Şeker hastalığına ve metabolizmaya şifa! Özel bakımı yok, ormanda yetişiyor
Şeker hastalığına ve metabolizmaya şifa! Özel bakımı yok, ormanda yetişiyor Genellikle yüksek alanlarda yetişen ve şifa kaynağı olan ‘Kaldirik Otu’ Sakarya’nın Hendek ilçesi Dikmen Mahallesi’nde toplanılmaya başlanıldı. Özellikle sigara içenler için balgam söktürücü olan ve boğaz-bademcik iltihaplarına da iyi geldiği bilinen bitki ile yapılan yemekler de sofraları süslüyor.
25.05.2023 Yaşam
Kalp ve damar sağlığını koruyor, cesaret verici etkiye sahip! Hem pazarda hem de eczanede satılıyor...
Kalp ve damar sağlığını koruyor, cesaret verici etkiye sahip! Hem pazarda hem de eczanede satılıyor... Olumsuz düşünceyi, siniri, gerginliği ve depresyonu azaltıyor, balgam söktürücü özelliği ile öksürüğe iyi geliyor. Romatizmaya şifa, böbrek üstü bezlerini uyararak cesaret verici etki yaratıyor. İçeriğindeki potasyum sayesinde kalp ve damar sağlığını koruyor ve tansiyonu dengeliyor. Regl ağrılarına iyi geliyor, tohumlarından elde edilen yağ sayesinde sivilce lekeleri, çatlaklar, yaralar gibi cilt problemlerinin giderilmesinde fayda sağlıyor. İdrar söktürücü özelliği bulunuyor, ödem atıcı etki sağlıyor.
27.04.2022 Sağlık
Doğal şifa deposu!
Doğal şifa deposu! Düzce'nin doğal şifa deposu, pazar tezgahlarındaki yerini aldı. Kaldirik otu, Düzceliler tarafından bolca tüketilirken, sadece doğal olarak yetişmesi de taliplerinin sayısını artırıyor. Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen ve Düzceliler'in severek tükettiği kaldirik otunun birçok faydası olduğu belirtildi.
25.03.2015 Sağlık