Jirki Aşireti

Jirki Aşireti

Son dakika jirki aşireti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan jirki aşireti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını jirki aşireti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Jirki Aşireti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan jirki aşireti gelişmeleri de dahil olmak üzere 34 jirki aşireti haberi bulunmuştur. Tüm jirki aşireti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Böyle düğün görülmedi! Takı töreninde toplanan miktar herkesi şok etti
Böyle düğün görülmedi! Takı töreninde toplanan miktar herkesi şok etti Hakkari’deki Jirki aşireti liderinin oğlu için yapılan düğüne 10 bin kişi katılırken damada ve İranlı geline takılan takıların değeri herkesi şaşırttı.
8.05.2023 Gündem
Aşiret düğününde takılan altın ve para dudak uçuklattı!
Aşiret düğününde takılan altın ve para dudak uçuklattı! Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı eteklerinde görkemli aşiret düğününe binlerce kişi katıldı. Düğünde davetliler için 45 koyun kesilirken, yarım kilo altın ve 1 milyon lira para takıldı.
5.05.2023 Yaşam
Corona virisü yenen aşiret lideri, kalp krizinden hayatını kaybetti
Corona virisü yenen aşiret lideri, kalp krizinden hayatını kaybetti Hakkari'de, yaklaşık bir ay önce yakalandığı corona virüsü yenerek sağlığına kavuşan Jirki Aşireti'nin ileri gelenlerinden Mehmet Adıyaman (81), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Adıyaman'ın cenazesinde tedbirlere uyulmadığı görüldü.
21.05.2020 Yaşam
Şırnak’ta 2 yıllık kan davası barışla sonuçlandı
Şırnak’ta 2 yıllık kan davası barışla sonuçlandı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yaklaşık 2 yıldır aralarında kan davası olan iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı.
24.02.2019 Gündem
Elinden ayran alırken aşık oldu, evlendi
Elinden ayran alırken aşık oldu, evlendi Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde görev yapan Kayserili Uzman Çavuş Coşkun Korkmaz, görev için gittiği evde kendisine ayran ikram ederken görüp gönlünü kaptırdığı Jirki Aşireti’ne mensup Zeynep Dereli ile dünya evine girdi.
24.10.2018 Yaşam
Asker kendisine ayran getiren aşiret kızına aşık oldu
Asker kendisine ayran getiren aşiret kızına aşık oldu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, Kayserili uzman çavuş, görev esnasında, kendisine ayran verirken tanıştığı Kürt aşiret kızı ile dünya evine girdi, düğünde birlik ve beraberlik mesajları verildi.
24.10.2018 Yaşam
Sıkıysa sıkın
Sıkıysa sıkın Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yaşayan, bölgenin tanınmış aşiretlerinden Jirki’nin lideri Tahir Adıyaman, yeğeni evlenirken, bundan sonra düğünlerde havaya silah sıkılmasını yasakladığını açıkladı.
2.10.2018 Yaşam
Aşiret düğününde geline 1 kilo altın takıldı
Aşiret düğününde geline 1 kilo altın takıldı Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yaşayan, bölgenin tanınmış aşiretlerinden Jirki'nin lideri Tahir Adıyaman, yeğeni evlenirken, bundan sonra düğünlerde havaya silah sıkılmasını yasakladığını açıkladı. Türkçe ve Kürtçe şarkıların söylendiği, 3 gün 3 gece süren düğünde damat Ferdi Adıyaman'a 280 bin liralık para, gelin Elif Adıyaman'a ise 1 kilo 150 gramlık altın takıldı.
2.10.2018 Yaşam
3 gün 3 gece süren aşiret düğününde "dolar" kararı!
3 gün 3 gece süren aşiret düğününde "dolar" kararı! Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyünde Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın kızı Şeyma ile yeğeni Elind Adıyaman'ın düğünü 3 gün, 3 gece sürerken, ABD ile Türkiye arasında yaşanan ekonomik gerilimde ülkesine sahip çıkan vatandaşlar düğünde dolar yerine TL'yi tercih etti. Düğünde damada 450 bin Türk lirası, geline ise 1 kilogram altın takıldı. Binlerce davetlinin katıldığı düğün drone ile görüntülenirken, damat ve geline takı öncesinde kalabalığa seslenen düğün sahipleri döviz kabul etmediklerini, bunun yerine TL takmaları çağrısında bulundu.
28.08.2018 Gündem
Beytüşşebap eski Kaymakamı Kadir Güntepe de ihraç edildi
Beytüşşebap eski Kaymakamı Kadir Güntepe de ihraç edildi Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi eski Kaymakamı olan ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanarak yargılaması devam eden Kadir Güntepe de 695 sayılı KHK ile ihraç edildi.
29.09.2021 Gündem
Doğu ve Güneydoğu aşiretleri referandum kararını verdi
Doğu ve Güneydoğu aşiretleri referandum kararını verdi Türkiye için dönüm noktası olacak referanduma sayılı günler kaldı. Anayasa ve sistem değişikliğiyle ilgili 'evet' kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Doğu ve Güneydoğu'da aşiretler de sandıkta 'evet' diyeceklerini açıkladı
29.09.2021 Gündem
Jirki aşireti kararını verdi
Jirki aşireti kararını verdi Şırnak'ta Jirki aşiretinin lideri Tahir Adıyaman, referandumda “evet” oyu vereceklerini belirtti.
29.09.2021 Gündem
PKK, AK Parti gençlik kolları başkanını öldürdü
PKK, AK Parti gençlik kolları başkanını öldürdü Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki İkinci Köprü mevkiinde dün gece yol kesen PKK’lılar, kaçırdıkları Ak Parti Beytüşşebap İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman’ı öldürdü, kardeşi Fikret Adıyaman aranıyor.
29.09.2021 Gündem
Jirki aşireti, darbe girişimini protesto etti
Jirki aşireti, darbe girişimini protesto etti ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde, bölgenin en önemli aşiretlerinden Jirki aşireti, darbe girişimini ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek protesto etti.
28.07.2016 Yaşam
Jirki aşiretine üst düzey ziyaret
Jirki aşiretine üst düzey ziyaret Şırnak Valisi Ali İhsan Su Van Asayiş Kolordu Komutan'ı Metin Temel ve beraberindeki heyhet geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı sonucu ayağından yaralanan Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu
29.09.2021 Gündem
‘Siviller olmasaydı kellelerini alacaktık’
‘Siviller olmasaydı kellelerini alacaktık’ Şırnak’ta PKK’lıların yaraladığı Jirki aşiretinin lideri Tahir Adıyaman, “Saldırıyı yapan teröristler sivilleri kalkan yaparak kaçtı” dedi
29.09.2021 Gündem
Jirki aşiretinden PKK'ya Türk bayraklı gönderme!
Jirki aşiretinden PKK'ya Türk bayraklı gönderme! "Ne yaparsanız yapın şanlı bayrak babamın evinde her daim dalgalanacak"
29.09.2021 Gündem
PKK: Biz yapmadık
PKK: Biz yapmadık Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın vurulmasına ilişkin terör örgütü PKK açıklama yaptı
29.09.2021 Gündem
Jirki aşiretinden PKK'ya tepki
Jirki aşiretinden PKK'ya tepki HAKKARİ’de Jirki aşiretine mensup bir grup, Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde, aşiret liderleri Tahir Adıyaman’ın PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısında yaralanmasına tepki gösterdi...
29.09.2021 Gündem
Jirki aşireti lideri vuruldu!
Jirki aşireti lideri vuruldu! Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, bölgenin en önemli korucu başlarından olan ve Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, PKK'lı teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda yaralandı.
29.09.2021 Gündem
Jirki aşiretinden H. Şakir Özdemir vefat etti
Jirki aşiretinden H. Şakir Özdemir vefat etti Bir süreden beridir tedavi gören Hakkari Jirki aşireti ileri gelenlerinden H...
29.09.2021 Gündem
'PKK ile hellaleşmeye hazırız!'
'PKK ile hellaleşmeye hazırız!' Şırnak, Hakkari ve Van'da PKK'ya karşı güvenlik güçlerinin yanında korucularıyla yıllarca terörle mücadeleye destek veren 30 bin kişilik Jirki aşiretinin liderlerinden Cemil Öter, çözüm sürecine destek vererek, PKK ile helalleşmeye hazır olduklarını söyledi.
29.09.2021 Gündem
Can Paker'i ağlatan an
Can Paker'i ağlatan an Hakkari Akilleri böyle karşıladı
29.09.2021 Gündem
AKP'li vekili böyle protesto ettiler!
AKP'li vekili böyle protesto ettiler! AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, ziyaret ettiği Beytüşşebap İlçesi’nde, Uludere İlçesi’nin Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin faillerinin bulunmamasını protesto etmek için esnafın kepenk kapatmasıyla karşılaştı...
29.09.2021 Gündem
Şırnak'ta hain saldırı
Şırnak'ta hain saldırı Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne bağlı Ayvalık Köyü yakınlarında dün akşam 1’i yüzbaşı 3 askerin şehit edildiği bölgede, kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla hava destekli operasyon başlatıldı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Jirki Aşireti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki jirki aşireti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.