Kaçak Yapılar

Kaçak Yapılar

Son dakika kaçak yapılar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kaçak yapılar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kaçak yapılar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kaçak Yapılar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kaçak yapılar gelişmeleri de dahil olmak üzere 251 kaçak yapılar haberi bulunmuştur. Tüm kaçak yapılar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ümraniye'de metro çalışması sırasında iki bina çöktü
Ümraniye'de metro çalışması sırasında iki bina çöktü Ümraniye'de çalışma yapılan metro hattında meydana gelen kısmi çökme nedeniyle biri dört diğeri üç katlı iki bina çöktü. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, muhtemel bir çökme riskine karşı bölgede önlem alındı. Çökme anı ise kameraya saniye saniye yansıdı.
18.01.2024 Gündem
Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu İMECE uzayda! TÜBİTAK Başkanı özelliklerini tek tek açıkladı
Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu İMECE uzayda! TÜBİTAK Başkanı özelliklerini tek tek açıkladı İMECE Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Müdürü Doç. Dr. Mesut Gökten CNN Türk ekranlarında İMECE uydusuna ilişkin detayları anlattı. Mandal "Uydumuzun yüzde 90'ı yerli ve milli. Rasat uydumuzun çözünürlüğü 7,5 metreydi, Göktürk 2'nin 2,5 metreydi çözünürlüğü. Dünyada rekabet etmek için metrenin altına inmeniz lazım. Bu uydumuz metrenin altında" dedi. Şimdiye kadar 4 kez sinyal alındığını belirten Gökten ise "Dünyanın her hangi bir tarafını sınırlama olmadan çekebiliyor" diye konuştu.
15.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Kaçak bina yıkımında ortalık karıştı! Polis böyle havaya ateş açtı
Kaçak bina yıkımında ortalık karıştı! Polis böyle havaya ateş açtı Bursa'da Yıldırım Belediyesi'nin kaçak yapılar ve depreme dayanıksız binalarla ilgili kararlı mücadelesi aralıksız sürüyor. Kaçak ve depreme dayanıksız olarak tespit edilen binaların sahipleri ise yıkım yapılmaması için taşkınlık yaptı. Polis olayların büyümesi üzerine havaya ateş açarken, tuğla ve sandalye ile saldıranlara da biber gazı sıkıp etkisiz hale getirdi. O anlar kameraya yansıdı.
7.04.2023 Gündem
İstanbul depreme ne kadar hazır?  'Sefer görev emri' çağrısı
İstanbul depreme ne kadar hazır? 'Sefer görev emri' çağrısı KİPTAŞ eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, 1999 öncesi yapılan yapıların yüzde 65’nin yenilendiğini belirtti. Sefer görev emri için çağrıda bulunan Yıldırım, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşüm başvurularının beş kat arttığını dile getirdi.
5.04.2023 Gündem
Bakan Soylu: 4 kategorideki vatandaşa 15 bin lira taşınma bedeli ödenecek
Bakan Soylu: 4 kategorideki vatandaşa 15 bin lira taşınma bedeli ödenecek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 milyon 70 bin kişiye 10'ar bin lira ödeneme yapıldığını belirterek, "Eğer vatandaşlarımız sistemde hasarsızlığını görmüyorsa muhakkak kaymakamlıklarımızın ve valiliklerimizin önünde bulunan afet koordinasyon merkezlerine müracaat etsinler. Milletçe bu afetin altından birlikte kalkacağız. Afete karşı dirençli şehirler oluşturulacak. Afete karşı dirençli toplum olacak" dedi.
9.03.2023 Gündem
Uzungöl’ü doğal haline döndürecek projede start verildi! TOKİ'den flaş açıklama
Uzungöl’ü doğal haline döndürecek projede start verildi! TOKİ'den flaş açıklama Trabzon’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca kentsel dönüşüm çalışması başlatılan, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de, altyapı çalışmalarının ardından üstyapı için harekete geçiliyor. Kentsel dönüşüm ihalesi yapılan proje ile yapılardan arındırılacak göl kıyısında görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak, konut ve pansiyonlara 2, otellerde ise 3 kat düzenlemesi getirilecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, "Çarpık yapılaşmanın başka alana transferi sağlanacak. Uzungöl’ü ilk zamanlardaki gibi doğal haline döndüreceğiz" dedi. 
11.11.2022 Ekonomi
O binaların elektrik ve su fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ve değişiyor...
O binaların elektrik ve su fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ve değişiyor... Elektrik ve su fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Faturalara yansıyacak. Meclis'te görüşmeleri süren torba yasada iskansız konutlarla ilgili önemli bir düzenleme var. Teklif olduğu gibi yasalaşırsa iskansız konutlara abonelik hakkı gelecek. Oturulmaya başlanan ancak imar aykırılıkları nedeniyle iskanı olmayan konutlar elektrik ve su aboneliği alabilecek. Bu faturaların düşmesi anlamına geliyor. İşte son dakika haberinin detayları...
30.06.2022 Ekonomi
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok Gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Hiçbir geçerliliği olmadığı duyuruldu. Pandemi sonrası kendi evini yapmak isteyenlerin arsa alımına yöneldiğini belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı, tarım arazilerinde mantar gibi kaçak evler türediğini, bazı uyanıkların tarım arazilerini arsa gibi satarak vatandaşı kandırdığını söyledi. Adlı, noterdeki sözleşmelerin geçerliliği olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini vurguladı. Yabancıya konut satışına da değinen Adlı her isteyenin gayrimenkul almasının mümkün olmadığının altını çizerek, bir kişinin Türkiye'den ev ya da arsa alması için Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde yasaklı olmayan ülkeler listesinde yer almak gerekiyor. Örneğin Suriyeli gerçek kişiler, Türkiye’de gayrimenkul alamıyor. Çünkü yasak ülke listesindeler. Suriyeliler tüzel kişi olarak yani şirket olarak Türkiye’de yatırım yaparlarsa gayrimenkul edinebilirler ama bunun için de öncelikle bulundukları ilin valiliğine başvuruyorlar, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uygun görülürse satışa izin veriliyor.
18.05.2022 Ekonomi
99 depremi kaç saniye sürdü, 99 depremi kaç şiddetindeydi (büyüklüğü)? 99 depremi kaç km derinlikte oldu?
99 depremi kaç saniye sürdü, 99 depremi kaç şiddetindeydi (büyüklüğü)? 99 depremi kaç km derinlikte oldu? İstanbul'da deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Kartal olarak açıklanırken, AFAD verilerine göre depremin derinliği 7 km olarak belirlendi. Son depremler hakkındaki tüm bilgiler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından paylaşılıyor. AFAD verilerine göre saat 15:07’de meydana gelen deprem gözleri yeniden 99 depremine çevirdi. 99 depremi kaç saniye sürdü, 99 depremi kaç şiddetindeydi (büyüklüğü)? 99 depremi kaç km derinlikte oldu?
19.06.2021 Gündem
SGK, KYK, vergi, trafik cezaları, köprü geçiş ücretleri, KDV, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi yapılandırması Meclis'e sunuldu...
SGK, KYK, vergi, trafik cezaları, köprü geçiş ücretleri, KDV, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi yapılandırması Meclis'e sunuldu... AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifini açıkladı. Gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, motorlu taşıtlar vergisi gibi borçlar, vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları; Karayolu Taşıma Kanunu'na göre kesilen para cezaları; kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları, yapılandırma kapsamında olacak. Sosyal güvenlik primleri idari cezaları, gecikme cezaları ve faiz zamlarını yapılandırma kapsamına alındı. Öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, haksız alınan destekleme ödemeleri, kaynak kullanımı destekleme fonu, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı da pakette yer alıyor. Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamındaki hazine alacakları, madenlerden alınan devlet hakkı, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a göre takip edilen diğer alacaklar ile gümrük vergisi, faizleri, gecikme zamları ve gümrük idari para cezaları yapılandırma kapsamında. Kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etme şartı var. Maksimum 18 taksit yapılabiliyor. Taksitler iki ayda bir ödenecek.Bu borçlar ilk taksit içinde ödenirse, YÜFE'den çıkan gecikme zammının yüzde 90'ı da silinmiş olacak.
23.10.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarını incelemek üzere makam aracıyla Ayder Yaylası'na gittiği sırada, Çamlıhemşin ilçesinde yol kenarında tezgâhı bulunan vatandaştan mısır satın alıp, çevredekilere ikram etti. Bir süre sohbet ettiği mısır satıcısına 400 lira veren Erdoğan, Ayder Yaylası'na geçti. Açıklamalarda bulunan Erdoğan, "2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.
16.08.2020 Siyaset
Bakan Kurum: Haliçteki görüntüler hepimizin içini sızlatıyor
Bakan Kurum: Haliçteki görüntüler hepimizin içini sızlatıyor Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Haliç'teki kirlilik tartışmalarına ilişkin, "Haliçteki görüntüler hepimizin içini sızlatıyor. Haliçi yine gelecek nesillere tertemiz teslim etmek istiyoruz. Bakanlık olarak her türlü iş birliğine hazırız. Belediyemizin gücünün yetmediği yerde de her türlü yardımı yaparak Haliçi temiz tutmak durumundayız" dedi.
13.06.2020 Gündem
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Kaçak yapıların yıkım işlemleri devam ediyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Kaçak yapıların yıkım işlemleri devam ediyor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapılan incelemeler sonucu kaçak olduğu belirlenen yapıların yıkım işlemlerinin aralıksız devam ettiğini duyurdu.
12.06.2020 Gündem
İYİ Parti'li Türkkan'a çiftliğindeki kaçak bölümler için 1 ay süre
İYİ Parti'li Türkkan'a çiftliğindeki kaçak bölümler için 1 ay süre Kocaeli Dilovası Belediyesi, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın çiftliğiyle ilgili belge ibraz edememesi üzerine kaçak bölümleri mühürlerken, 1 ay süre verdi. 1 ay içerisinde gerekli işlemlerin yerine getirilmemesi durumunda yapıların yıkımı için çalışma başlatılacak.
9.06.2020 Gündem
İş insanları karşı karşıya getiren iddia! Milyon dolarlık lüks villada 'kaçak' krizi...
İş insanları karşı karşıya getiren iddia! Milyon dolarlık lüks villada 'kaçak' krizi... Milyon dolarlık villaların bulunduğu sitedeki ‘kaçak yapı’ krizi iki iş insanını karşı karşıya getirdi. Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi, Türk komşusu Mehmet Ünal’ı belediyeye şikâyet etti, kaçak yapılar için yıkım kararı çıktı. Ünal’ın eşi ise Alemadi’yi dron uçurarak evlerinin içini gözetlediği gerekçesiyle polise şikâyet etti.
25.04.2020 Gündem
Kentlerin siluetinin korunması yasal hüküm oldu
Kentlerin siluetinin korunması yasal hüküm oldu Gökdelenlere olanak sağlayan ‘kat serbest’ hakkı mevzuattan çıkarılırken, kentlerin ‘siluetinin’ korunması yasal hüküm oldu. Belediyeler, mevcut planlarda serbest olarak belirlenmiş yükseklikleri 1 Temmuz 2021’e kadar düzeltecek. Kaçak yapının cezası, değerine göre her bölgede farklı olacak. Bayburt’ta birim başına örneğin 10 lira uygulanan ceza, Maslak’ta aynı birimde 900 liraya çıkacak.
15.02.2020 Ekonomi
İmar barışı ödemeleri nereye yapılıyor? İmar Barışı ödemelerinden son günler!
İmar barışı ödemeleri nereye yapılıyor? İmar Barışı ödemelerinden son günler! İmar barışına başvuranların Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırma süresinin dolmasına haftalar kaldı. İmar barışı affından yararlanmak isteyenlerin Yapı Kayıt Bedelini 31 Aralık’a kadar yatırması gerekiyor. Peki, İmar barışı ödemeleri nereye yapılıyor?
10.12.2019 Ekonomi
İmar barışı ödemeleri için son 3 hafta
İmar barışı ödemeleri için son 3 hafta İmar barışına başvuranların Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırma süresinin dolmasına 3 hafta kaldı. Bu haktan faydalanmak isteyenlerin söz konusu bedeli 31 Aralık'a kadar yatırması gerekiyor.
9.12.2019 Ekonomi
Bakan Kurum'dan flaş Emlak Bankası açıklaması!
Bakan Kurum'dan flaş Emlak Bankası açıklaması! Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum yaptığı açıklamada, Emlak Bankası ile ilgili olarak, "2019 yılında, 7 coğrafi bölgemizde 15 şube açma hedefimiz vardı, 2 şubemizi açtık. 13 şubemizi de yıl sonuna kadar açacağız" dedi.
11.11.2019 Ekonomi
Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor
Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor MUĞLA'nın Gökova Körfezi'ndeki dünyaca ünlü Akbük Koyu'nda, imara aykırı bölümleri tespit edilerek, kaldırılması istenen kafe ve konutların olduğu 16 projede yıkım çalışmalarına başlandı.
4.11.2019 Gündem
Kaçak yapılar satılıp kiralanamayacak
Kaçak yapılar satılıp kiralanamayacak Kaçak yapılarla etkin mücadele için yeni düzenlemeler geliyor. Meclis’te çalışması süren düzenleme ile artık kaçak yapıların satışının ve kiralanmasının engellenmesi için tapuya şerh konulacak. Parsel bazlı değil, ada bazlı plan değişiklikleri yapılacak
27.10.2019 Ekonomi
İstanbul depremiyle ilgili ezber bozan açıklama!
İstanbul depremiyle ilgili ezber bozan açıklama! Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'İstanbul Deprem Sakıncası, Depremden Nasıl Kurtulunur?' isimli seminerde depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ercan İstanbul'da daha küçük iki deprem beklediklerini belirterek " Büyük İstanbul depremi diye bir şey yok" dedi.
8.10.2019 Gündem
Deprem sigortası DASK nasıl yapılır? Deprem sigortası fiyatı ne kadar, başvuru şartları nedir?
Deprem sigortası DASK nasıl yapılır? Deprem sigortası fiyatı ne kadar, başvuru şartları nedir? İstanbul'da meydana gelen deprem sonrası birçok kişi DASK ve zorunlu deprem sigortasının nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. DASK sigortasıyla ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde...
1.10.2019 Ekonomi
İstanbul'da uydudan tespit edilen kaçak yapıların yıkımı başladı!
İstanbul'da uydudan tespit edilen kaçak yapıların yıkımı başladı! İstanbul’da uydu görüntüleriyle tespit edilen devlet ormanlarına yapılan kaçak yapılar yıkılmaya başlandı. İlk kazma Beykoz ve Arnavutköy'deki kaçak yapılara vuruldu.
18.09.2019 Gündem
Bakanlık tek tek belirliyor! Sıra İstanbul'da...
Bakanlık tek tek belirliyor! Sıra İstanbul'da... Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kaçak yapılarla mücadelesi devam ediyor. Muğla'da kaçak yapıların tespiti ve yıkılmasının ardından sıra İstanbul'daki yapılarda.
17.09.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kaçak Yapılar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kaçak yapılar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.