Kamburluk

Kamburluk

Son dakika kamburluk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kamburluk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kamburluk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kamburluk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kamburluk gelişmeleri de dahil olmak üzere 79 kamburluk haberi bulunmuştur. Tüm kamburluk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor' Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer alırken, kullanım yaşı da bir hayli düştü. Gelişen teknoloji ile beraber çoğu kişide telefon bağımlılığı artarken, çocukları da bu teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek olan telefonun çocuklar üzerinde büyük sorunlara yol açacağı da biliniyor. Özellikle dikkat eksikliği, beyne zarar verme, işitme kaybı, gözlerde bozukluk gibi durumlarla karşılaşılıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
22.08.2023 Sağlık
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun Günümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
3.07.2023 Sağlık
Bu belirtiler varsa dikkat edin!  Yıllarca fark edilmeden ilerliyor
Bu belirtiler varsa dikkat edin! Yıllarca fark edilmeden ilerliyor Genellikle sinsice ilerleyen ve her yaşta görülebilen kemik tümörleri kimi zaman hiç belirti vermeden ilerleyebiliyor. En sık diz, kalça ve omuz bölgelerinde görülüyor. Tümör aşırı büyüyerek kemiği zayıflatabiliyor. İşte kemik tümörünün belirtileri ve tedavi süreci ile ilgili merak edilen detaylar...
23.02.2023 Sağlık
Cep telefonu kullananlar risk altında! Whatsappitis ve karpal tünel sendromu hızla yayılıyor
Cep telefonu kullananlar risk altında! Whatsappitis ve karpal tünel sendromu hızla yayılıyor Günümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
5.11.2022 Sağlık
Erkeklerde 2 kat daha fazla görülüyor
Erkeklerde 2 kat daha fazla görülüyor Nöroloji Uzmanı Dr. Gülçin Bak, 11 Nisan Dünya Parkinson Günü’ne özel açıklamalarda bulundu. Parkinson hastalığı görülme sıklığının yaşa bağlı göreceli olarak ilerlediğini belirten Uzm. Dr. Bak, “Hastalık, erkeklerde kadınlara oranla yaklaşık 2 kat daha sık görülüyor” dedi.
11.04.2022 Sağlık
Kemik erimesine karşı özel egzersiz önemli!
Kemik erimesine karşı özel egzersiz önemli! Genellikle kadınlarda daha sık görülen osteoporoz yani halk arasında bilinen adıyla kemik erimesi son dönemde erkeklerde de sıkça görülmeye başladı. Kemiklerin zaman içinde daha zayıf ve kırılabilir hale gelmeleriyle ortaya çıkan kemik erimesine karşı hareketli olmanın faydalı olduğunu belirten Kayropraktist Prof. Dr. Semih Akı, “Egzersizler özellikle sırtı germek, omurganın duruşunu geliştirmek ve kasları güçlendirmek için faydalı. Ancak değişen osteoporoz derecelerine ve kırık riskine bağlı olarak her egzersiz, her hasta için uygun olmayabilir. En doğru ve en güvenli egzersiz programı için bir uzmana danışılması önemli” açıklamasında bulundu.
1.03.2022 Sağlık
Bu hastalıklar ergenlik döneminde daha çok görülüyor
Bu hastalıklar ergenlik döneminde daha çok görülüyor Omurga Eğriliği ve Kamburluk hastalığının bilinenin aksine yaşlılarda değil ergenlik döneminde daha çok görüldüğüne dikkat çeken Özel Denizli Cerrahi Hastanesi hekimlerinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Burkay K. Kaçıra aileleri uyararak konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
1.02.2022 Sağlık
SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? SMA Bilim Kurulu toplanıyor!
SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? SMA Bilim Kurulu toplanıyor! SMA Bilim Kurulu toplanıyor! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak Kurul Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastaları için tedavi alternatifleri ve ülke genelinde başlatılacak tarama çalışmalarını ele alacak. Peki, SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? İşte detaylar…
2.12.2021 Sağlık
Skolyoz hastası ameliyatla  sağlığına kavuştu
Skolyoz hastası ameliyatla sağlığına kavuştu Samsun'da omurgasındaki eğrilik nedeniyle yürüyemeyen ve nefes almakta zorluk çeken skolyoz hastası 14 yaşındaki Şura Küçük, ameliyatla sağlığına kavuştu.
9.11.2021 Sağlık
Skolyoz hastası Yağmur Ela, erken ameliyatla sağlığına kavuştu
Skolyoz hastası Yağmur Ela, erken ameliyatla sağlığına kavuştu Sivas'ta doğuştan omurgasında eğrilik bulunan skolyoz hastası Yağmur Ela Güleç (8), Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sıkıntısından kurtuldu. Normalde 13-14 yaşından önce uygulanmayan operasyonla iyileşen Yağmur Ela'nın annesi Kudret Güleç, "Ameliyat masasında kalır diyenler oldu. Çok şükür sağ salim yavrumuzu kucağımıza aldık" dedi.
6.07.2021 Sağlık
'Yaz sezonunda meme büyütme ameliyatı yüzde 50 arttı'
'Yaz sezonunda meme büyütme ameliyatı yüzde 50 arttı' Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kesiktaş, yaz mevsimiyle meme büyütme ameliyatı başvurularının yüzde 50 arttığını söyledi. Bir dönem tabu olarak görülen ve gizli yapılan bu ameliyatlara artık kişilerin aileleriyle geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Kesiktaş, randevuların şimdiden dolduğunu belirtti.
27.06.2021 Sağlık
3 aydan uzun süren bel ağrısı varsa AS hastalığı olabilir!
3 aydan uzun süren bel ağrısı varsa AS hastalığı olabilir! Halk arasında iltihaplı bel romatizması olarak bilinen AS hastalığına dikkat çekmek amacıyla mayıs ayının ilk cumartesi günü Dünya Ankilozan Spondilit (AS) Günü olarak kabul ediliyor. Dünya AS Günü’nde “Ankilozan spondiliti erken tanıyın, ağrıya boyun eğmeyin!” sloganı ile yeni bir farkındalık kampanyası hayata geçirildi. Trabzonspor-Antalyaspor maçı esnasında gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde futbolcular maça çıkarken her zamanki gibi koşarak değil, yere yakın bir körükten eğilerek sahaya çıkarak AS hastalığına dikkat çekti. Bu görüntülerin ardından pek çok kişi de ‘Ankilozan Spondilit yani AS hastalığı nedir? sorusunu araştırıyor. Türkiye Romatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatoş Önen Ankilozan Spondilit hastalığını anlattı.
9.05.2021 Sağlık
Omurga eğriliği olan çocuklara 'manyetik çubuk' tedavisi
Omurga eğriliği olan çocuklara 'manyetik çubuk' tedavisi Erzurum'da, vücutta şekil bozukluğuna neden olan omurga eğriliği bulunan 10 yaş altı çocuklar, devletin sağladığı imkanlarla vücutlarına takılan manyetik çubuklarla şifa buluyor.
27.04.2021 Sağlık
Uzmanından 'Duruş bozukluğu' uyarısı!
Uzmanından 'Duruş bozukluğu' uyarısı! Uzman Fizyoterapist Onur Salman Körtelli, çocukluk çağında görülen duruş bozukluklarının psikolojik problemlere de yol açabileceğine dikkat çekti. Körtelli, çocuklarda fiziksel aktivite eksikliğinden kaynaklı duruş bozuklarının yaygın olarak görüldüğünü belirterek, tedavisi hakkında önemli bilgiler aktardı.
25.03.2021 Sağlık
Bel ağrınız hareket ettikçe azalıyorsa dikkat!
Bel ağrınız hareket ettikçe azalıyorsa dikkat! Ankilozan spondilit (AS), omurganın eklemlerinde iltihaplanmaya neden olan kronik bir romatizmal hastalık. İltihaplı bir romatizma hastalığı olan, omurga ve leğen kemiğindeki eklemleri tutan ankilozan spondilit (AS) kendini en çok bel ağrısıyla belli ediyor. Doç. Dr. Sait Burak Erer ankilozan spondilit ve tedavisini anlattı.
22.03.2021 Sağlık
Çocukların ekran kullanımında içerikler kontrol edilmeli
Çocukların ekran kullanımında içerikler kontrol edilmeli Koronavirüs döneminde eğitimin uzaktan yapılması nedeniyle çocuklar günlerinin büyük bir çoğunluğunu ekran başında geçirmeye başladı. Uzmanlar özellikle tatil döneminde çocukların teknoloji kullanımı konusunda aileleri uyarıyor. Uzmanlar, 2 yaşından önce çocukların ekran kullamını önermiyor ve "Süre sınırlandırılmalı ve içerikler kontrol edilmeli" diyor.
2.02.2021 Sağlık
'Pandemide kamburluk riski herkesi etkiliyor'
'Pandemide kamburluk riski herkesi etkiliyor' Pandemide duruş bozukluğunun arttığını belirten Uzm. Dr. Narmin Ahmadli, "Telefon, tablet, bilgisayar ve televizyon karşısında uzun süren hareketsiz yaşam erken yaşta boyun düzleşmesi, sırtta kamburluk, omurga ağrısı, bel fıtığı ve kireçlenmelere de sebebiyet verdi. Yanlış postür boyun, sırt, omuz, bel ve bacak ağrılarına neden olmaktadır. İnsanların yüzde 80'inden fazlasının hayatlarının bir döneminde bel ağrısı yaşamaktadır” dedi.
4.01.2021 Sağlık
Uzun süren bel ağrısının sebebi 'AS' hastalığı olabilir
Uzun süren bel ağrısının sebebi 'AS' hastalığı olabilir Romatoloji Uzmanı Dr. Yeliz Zahiroğlu, “Ankilozan spondilit (AS) 3 aydan uzun süren bel ağrısı ve sabah tutukluğu olan hastalarda düşünülmesi gereken bir hastalıktır” dedi.
9.12.2020 Sağlık
Kemik erimesi, ilaç kullanmadan tedavi edilebilir mi?
Kemik erimesi, ilaç kullanmadan tedavi edilebilir mi? Teşhis edilmesi zor olan ve halk arasında ''kemik erimesi'' olarak bilinen osteoporozun nasıl teşhis edileceğine dair bilgiler veren Prof. Dr. İnan İlker Arıkan, ilaç kullanılmadan uygulanabilecek tedavi yöntemlerini paylaştı.Osteoporoz riski taşıyan hastalara egzersiz öneren Arıkan, ideal kiloyu sağlayan ve direnç artıran aktivitelerin günlük olarak yapılması durumunda, kas kütlesini ve kemik mineral yoğunluğunu korumaya faydalı olduğunu söyledi.
20.10.2020 Sağlık
Omurilik hasarları, kalıcı hasara yol açabilir
Omurilik hasarları, kalıcı hasara yol açabilir Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Mustafa Gürelik, günlük hayatta yaşanan kazalar ve yapılan aktiviteler sırasında omurgada meydana gelen kırık, çıkık ve omurilik hasarlarının tedavi edilmemesi durumunda kalıcı hasarlara yol açabileceğini söyledi.
8.09.2020 Sağlık
Omurilik hastalarına umut oluyor
Omurilik hastalarına umut oluyor Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) geliştirdikleri fiber kas projesiyle Science dergisine kapak olan Dr. Mehmet Kanık, ekibiyle birlikte omurilik hastalıklarının tedavisine odaklandıklarını belirterek, "Geliştirdiğimiz yapay kaslar ile omuriliğin esnekliğine uygun ve aktif olarak vücut ısısından aldığı enerji ile omuriliği destekleyecek kadar çok kuvvet üretecek bir implant tasarladık. Bu şekilde hastaların tekrar tekrar ameliyat olmalarını engellemek ve hayat kalitelerini maksimum hale getirip eski yaşantılarına kavuşmalarını sağlamaya çalışıyoruz." dedi.
4.08.2020 Sağlık
'Çocuklarda obezite duruşu da bozuyor'
'Çocuklarda obezite duruşu da bozuyor' Çocuklarda küçük yaşlardan itibaren dengesiz beslenme ile gelişen obezite probleminden dolayı duruş bozukluğu da görülebildiğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruhan Özer, "Egzersiz, postür(duruş) problemini ortadan kaldırmada kullanılan en etkin tedavi yöntemidir. Çocuğunuz ağrıdan bahsediyorsa, çocuğunuzu incelediğiniz zaman herhangi bir asimetri gözlemliyorsanız doktorunuzdan postür analizi yapmasını istemelisiniz” dedi.
30.07.2020 Sağlık
Her 10 çocuktan 4’ünün duruş bozukluğu var
Her 10 çocuktan 4’ünün duruş bozukluğu var Kifoz yani kamburluğun ergenlik dönemindeki erkek çocuklarında daha fazla görüldüğünü belirten Uzm. Dr. Ruhan Özer, “Skolyoz ise genç kızlarda erkek çocuklarına göre 8 kat daha fazla görülür. Egzersiz, postür problemini ortadan kaldırmada kullanılan en etkin tedavi yöntemidir” dedi.
24.06.2020 Sağlık
Kemik erimesinden korunmak için kalsiyum alın
Kemik erimesinden korunmak için kalsiyum alın Halk arasında kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz hastalığının tedavisi olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sena İlin, kemik erimesinin kırık başlayana kadar sessiz ilerlediğine dikkat çekerek, kalsiyum alınmasının önemli olduğunu vurguladı.
11.06.2020 Sağlık
Postür bozukluğu birçok sağlık sorununa yol açabilir
Postür bozukluğu birçok sağlık sorununa yol açabilir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu, kötü postürün hayatın ileri dönemlerinde karşılaşılabilecek birçok ağrılı kas iskelet sistemi problemlerinin, organ ve ruhsal bozuklukların sebebi olabileceğini bildirdi.
23.05.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kamburluk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kamburluk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.