Kaleiçi

Kaleiçi

Son dakika Kaleiçi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kaleiçi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kaleiçi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kaleiçi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kaleiçi gelişmeleri de dahil olmak üzere 293 kaleiçi haberi bulunmuştur. Tüm kaleiçi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turizm bölgesinde çile! Turist nasıl kaçırılır..
Turizm bölgesinde çile! Turist nasıl kaçırılır.. Hürriyet Gazetesinden Salim Uzun'un haberine göre; Antalya’da kentin en çok ziyaret edilen yerlerinde sahte parfümcüler, hanutçular, dilenciler turistleri canından bezdiriyor. Rehberler Odası Başkanı Mustafa Yalçınkaya, “Rehberlerimiz rota değiştirmek zorunda kaldı” derken, Hürriyet turiste yaşatılan eziyeti kare kare fotoğrafladığı açıklandı.
29.04.2024 Gündem
Denizde ‘ceset’ devriyesi: Deniz kademeli olarak aralıksız didik didik taranıyor
Denizde ‘ceset’ devriyesi: Deniz kademeli olarak aralıksız didik didik taranıyor Antalya’da son 1 haftada kıyıya vuran 8 ceset vakası ardından Akdeniz açıkları taranmaya başlandı. Deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri ara vermeden hem kıyı hem de açığı kademeli olarak didik didik tarıyor. Çalışmalara havadan da destek veriliyor. Şuana kadar yapılan taramalarda ise herhangi bir cesede rastlanılmadı.
23.01.2024 Gündem
Antalya'da butik otelde facia: 2 ölü, 12 yaralı
Antalya'da butik otelde facia: 2 ölü, 12 yaralı Antalya'da tarihi Kaleiçi semtinde bir butik otelde çıkan yangında Lübnan uyruklu biri kadın, 2 turist hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı.
22.07.2023 Yaşam
Kültür mirasları restore ediliyor! 123 konağın 'ihya' projesine 12 başvuru oldu
Kültür mirasları restore ediliyor! 123 konağın 'ihya' projesine 12 başvuru oldu Edirne'de sivil mimari özelliği taşıyan, tarihi 123 konağın onarılması için valiliğin başlattığı 'Tarihi Konaklar İhya' projesine ilgi olmayınca, tarihi konaklar kaderine terk edildi. Proje kapsamında 3 kişi konağını valiliğe hibe etti, 9 konak ise sahiplerinden satın alındı, diğer konakların sahipleri ise başvuruda bulunmadı. Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, "Kaleiçi evleri o kadar hızlı bir şekilde tüketilmiştir ve belki de Edirne'de en çok ihanete uğrayan, en çok unutulmuş olan kültür mirasları arasında Kaleiçi evleri gelmektedir. Bu evlerin korunması için çok çeşitli projeler yapılmıştır, bunların birçoğu uygulamaya geçmiş ancak sonuçlanmadan yarıda kalmıştır" dedi.
9.06.2023 Yaşam
19 Mayıs coşkusu sürüyor! Onlarca deniz aracı gösteri yaptı
19 Mayıs coşkusu sürüyor! Onlarca deniz aracı gösteri yaptı Antalya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk bayraklarıyla süslenen onlarca deniz aracı, Konyaaltı Sahili'nde gösteri yaptı.
19.05.2023 Gündem
Geceleri 10 bin kişinin olduğu mahallede, 75 seçmen bulunuyor
Geceleri 10 bin kişinin olduğu mahallede, 75 seçmen bulunuyor Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde tarihi Kaleiçi'nin de yer aldığı, geceleri 10 bin kişiye ev sahipliği yapan Tuzcular Mahallesi'nde sadece 75 seçmen bulunuyor. Muhtar Uğur Çetin, "Antalya'nın merkezinde yer alan mahallemizde pansiyon, kafeler ve diğer işletmeler olduğu için sayımız az" dedi.
14.05.2023 Yaşam
Antalya merkezli 6 ilde silahlı suç örgütüne eş zamanlı operasyon: 32 tutuklama
Antalya merkezli 6 ilde silahlı suç örgütüne eş zamanlı operasyon: 32 tutuklama Antalya merkezli, İstanbul, Ankara, Adana, Isparta ve Burdur ilçelerinde polisin organize silahlı suç örgütüne ve bu örgüte silah temin eden şahıslara yönelik gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 55 şüpheliden 32'si tutuklandı.
10.05.2023 Gündem
İğrenç olay 12 yaşındaki kız çocuğu ağlayınca ortaya çıktı! Toplam 4 mağdur var
İğrenç olay 12 yaşındaki kız çocuğu ağlayınca ortaya çıktı! Toplam 4 mağdur var Çatalca’da bir Aile Sağlığı Merkezi’nde yaşanan olay mide bulandırdı. İddiaya göre dört kız çocuğunun muayene ettiği bir doktor iğrenç bir olaya imza attı.
9.12.2022 Yaşam
Manzara izlerken falezlerden düştü
Manzara izlerken falezlerden düştü Antalya'da Yasin Kayhan (30), manzara izlemek için gittiği 30 metre yüksekliğindeki falezlerden düşüp yaralandı. Kayalıklarda mahsur kalan Kayhan, deniz polisi ve itfaiye ekiplerince kurtarılarak, hastaneye götürüldü.
7.09.2022 Yaşam
Polis memuru, tartıştığı kişiyi bacağından vurdu
Polis memuru, tartıştığı kişiyi bacağından vurdu Aydın'ın Kuşadası ilçesinde polis memuru Bayram K., yolda karşılaşıp tartıştığı Kemal G.'yi beylik tabancasıyla bacağından yaraladı. Bayram K., olayın ardından meslektaşları tarafından gözaltına alındı.
18.08.2022 Yaşam
Denizde bulunan cesedin kimliği belli oldu
Denizde bulunan cesedin kimliği belli oldu Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki falezlerin 20 metre açığında bulunan cesedin Muhammet Doğan'a (48) olduğu belirlendi. Doğan'ın, Antalya'da yaşadığı ve mermer işi ile uğraştığı belirtildi.
16.08.2022 Yaşam
Antalya'da denizde erkek cesedi bulundu
Antalya'da denizde erkek cesedi bulundu Antalya'da, falezlerin 20 metre açığında erkeğe ait cansız beden bulunurken, ölüm nedeni ve kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
15.08.2022 Yaşam
Bayramda eğlence tavan yaptı
Bayramda eğlence tavan yaptı 9 Günlük bayram tatili fırsat bilen yerli ve yabancı turistler plaj ve su parklarını doldururken geceleri de eğlence mekanlarını doldurdu.
12.07.2022 Yaşam
Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın topluma kazandırılmasının ilk adım atıldı
Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın topluma kazandırılmasının ilk adım atıldı Fatih Belediyesi’nin Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın tarihi ve kültürel değerini ortaya çıkartmak için düzenlediği ‘İstanbul Kara Surları Topkapı Kaleiçi Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Mimar Batu Kepekçioğlu ve ekibi İETT otobüslerinin kaldırılmasıyla meydana etkinlik alanı inşa edilmesini planlandıkları projeyle birinci oldu.125 bin liralık ödülün de sahibi olan ekip, çay bahçesi, seyir terası gibi yerlerin de bulunduğu projeyle doğa ile tarihin iç içe olmasını ve meydanın halkın kullanabileceği bir hale getirilmesini amaçladı.
25.06.2022 Kültür Sanat
Roma imparatoru için yapılan kapı, evsizlerin yatağı oldu
Roma imparatoru için yapılan kapı, evsizlerin yatağı oldu Antalya'nın simgelerinden 1890 yıllık Hadrianus Kapısı'nı ayakta tutan kolonlar, evsizlerin yatağı oldu. Roma İmparatoru Hadrianus'un kente gelişi anısına yapılan kapının önüne yorgan ve yastık seren evsizler, geceyi burada geçiyor.
12.06.2022 Gündem
Saat Kulesi'ndeki orijinal saat 1976'da bakım görmüş
Saat Kulesi'ndeki orijinal saat 1976'da bakım görmüş Antalya'nın simgelerinden tarihi Saat Kulesi'ndeki çalınan orjinal saat ile parçalarının bulunması için ilgili tüm kamu kurumları nezdinde arşiv taraması başlatıldı. İncelemede, kent tarihçisi Hüseyin Çimrin'in 'Kent Kronolojisi' adlı kitabında; 1976 tarihli bir yerel gazete haberini kaynak gösterdiği ve kuledeki orijinal saatin 28 Şubat 1976'da bakımdan geçip, kadranı değiştirildiği ortaya çıktı. Arşiv belgelerde, 1985 yılında yapılan kontrolde saatin orijinal olduğu belirtilirken, plastik saatle değişimin bu tarihten sonra olabileceği üzerinde duruluyor.
7.06.2022 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Keşke herkes üzerine vazife olan işleri yapsa
Bakan Karaismailoğlu: Keşke herkes üzerine vazife olan işleri yapsa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Çatalcada düzenlenen programda konuştu. Bakan Karaismailoğlu "Çatalca bizim en kıymetli yerlerimizden bir tanesi. Burada Büyükşehir Belediyesinin de bazı sorumlulukları var ama maalesef, bu sorumlulukları yerine getiremediği için vatandaşımızı da mağdur edecek halimiz yok. Biz de Bakanlık olarak Çatalca Belediyesi ile birlikte ortak vatandaşın yaşantısını kolaylaştıracak, konfor sağlayacak projeleri yerine getirip, işlerimizi yapacağız. Keşke herkes üzerine vazife olan işleri yapsa da vatandaşın hayatı kolaylaşsa" dedi. 
6.05.2022 Yaşam
Antalya Deniz Ticaret Odası yöneticisine, denizi kirletmekten 49 bin TL ceza
Antalya Deniz Ticaret Odası yöneticisine, denizi kirletmekten 49 bin TL ceza Antalya'da tarihi Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'nda Deniz Ticaret Odası (DTO) yönetim kurulu üyesi Hanifi Demirkıran'a, deniz üstünde teknesini raspa ve boya yaparak kirletmesi nedeniyle 49 bin TL ceza uygulandı.
28.04.2022 Yaşam
Büyük tehlike! Her gün binlerce kişi yürüyor, kritik uyarı: Önlem alınmazsa çökebilir
Büyük tehlike! Her gün binlerce kişi yürüyor, kritik uyarı: Önlem alınmazsa çökebilir Antalya tarihi Kaleiçi'ndeki yat limanının 1983 yılında inşa edilen mendireğinde onlarca çatlak oluştu. DenizTemiz Derneği (TURMEPA) Antalya Şube Başkanı İzzet Ünlü, geçen yıl şubat ayındaki ölçümlerde 10 santimetre olan çatlakların 16 santimetreye yükseldiğini, önlem alınmazsa her gün on binlerce kişinin üzerinde yürüdüğü mendireğin çökebileceği uyarısında bulundu.
17.04.2022 Yaşam
Ucuz arsalar satışa çıkıyor! İstanbul'da yatırım yapmak isteyenler dikkat! 127 bin TL'den başlıyor...
Ucuz arsalar satışa çıkıyor! İstanbul'da yatırım yapmak isteyenler dikkat! 127 bin TL'den başlıyor... Uygun fiyatlı arsalar satışa çıkarılıyor! Konut ve arsa sahibi olmak isteyen herkes için geri sayım başladı. Arsaların fiyatları 127 bin 755 liradan başlıyor. İstanbul'daki 5-6 Nisan tarihleri arasında açık artırma yolu ile satılacak 169 arsa, peşin ya da yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade imkanıyla alınabilecek. Ev veya yatırım yapmak isteyen İstanbullular, arsaları gezip görmeye başladı.
30.03.2022 Ekonomi
Kiralar yüzde 70 arttı! Ukraynalılar akın ediyor
Kiralar yüzde 70 arttı! Ukraynalılar akın ediyor Fahiş kira artışları gündemdeki yerini korurken Rusya-Ukrayna savaşı sonrası kira fiyatları giderek arttı. Özellikle savaştan kaçan Ukraynalıların tercih ettiği illerde kiralara yüzde 70'e varan zam yapıld. Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşın ardından ülkeyi terk eden Ukraynalı vatandaşlar, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yaptıkları ilk durak Edirne’de ev kiralama başladı.
22.03.2022 Ekonomi
Gençlerin kız kavgasında kan aktı! Kalçasından bıçaklandı
Gençlerin kız kavgasında kan aktı! Kalçasından bıçaklandı Antalya Kaleiçi’nde kız meselesi yüzünden çıkan kavgada 20 yaşındaki genç, kalçasından bıçaklanarak yaralandı. Yaralı genç tedavi için ambulansla hastaneye kaldırılırken, şüpheliler ise polis tarafından yakalandı.
9.02.2022 Yaşam
Antalya'nın neyi meşhur? Antalya'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Antalya'nın neyi meşhur? Antalya'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Antalya; Akdeniz Bölgesi'nin en güzel illerinden birisi olarak bilinmektedir. Nüfus olarak Türkiye'nin en kalabalık şehirleri arasında beşinci sırada yer almaktadır.
31.01.2022 Yaşam
Antalya'da şiddetli fırtına kabusu! Uçak seferleri durduruldu, araçlar yolda kaldı
Antalya'da şiddetli fırtına kabusu! Uçak seferleri durduruldu, araçlar yolda kaldı Antalya'da dün gece başlayan fırtına sabah saatlerinde etkisini artırdı. Saatteki hızı 123 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalar oluşurken, Antalya Havalimanı'nda da uçak seferleri durduruldu. Sağanak ve fırtına nedeniyle yollarda olan sürücüler, zor anlar yaşadı. Çok sayıda araç yolda kalırken, bölgedeki evlerin zemin katlarını da su bastı, bir hastanenin ise dış cephesi uçtu.
7.12.2021 Gündem
250 yıllık bina alev alev alev yandı; bir kadın pencereden atladı
250 yıllık bina alev alev alev yandı; bir kadın pencereden atladı Antalya’da 250 yıllık bina yangında kullanılamaz hale geldi. Bir kadın birinci kattan atlayarak canını kurtarırken, itfaiye erinin atlattığı büyük tehlike kameralara yansıdı.
5.12.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kaleiçi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kaleiçi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.