Kanser Belirtisi

Kanser Belirtisi

Son dakika kanser belirtisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kanser belirtisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kanser belirtisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanser Belirtisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanser belirtisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 331 kanser belirtisi haberi bulunmuştur. Tüm kanser belirtisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser göstergesi! Bu belirti varsa hemen doktora başvurun
Kanser göstergesi! Bu belirti varsa hemen doktora başvurun Mesane kanseri, böbreklerden başlayarak idrar yolları boyunca ortaya çıkan kanserler arasında, sıklıkla karşılaşılan bir kanser türü. Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Erbay Tümer, idrarda kanamanın, ürolojik açıdan mesane kanseri belirtisi olabileceğini söyledi.
12.07.2023 Sağlık
Çürük yumurta ve amonyak benzeri kokuya dikkat!
Çürük yumurta ve amonyak benzeri kokuya dikkat! Ağız kokusu problemi, boğaz ve diş sorunlarından kaynaklanabileceği gibi sindirim sistemindeki sorunlardan dolayı ortaya çıkabiliyor. Akciğer ve böbrek hastalıklarının da ağız kokusuna yol açabildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında çürük yumurta kokusu, böbrek rahatsızlığında ise amonyak benzeri koku oluştuğunu ifade ediyor. Op. Dr. A. Murat Koca, ağız kokusunu önlemek için tüketilen su miktarına dikkat edilmesini, mide asidini yükselten gıdalardan uzak durulmasını ve mutlaka bir uzmana danışılmasını tavsiye ediyor.
27.04.2022 Sağlık
Kanserin ilk belirtisi başka hastalıkla karıştırılıyor! Vücutta oluşurken, önce bu sinyali veriyor... İlk günden anlayabilirsiniz
Kanserin ilk belirtisi başka hastalıkla karıştırılıyor! Vücutta oluşurken, önce bu sinyali veriyor... İlk günden anlayabilirsiniz Kanserin vücutta oluşmaya başlarkenki ilk belirtisi başka hastalıkla karıştırılıyor. Vücutta oluştuğunda ilk olarak bu belirtiyi gösteriliyor. En korkulan hastalıklardan biri olan kanserde belirtiler, çoğu zaman soğuk algınlığı ile karıştırıldığı için ihmal ediliyor. Ardından kanserin vücutta yayılmasıyla sonuçlanıyor ve ne yazık ki ölüme kadar götürebiliyor. Uzmanların açıklamalarına göre, kanser türlerine göre belirtiler de değişkenlik gösteriyor. Kanserin ilk belirtileri nelerdir? İşte kanseri ilk günden anlamanızı sağlayacak sinyaller...
24.01.2022 Sağlık
'Prostat kanseri sinsi ilerliyor, takip edilmeli'
'Prostat kanseri sinsi ilerliyor, takip edilmeli' 50 yaş üzeri erkeklerde en sık görülen kanser türünün prostat kanseri olduğunu söyleyen Onkoloji uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, sinsi ilerleyen bir kanser türü olması sebebiyle takip edilmediği zaman ileri evrede kendini belli ettiğini vurguladı.
17.09.2021 Sağlık
Pandemide hareketsiz yaşam hemoroid şikayetlerini artırdı!
Pandemide hareketsiz yaşam hemoroid şikayetlerini artırdı! Pandemi nedeniyle sağlıklı yeme alışkanlığının büyük ölçüde yitirilmesi ve hareketsizlik, hemoroide davetiye çıkardı. Op. Dr. İsmail Hakkı Ocak, “Hastaların çoğu utanıp, tedavi olmaktan çekiniyor. Oysa kimi zaman hemoroid sanılan şey aslında rektum kanseri olabiliyor” dedi.
6.07.2021 Sağlık
Cinsel ilişki sırasında ağrı varsa dikkat! Kanser belirtisi olabilir!
Cinsel ilişki sırasında ağrı varsa dikkat! Kanser belirtisi olabilir! Kadın üreme organlarını ilgilendiren tüm kanserler halk arasında rahim kanseri olarak adlandırılır. Gelişmiş ülkelerde en sık görülen kanser türü olan rahim kanseri 100 kadından yaklaşık 3'ünde görülüyor. Rahim kanseri gelişen hastaların çoğunluğunu da menopoz dönemindeki kadınlar oluşturuyor. Adet döneminin erken yaşta başlaması ve menopoza geç yaşta girilmesi, östrojen hormonuna daha fazla maruz kalınmasına yol açarak rahim kanseri riskini arttırdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer, obezite veya şişmanlığın risk faktörlerini artırdığını dikkat çekiyor. Karında şişkinlik, cinsel ilişki sırasında ağrı, sebepsiz kilo kaybı durumların gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Op. Dr. Meral Sönmezer rahim kanseri belirtilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
25.05.2021 Sağlık
Artan tomografi sayısı kanserde erken teşhisi hızlandırdı
Artan tomografi sayısı kanserde erken teşhisi hızlandırdı Yeni tanı akciğer kanseri sayısının geçen yılın ortalamasının 5 kat üzerinde olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seha Akduman, "Özellikle tomografiye ikna edemediğimiz sigara içen kişiler, koronavirüs nedeniyle tomografi çektirmek zorunda kaldı. Bu sayede akciğer kanserini erken evrede yakalayabildik" dedi.
15.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Kanseri ağrısız yenmek mümkün mü?
Kanseri ağrısız yenmek mümkün mü? Kanser ağrısı uyutmayan, depresyona yol açan, yorgunluk, bitkinlikle ortaya çıkan dayanılmaz bir ağrı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haci Ahmet Alıcı, “Kanser olmak her zaman ağrı çekmek anlamına gelmez. Kanser ağrıları en şiddetli ağrılar arasındadır ve yüzde 60 ila 95 arasında tedavi edilebilir. Kanser hastaları hiçbir zaman umutsuzluğa ve ıstıraba terk edilmemeli ağrı tedavisi bu hastaların en doğal hakkıdır” dedi.
24.12.2020 Sağlık
Ani kilo kaybı kanser habercisi olabilir!
Ani kilo kaybı kanser habercisi olabilir! Açıklanamayan ani kilo kaybı sıklıkla kanserlerinin ilk göze çarpan belirtilerinden. Diğer kanser türleri de yemek yemeyi zorlaştıran mide bulantısı, iştahsızlık ve yutma güçlüğü gibi semptomlara neden olabilir. Uzmanlar, diyet yapmadan kilo kaybı yaşayanları uyarıyor ve tıbbi açıdan değerlendirilmesi gerekitiğini ifade ediyor. Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Süleyman Orman, uyarı işareti olarak görülen ani kilo kaybının kanser belirtisi olabileceği konusunda uyardı.
17.11.2020 Sağlık
Sigara bırakılsa da vücuda zararı 20 yıl sürüyor
Sigara bırakılsa da vücuda zararı 20 yıl sürüyor Gırtlak kanserinin altında yatan en önemli nedenin sigara kullanımı olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arif Şanlı, sigara bırakılsa bile vücuttaki zararlı etkisinin 20 yıl sürdüğünü söyledi. Şanlı, alkol ve sigaranın birlikte alınmasının ise daha zararlı olduğunu söyleyerek önemli uyarılarda bulundu.
25.02.2020 Sağlık
Ses kısıklığı kanser belirtisi olabilir
Ses kısıklığı kanser belirtisi olabilir Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Koyuncu, ses kısıklığının troid kanserinin belirtisi olabileceğini söyledi.
18.02.2020 Sağlık
Kanser teşhisinde maliyet 20 kat düşecek
Kanser teşhisinde maliyet 20 kat düşecek İki Türk fizikçi Dr. Öğr. Üyesi Alper Hayreter ve Dr. Öğr. Üyesi Bora Işıldak tarafından hayata geçirilen 'parçacık hızlandırıcı projesi' kanser teşhisinde kullanılacak. Bu cihazların üretimi Türkiye'de yapılmaya başlandığında ise kanser teşhisindeki maliyet yaklaşık 20 kat düşecek.
4.12.2019 Sağlık
'Erken teşhis kanser tedavisinde başarıyı arttırıyor'
'Erken teşhis kanser tedavisinde başarıyı arttırıyor' Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şube Başkanı ve Adana Şehir Eğitim Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof Dr. Timuçin Çil, erken teşhisin kanser tedavisinde başarı oranını arttırdığını söyledi. Türkiye'de hekime başvurma oranının gelişmiş ülkelerin gerisinde olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çil, kanser tarama testlerinden mutlaka faydalanılması gerektiğine işaret etti.
3.12.2019 Sağlık
Caddelerdeki hava kirliliği akciğer gelişimini etkiliyor!
Caddelerdeki hava kirliliği akciğer gelişimini etkiliyor! Ana caddelere 50 metre mesafede ikamet eden kişilerde akciğer kanseri riskinin yüzde 10 arttığı kaydedildi.
25.11.2019 Sağlık
Mamografi çektirmek kanser riskini artırıyor mu?
Mamografi çektirmek kanser riskini artırıyor mu? Genel Cerrah Prof. Dr. Ahmet Dağ, mamografi çektirmenin kanser riskini artırmadığını belirtti. Mamografi ışınlarının kanser yaptığı yönünde bir önyargı olduğunu ifade eden Dağ, “Uçakla Avrupa ya da Amerika yolculuğu kadar bir ışın alıyorsunuz ve koruyuculuğu yanında aslında hiçbir şey” dedi.
21.11.2019 Sağlık
Kadınlara önemli uyarı: 45’ten sonra görülme sıklığı artıyor
Kadınlara önemli uyarı: 45’ten sonra görülme sıklığı artıyor Türkiye'de görülen jinekolojik kanserlerin rahim, rahim ağzı, yumurtalık, vulva ve vajina kanserleri olduğunu belirten Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ceyhun Numanoğlu, bu kanserin en sık 45-50 yaş aralığında görüldüğünü söyledi. Numanoğlu, erken evre tedavilerin önemine dikkat çekerek, “Erken evre ve çocuk isteği olan hastalarda rahmi koruyan ameliyat alternatifleri oluşturulmuş ve başarıyla kullanım alanına girmiştir” dedi.
25.10.2019 Sağlık
Karında şişlik kanser habercisi olabilir
Karında şişlik kanser habercisi olabilir Yumurtalık kanseri belirtilerinin genellikle geç fark edildiğine, bu sebeple de tedavi sürecinin geciktiğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Boyraz, karında şişkinlik, hazımsızlık, bulantı-kusma, iştahsızlık ve erken doyma hissinin en önemli belirtiler olduğunu söyledi.
24.10.2019 Sağlık
'İmmünoterapi bağışıklığı harekete geçiriyor'
'İmmünoterapi bağışıklığı harekete geçiriyor' İmmünoterapinin akciğer, böbrek gibi 20’den fazla kanser türünün tedavisinde kullanıldığını anlatan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Umut Demirci, "İmmünoterapi tedavisi, kanserli hücrelerin bağışıklık sistemi üzerinde yarattığı baskıyı ortadan kaldırarak, bağışıklık sisteminin harekete geçmesini ve T hücrelerinin kanseri yok etmesini sağlar" dedi.
24.10.2019 Sağlık
Uzmanından önemli uyarı: Her büyük tümör...
Uzmanından önemli uyarı: Her büyük tümör... Meme kanseri tanı, tedavi ve takibinde yeni gelişmelerin olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Ağalar, her büyük tümörün ileri evre bir kanser belirtisi olmadığını söyledi.
22.10.2019 Sağlık
Aşı tedavisi gören kanser hastalarına probiyotik uyarısı
Aşı tedavisi gören kanser hastalarına probiyotik uyarısı Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun, kanser dahil birçok alanda faydalı olduğu düşünülen probiyotiklerin, kanser hastalarındaki aşı tedavisini olumsuz etkilediğinin ortaya çıktığını söyledi.
21.10.2019 Sağlık
'Vardiyalı çalışanlarda kanser riskinin artması önemli bir bulgu'
'Vardiyalı çalışanlarda kanser riskinin artması önemli bir bulgu' Prof. Dr. Öztura, yapılan araştırmalara göre hemşirelerde göğüs kanseri riskinin arttığını belirterek, "Vardiyalı çalışma demek, uyku düzeninin olmadığı çalışma sistemi demektir." dedi.
17.10.2019 Sağlık
Meme kanserine yakalanma yaşı düşüyor
Meme kanserine yakalanma yaşı düşüyor Prof. Dr. Kamil Gülpınar, meme kanseri görülme yaşının düştüğünü belirterek, "Türkiye'deki meme kanseri hastaları daha genç, tümör daha büyük, teşhisteki evreler daha ileri." dedi.
17.10.2019 Sağlık
Kanser tedavisiyle ilgili dikkat çeken açıklama!
Kanser tedavisiyle ilgili dikkat çeken açıklama! Pittsburgh Üniversitesi Meme Cerrahisi Anabilim Dalı Direktörü Prof. Dr. Atilla Soran, kanserle ilgili televizyona çıkan bazı kişilerin yanlış bilgi verdiğini, bunlara inanılmaması gerektiğini belirterek, "Kanseri ancak kanser uzmanları tedavi edebilir. Kanser uzmanı olan kişilere, cerrahlara, medikal onkolog veya radyasyon onkologlarına gidin." dedi.
14.10.2019 Sağlık
Kanser hücreleri ‘yamyamlık’ yaparak hayatta kalıyor!
Kanser hücreleri ‘yamyamlık’ yaparak hayatta kalıyor! ABD’de bilim insanları ‘yamyamlık’ yaparak kemoterapi sonrası geri dönen kanser hücreleri tespit ettiklerini duyurdu.
19.09.2019 Sağlık
'Kanser belirtisi olabilir'
'Kanser belirtisi olabilir' Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, ağız kokusunun insan ilişkilerini etkileyen önemli bir sebep olduğunu belirterek, ağzı kokan kişiden ziyade etrafındaki insanların daha çok rahatsız olduğunu belirtti.
7.05.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kanser Belirtisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanser belirtisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.