İstanbul Taksiciler Esnaf Odası

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası

Son dakika İstanbul Taksiciler Esnaf Odası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İstanbul Taksiciler Esnaf Odası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul taksiciler esnaf odası gelişmeleri de dahil olmak üzere 178 istanbul taksiciler esnaf odası haberi bulunmuştur. Tüm istanbul taksiciler esnaf odası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taksisine aldığı yolcu tarafından öldürüldü! Son yolculuğuna uğurlandı
Taksisine aldığı yolcu tarafından öldürüldü! Son yolculuğuna uğurlandı İstanbul'un Sarıyer İlçesinde taksisine aldığı yolcu tarafından gasbedildikten sonra bıçaklanarak öldürülen taksi şoförü Yaşar Yanıkyürek Beyoğlu Yenişehir Çarşı Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı.
18.04.2024 Gündem
İstanbul'daki TAKSİM uygulaması satıldı! İşte fiyatı
İstanbul'daki TAKSİM uygulaması satıldı! İşte fiyatı İstanbul'daki faaliyet gösteren ticari taksiler için geliştirilen ve TAKSİM uygulaması satıldı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, TAKSİM uygulamasını 2021 yılında tanıtmıştı. TAKSİM uygulaması 9 milyon 280 bin lirayla pazarlık usulü halka açık olan 1000 Yatırımlar Holding'e geçti.
13.02.2024 Gündem
Taksilerde yeni dönem başladı! 'Çok talep alıyoruz '
Taksilerde yeni dönem başladı! 'Çok talep alıyoruz ' Taksici Oğuz Erge'nin soğukta üşümesin diye aracına aldığı Delil Aysal tarafından öldürülmesinin ardından taksi şoförleri, araçlara kurşun geçirmez kabin zorunluluğu getirilmesini istiyor. Kabin üreticisi Ahmet Arslanoğlu, " Son zamanlarda yaşanan gasplar nedeniyle çok talep alıyoruz" dedi.  İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanvekili Veli Yurt, "Kurşun geçirmez kabinler konusunda yetkililerle görüşmelerimiz başladı" dedi. Bazı taksi şoförleri taksilerine kabin yaptırmaya başlarken, taksici Gülden Bilge, "Şu anda mevcut olan kabinlerin daha sağlam, sağlıklı, güvenli olmasını tercih ederim" diye konuştu.
8.02.2024 Gündem
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu'dan zam talebi... 'İndi-bindi 120 TL olmalı'
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu'dan zam talebi... 'İndi-bindi 120 TL olmalı' İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 8 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanan UKOME Toplantısı öncesinde "Bu mesleği sürdürebilmek, İstanbul halkına ve turistlerimize konforlu, güvenli bir seyahat sunmamız için en az yüzde 65 oranında bir zam istedik. Tabii biz de vatandaşımızı düşünüyoruz, kaliteyi artırmamız lazım. Onun için en az yüzde 65 oranında zam almamız lazım" diye açıklamalarda bulundu. Aksu, 'İndi-bindi ücreti en az 120 lira olmalı' ifadelerini kullandı.
4.01.2024 Gündem
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu: İndi-bindi 120 lira olmalı
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu: İndi-bindi 120 lira olmalı İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 8 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanan UKOME Toplantısı öncesinde İstanbul'da taksicilerin zam talebi hakkında açıklamalarda bulundu. İBB Ulaşım Daire Başkanlığı'na yüzde 65'lik zam talebi iletildiğini ifade eden Aksu, "Bu mesleği sürdürebilmek, İstanbul halkına ve turistlerimize konforlu, güvenli bir seyahat sunmamız için en az yüzde 65 oranında bir zam istedik. Tabii biz de vatandaşımızı düşünüyoruz, kaliteyi artırmamız lazım. Onun için en az yüzde 65 oranında zam almamız lazım" dedi. Aksu, 'İndi-bindi ücreti en az 120 lira olmalı' ifadelerini kullandı.
4.01.2024 Ekonomi
Taksiciler yeniden zam istedi! Yeni tarifeyi de açıkladılar
Taksiciler yeniden zam istedi! Yeni tarifeyi de açıkladılar İstanbul'da çalışan taksiciler, taksimetre tarifesine zam yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, gelen zamlar karşısında esnafın mağdur olmaması için zam istediklerini belirtti.
13.11.2023 Ekonomi
Taksi tarifesi açıklaması: Zam yapma yetkimiz yok
Taksi tarifesi açıklaması: Zam yapma yetkimiz yok Taksiciler Esnaf Odası'nın zam talebi üzerine İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, "UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkimiz yok" açıklamasını yaptı.
9.08.2023 Ekonomi
Taksiciler Odası Başkanı Aksu: Esnaf Sanatkarlar Odası yarın zam oranını belirleyecek
Taksiciler Odası Başkanı Aksu: Esnaf Sanatkarlar Odası yarın zam oranını belirleyecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UKOME toplantısında toplu ulaşıma yapılan yüzde 51.52 zammı yeterli bulmayan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği 5362 sayılı esnaf sanatkarlar kanununun 63. maddesi gereği yarın yönetim kurulu olağanüstü toplanacak. Ve bizim ücret tarifelerimizde değişiklik yapacak. Biz de kamuoyuna duyuracağız. UKOME'nin verdiği bu oranı biz kabul etmiyoruz" dedi.
8.08.2023 Ekonomi
İstanbul'da toplu taşımaya zam! İşte yeni ücretler
İstanbul'da toplu taşımaya zam! İşte yeni ücretler İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 51.52 zam yapıldı. Taksilerin ise açılış ücretine yüzde 51.52, indi-bindi ücretine ise yüzde 75 zam geldi.
8.08.2023 Ekonomi
İstanbul'daki taşımalarda yeni dönem: Minibüslerde geçerli olacak
İstanbul'daki taşımalarda yeni dönem: Minibüslerde geçerli olacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında İstanbul'da hizmet veren minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi görüşüldü. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. Bundan sonra minibüslerde İstanbulkart'ta geçerli olacak.
27.07.2023 Ekonomi
İstanbul’da toplu ulaşıma zam ile ilgili flaş karar!
İstanbul’da toplu ulaşıma zam ile ilgili flaş karar! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşımda ücret tarifelerinin değişimi görüşüldü. İstenilen zam oranlarında anlaşmaya varılamadığı için İstanbul’da toplu ulaşıma zam ertelenmiş oldu. 
27.07.2023 Ekonomi
Öğrenci abonman ne kadar 2023? İstanbul'da öğrenci akbiline zam mı geldi, aylık öğrenci akbili ne kadar 2023 oldu? Aylık öğrenci abonman ücreti 2023
Öğrenci abonman ne kadar 2023? İstanbul'da öğrenci akbiline zam mı geldi, aylık öğrenci akbili ne kadar 2023 oldu? Aylık öğrenci abonman ücreti 2023 Aylık öğrenci abonman kaç TL oldu, öğrenci akbiline zam mı geldi? İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplu ulaşım zammı ile birlikte gündeme geldi. İstanbul toplu taşıma ücretleri zammı, 27 Temmuz yani bugün gerçekleştirilecek olan UKOME toplantısıyla birlikte merak ediliyor. Peki, öğrenci abonman ne kadar 2023? Aylık öğrenci akbili ne kadar 2023 oldu? İşte aylık öğrenci abonman ücreti 2023
27.07.2023 Gündem
İstanbul'da toplu taşımaya zam var mı, toplu taşıma ücretlerine zam gelecek mi? İETT otobüslerine zam geldi mi? Toplu taşıma zammı 2023
İstanbul'da toplu taşımaya zam var mı, toplu taşıma ücretlerine zam gelecek mi? İETT otobüslerine zam geldi mi? Toplu taşıma zammı 2023 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı 27 Temmuz Perşembe günü toplu ulaşıma zam gündemiyle toplanıyor. Peki, İstanbul'da toplu taşımaya zam var mı, toplu taşıma ücretlerine zam gelecek mi? İETT otobüslerine zam geldi mi? İşte toplu taşıma zammı 2023…
27.07.2023 Gündem
Taksilerde 'kısa mesafe' karmaşası! Talep edilen ücrete dikkat
Taksilerde 'kısa mesafe' karmaşası! Talep edilen ücrete dikkat İstanbul'da bazı taksicilerin kısa mesafe ücreti olarak 75 lira istediği görüntüler vatandaşın da kafasını karıştırdı. Henüz kesinleşmeyen ve 40 lira olarak devam eden indibindi ücretiyle ilgili İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "İndibindiye büyükşehir belediyesi yüzde 75 oranında zam teklifi yaptı. Yüzde 75 oranında zam teklifiyle beraber indibindi belediyenin teklifi 70 lira oluyor. Biz de 80 lira teklif ediyoruz" dedi. Vatandaşın birçoğu güncel ücretin 75 lira olduğunu düşünürken, taksiciler de yarın gerçekleşecek UKOME toplantısından umutlu.
26.07.2023 Ekonomi
İstanbul'da taksi ücretlerine zam mı geldi? Yetkili isim açıkladı
İstanbul'da taksi ücretlerine zam mı geldi? Yetkili isim açıkladı İstanbul’da ticari taksilere zam geldiğine yönelik sosyal medyada ortaya atılan iddia asılsız çıktı. Bazı fırsatçı taksiciler, taksimetreye zam gelmiş gibi indi-bindi ücreti belirlemeye başladı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Yazı İşleri Müdürü Adem Coşkunyürek “Taksimetreye zam gelmedi, asparagas haberler bunlar. İBB’de alt komisyonda toplantı yapıldı” dedi.
21.07.2023 Ekonomi
Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu'dan flaş açıklama: Yüzde 100 oranında artış talebimiz oldu
Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu'dan flaş açıklama: Yüzde 100 oranında artış talebimiz oldu İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun imzasıyla İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı'na sunulan taksi ücret tarifelerine yüzde 100 zam talebi UKOME toplantısında görüşülecek. Aksu zam talebiyle ilgili, “Mesleğimizi sürdürebilirlik adına ayrıca hizmet kalitemizin artması adına giderlerimiz oranında zam tarifesini İstanbul Büyükşehir Belediye'mizden talep ettik. Ayın 27'sinde yapılacak UKOME toplantısında en az yüzde 100 oranında taksimetre ücret tarifelerine artış talebimiz oldu. Toplu taşımadan çok ucuz kaldık. İstanbul'da bütün vatandaşlar toplu taşımayı bıraktılar. Taksiyle ulaşımı tercih etmeye başladılar" diye konuştu.
12.07.2023 Ekonomi
Yolcu seçmeyi tarihe karıştıran sistem! Bir şehirde taksi sorununu çözdü
Yolcu seçmeyi tarihe karıştıran sistem! Bir şehirde taksi sorununu çözdü Sosyal medyada başta mega kent olan İstanbul, Ankara ve İzmir’deki taksilerle ilgili onlarca şikayet mesajı paylaşılıyor. Yolcuları en fazla çileden çıkaran konu ise kısa mesafe sorunu. Sektör temsilcileri, konuyla ilgili art arda uyarı yaparken, yolcuları bilmedikleri hakları konusunda bilgilendirdi.
16.05.2023 Gündem
Toplu ulaşım zammı için asgari ücretin açıklanması beklenecek
Toplu ulaşım zammı için asgari ücretin açıklanması beklenecek İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerine yapılacak zam için, asgari ücretin belirlenmesinin beklenmesine karar verildi. UKOME, ulaşım ücretlerine zam teklifinin görüşülmesi için olağanüstü toplantı yapılacağını duyurdu.
21.12.2022 Ekonomi
Taksi ücretleriyle ilgili flaş zam talebi! "Toplu taşımadan ucuz"
Taksi ücretleriyle ilgili flaş zam talebi! "Toplu taşımadan ucuz" İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu "Toplu taşımaya yoğunluktan binemeyenler, taksi toplu taşımadan ucuz olduğu için taksiye yöneliyor. Taksi tarifesi artmalı" dedi. Aksu, "Bekleme, açılış ve kilometre ücretlerine en az yüzde 50 zam yapılmasını İBB'den talep ediyoruz" diye konuştu.
27.11.2022 Gündem
Taksicinin ‘kısa mesafe’ bahanesine şikayet uyarısı! Çalışma izni bile iptal ediliyor
Taksicinin ‘kısa mesafe’ bahanesine şikayet uyarısı! Çalışma izni bile iptal ediliyor İstanbul ve Ankara başta olmak üzere taksiler konusunda pek çok şikayet haber konusu olurken, kısa mesafeler ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yaptırım yetkisine sahip olmadıklarını ifade ederek, “Biz istiyoruz ki bize yetki verilsin ve artık hiç kimse taksiciden şikayetçi olmasın” dedi. Ticari taksi şoförleri ile ilgili yapılan ihbarların Kabahatler Kanunu ve Karayolları Trafik Kanunu kapsamında değerlendirildiğini belirten Avukat Ali Coşgun ise konunun hukuki boyutu ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
22.10.2022 Gündem
Korsan taksicilik yapanlara ilişkin flaş karar! Bakan Soylu duyurdu: Son aşamaya geldik
Korsan taksicilik yapanlara ilişkin flaş karar! Bakan Soylu duyurdu: Son aşamaya geldik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İstanbul taksicilerine Allah nasip edecek, kısa bir süre içerisinde İstanbul’un en memnun esnaflarından birisi haline gelecek. Korsan taksicilik yapanlarla ilgili ehliyet ceza puanı konusunda Karayolları Yönetmeliği'nde son aşamaya geldik, tamamlıyoruz.” dedi.
6.10.2022 Gündem
İBB: Taksiciler Odası’nın iddiaları gerçeklerle örtüşmüyor
İBB: Taksiciler Odası’nın iddiaları gerçeklerle örtüşmüyor İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın, UKAME'nin 750 minibüs ve 250 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi kararının mahkemece lehlerine sonuçlandığı açıklamasına İBB'den yanıt geldi. İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Toplamda 1000 adet taksiye dönüşümü gerçekleştirme işlemiyle ilgili mahkemece verilmiş herhangi bir iptal kararı bulunmadığından, söz konusu işlemlerin yürürlüğünün devamı konusunda da herhangi bir şüphe olmadığı aşikardır" denildi.
21.07.2022 Gündem
Taksiciler odasından İBB’ye suç duyurusu
Taksiciler odasından İBB’ye suç duyurusu UKOME’de 750 minibüsün, taksiye dönüştürülmesiyle ilgili alınan karar dolayısıyla İstanbul Taksiciler Esnaf Odası(İTEO) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) davalık olmuştu. Düzenlediği basın toplantısında davanın lehlerine sonuçlandığını belirten İTEO Başkan Vekili Veli Yurt, İBB'nin kararı uygulamadığını bildirdi.  İTEO Avukatı Hülya Sürgülüoğlu da kararı uygulamayan İBB yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
21.07.2022 Ekonomi
Bedava tatil müjdesi! Hiçbir ücret alınmayacak, 17 Haziran'da başlıyor
Bedava tatil müjdesi! Hiçbir ücret alınmayacak, 17 Haziran'da başlıyor Ücretsiz tatil imkanı sunulmaya başlıyor. On binlerce kişi yararlanacak. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, İzmir'in Dikili ilçesi'nde bulunan eğitim ve dinlenme tesisini faaliyete aldı. Bundan sonra taksiciler ücretsiz olarak tatillerini tesislerde yapabilecekler.
27.05.2022 Ekonomi
Taksi ücretleriyle ilgili flaş zam açıklaması!
Taksi ücretleriyle ilgili flaş zam açıklaması! İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zammın ardından taksi açılış ücreti 9,80 lira, indi-bindi ücreti ise 28,00 lira oldu. 3 haftadır uygulamada olan tarife değişikliği ile ilgili İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu açıklamalarda bulundu. Aksu, yapılan zammın yeterli olmadığını belirtti. Aksu, "Taksimetre ücret tarifeleri, indi-bindi tarifesi iyileşirse, istediğimiz oranda zam yapılırsa yolcunun şikayeti de ortadan kalkar. Taksici de gitmemezlik yapmaz" diye konuştu.
28.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul taksiciler esnaf odası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.