İznik Gölü

İznik Gölü

Son dakika iznik gölü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iznik gölü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iznik gölü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İznik Gölü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iznik gölü gelişmeleri de dahil olmak üzere 108 iznik gölü haberi bulunmuştur. Tüm iznik gölü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Marmara'da deprem! Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hareketliliğini artırdığını gösteriyor
Marmara'da deprem! Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hareketliliğini artırdığını gösteriyor Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa ve çevre illerde hissedildi. Peki bu depremi nasıl yorumlamak gerekiyor? Bölgede hangi faylar büyük deprem üretebilir? Prof. Dr. Süleyman Pampal anlattı.
20.03.2024 Gündem
İznik Gölü'nde 25 kiloluk sarı balık yakalandı
İznik Gölü'nde 25 kiloluk sarı balık yakalandı  İznik'te 10 yılın ardından ilk defa 25 kiloluk sarı balık ağlara takıldı.
10.03.2024 Gündem
Deprem sonrası uzmanlardan çarpıcı yorum
Deprem sonrası uzmanlardan çarpıcı yorum Bursa'da merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Öte yandan uzmanlardan deprem sonrası çarpıcı yorumlar geldi.
4.12.2023 Gündem
İnşaat şirketi sahibi Zehra Çatal'ı öldüren sanık hakkındaki iddianame kabul edildi! Mahkemede dehşet anlarını anlattı...
İnşaat şirketi sahibi Zehra Çatal'ı öldüren sanık hakkındaki iddianame kabul edildi! Mahkemede dehşet anlarını anlattı... Antalya'da inşaat şirketi sahibi Zehra Çatal'ı (40) tabancayla 9 el ateş edip öldüren Yılmaz Fahrioğlu (45), ilk duruşmada, Çatal'ın kendisine inşaat işleri nedeniyle 2 milyon 800 bin lira borcu olduğunu belirterek, "'2 senedir beni oyalıyorsun' dedim. Zehra bana küfretmeye başladı. Kendimi kaybedip, çantadan çıkardığım tabancayı sıktım. Olay sonrası tabancayı tarlaya attım" dedi.
24.08.2023 Gündem
Avcılar'da oteldeki cinayet kamerada
Avcılar'da oteldeki cinayet kamerada Avcılar'da Dr. İbrahim Karahan'ın otelde öldürüldüğü saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Cinayeti işleyen Kıtay ile, birlikte kaçtığı Dılnoza Bayramova kadın tutuklandı.
24.08.2023 Gündem
Kiralardaki fahiş rakamlar yurt ücretlerine de yansıdı! '10 ay için 145 bin lira ödedim'
Kiralardaki fahiş rakamlar yurt ücretlerine de yansıdı! '10 ay için 145 bin lira ödedim' YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri yurt arayışları başladı. Şişli'de bulunan özel bir yurtta ücretlerin 8 bin 500 lira ile 17 bin lira, Kağıthane'de bulunan bir öğrenci yurdunda ise 8 bin 500 lira ile 12 bin lira arasında değiştiği görülüyor. Kağıthane'de özel bir yurdun yöneticisi Fevziye Çelen, "Geçtiğimiz sene bu fiyatlar bugünkü fiyatların yarısından azdı. Şu an için gelen var, her zaman için fiyat konuşuluyor. Bizim koşullarımız bu deyip giden de oluyor, koşullarını çok zorlayıp kayıt yaptıran da var." diye konuştu. Öğrenci Efe Aydemir ise, "İki kişilik bir odaya 10 ay için 145 bin lira ödedim" dedi.
24.08.2023 Gündem
Marmara'nın en büyük gölü turkuaz renge büründü! İznik Gölü'nde siyanobakteri artışı...
Marmara'nın en büyük gölü turkuaz renge büründü! İznik Gölü'nde siyanobakteri artışı... İznik Gölü'nün rengi turkuaza dönmesi şaşkınlık ve endişe yarattı. Bursa Uludağ Üniversitesi'nden (BUÜ) Prof. Dr. Taner Yonar gölün renginin turkuaza dönmesinin nedenlerini tek tek açıkladı. Prof. Dr. Taner Yonar, "İnsani kaynaklar burada ana etken. Tarımsal kaynaklardan gelen bir kirlilik yükü söz konusu" dedi.
24.08.2023 Yaşam
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması...
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması... Türkiye genelinde doğal ve yapay öller bulunuyor. Konumuna bakıldığında diğer ülkelere oranla Türkiye'deki göl sayısı ortalamanın altında kalıyor. Türkiye'de pek çok türde göl bulunurken 100'ün üstünde doğal göl bulunuyor. Peki, Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması…
1.12.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açılış töreninde 'barış' vurgusu: Bu oyunların özgür bir iş birliği platformu olduğuna inanıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açılış töreninde 'barış' vurgusu: Bu oyunların özgür bir iş birliği platformu olduğuna inanıyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Göçebe Oyunları Açılış Etkinlikleri'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, oyunların önemine vurgu yaparak "Bölgemizin dini, etnik çatışmalarla, gerilimlerle, krizlerle kavrulduğu bir dönemde barışı, dayanışmayı, yardımlaşmayı esas alan bu oyunların özgün bir iş birliği platformu olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.
29.09.2022 Siyaset
İznik Gölü'ne 1 milyon 43 bin sazan yavrusu salındı
İznik Gölü'ne 1 milyon 43 bin sazan yavrusu salındı Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce Bursa'da İznik Gölü'ne 1 milyon 43 bin sazan yavrusu salındı. Bursa'da bu yıl içinde 45 göl ile gölete toplam 2 milyon 500 bin sazan yavrusu bırakılmış oldu.
18.08.2022 Yaşam
Bakan Kurum: 2023 seçimleri kritik bir kavşak noktası
Bakan Kurum: 2023 seçimleri kritik bir kavşak noktası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2023 seçimlerinin kritik bir kavşak noktası olduğunu belirterek, "Bu aziz millet, liderimizin çabalarıyla son 20 yılda kazandıklarının üstüne çok daha fazlasını koymak için Sayın Cumhurbaşkanı'mızın yanında saf duracaktır" dedi.
29.07.2022 Siyaset
İznik Gölü turkuaz renge büründü
İznik Gölü turkuaz renge büründü Bursa’da hava sıcaklarının artmasıyla meydana gelen plankton patlaması sebebiyle İznik Gölü turkuaza büründü.
22.07.2022 Yaşam
İznik Gölü, alg patlaması nedeniyle yeşile büründü
İznik Gölü, alg patlaması nedeniyle yeşile büründü Türkiye’nin 5’inci, Marmara Bölgesi’nin en büyük gölü olan İznik Gölü, alg patlamasıyla yeşile döndü. 'Siyanobakteri' adı da verilen alg patlamasının göl yüzeyini ve sahil şeridini kaplaması nedeniyle göle girmek geçici süre ile yasaklandı. Göl kıyısının köpükle kaplandığı anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
7.06.2022 Yaşam
Bakan Ersoy: Ödüllü plaj sayısı 531'e yükseldi
Bakan Ersoy: Ödüllü plaj sayısı 531'e yükseldi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden 'mavi bayrak'ta Türkiye'nin, 2022 yılında da zirvedeki yerini koruduğunu ve ödüllü plaj sayısının 531'e yükseldiğini duyurdu.
20.05.2022 Gündem
4. Dünya Göçebe Oyunları için geri sayım! Bakan Kasapoğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan'dan önemli açıklamalar...
4. Dünya Göçebe Oyunları için geri sayım! Bakan Kasapoğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan'dan önemli açıklamalar... Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, ’4’üncü Dünya Göçebe Oyunları’ öncesinde düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıda, 4’üncü Dünya Göçebe Oyunları’nın İznik Gölü’nde kurulan 473 bin metrekare alanda oynanacağı bilgisi verildi.
13.05.2022 Diğer Sporlar
İznik Gölü kuruyor...Belgesel ile tehlikeye dikkat çekti
İznik Gölü kuruyor...Belgesel ile tehlikeye dikkat çekti İznik Gölü’nde yaşanan kuraklığa dikkat çekmek hedefiyle başlatılan ‘Elinden geleni yap’ adlı projenin sahibi olan Orhangazili yapımcı Cem Akçay, akademisyenler ve alanında uzman isimlerle birlikte belgesel çekimlerine başladı.
17.02.2022 Haber
İki kardeşin cesedi bulundu! 'İznik Gölü'nde intihar edeceğiz' demişler
İki kardeşin cesedi bulundu! 'İznik Gölü'nde intihar edeceğiz' demişler Bursa'nın Kestel ilçesinde kafe işleten ve çevresindeki bazı kişilere 'İznik Gölü'nde intihar edeceğiz' dedikleri iddia edilen Hasan (34) ve Hüseyin (31) Karacan kardeşlerin, İznik Gölü'nde yapılan aramada cansız bedenlerine ulaşıldı.
19.11.2021 Gündem
'İznik Gölü'nde intihar edeceğiz' diyen iki kardeş aranıyor
'İznik Gölü'nde intihar edeceğiz' diyen iki kardeş aranıyor Bursa'nın Kestel ilçesinde kafe işleten ve çevresindeki bazı kişilere 'İznik Gölü'nde intihar edeceğiz' dediği iddia edilen Hasan (34) ve Hüseyin (31) Karacan kardeşlerden haber alınamıyor. Göl çevresinde arama- kurtarma çalışması başlatan jandarma ve AFAD ekipleri, kıyıda kardeşlere ait olduğu belirlenen kıyafet ve cüzdan buldu.
18.11.2021 Yaşam
İznik Gölü'nde tarihi eser bulundu
İznik Gölü'nde tarihi eser bulundu Bursa’da serinlemek için İznik Gölü’ne giren Kemal Yüksel, işlemeli sütun başlığı buldu. Tarihi eser niteliğine sahip olduğu düşünülen sütan başlığı, Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
19.07.2021 Kültür Sanat
Su çekilince ortaya çıktı! Tarihi eser...
Su çekilince ortaya çıktı! Tarihi eser... Bursa'da, kuraklık nedeniyle suyun çekildiği İznik Gölü’nde, tarihi eser olduğu tahmin edilen çapa bulundu. Kayığı delen çapa, jandarma ekiplerince incelenmek üzere İznik Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.
14.12.2020 Gündem
Kivi hasadı başladı: Kilosu 5 lira...
Kivi hasadı başladı: Kilosu 5 lira... Bursa’nın Orhangazi ilçesinde kivi hasadına başlandı. Hasadın aralık ayına kadar sürmesi beklenirken, üreticiler kivinin kilosu 5 ile 7 liradan alıcı bulmasından memnun.
9.11.2020 Ekonomi
Prof. Dr. Oruç, Kuzey Anadolu fay hattının güney kolu için uyardı
Prof. Dr. Oruç, Kuzey Anadolu fay hattının güney kolu için uyardı Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Oruç, Kuzey Anadolu fay hattının güney koluna dikkat çekti. Oruç, uzun yıllardır sessiz olan fay hattı uzantısının mutlaka dikkatle incelenmesi ve buna uygun olarak adım atılması gerektiğini söyledi.
6.11.2020 Gündem
Sular çekildi, 2 bin yıllık bazilikanın bir kısmı gün yüzüne çıktı
Sular çekildi, 2 bin yıllık bazilikanın bir kısmı gün yüzüne çıktı Bursa’nın İznik ilçesinde, göl kıyısının 20 metre açığında bulunan, 1500 yıl önce Aziz Neophytos’un adına inşa edildiği belirlenen batık bazilika, İznik Gölü’ndeki suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktı.
16.10.2020 Yaşam
Gölde yakaladı, 21 bin liraya sattı!
Gölde yakaladı, 21 bin liraya sattı! İznik Gölü'nde avlanan balıkçı Zelkif Bektaş, 6 yayın balığı yakaladı. Her biri yaklaşık 1,5 metre boyunda ve 90 kilo ağırlığında olan 6 yayın balığı, 21 bin liraya restoran işletmecisi tarafından satın alındı.
16.06.2020 Yaşam
İznik Gölü'nün son hali görenleri şaşırttı!
İznik Gölü'nün son hali görenleri şaşırttı! Marmara’nın incisi İznik Gölü, bu yıl yaşanan kuraklık sebebiyle 25 metre çekildi.
24.10.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İznik Gölü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iznik gölü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.