İstanbul İnşaatçılar Derneği

İstanbul İnşaatçılar Derneği

Son dakika İstanbul İnşaatçılar Derneği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İstanbul İnşaatçılar Derneği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İstanbul İnşaatçılar Derneği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul İnşaatçılar Derneği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul inşaatçılar derneği gelişmeleri de dahil olmak üzere 188 istanbul inşaatçılar derneği haberi bulunmuştur. Tüm istanbul inşaatçılar derneği haberleri aşağıda listelenmiştir.
30 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar! İşte yüksek maaşlı personel sıkıntısı çeken sektörler
30 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar! İşte yüksek maaşlı personel sıkıntısı çeken sektörler Kolay yoldan para kazanma isteği yaygınlaştı. Bu nedenle iyi kazandıran ama yoğun emek gerektiren işlere talep düştü. 30 bin TL maaş ile çalışacak personel bulunamayan sektörler var.
13.11.2023 Ekonomi
Şantiyeler işçi arıyor! 'Ara eleman bulamıyoruz'
Şantiyeler işçi arıyor! 'Ara eleman bulamıyoruz' İnşaat sektöründe işçi bulmak zorlaşıyor. Depremle birlikte 11 ilde artan şantiyelerin işçi sorununu büyüteceği belirtiliyor. Türkiye’den yurtdışına işçi gönderi-minin geçici olarak durdurulması ve yurtdışından işçi getirilmesi talep ediliyor. Planlanan projelere göre işgücü ihtiyaç verisi çıkarılmasını öneren sektör temsilcileri, yeni işçi eğitimine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.
4.04.2023 Ekonomi
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber Kredilerle ilgili son dakika açıklaması. BDDK'nın kredilerle ilgili kararı sonrası önemli değişlikler gerçekleşti. Kredi çekip ev almak isteyen vatandaşlı ilgilendiren açıklama geldi. Konut satışları açısından 2022 yılı hareketli geçiyor. Bu yılın ilk beş ayında konut satışları 2021’in ayını dönemine göre yüzde 37.7 oranında artarak 575 bin 889 olarak gerçekleşti Yıl sonunda satış adetlerinin geçen yılın üstüne çıkarak 1.5 milyon adete ulaşması bekleniyor. Sektörde satış hareketliliği sürerken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından konut kredilerine yönelik kısıtlama devreye alındı. Yeni uygulama kapsamında fiyatı 10 milyon TL'nin üstünde olan konutlara kredi verilmezken, fiyatı 5 ila 10 milyon TL olan A enerji sınıfı yeni konutlarda 3.5 milyon lira, ikinci el konutlara ise 2.5 milyon TL kredi imkanı sağlanacağı belirtildi. Düzenlemede fiyatı 2 milyon TL’nin altında kalan yeni konutlara verilen destek ise artırıldı. Birinci el konutlarda verilen kredi desteğinin yüzde 90’a çıkarılmasıyla sektörde ikinci yarıdan itibaren üretimin alt ve orta gelire yönelik projelere kayabileceği ifade ediliyor.
30.06.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Ev fiyatları düşüşe geçti! Emlak balonu patlıyor
Ev fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Ev fiyatları düşüşe geçti! Emlak balonu patlıyor Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Ev fiyatlarıyla ilgili hükümet kanadından atılan adımlar sonrası düşüş gerçekleşti. Ev fiyatları düşüşe geçiyor. Bunun ön büyük sebebi ise sahte ilanların önüne kesen uygulamalar olduğu ifade ediliyor. İnternet sitelerinde ev fiyatlarıyla ilgili yapılan manipülasyonlar artık suç sayıldığı için fırsatçıların eli kolu bağlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayınlanan yeni düzenleme ile birlikte internet ortamında yer alan emlak ilanlarında yeni bir dönem başladı. Özellikle emlak fiyatlarının gerçek değerinin üzerinde gösterilmesi ve emlak piyasasında yapılan manipülasyonların önüne geçilmesi için çıkartılan düzenleme sonuçlarını göstermeye başladı. Emlak piyasalarını manipüle ederek konut ve benzeri gayrimenkullerin fiyatlarını yükselten fırsatçılara göz açtırmayacak olan bu düzenlemenin ardından yapılacak denetimlerle birlikte özellikle konut fiyatlarının dengelenmesi bekleniyor. Öte yandan BDDK'dan yapılan kredi hamlesi de ev fiyatlarının düşüşüne yardımcı oldu. İşte ev fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
30.06.2022 Ekonomi
Konut kredisinde yeni dönem! Ev alacaklara yüzde 90 kredi fırsatı, 1 milyon TL'ye kadar...
Konut kredisinde yeni dönem! Ev alacaklara yüzde 90 kredi fırsatı, 1 milyon TL'ye kadar... Ev sahibi olmak isteyenler için güzel haber! BDDK kararı ile konur kredilerinde yeni düzenlemeye gidildi. Uygun fiyatlı konutun kapısı açacak karar ile lüks konuta kredi sınırlaması getirildi. Değeri 2 milyon liraya kadar olan konutlara yüzde 90 kredi sağlanması kararı, düşük gelirli geniş kitlelerde konut sahibi olma umudu doğurdu. BDDK’nın yüzde 10 peşinle ev sahibi olma imkânı sağlaması, üretimi, lüks konuttan uygun fiyatlı konuta yönlendireceği gibi, fiyat artışlarını da frenleyecek.
26.06.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve...
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve... Noterlerde yeni dönem! Resmen değişti ve düzenleme duyuruldu. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 6. Yargı Paketi Meclis'ten geçti. Kabul edilen kanunda noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilmesi de yer alıyor. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu kayıt örneği ve diğer belgeler, tapu bilişim sistemi aracılığıyla noterlerle paylaşılacak. Satışa engel hukuki durumun varlığı halinde satış işlemi yapılamayacak. Satış sözleşmelerinde sadece tapu harcı alınacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az, 4 bin liradan fazla olamayacak ve ücret tarifesinde gösterilecek.
24.06.2022 Ekonomi
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira...
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira... Noterlerde yeni dönem! Gayrimenkul alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Yargı paketi Meclis'e sunuldu. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Satış sözleşmesi ile diğer belgeler, noter tarafından sisteme aktarılacak ve fiziki olarak arşivlenecek. Tapu kayıt örneği ve diğer belgelerden hak sahibinin belirlenememesi veya satışa engel hukuki bir durumun varlığı halinde noterlerce satış işlemi gerçekleştirilmeyecek. Noter ücreti taşınmazın değerine göre belirlenecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu.
7.06.2022 Ekonomi
Ev almak isteyenlere güzel haber! Yüzde 50 indirim
Ev almak isteyenlere güzel haber! Yüzde 50 indirim Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Ev alma maliyetlerinde ücretler yarıyor iniyor. Evi olmayan vatandaşların hazine arazileri üzerinde ister tek başına isterse müteahhitlerle anlaşarak konut sahibi olabilmesini sağlayacak proje; yatırım, inşaat ve emlak sektöründe olumlu karşılandı. Bu tarz arsaların sisteme dâhil olmasının, yatırımcının proje maliyetini yarıya düşüreceğini söyleyen Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği Başkanı Mehmet Kalyoncu, "Burada, düşüşün direkt son kullanıcıya yansıyacak şekilde fiyatın regüle edilmesini kritik buluyoruz. Arsa sahibinin kamu olması ve geliştiricilerin arsa maliyeti olmadan proje sürecine başlaması yönünde bir çerçeve çizilmesine sıcak bakıyoruz. Alternatif modellerin de geliştirilmesini temenni ediyoruz. Bu süreçte kamu özel iş birliği ile 20-30 yıl süreli ‘Kullanım hakkı devri modeli’ de başarılı olabilir." ifadelerini kullandı.
31.05.2022 Ekonomi
Kiracı milyonlara ev sahiplerinden yeni tuzak! Şok eden olay! Hülle ile satış
Kiracı milyonlara ev sahiplerinden yeni tuzak! Şok eden olay! Hülle ile satış Kiracı milyonları ilgilendiriyor! Milyonlarca kiracıya ev sahiplerinden yeni tuzak. Kiracılara konu ile ilgili peş peşe uyarılar geldi. 'Yasal oranın üstünde zam', 'Ara zam' gibi yasa dışı talepleri reddedilen fırsatçı ev sahiplerinin son metodu ise 'tanıdığına evini satma' yani 'hülle ile satış' yöntemi. Birçok ev sahibi, evlerini daha yüksek meblağlara kiraya verebilmek amacıyla mevcut kiracılarını evden çıkarmak için 'hülle ile satış' yöntemine başvuruyor. Öte yandan kira fiyatlarına gelen zamlar ise kiracıları zor durumda bırakmaya devam ediyor. İşte kiracı milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
14.05.2022 Ekonomi
Kira fiyatlarıyla ilgili şok rakamlar! Kirada yeni rekor! İstanbul, Ankara, İzmir
Kira fiyatlarıyla ilgili şok rakamlar! Kirada yeni rekor! İstanbul, Ankara, İzmir Kira fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Kira fiyatlarıyla ilgili kötü haber geldi. Kira fiyatlarında rekor yükseliş. Kira fiyatlarında 2022 yılının ilk dört ayında yeni rekorlar kırıldı. Bazı bölgelerde kira fiyatları iki katına çıkarken artışların devam ettiği görülüyor. Kira artışlarının arkasındaki temel etkenin yeni konut azlığı olduğu belirtiliyor. Emlakçılar, normalin yüzde 70 üzerinde kiralar oluştuğunu anlatıyor. İstanbul’da en keskin artışların yaşandığı ilçelerden biri Zeytinburnu. Zeytinburnu’nda 2020’de 1900 lira seviyesinde olan ortalama kira fiyatının 4 bin liraya çıktığı görülüyor. Gaziosmanpaşa’da ise 2020’de 1500 lira seviyesinde olan ortalama kiraların 3- 4 bin liradan başladığı ilanlara yansıyor. Dikkat çekici bir diğer artış ise Eyüpsultan ilçesinde yaşanıyor; 2 bin liranın üzerinde seyreden 2020 ortalama kiralık bedelleri 5 bin lirayı aştı. Yine Beylikdüzü’nde 2 bin lira seviyesinde bulunan kiralık konut fiyatlarının en düşük seviye olarak 4 bin lirayı geçtiği fark ediliyor. İşte kira fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
14.05.2022 Ekonomi
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Böylesi ilk kez oluyor! Kredi ve faiz oranlarının...
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Böylesi ilk kez oluyor! Kredi ve faiz oranlarının... Satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Fiyatlar astronomik seviyelere çıktı, ev almak imkansız hale geldi. Son bir yılda fiyatlar arttı ancak özellikle 4 aydır yaşanan fiyat değişimleri dikkat çekiyor. Türkiye’de ortalama konut fiyatında dört ayda iki katına çıkan artışlar yaşandı. Kur artışından kaynaklı artan maliyetler, pandemi süreci, Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle ülke genelinde metrekare fiyatları 8 bin TL'yi, İstanbul'da ise 13 bin TL'yi geçti. Hızla artan maliyetler satılık konut fiyatlarına doğrudan yansıyor. Rekor fiyat artışları kiraları da etkiliyor. Adeta bir kısır döngü içine girildi. Vatandaşlar konut fiyatları düşecek mi yoksa yükselmeye devam mı edecek sorularını araştırıyor. Acilen faiz oranlarının düşürülmesi ve mortgage kredisinin devreye girmesi gerektiği belirtiliyor. İşte konut fiyatları ile ilgili yapılan son açıklamalar ve gelişmeler...
25.04.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Ev ve arasa fiyatları düşecek
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Ev ve arasa fiyatları düşecek Ev alacaklara güzel haber! Konut fiyatları düşecek. İndirim ile ilgili detaylar netleşti. Konut ve arsa satışlarından alınan vergilerde düzenlemeye gidildi. Bu doğrultuda 150 metrekarenin altındaki konutlarda vergi eşitlendi. Aynı şekilde arsa ve arazi satışlarından alınan vergi de yüzde 8 olarak belirlendi. Sektör temsilcileri kararı yerinde bulurken satışlara olumlu yansıyacağını belirtiyor.
3.04.2022 Ekonomi
İndirimler cuma günü başlıyor! 81 ilde uygulanacak, kuruşu kuruşuna hesaplandı...
İndirimler cuma günü başlıyor! 81 ilde uygulanacak, kuruşu kuruşuna hesaplandı... Temizlik malzemelerinden tarım makinelerine, yeme-içme hizmetlerinden tohuma kadar birçok üründe KDV indirimleri geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün duyurduğu KDV indirimleri 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle, temizlik ürünleri ve yeme-içme hizmetlerinden alınan KDV yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sertifikilandırılan tohumluk ve fidanlardan alınan KDV oranı yüzde 1’e indirildi. Sabun, şampuan, deterjan, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi, ev, arsa hepsi için geçerli. Süt, yumurta ve meyve üretiminde kullanılan tarım makinaları yüzde 8 KDV kapsamına alındı.
30.03.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla flaş açıklama! Ev alacaklara kötü haber
Ev fiyatlarıyla flaş açıklama! Ev alacaklara kötü haber Ev almak isteyenlere kötü haber geldi. Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Konut Gelişticileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, 3 yıldır temkinli olan birçok firmanın bu yıl üretime geçeceğini söyledi. Arz eksikliğini gören sektör oyuncularının yatırım için istekli olduğunu, ancak finansa erişim sorunu yaşandığını belirten Elmas, “Yeni konut üretimini desteklemek ve konut arzını bir miktar arttırmak için KGF destekli üretim kredilerine ihtiyaç var. Konuyu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile de görüştük” dedi. Maliyet artışlarına dikkat çeken Elmas, “2021’in ilk yarısında Dolar bazında maliyet 2 kat arttı, ekim itibarıyla dolar kaynaklı yüzde 400’e varan artış oldu. Dolayısıyla üretim arttı diye konutta fiyat düşmez. Sıfır konut fiyatı artarken 2. elde de gerilemez” dedi. Konut üretiminin ortalama 2 yıl olduğunu hatırlatan Elmas, arz sorununun çözümü için zaman gerektiğini söyledi.
16.01.2022 Ekonomi
Yabancıya konut satış verileri belli oldu
Yabancıya konut satış verileri belli oldu Eylül ayında yabancılar konut alımında tüm zamanların rekorunu kırdılar. 6630 adet konut yabancılara satıldı. Yıl sonuna kadar 50 bin konut satışı hedefinin yakalanacağı bekleniyor.
13.10.2021 Ekonomi
Zam geldi, fiyatlar yüzde 300 arttı!
Zam geldi, fiyatlar yüzde 300 arttı! Fiyatlar arttıkça arttı. Zam oranları yüzde 300'lere kadar ulaştı. Vatandaşlar şikayetçi. Pek çok kişi fiyat artışlarının nedenini merak ediyor. Türkiye genelinde kira fiyatları yüzde 40 yükseldi. Bu oran yüz yüze eğitime geçileceğinin açıklanmasıyla birlikte Kocaeli, Eskişehir, Erzurum, Konya, Bursa gibi öğrenci şehirlerinde yüzde 50'yi buldu. İzmir, Ankara gibi metropol olarak geçen şehirlerin merkezi noktalarında ise fiyatlar geçen yıla göre yüzde 100 arttı. İstanbul'da artış oranı bazı bölgelerde yüzde 300'lere çıktı.
31.08.2021 Ekonomi
Fiyatlar yüzde 59 arttı! 4 bin 870 lira... Yeni zamlar geliyor
Fiyatlar yüzde 59 arttı! 4 bin 870 lira... Yeni zamlar geliyor Fiyatlarda büyük artış yaşanıyor. Vatandaşlar şikayetçi. Özellikle büyük şehirlerde yüzde 59'a varan artışlar söz konusu. Artışın sürmesi öngörülüyor. Yeni zamlar kapıda. Fiyatlar her geçen gün artıyor, ev sahibi olmak giderek zorlaşıyor. Son 1 yıldaki fiyat artışını ortaya çıktı. İşte ev fiyatlarındaki artışla ilgili detaylar...
22.08.2021 Ekonomi
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Zam geliyor
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Zam geliyor Es sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren önemli açıklama. Zam geliyor. Yapılacak zamlar yüzde 50'ye kadar ulaşacak. Zamlar kademeli olarak yapılacak. Stoklar eridi. Üretici firmalar yükselen maliyetlerin ev satış fiyatlarına yansıyacağını duyurdu. Gayrimenkul sektörü temsilcileri artan maliyetler nedeniyle ‘Zam kapıda’ diyor. Stok konutların tükendiğini, yeni yapılacak projelerde yeni fiyat listelerinin çıkacağını belirten sektör temsilcilerine göre bu yıl kademeli olarak yüzde 50’ye varan fiyat artışı yapılacak.
24.01.2021 Ekonomi
Haberi duyan altınları bozdurup konut almaya koştu
Haberi duyan altınları bozdurup konut almaya koştu Kamu bankaları öncülüğünde başlatılan düşük oranlı kredi kampanyası sayesinde son iki ayda 420 bin adet konut satılırken, sektör temsilcileri bu satışlar sayesinde yaklaşık 90 milyar liralık yastıkaltı tasarrufun reel sektöre aktarıldığını tahmin ediyor.
27.08.2020 Ekonomi
Faiz düştü, konut satışları patladı
Faiz düştü, konut satışları patladı Ay başında devreye alınan düşük oranlı kredi kampanyası sayesinde 19 günde 2019'un tamamından daha fazla konut kredisi kullanıldı. Geçen yıl 10,6 milyar lira artan konut kredi bakiyesi, 1-19 Haziran'da 11,5 milyar lira yükseliş kaydetti.
29.06.2020 Ekonomi
Ev sahibi olmak isteyenlere iyi haber! Kampanya büyüyor
Ev sahibi olmak isteyenlere iyi haber! Kampanya büyüyor Emlak Konut GYO öncülüğünde başlatılan iki yıl ödemesiz düşük faizli konut kampanyası yoğun ilgi gördü. 7 günde 3.5 milyar lira değerinde 3 bin konut satıldı. Müteahhitler binlerce konutu bu kampanyaya dahil etmek için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştü. Bakan Murat Kurum, “Kampanya tüm sektöre yayılacak. Vatandaş uygun şartlarda ev sahibi olurken konut pazarı da canlanacak” dedi.
9.06.2020 Ekonomi
Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün
Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimleri süresi 31 Aralık'ta doluyor. Bu haklardan yararlanmak isteyen vatandaşların 15 gün süresi bulunuyor.
14.12.2019 Ekonomi
Konut kredi faizleri düşüyor!
Konut kredi faizleri düşüyor! Konut kredisinde faiz indirimine giden kamu bankalarında yaşanan talep patlaması, özel bankaları da harekete geçirdi. Faizlerde yaşanan gevşemeyle 2 hafta önce en düşük yüzde 1.47 olan faiz oranı yüzde 1.36 seviyesine indi.
21.08.2019 Ekonomi
Beşiktaş camiasını üzen ölüm kamerada
Beşiktaş camiasını üzen ölüm kamerada Beşiktaş kongre üyesi ve Pendik eski Belediye Başkanı Abdullah Baysal’ın, Balmumcu’da yolun karşısına geçmek istediği esnada süratli seyreden otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiği o anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Baysal’ın çarpmanın etkisiyle havalanarak 15 metre sürüklendiği öğrenildi.
15.06.2019 Beşiktaş
KDV ve ÖTV indirimlerinde son 20 gün
KDV ve ÖTV indirimlerinde son 20 gün Mobilya ve beyaz eşya sektörüne sağlanan KDV ve ÖTV indirimlerinden faydalanmak için son 20 günlük sürece girildi.
11.06.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul İnşaatçılar Derneği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul inşaatçılar derneği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.