Japon Denizi

Japon Denizi

Son dakika japon denizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan japon denizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını japon denizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Japon Denizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan japon denizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 194 japon denizi haberi bulunmuştur. Tüm japon denizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rusya’dan NATO tatbikatına misilleme
Rusya’dan NATO tatbikatına misilleme NATO'nun Baltık Denizi'nde başlattığı tatbikata misilleme olarak Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Baltık Denizi’nde 15 Haziran'a kadar sürecek tatbikat başlattığını duyurdu.
5.06.2023 Dünya
Balistik füze nedir, ne demek? Hangi ülkelerde balistik füze var? Japonya’ya füze mi düştü? Kuzey Kore Balistik füze fırlattı, Japonya alarma geçti!
Balistik füze nedir, ne demek? Hangi ülkelerde balistik füze var? Japonya’ya füze mi düştü? Kuzey Kore Balistik füze fırlattı, Japonya alarma geçti! Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi yaptığını duyurdu. Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin, Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne orta ya da uzun menzilli balistik bir füze fırlattığını açıkladı. Japonya Sahil Güvenliği, balistik füzenin ülkenin kuzeyindeki Hokkaido bölgesi içine düşebileceği mesajı yayımladı. "J-Alert" erken uyarı sistemi, bölgedeki halka bina içlerine ya da yer altı sığınaklarına tahliye çağrısı yaptı, caddelerde sirenler çalındı. Peki, Balistik füze nedir, ne demek? Japonya’da balistik füze mi düştü? Balistik füzeler hangi ülkelerde var?
13.04.2023 Gündem
Rusya’dan hipersonik füze denemesi
Rusya’dan hipersonik füze denemesi Rusya Savunma Bakanlığı, Japon Denizi’nde (Doğu Denizi) iki savaş gemisiyle hipsersonik füze denemesi yapıldığını duyurdu.
28.03.2023 Dünya
Rus bombardıman uçaklarından 7 saatlik uçuş
Rus bombardıman uçaklarından 7 saatlik uçuş Rusya Savunma Bakanlığı, iki Tu-95ms tipi stratejik bombardıman ve füze taşıyıcı uçağın Japon Denizi’nde (Doğu Denizi) 7 saatlik rutin uçuş gerçekleştirdiğini duyurdu.
21.03.2023 Dünya
Kuzey Kore’den balistik füze denemesi
Kuzey Kore’den balistik füze denemesi Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru yeni bir kısa menzilli balistik füze fırlattığı bildirildi.
19.03.2023 Dünya
Kuzey Kore'den kritik zirveye kıtalararası balistik füzeli mesaj!
Kuzey Kore'den kritik zirveye kıtalararası balistik füzeli mesaj! Kuzey Kore yönetimi, Japon Denizi istikametine doğru kıtalararası balistik füze ateşledi. Füze denemesinin Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Sook Yeol arasında bugün yapılacak kritik zirve öncesinde gerçekleştirilmesi, "Tokyo ve Seul'e mesaj" olarak yorumlandı.
16.03.2023 Dünya
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un emri verdi! Balistik füzeler peş peşe ateşlendi
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un emri verdi! Balistik füzeler peş peşe ateşlendi Kuzey Kore Japon Denizi istikametine doğru 2 kısa menzilli balistik füze fırlattı. Bu hamlenin Güney Kore ve ABD'nin ortak tatbikatına karşı misilleme olduğu düşünülüyor.
14.03.2023 Dünya
Kuzey Kore’den art arda 2 füze denemesi
Kuzey Kore’den art arda 2 füze denemesi  Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru 2 kısa menzilli füze fırlattığı bildirildi.
20.02.2023 Dünya
Kuzey Kore kısa menzilli balistik füze fırlattı
Kuzey Kore kısa menzilli balistik füze fırlattı Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru yeni bir kısa menzilli balistik füze fırlattığı bildirildi.  Füze testinin, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son Hui'nin bölgede savunma iş birliğini güçlendirme konusunda mutabık kalan ABD-Güney Kore-Japonya ittifakını hedef alan açıklamasının hemen ardından gelmesi "gözdağı" olarak yorumlandı.
17.11.2022 Dünya
Kuzey Kore 3 füze ateşledi, Japonya'nın üç eyaletinde alarm verildi
Kuzey Kore 3 füze ateşledi, Japonya'nın üç eyaletinde alarm verildi Kuzey Kore'nin biri kıtalararası balistik füze olduğu değerlendirilen 3 füze ateşlediği bildirildi. İlk füzenin takip ettiği yörüngenin risk oluşturması nedeniyle Japonya'nın Miyagi, Yamagata ve Niigata eyaletlerinde ulusal acil uyarı sistemi alarm verdi. Bölge sakinlerine güvenli alanlara sığınma çağrısı yapılırken, tren seferleri de geçici olarak askıya alındı.
3.11.2022 Dünya
Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı: Kuzey Kore, Japon Denizi istikametine 1 kısa menzilli füze fırlattı
Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı: Kuzey Kore, Japon Denizi istikametine 1 kısa menzilli füze fırlattı Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine 1 kısa menzilli balistik füze (SRBM) fırlattığını açıkladı.
13.10.2022 Dünya
Kuzey Kore 2 yeni balistik füze fırlattı
Kuzey Kore 2 yeni balistik füze fırlattı Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru 2 yeni balistik füze ateşlediği bildirildi. Son iki hafta içinde 6. füze denemesini gerçekleştiren Pyongyang yönetimi, 2022 yılının başından bu yana 24. füze testini yapmış oldu.
6.10.2022 Yaşam
Çin ve Rusya ilk kez hesap verdi! Sebep 'Kuzey Kore' kararı
Çin ve Rusya ilk kez hesap verdi! Sebep 'Kuzey Kore' kararı Çin ve Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısını veto etmeleri nedeniyle BM Genel Kurulu'nda ilk kez hesap verdi. Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore 2018'de nükleer silahlardan arındırma önlemleri aldığından beri, ABD tarafı Kuzey Kore'nin olumlu girişimlerine karşılık vermedi ve Kuzey Kore'nin meşru ve makul endişelerini ele almadı. Sorunu çözmek için gerekli samimiyeti de göstermedi" dedi.
8.06.2022 Dünya
Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak hamle! Japonya kriz masası kurdu...
Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak hamle! Japonya kriz masası kurdu... Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru denizaltından fırlatılan ve balistik olduğu düşünülen yeni bir füze ateşlediği bildirildi.
7.05.2022 Dünya
Japonya ile Tayland arasında savunma donanımı anlaşması imzalandı
Japonya ile Tayland arasında savunma donanımı anlaşması imzalandı Güneydoğu Asya resmi ziyaretinin son ve üçüncü durağında Tayland’a gelen Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Tayland Başbakanı Prayut Chan-ocha ile görüştü. İki lider, savunma donanımı ve teknoloji transfer anlaşması imzaladı.
4.05.2022 Dünya
Kuzey Kore'den Japon Denizi'ne füze denemesi
Kuzey Kore'den Japon Denizi'ne füze denemesi Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru yeni bir füze fırlattığı bildirilirken, son deneme ile birlikte Pyongyang bu yılın başından beri 13 füze testi gerçekleştirmiş oldu.
4.05.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşı bitmeden yeni kriz başladı! Kuzey Kore füze fırlattı Güney Kore yanıt verdi: ABD ve Japonya'dan sert tepki geldi
Ukrayna-Rusya savaşı bitmeden yeni kriz başladı! Kuzey Kore füze fırlattı Güney Kore yanıt verdi: ABD ve Japonya'dan sert tepki geldi Rusya ile Ukrayna savaşında yaşananlar dünyayı dehşete düşürürken Uzak Doğu'da yeni kriz ortaya çıktı. Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru yeni bir füze fırlattığı açıklanırken bu füze denemesi ile birlikte Pyongyang'ın 2022 yılı başından bu yana gerçekleştirdiği füze denemelerinin sayısı 11'e yükseldi. Güney Kore ordusu bu kez Kuzey Kore'nin füze denemesine karşılık vermek için füze ateşlediklerini duyururken ABD'den kınama mesajı geldi.
24.03.2022 Dünya
Kuzey Kore'den son füze denemesi ile ilgili açıklama
Kuzey Kore'den son füze denemesi ile ilgili açıklama Kuzey Kore hükümeti, dün Japon Denizi istikametine doğru yeni bir füze fırlattığı açıklamalarının ardından yapılan denemeyi doğrulayarak, fırlatmanın keşif uydusu geliştirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirildiğini duyurdu.
6.03.2022 Dünya
Kuzey Kore'den yeni balistik füze denemesi
Kuzey Kore'den yeni balistik füze denemesi Japonya hükümeti, Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi, yaklaşık 300 kilometre yol alan füzenin, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünün değerlendirildiğini açıkladı.
27.02.2022 Dünya
Pyongyang, bu ay 6’ncı füze denemesini gerçekleştirdi
Pyongyang, bu ay 6’ncı füze denemesini gerçekleştirdi Kuzey Kore'nin, Japon Denizi istikametine doğru 2 yeni füze fırlatmasının ardından bu ay başından beri gerçekleştirilen füze denemelerinin sayısının 6'ya yükseldiği bildirildi.
27.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak hamle! Japonya alarma geçti
Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak hamle! Japonya alarma geçti Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’den Doğu Denizi’ne (Japon Denizi) muhtemel bir balistik füzenin fırlatıldığını duyurdu.
14.01.2022 Dünya
Rus savaş filosu Tsuşima Boğazı'ndan geçiş yaptı
Rus savaş filosu Tsuşima Boğazı'ndan geçiş yaptı Rus savaş gemilerinin, Japonya'nın güneybatısındaki Tsuşima Boğazı'ndan geçiş yaptıkları bildirildi.
25.10.2021 Dünya
Kuzey Kore "iki balistik füze" fırlattı Japonya alarma geçti!
Kuzey Kore "iki balistik füze" fırlattı Japonya alarma geçti! Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Kuzey Kore'nin "iki balistik füze denediğini" açıkladı.
19.10.2021 Dünya
Kar ve fırtına can aldı! 13 ölü... 100 bin ev elektriksiz kaldı, uçuşlar iptal
Kar ve fırtına can aldı! 13 ölü... 100 bin ev elektriksiz kaldı, uçuşlar iptal Kar ve şiddetli fırtına Japonya’da hayatı felç etti. 100 bini aşkın hane elektriksiz kalırken, 247 uçuş iptal edildi. Fırtına nedeniyle en az 107 kişi yaralanırken, 13 kişi hayatını kaybetti.
8.01.2021 Dünya
Kuzey Kore nasıl yönetiliyor? Kuzey Kore nüfusu kaç? İşte nüfusu ve Kuzey Kore yönetim şekli…
Kuzey Kore nasıl yönetiliyor? Kuzey Kore nüfusu kaç? İşte nüfusu ve Kuzey Kore yönetim şekli… Çin'de yayın yapan HKSTV Hong Kong Televizyonu'nun müdür yardımcısı, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un geçirdiği kalp ameliyatı sonrası öldüğünü iddia etti. Pyongyang'dan iddialara ilişkin herhangi bir yanıt verilemezken, sağlık durumunun kötü olduğuna yönelik iddialar ise birkaç gün önce reddedilmişti. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un hakkındaki ölüm iddiaları büyük yankı uyandırırken, Kuzey Kore hakkında yapılan araştırmalar da arttı. Peki, Kuzey Kore nasıl yönetiliyor? Kuzey Kore nüfusu kaç? İşte nüfusu ve Kuzey Kore yönetim şekli…
25.04.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Japon Denizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki japon denizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.