Kanser Riski

Kanser Riski

Son dakika kanser riski haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kanser riski ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kanser riski haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanser Riski

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanser riski gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.368 kanser riski haberi bulunmuştur. Tüm kanser riski haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor”
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor” Kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, “Sıcak içecekler 65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. Aynı zamanda ileriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Evdeki temizlik malzemeleri zehir saçıyor! Etkisi aylarca sürüyor
Evdeki temizlik malzemeleri zehir saçıyor! Etkisi aylarca sürüyor ABD merkezli Çevresel Çalışma Grubu’nun (EWG) yaptığı bir araştırma, bazı ev temizlik ürünlerinin aylarca havada kalabilecek yüzlerce tehlikeli bileşiği açığa çıkarabildiğini ortaya koydu.
15.09.2023 Yaşam
Göründüğü kadar masum değil: Kablosuz kulaklıklar kansere mi neden oluyor?
Göründüğü kadar masum değil: Kablosuz kulaklıklar kansere mi neden oluyor? Gelişen teknoloji günlük hayatın her noktasında hayatımızı kolaylaştırıyor olsa da birçok kişinin bu konuda bazı endişeleri var. Hyatımıza yeni giren cihazlar her geçen gün daha 'vazgeçilemez' bir rol üstlenmeye başlamış olsa da birçok kişinin bu konuda ortak bir endişesi var: Radyasyon ve kanser riski
9.08.2023 Sağlık
Sofralarda yeni tehlike nitrofuran! Hemen hemen her gün tüketiyoruz...
Sofralarda yeni tehlike nitrofuran! Hemen hemen her gün tüketiyoruz... Tayvan’a ihraç edilen yumurtalarda kanserojen madde tespit edildiği iddialarının ardından yumurtayla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Gıda Teknolojisi Program Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ayla Ünver Alçay konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
2.08.2023 Yaşam
Bilim insanları kanser riskini artıran en büyük hatayı açıkladı!
Bilim insanları kanser riskini artıran en büyük hatayı açıkladı! Avustralyalı bilim insanları hareketsiz bir yaşamın kanser riskini artırdığını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalar sonucu egzersiz yapmayan bireylerin egzersiz yapan bireylere nazaran daha fazla kanser riski taşıdığı öğrenildi.
28.07.2023 Sağlık
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma Dünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.
15.07.2023 Sağlık
Her yemeğinizde olmalı! 4 gıda kanser savaşçısı
Her yemeğinizde olmalı! 4 gıda kanser savaşçısı Son zamanlarda kanserden hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi. Kanserle mücadelede en büyük rollerden biri doğru beslenmek. Kanseri önlemek veya kanser savaşında güçlü kalabilmek için hangi besinleri tüketmeliyiz? Hangi besinlerden uzak durmalıyız? İşte yanıtları...
28.05.2023 Sağlık
Airfryer gerçekten sağlıklı mı? Evde yüz binlerce kişi bu cihazı kullanıyor, dikkat çeken uyarı geldi
Airfryer gerçekten sağlıklı mı? Evde yüz binlerce kişi bu cihazı kullanıyor, dikkat çeken uyarı geldi Tüm dünyada popüler hale gelen ve son dönemde adeta satış patlamasının yaşandığı cihaz Airfryer (hava fritözü) ile ilgili detaylar birçok kişi tarafından merak ediliyor. Satın almak isteyen de var aktif şekilde kullanan da. Ancak yüz binlerin mutfağında yerini alan bu cihaz pratikliğinin yanı sıra 'olası insan kanserojeni' olarak adlandırılan akrilamid ve yağ kullanımı açısından bazı tartışmalara da sebep oldu. Airfryer bu kadar popülerken, sağlığa olan etkilerini ise uzmanlara sorduk. Hava fritözü kansere neden olabilir mi? Kanserojen madde içeriyor mu? Çalışma prensibi nasıl işliyor? Bu cihazla yapılan yiyecekler güvenle tüketilebilir mi? İşte tüm detaylar…
13.05.2023 Sağlık
Kansere yol açıyor! Evinizin konumu sağlığınızı tehdit ediyor
Kansere yol açıyor! Evinizin konumu sağlığınızı tehdit ediyor Günlük yaşantımızda yediğimiz yiyecekler, kullandığımız birçok ürün ve yaşadığımız stres kanser olmamıza neden olabiliyor. Değişen yaşam koşulları, sürekli stres halinde olmamız, beslenme düzensizliği, hareketsiz kalmak, sürekli radyasyon almak, ilaçlı yiyecekler kanser vakalarının artmasında büyük rol oynuyor. Peki kanser bir pandemiye dönüşecek mi? Önlemek için neler yapmalıyız? Nasıl beslenmeliyiz? İşte detaylar...
27.01.2023 Gündem
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor Kanser vakaları hızla artıyor. Birçok hastalıkta olduğu gibi, kanserde de erken tanı hayat kurtarıyor. Akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
23.10.2022 Sağlık
Tüp bebek tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler!
Tüp bebek tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler! Bebek sahibi olmak isteyen infertilite hastalarına uygulanan yardımcı üreme tekniklerinden biri olan tüp bebek tedavisi teknolojinin gelişmesiyle birlikte başarı oranı artan uygulamaların başında geliyor. Tüp bebek uygulaması yapılıp yapılmayacağına ve ilk deneme başarısız olursa nasıl bir yol izleneceği de çiftlerin merak ettiği konuların başında geliyor. Peki, Tüp bebek kimlere uygulanır? Tüp bebek aşamaları nelerdir? Tüp bebek kaç defa yapılır? Uygulamanın sınırı var mı? Tüp bebek ilaçlarında kanser riski var mı? Tüp bebek ile ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Deniz Ulaş anlattı.
2.10.2022 Sağlık
Kanser riskini yüzde 61 azaltıyor!
Kanser riskini yüzde 61 azaltıyor! Yayınlanan yeni araştırma, yeterli dozda D vitamini, omega-3 yağ asitleri ve basit bir şekilde evde yapılacak kuvvet egzersiz programının 70 yaş ve üstü sağlıklı kişilerde kanser riskini yüzde 61 oranında azalttığını buldu.
12.09.2022 Sağlık
Kırtasiye raflarındaki tehlike; erken ergenlik ve kanser riski
Kırtasiye raflarındaki tehlike; erken ergenlik ve kanser riski Okulların açılmasına günler kala kırtasiye ürünlerinde denetimler arttı. Çocuklara sağlıklı ürünler ulaştırılmak için kırtasiyelerden alınan ürünler Ticaret Bakanlığı'nın laboratuvarlarında testlerden geçiriliyor. Testlerden geçemeyen ürünler toplatılıyor. Kriterlere uygun olmayan kırtasiye ürünlerinde oluşabilecek tehlikelere dikkat çeken Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doktor  Zümrüt Kocabey Sütçü,"Özellikle renkli kokulu silgiler, kalemler olsun çocukların elle teması, koklaması bile tehlikeli. Alerji ve hormonal bozukluklar da yapabiliyor.  Bunlar endokrin bozucu olarak bildiğimiz kanıtlanmış yapılan çok sayıda çalışmayla hem kanserojen olduğu hem endokrin bozucular olarak bizim çok iyi bildiğimiz ürünler" dedi. 
31.08.2022 Yaşam
Kavurmaya katı yağ eklemeyin
Kavurmaya katı yağ eklemeyin Kurban Bayramı ve sonrasında etin nasıl tüketilmesi gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulunan Uzman Diyetisyen Dilara Kefeli, “Kavurma yapıyorsak, katı yağdan uzak durmalıyız” dedi.
10.07.2022 Sağlık
Hücreleri tamamen yeniliyor, kolesterol, kalp krizi ve kanser riskini düşürüyor! Suyundan bir bardak içen...
Hücreleri tamamen yeniliyor, kolesterol, kalp krizi ve kanser riskini düşürüyor! Suyundan bir bardak içen... Tıkanmış damar bırakmıyor, vücuttaki tüm hücreleri yeniliyor. Harika bir antioksidan, C vitamini, potasyum, folat ve K vitamini kaynağı, kalp hastalığı ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok kronik hastalığa iyi geliyor. LDL (kötü) kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor, kan pıhtılaşma riskinizi azaltıyor. Salatalarda ve yemeklerde vazgeçilmez olan bu besini her tükettiğinizde vücudunuzdaki etkilerine inanamayacaksınız. Bununla birlikte suyu da eşsiz faydalarıyla birlikte kolayca vücudunuzu yenileyebilme kapasitesine sahip. İşte bir bardak bile içseniz vücudunuzda büyük etkiler yaratacak besin...
10.07.2022 Sağlık
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emel Örün, anne sütünün bebek ve anne için önemine değinerek, "Anne sütü ile beslenen bebekler mama ile beslenen bebeklere göre bazı hastalıklara daha az yakalanma riski taşır. Emziren annede yumurtalık kanseri, meme kanseri riski azdır. Emzirmek anneyi kemik erimesinden korur" dedi.
30.05.2022 Sağlık
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli?
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli? Alınan gıdalardaki iyot eksikliğinin veya emilimin bozulmasının guatra yol açabileceğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, guatrın önlenmesinde beslenmede iyotun dengeli alınması gerektiğini vurguladı. İyot eksikliği olan kişilerin karalahana, lahana, soya, karnabahar gibi gıdalardan kaçınması gerektiğini kaydeden Koca, “İyot eksikliğine iyi gelen deniz ürünleri, yoğurt, yumurta, patates ve muz gibi gıdaları da tüketmelidir.” tavsiyesinde bulundu. Koca, guatrın belirtilerini boyunda şişlik ve boyunda kalınlaşma, baskı hissi ve hassasiyet, yutmada zorlanma ve takılma hissi, nefes almada güçlük ve öksürme, hırıltı sesi ve kolları yukarı kaldırınca başın dönmesi şeklinde sıraladı.
27.05.2022 Sağlık
Alzheimer ve kanser riskini azaltıyor, Tip-2 diyabet ve kalp hastalıkları için doğal şifa, C, E, K vitamini, potasyum, magnezyum ve çinko...
Alzheimer ve kanser riskini azaltıyor, Tip-2 diyabet ve kalp hastalıkları için doğal şifa, C, E, K vitamini, potasyum, magnezyum ve çinko... Sağlığa sağlık katıyor. Birçok kanser türü için şifa! Düzenli olarak tüketenler alzheimera yakalanmıyor. Bağışıklık sistemini korurken şeker hastalığına karşı da etkili. Tip-2 diyabet ve kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Vitamin ve mineral deposu. Bin çeşit arasından seçilen en sağlıklı besinler adeta ilaç görevi görerek vücudu baştan sona temizliyor. Hastalıklara kalkan olan, bağışıklığı güçlendiren ve vücuttaki iltihabı atan bu besinler aynı zamanda vitamin ve mineral desteği sağlıyor. Yapılan araştırmalar, günlük beslenme reçetesinde bu besinlere yer veren ve günlük 30 dakika yürüyüş yapan kişilerin kronik hastalıklara yakalanma riskinin daha az olduğunu gösteriyor.
22.05.2022 Sağlık
Karnından 3 kiloluk kitle çıkartıldı
Karnından 3 kiloluk kitle çıkartıldı Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, nefes darlığı nedeniyle devlet hastanesine başvuran Bilsen Sinik'in (57) karnından ameliyatla 20 santim çapında 3 kilo ağırlığında kitle çıkartıldı.
21.05.2022 Yaşam
Kanser ile ilgili korkutan uyarı! Belirtisi yok ama...
Kanser ile ilgili korkutan uyarı! Belirtisi yok ama... Kalın bağırsak kanseri, kolonu veya rektumu kaplayan hücrelerin anormal hale gelmesi ve kontrolden çıkması ile meydana geliyor. Bağırsakta bulunan poliplerin mutasyonu ile kalın bağırsak kanseri gelişebiliyor ve bazı kolorektal kanserler herhangi bir belirti vermeyebiliyor. Bu nedenle düzenli kolorektal kanser taramalarının yapılması sorunların erken dönemde saptanıp tedaviye başlanması açısından hayati önem taşıyor. Prof. Dr. İsmail Gömceli, kalın bağırsak kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
23.04.2022 Sağlık
Kalın bağırsak kanserinin 6 belirtisi
Kalın bağırsak kanserinin 6 belirtisi Kalın bağırsak kanseri, kolonu veya rektumu kaplayan hücrelerin anormal hale gelmesi ve kontrolden çıkması ile meydana geliyor. Bağırsakta bulunan poliplerin mutasyonu ile kalın bağırsak kanseri gelişebiliyor ve bazı kolorektal kanserler herhangi bir belirti vermeyebiliyor. Bu nedenle düzenli kolorektal kanser taramalarının yapılması sorunların erken dönemde saptanıp tedaviye başlanması açısından hayati önem taşıyor. Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. İsmail Gömceli, kalın bağırsak kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
21.04.2022 Sağlık
Sezaryanla doğan çocuklarla ilgili kanser uyarısı! Lenfoma ve sarkoma...
Sezaryanla doğan çocuklarla ilgili kanser uyarısı! Lenfoma ve sarkoma... Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, "Acta Paediatrica dergisinde yayınlanan bir çalışmada sezaryan ile doğan çocuklarda, çocukluk dönemi kanserlerinin daha sık olduğu açıklandı" dedi.
26.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kanser Riski ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanser riski haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.