İstanbul Eczacı Odası

İstanbul Eczacı Odası

Son dakika İstanbul Eczacı Odası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İstanbul Eczacı Odası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İstanbul Eczacı Odası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Eczacı Odası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul eczacı odası gelişmeleri de dahil olmak üzere 118 istanbul eczacı odası haberi bulunmuştur. Tüm istanbul eczacı odası haberleri aşağıda listelenmiştir.
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi Diplomayı kiralayarak gelir elde etmek birçok meslek grubunda görülüyor. Özellikle işyeri açmak için diplomaya veya usta belgesine sahip olma zorunluluğu olan sektörlerde ‘kiralık diplomalar’ fırsat haline geldi. Önceden üniversite için görülen bu durum artık liselere kadar indi. Verilen ilanlarda kiralık diploma fiyatları 800 lira ila 57 bin lira arasında değişiyor. Meslek odaları, “Diploma kiralama son dönemde arttı” uyarısında bulundu.
16.01.2024 Gündem
24 Nisan eczaneler açık mı? Hafta sonu eczanelerin çalışma saatleri, eczaneler kaçta açılıyor, kapanıyor?
24 Nisan eczaneler açık mı? Hafta sonu eczanelerin çalışma saatleri, eczaneler kaçta açılıyor, kapanıyor? Sokağa çıkma yasağıyla birlikte eczanelerin de çalışma saatleri merak edilmeye başlandı. Koronavirüs yasakları sebebiyle birçok işletmenin hafta sonu kapalı olması sonrası, vatandaşlar eczanelerin açık mı yoksa kapalı mı olduğunu merak ediyor. Peki Cumartesi Eczaneler açık mı? 24 Nisan eczaneler açık mı? Eczacılar Odası geçtiğimiz aylarda konu ile ilgili açıklama yapmış ve eczanelerin çalışma saatlerini açıklamıştı.
23.04.2021 Gündem
Nöbetçi eczane uygulamasında değişiklik! İşte İstanbul'da eczanelerin çalışma saatleri!
Nöbetçi eczane uygulamasında değişiklik! İşte İstanbul'da eczanelerin çalışma saatleri! İstanbul'da 5 Aralık 2020'den bu yana cumartesi günleri uygulanan eczane nöbet sistemi sona erdi. Pazar ve resmi tatil günlerinde nöbetçi eczaneler, bunların dışında kalan günlerde tüm eczaneler 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek.
2.03.2021 Gündem
Eczaneler açık mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağında eczaneler açık mı, gidilir mi?
Eczaneler açık mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağında eczaneler açık mı, gidilir mi? Mart ayında etkili olan koronavirüs salgınında vaka sayıları artınca tedbir olarak yeniden sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı. Sokağa çıkma yasağı hakkındaki ilintili aramalar ise oluşan ihtiyaçlar dahilide sürüyor. 19-20 Aralık tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasında eczanelerin açık olup olmayacağı da en merak edilen konulardan biri oldu. Eczaneler açık mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağında eczaneler açık mı? Sokağa çıkma yasağında eczaneye gidilir mi?
19.12.2020 Gündem
İstanbul için flaş eczane kararı! 3 kat artırılacak
İstanbul için flaş eczane kararı! 3 kat artırılacak İstanbul Eczacı Odası, Kovid-19 nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 5 Aralık Cumartesi günü kentte nöbetçi eczane sayısının üç kat artırılarak hizmet verileceğini bildirdi.
2.12.2020 Gündem
Vitamin takviyesi kullanımı 5 kat arttı
Vitamin takviyesi kullanımı 5 kat arttı Corona virüs vakalarının Türkiye’de görülmeye başladığı mart ayından bu yana vitamin ve gıda takviyelerine olan talebin arttığını belirten İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, “Geçen yıllarla kıyasladığımızda 4-5 katlık artıştan bahsediyoruz. Ağırlıklı olarak multivitaminler ve C vitamini tercih ediliyor” dedi. İnternet üzerinden satılan vitaminler konusunda da uyaran Sarıalioğlu, “Sağlık Bakanlığımızın internet sitelerinden satılan bu tip ürünlerin yüzde 99’unun sahte olduğu yönünde net açıklamaları var. O nedenle bu ürünler mutlaka hekim kontrolünde, eczanelerden alınmalı” ifadelerini kullandı.
21.09.2020 Sağlık
Maske satışı başladı!
Maske satışı başladı! İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, "Bugün itibarıyla ücretsiz maske hakkı olmayan kişilerin de tanesini 1 liradan satın alarak maskeye ulaşmalarının yolu açılmış oldu. Dileyen herkesin maskeye ulaşması sağlanacak. Bu şekilde, hem sokaktaki herkesin maske takmasını talep ediyoruz hem de erişimlerini sağlamış oluyoruz" dedi.
8.05.2020 Corona Virüsü
SGK’lı işçiye eczaneden ücretsiz maske dağıtımı yapılmayacak! Ücretsiz maske dağıtımı nasıl olacak?
SGK’lı işçiye eczaneden ücretsiz maske dağıtımı yapılmayacak! Ücretsiz maske dağıtımı nasıl olacak? Ücretsiz maske dağıtımında yaşanan yoğunluğun azaltılması nedeniyle yeni kararlar alındı. Kamu kurumu çalışanları ile bir iş yerinde SGK'lı çalışanlar eczaneden maske alamayacak. Ücretsiz maske dağıtımı nasıl olacak?
28.04.2020 Gündem
İstanbul'da eczanelere cumartesi düzenlemesi
İstanbul'da eczanelere cumartesi düzenlemesi İstanbul'da sokağa çıkmanın yasak olacağı hafta sonu eczanelerle ilgili yeni düzenleme yapıldı.
15.04.2020 Gündem
Eczaneler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Eczane açılış ve kapanış saatleri
Eczaneler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Eczane açılış ve kapanış saatleri Eczanelerden ücretsiz maske dağıtımının yapılacağının açıklanmasının ardından vatandaşlar da ücretsiz maske almak için eczanelere koştu. Çoğu vatandaş internetten eczanelerin çalışma saatlerinde değişiklik olup olmadığını merak ediyor. Peki, Eczaneler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte eczanelerin çalışma saatleri...
13.04.2020 Gündem
PTT maske siparişi ne zaman gelir? PTT maskeleri ne zaman getirecek? PTT maske sipariş takibi ve sorgulama...
PTT maske siparişi ne zaman gelir? PTT maskeleri ne zaman getirecek? PTT maske sipariş takibi ve sorgulama... Corona virüsü önlemleri nedeniyle ücretsiz maske dağıtımına başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, market gibi kalabalık ortamlarda maske takılmasının zorunu olduğunu ve para ile maske satışının yasaklandığını ifade etti. Maske takmanın zorunlu olmasıyla birlikte ücretsiz maske başvuruları alındı. PTT üzerinden ücretsiz maske talebi, yapılan değişiklikle E-devlet ve eczaneler aracılığıyla yapılacak. Ücretsiz maske dağıtımı ilk olarak İstanbul’da uygulanacak. E-devletten ücretsiz maske başvurusu yapanlar, PTT maske siparişi ne zaman gelir? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, PTT maske sipariş takibi nasıl yapılır? İşte PTT maske sorgulama detayları…
10.04.2020 Gündem
Eczaneler ücretsiz maske dağıtıyor mu? Maske nereden alınacak?
Eczaneler ücretsiz maske dağıtıyor mu? Maske nereden alınacak? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, corona virüsü tedbirleri kapsamında geçtiğimiz günlerde ikinci kez video konferans yöntemiyle Tarabya Köşkü’nde toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parayla maske satışı yasaktır. Salgın bitine kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz vardır" duyurunu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın ardından, maske nereden alınacak? Sorusu dışında bir de eczanelerden ücretsiz maske dağıtılıyor mu? sorusuna cevap aranmıştı. Son dakika gelişmesiyle İstanbul Eczacı Odası'ndan açıklama geldi. Peki, eczaneler ücretsiz maske dağıtıyor mu?
9.04.2020 Gündem
İstanbul'da ücretsiz maskeler eczanelerden alınacak
İstanbul'da ücretsiz maskeler eczanelerden alınacak Kalabalık alanlara maskesiz çıkmanın yasaklanmasının ardından hükümet devreye girdi. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için PTT aracılığı ile ücretsiz maske dağıtımı başladı. Corona virüs vakalarının en fazla görüldüğü İstanbul'da ise artık ücretsiz maske dağıtımı eczaneler aracılığı ile de yapılacak.
9.04.2020 Ekonomi
Corona virüs testi karaborsaya düştü
Corona virüs testi karaborsaya düştü Corona virüsü fırsat bile simsarlar internet üzerinden 1000 adet corona virüs test kitini 76 bin liraya satışa çıkardı. Uzmanlar ise konuyla ilgili, "Bu ürünün satışı da kullanımı da yasak." dedi.
30.03.2020 Sağlık
Bakanlık duyurmuştu! O ürünler ani ölümlere neden oluyor
Bakanlık duyurmuştu! O ürünler ani ölümlere neden oluyor Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıdada taklit ve tağşiş yapılan ürünleri açıkladığı listede yer alan ilaç etken maddesi bulunan çikolata ve enerji içeceklerinin saçtığı tehlikeye uzmanlar dikkat çekti. Prof. Dr. Bilal Boztosun, "Ne yazık ki merdiven altı ürünlerinde ilaç etken maddelerinin miligramları kontrolsüz. Bazı ilaçları o kadar yüksek dozda yüklüyorlar ki, kullanan insanlarda ciddi komplikasyonlarla, aritmilerle, ani ölümler ile karşılaşıyoruz" dedi.
16.01.2020 Gündem
İlaç firmaları hazırlıksız yakalandı!
İlaç firmaları hazırlıksız yakalandı! Sağlık Bakanlığı, resmi twitter hesabından, uyuz belirtilerine karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde bir uyarı paylaşımında bulundu. Bakanlık, 'Uyuz belirtisi taşıyorsanız vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurun. Hekimin reçete ettiği ilaçları düzenli kullanmayı, korunma ve tedavi önerilerini uygulamayı ihmal etmeyin' uyarısını yaptı.
16.12.2019 Sağlık
Sağlık Bakanlığı’ndan ‘uyuz’ açıklaması!
Sağlık Bakanlığı’ndan ‘uyuz’ açıklaması! Sağlık Bakanlığı, resmi twitter hesabından, uyuz belirtilerine karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde bir uyarı paylaşımında bulundu. Bakanlık, 'Uyuz belirtisi taşıyorsanız vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurun. Hekimin reçete ettiği ilaçları düzenli kullanmayı, korunma ve tedavi önerilerini uygulamayı ihmal etmeyin' uyarısını yaptı.
16.12.2019 Sağlık
Uzman isimden korkutan açıklama! Salgın var, ilaç tükendi
Uzman isimden korkutan açıklama! Salgın var, ilaç tükendi Uyuz vakalarında büyük artış olduğunu söyleyen uzmanlar, kaşıntısı bulunanlara dermatoloğa gitmelerini önerdi. İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sarıalioğlu ise uyuz ilacı sıkıntısı yaşandığını belirtti
12.12.2019 Gündem
‘Uyuz salgını var ve ilacı tükendi’ iddiası
‘Uyuz salgını var ve ilacı tükendi’ iddiası Uyuz vakalarında büyük artış olduğunu söyleyen uzmanlar, kaşıntısı bulunanlara dermatoloğa gitmelerini önerdi. İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sarıalioğlu ise uyuz ilacı sıkıntısı yaşandığını belirtti.
12.12.2019 Sağlık
Dünyada 300 milyon astım hastası var!
Dünyada 300 milyon astım hastası var! Dünyada yaklaşık 300 milyon astım hastası olduğu tahmin ediliyor. Türkiye'de ise bu oran ne kadar?
3.05.2017 Sağlık
Bakanlık harekete geçti! İlaç stoku tarihe karışacak
Bakanlık harekete geçti! İlaç stoku tarihe karışacak Sağlık Bakanlığı ilaç stoku yapan eczanelere karşı harekete geçti. Yeni çıkarılan fiyat kararnamesiyle bakanlık, stok yapımını engelleyecek
1.03.2017 Ekonomi
En acımasız stokçuluk başladı; İlaç
En acımasız stokçuluk başladı; İlaç Kur artışı yüzünden ilaçlara 20 Şubat’tan itibaren zam yapılacağının belli olmasından sonra eczanelerde ilaç sıkıntısı yaşanmaya başladı
29.09.2021 Gündem
‘Kolesterol zararlı değil safsatası artık halk sağlığını tehdit ediyor’
‘Kolesterol zararlı değil safsatası artık halk sağlığını tehdit ediyor’ Kardiyoloji Derneği Başkanı, “Şekerli, unlu, hazır besinlerden uzak durulmalı. Doymuş yağ tüketimi azaltılmalı. kolesterol tartışması halkımızın sağlığını tehdit eden bir yaklaşıma dönüştü” dedi
29.09.2016 Sağlık
Katliam silahı çekmecede saklanmış!
Katliam silahı çekmecede saklanmış! Önceki gün birlikte çalıştığı 4 eczacıyı öldüren eczane personeli Enver Türkmen’in tabancasını bir süredir hastanedeki çekmecesinde tuttuğu öğrenildi...
26.06.2016 Yaşam
İlaçta büyük oyun!
İlaçta büyük oyun! 500’ün üzerinde ilaca 26 Haziran’da zam geleceği haberi stok fırsatçılarını harekete geçirdi. Stok yapan ilaç şirketleri ve depolar hastaları mağdur etti
15.06.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Eczacı Odası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul eczacı odası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.