Jeoloji Mühendisi İstanbul'u uyardı! Beklenen depremi yorumladı
Jeoloji Mühendisi İstanbul'u uyardı! Beklenen depremi yorumladı Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi kurucusu ve Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, İstanbul için ezber bozan açıklamalarda bulundu. İstanbul'da 4- 5 büyüklüğünde deprem meydana gelmesinin doğal olduğunu söyleyen Bayraktutan, "İstanbul'da iddia edilen yıkıcı deprem olmayacak. İstanbul'un en büyük şansı, zeminin geoteknik dayanımı yüksek kayalardan oluşmasıdır. Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz" dedi.
9.04.2024 Gündem
Süleyman Pampal kimdir? Deprem uyarısıyla dikkat çeken Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal nereli, kaç yaşında? İşte biyografisi!
Süleyman Pampal kimdir? Deprem uyarısıyla dikkat çeken Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal nereli, kaç yaşında? İşte biyografisi!   Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde en çok etkilenen Hatay ile ilgili Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, katıldığı canlı yayında Hatay'ı bir büyük depremin daha beklediğini ve tehlikenin yaklaştığını söyledi. Söz konusu açıklamanın ardından “Süleyman Pampal kimdir? Deprem açıklaması yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal kaç yaşında, nereli?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Prof. Dr. Süleyman Pampal’ın biyografisi... 
28.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Bektaş: Geçen yıllardan daha fazla heyelan ve sel yaşayabiliriz
Prof. Dr. Bektaş: Geçen yıllardan daha fazla heyelan ve sel yaşayabiliriz Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi, jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO), 2020'de kuzey yarımkürede yaz sıcaklıklarının rekor kıracağı yönündeki öngörüsünün, bölgedeki sel, taşkın ve heyelanların daha da fazla artmasına neden olacağını söyledi. Bektaş, "Geçen yıllardan daha fazla heyelan ve sel yaşayabiliriz" dedi.
12.06.2020 Yaşam
Malatya'daki depremler için kritik açıklama: Öncü gibi görünüyor...
Malatya'daki depremler için kritik açıklama: Öncü gibi görünüyor... Malatya İnönü Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Mehmet Önal, kentte son bir haftada meydana gelen büyüklükleri 3.0 ile 4.5 arasında değişen depremlerin ana deprem olmadığını belirterek, "Bunlar öncü deprem gibi görünüyor. Daha büyük deprem için tedbir almak gerekiyor" dedi.
28.03.2019 Gündem