği yayınlanan bir araştırmayla bir kez daha ortaya kondu. Meme kanseri tanısı alan kadınlar üzerinde gerçekleştirilen bu araştırmada, mamografi taramasını atlamanın meme kanserinde yaşam kaybı üzerinde de önemli bir etkisi olduğu gösterildi. Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Çelebi, yaklaşık 550 bin kadın üzerinde geçekleştirilen çalışmayı değerlendirdi.
28.10.2021 Sağlık
Dünyada 3 dakikada 1 çocuk kanser tanısı alıyor
Dünyada 3 dakikada 1 çocuk kanser tanısı alıyor Uluslararası Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Ayı’nda LÖSEV, Türkiye genelinde gerçekleştirmeyi planladığı “Sessiz Etkinlik” ile dünyada her 3 dakikada 1 çocuğun kanser tanısı alıp yüzde 80’ninden fazlasının tedavi olamadığına dikkat çekerek herkesi etkinliğe davet ediyor.
24.09.2021 Sağlık
Erken evrede yüzde 90 başarı sağlanıyor
Erken evrede yüzde 90 başarı sağlanıyor Türkiye Baş ve Boyun Kanserleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, baş boyun kanserinin erken teşhisine dikkat çekti. Prof. Dr. Özdoğan, “Baş boyun kanserlerinde ne kadar erken tanırsak, çok küçük bir cerrahide veya sınırlı alan radyoterapiyle tamamen iyileştirebilme şansımız var. Erken evrede yakaladığımızda neredeyse yüzde 90'ların üzerinde tamamen hastalıktan kurtulma şansı var" dedi.
23.09.2021 Sağlık
Rahim ağzı kanserinde erken tanı hayat kurtarır!
Rahim ağzı kanserinde erken tanı hayat kurtarır! Rahim ağzı kanseri dünyada ve ülkemizde en sık görülen jinokolojik kanserlerin başında geliyor. Rahim ağzı kanseri nedenleri arasında çok sayıda doğum yapmak, erken yaşta cinsel ilişkiye girmek ve sigara içmek geliyor. Bunun yanı sıra ileri evreye kadar şikayet oluşturmayan rahim ağzı kanserinde en önemli risk faktörü olarak HPV virüsü gösteriliyor. Peki, Rahim ağzı (serviks) kanseri nedir? Rahim ağzı kanseri belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğt. Üyesi Şefik Gökçe anlattı.
14.09.2021 Sağlık
Kadın kanserinde hayat kurtaran öneriler
Kadın kanserinde hayat kurtaran öneriler Ülkemizde meme kanserinden sonra en yaygın görülen kadın kanserlerinde ihmal edilen bazı belirtiler aksine yaşamsal önem taşıyor. Ülkemizde her yıl 5 bine yakın kadına rahim kanseri, yaklaşık 3 bin kadına yumurtalık kanseri, 1.500 kadına da rahim ağzı kanseri tanısı konuyor. Ancak çoğunlukla bu kanserler belirti vermeden sinsice ilerlediği için, çoğu kişi de ya korkudan ya da ihmalkarlıktan düzenli kontrollerini yaptırmadığı için ne yazık ki ileri evreye ulaşmış oluyor. Oysa ölümcül kadın kanserleri düzenli rutin kontroller ve testler ile erken teşhis edilirse tedavi edilebiliyor.
8.09.2021 Sağlık
'Pandemi, kanser tanı ve tedavisini olumsuz etkiledi'
'Pandemi, kanser tanı ve tedavisini olumsuz etkiledi' Pandemi dönemi, pek çok zorluğu beraberinde getirirken bu dönemin şartlarından en çok etkilenen grupların başında kanser hastaları geliyor. Onkoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Selçuk Cemil Öztürk, Araştırmalar, pandeminin başlarında önceki yıllara göre kanser taramalarında yüzde 85’e varan azalmaların olduğunu ortaya koydu. Yine tedavi veya kontrol için onkoloji bölümüne başvuran hastaların sayısında yüzde 25-30’luk azalmalar gözlendi” dedi.
26.08.2021 Sağlık
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek!
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek! Amerika’da yayınlanan yeni bir rapora göre, daha önce kanser tanısı almış 1.5 milyon kanser hastasının uzun süreli takibinde, bu bireylerin ilerleyen yıllarda farklı bir kanser tanısı alma ihtimalinin sağlıklı bireylere göre daha yüksek olduğu rapor edildi. Raporda en büyük risk faktörünün sigara içilmeye devam edilmesi ve kilolu olunması olarak gözlendi. Ayrıca Erkeklerin sağlıklı bireylere kıyasla ikincil bir farklı kanser geliştirme ihtimalinin yüzde 11 daha yüksek olduğu ortaya çıktı.
24.08.2021 Sağlık
Kanser ağrılarında doğru yönlendirme önemli!
Kanser ağrılarında doğru yönlendirme önemli! Kanser tedavisi sürecinde ortaya çıkan ağrıların algoloji hekimlerince değerlendirilmesi gerektiğini dikkat çeken Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz, pankreas kanserlerinde yüzde 59 oranında, baş boyun kanserlerinde ise yaklaşık yüzde 64 ağrı görüldüğünü ve bu hastaların uygun ağrı tedavisi almadığını belirtti.
1.08.2021 Sağlık
Beyin tümörlerinde psikoloji göz ardı edilmemeli!
Beyin tümörlerinde psikoloji göz ardı edilmemeli! Beyin tümörlerinin 100’ün üzerinde farklı tümörü kapsadığını belirten uzmanlar, diğer kanser türlerinde olduğu gibi beyin tümörlerinde de hasta psikolojisinin önemine işaret ediyor. Hekimlerin zorlu evrelerden geçen kanser hastası bireylere karşı umudu yükseltecek şekilde yaklaşımının gerekliliğini vurgulayan uzmanlar, tedavi protokolünde mutlaka psikiyatrinin de yer alması gerektiğini tavsiye ediyor.
27.07.2021 Sağlık
Cinsel ilişki sırasında ağrı varsa dikkat! Kanser belirtisi olabilir!
Cinsel ilişki sırasında ağrı varsa dikkat! Kanser belirtisi olabilir! Kadın üreme organlarını ilgilendiren tüm kanserler halk arasında rahim kanseri olarak adlandırılır. Gelişmiş ülkelerde en sık görülen kanser türü olan rahim kanseri 100 kadından yaklaşık 3'ünde görülüyor. Rahim kanseri gelişen hastaların çoğunluğunu da menopoz dönemindeki kadınlar oluşturuyor. Adet döneminin erken yaşta başlaması ve menopoza geç yaşta girilmesi, östrojen hormonuna daha fazla maruz kalınmasına yol açarak rahim kanseri riskini arttırdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer, obezite veya şişmanlığın risk faktörlerini artırdığını dikkat çekiyor. Karında şişkinlik, cinsel ilişki sırasında ağrı, sebepsiz kilo kaybı durumların gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Op. Dr. Meral Sönmezer rahim kanseri belirtilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
25.05.2021 Sağlık
Diyabet riskini azaltmak, kanser riskini de azaltıyor
Diyabet riskini azaltmak, kanser riskini de azaltıyor Yeni yapılan araştırmalara göre kanser tanısı sonrası Tip 2 diyabet hastalarında uygulanan diyet kısıtlamaları hem meme kanseri oluşumunu hem de meme kanserine bağlı ölüm riskini azaltıyor. Meme kanseri tanısından sonra beslenme şeklinde değişiklik yapanlarda meme kanserine bağlı ölüm riskinin yüzde 20 azaldığını vurgulayan Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “Araştırmaya göre diyet değişikliği tüm kanserlere bağlı ölüm riskini yüzde 31 oranında azaltıyor” açıklamasında bulundu.
14.05.2021 Sağlık
Kolon kanserinde belirti sağ ve solda farklı
Kolon kanserinde belirti sağ ve solda farklı Kolon kanserinin hiçbir belirti vermeden de ortaya çıkabildiğini belirten Uzm. Dr. Ebru Karcı, “Kolon kanserinde tümörün bulunduğu yere göre değişik belirtiler görülebilir. Sol kolon tümörleri kanama, dışkı alışkanlığında değişiklik, kabızlık, ishal atakları veya bağırsak tıkanmasına neden olabilir. Sağ kolon tümörleri ise sıklıkla kansızlık, kitle ve kilo kaybı ile belirti verebilir. Özellikle risk grubundaki bireyler tarama programlarını aksatmamalıdır” dedi.
26.04.2021 Sağlık
Kolon kanserinde belirti sağ ve solda farklı
Kolon kanserinde belirti sağ ve solda farklı Kolon kanserinin hiçbir belirti vermeden de ortaya çıkabildiğini belirten Uzm. Dr. Ebru Karcı, “Kolon kanserinde tümörün bulunduğu yere göre değişik belirtiler görülebilir. Sol kolon tümörleri kanama, dışkı alışkanlığında değişiklik, kabızlık, ishal atakları veya bağırsak tıkanmasına neden olabilir. Sağ kolon tümörleri ise sıklıkla kansızlık, kitle ve kilo kaybı ile belirti verebilir. Özellikle risk grubundaki bireyler tarama programlarını aksatmamalıdır” dedi.
25.04.2021 Sağlık
"Kanser sayıları artarken yaşam süresi uzuyor"
"Kanser sayıları artarken yaşam süresi uzuyor" Kanser rakamlarına bakıldığında, her geçen yıl hem dünyada hem Türkiye’de artış görüldüğüne dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Kuzhan, “Türkiye’de bu artıştaki sebeplerde birçok özel neden var. Bunlar arasında koruyucu hekimdeki ilerlemeler, tıptaki birçok gelişme ve çağcıl yaşamın getirdiği tüm destek tedavileriyle yaşam kayıplarının azalması yer alıyor” diye konuştu.
20.04.2021 Sağlık
Çocukluk çağı kanserlerinde tedavi oranları artıyor
Çocukluk çağı kanserlerinde tedavi oranları artıyor Çocukluk çağı kanserleri ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Tunç Fışgın, en sık rastlanan türlerin kan kanseri (lösemi) olduğunu söyleyerek, erken tanı ve doğru tedavi ile Türkiye’de 1 yılda lösemilerde yüzde 80’in üzerinde tam tedavi sağlanabildiğini kaydetti.
13.04.2021 Sağlık
Tamamen iyileşen kanser türlerinin sayısı artıyor
Tamamen iyileşen kanser türlerinin sayısı artıyor Yeditepe Üniversitesi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kuzhan???????, kanserin, iç hastalıkları içinde iyileşme oranı en yüksek olan hastalıklar arasında olduğunu belirterek, "Tüm kanser olgularının üçte biri tamamen iyileşmektedir." dedi.
7.04.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kanser Tanısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanser tanısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.