Gazete Vatan Logo

‘Siviller olmasaydı kellelerini alacaktık’

Şırnak’ta PKK’lıların yaraladığı Jirki aşiretinin lideri Tahir Adıyaman, “Saldırıyı yapan teröristler sivilleri kalkan yaparak kaçtı” dedi

‘Siviller olmasaydı kellelerini alacaktık’

11 Nisan’da Beytüşşebap’a giderken Tahir Adıyaman’ın içinde bulunduğu araca bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlar ile ateş açılmıştı. Ayağından yaralanan ve tedavisinin ardından evine dönen 65 yaşındaki Adıyaman, AA’ya konuştu. İşte Jirki aşiretinin liderinden çarpıcı sözler:

Kaza var sandık

“Biz yolda kaza olduğunu düşünerek teröristlerin durdurduğu araçlara yaklaşırken teröristler bizi fark etti. Geri geri uzaklaşmak istediğimiz sırada bize ateş etmeye başladılar. Arabamız bir kayaya çarptı, oğlum ve yanımdaki korumalarım ateşe karşılık verdi. Yaklaşık 10 dakika çatışma sürdü. Teröristler sivilleri kendilerine kalkan yapıp oradan gasp ettikleri bir otomobil ile uzaklaştı. Eğer siviller olmasaydı hepsinin kellesini alacaktık. Ayağıma iki kurşun isabet etti, beni acilen başka bir araçla köye getirdiler. Biz 32 yıldır devletimiz ile beraberiz. PKK ile mücadelede 100’e yakın şehit verdik. PKK’nın ne dini var, ne imanı, bizi öldüreceklerdi. Öldüremediler sonra ‘biz yapmadık’ diyorlar. Şerefime yemin ederim ki biz biliyoruz kimin yaptığını. Korkularından inkar ediyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu beni arayarak ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Bu saldırı sadece bana değil, bölge halkına yapıldı.”

Haberin Devamı

‘TC’ye söz verdim hainlik yapmam’

“Aşiret olarak biz devletimizin yanındayız, devletimize inanıyoruz. Her şeyi Allah’ın izniyle devletimiz yapar. Oğlum gitsin, kellem gitsin hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’ne söz verdim, hiçbir zaman hainlik yapmam.”

‘Kızları dağa götüreceklerdi’

SALDIRININ tanığı Hüseyin D. teröristlerin bazı kız çocuklarını dağa götürmeye çalıştığını söyledi ve “Tahir ağam gelmeseydi, kızları götüreceklerdi. Onun sayesinde başkaları kurtuldu” dedi.