İsmail Rüştü Cirit

İsmail Rüştü Cirit

Son dakika ismail rüştü cirit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ismail rüştü cirit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ismail rüştü cirit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İsmail Rüştü Cirit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ismail rüştü cirit gelişmeleri de dahil olmak üzere 92 ismail rüştü cirit haberi bulunmuştur. Tüm ismail rüştü cirit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aromaterapi Festivali renkli görüntülere sahne oldu
Aromaterapi Festivali renkli görüntülere sahne oldu Kazdağları eteklerinde bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Aromaterapi Festivali sona erdi. Burhaniye’deki Çiftçi Eğitim Merkezi’nde yapılan festivalin teması 'Tarladan Hasada İyilik, Sağlık, Güzellik’ olarak belirlenmişti. ‘Balıkesir Aromaterapi Festivali’ne; ülkenin dört bir yanından aromaterapi meraklıları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, morun en güzel tonuna hakim lavanta tarlasında, birbirinden güzel fotoğraflar çekildi.
4.07.2022 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kolları sıvadık' dedi ve duyurdu: Büyük kazanç olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kolları sıvadık' dedi ve duyurdu: Büyük kazanç olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ankara'ya şanına ve tarihine yakışır bir adliye binası kazandırmakta kararlıyız. Proje çalışmaları bitmek üzere, inşallah yıl bitmeden temeli atılacak." müjdesini paylaştı. Yeni bir yargı paketi konusuna da değinen Erdoğan, "Kolları sıvadık. Arkadaşlarımız en kısa zamanda bu yeni paketi Meclisin gündemine getirecekler." dedi.
1.09.2021 Gündem
Yargıtay'dan 'corona virüs' açıklaması
Yargıtay'dan 'corona virüs' açıklaması Yargıtay, "Bugüne kadar Yargıtay üyelerimiz arasından bir kişinin test sonuçları pozitif çıkmış olup, halihazırda hastanede tedavi görmekte ve genel sağlık durumunda da bir olumsuzluk bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.
4.04.2020 Gündem
İsmail Rüştü Cirit kimdir? Yargıtay eski başkanı İsmail Rüştü Cirit nerelidir?
İsmail Rüştü Cirit kimdir? Yargıtay eski başkanı İsmail Rüştü Cirit nerelidir? Yaş haddinden emekliye ayrılan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay'dan uğurlandı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir dizi önlem alan Yargıtay Başkanlığı, yaş haddinden emekliye ayrılan Yargıtay Başkanı Cirit için yapılması planlanan veda törenlerini iptal etmişti. Cirit, bugün yaş haddinden emekliye ayrıldı. İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Başkanlığından mesai arkadaşları tarafından, sosyal mesafe kuralına uyularak, kalabalık yaratılmadan alkışlarla uğurlandı.
24.03.2020 Gündem
Mehmet Akarca kimdir? Yeni Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca nerelidir, yaş kaçındadır ve hangi üniversiteden mezundur?
Mehmet Akarca kimdir? Yeni Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca nerelidir, yaş kaçındadır ve hangi üniversiteden mezundur? İsmail Rüştü Cirit'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Başkanlığına, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca seçildi. Yargıtay Konferans Salonu'nda, yeni tip corona virüsü (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan önlemler altında yapılan seçimin ikinci turundan sonuç çıktı. Seçimde 332 Yargıtay üyesi oy kullandı. Adaylardan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca 267 oy alarak Yargıtayın yeni başkanı oldu. Peki, yeni Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca kimdir?
24.03.2020 Gündem
Yargıtay Başkanlığı'na Mehmet Akarca seçildi
Yargıtay Başkanlığı'na Mehmet Akarca seçildi Yargıtay Başkanlığı'na, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca seçildi.
24.03.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya tam bir çöplük
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya tam bir çöplük Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İnsanlarımızın gerçek hayatla bağlarını güçlendirmemiz gerekiyor. Özellikle sosyal medya bu bakımdan tam bir çöplük tam bir başıboş mecra haline dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.
10.02.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Söz konusu olamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Söz konusu olamaz Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda konuştu. Erdoğan, "Kamu denetçilerinin vatandaşların sesine duyarsız kalması söz konusu olamaz" dedi.
18.11.2019 Siyaset
Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanıyor!
Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanıyor! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 96. yılında tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınırımızda terör koridorunu dağıttık" ifadesini kullandı. Anıtkabir'den ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tebrikleri kabul etti.
29.10.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kararlıyız' dedi ve canlı yayında duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kararlıyız' dedi ve canlı yayında duyurdu 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni'ninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Önümüzdeki dönemde devam ettireceğimiz dinamik reform süreciyle inşallah demokrasimizi güçlendireceğiz. Yargı süreçlerini sadeleştirerek uyuşmazlıklar için alternatif çözüm yolları geliştirerek bu reformu kısa sürede hayata geçirmekte kararlıyız" dedi.
2.09.2019 Gündem
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'ten flaş sözler!
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'ten flaş sözler! Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, AB'nin Türkiye hakkında raporuna ilişkin, "Söz konusu rapor değersiz bir kağıt parçasına dönüştürmüştür. Türk yargısına yönelik olumsuz algı oluşturma çabaları, sistematik şekilde sürdürülmektedir. AB'nin bu tutumu, hukuk derslerinde okutulacak türden tam bir skandaldır" dedi.
2.09.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yargıtay Başkanı Cirit'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yargıtay Başkanı Cirit'i kabul etti Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'i kabul etti.
25.07.2019 Siyaset
AYM Başkanı Arslan:  236 bin bireysel başvurunun 190 bini karara bağlandı
AYM Başkanı Arslan: 236 bin bireysel başvurunun 190 bini karara bağlandı AYM Başkanı Zühtü Arslan, "Bireysel başvuru hakkının tanındığı 23 Eylül 2012'den bugüne kadar 236 bin civarındaki başvurudan 190 binini karara bağladık" dedi.
25.07.2019 Gündem
Yargıda yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı!
Yargıda yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı! Yargı Reformu Stratejisi tanıtım toplantısında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tutuklama tedbirinin ölçülü olması için adımlar atıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca, "Hukuk fakültelerinin eğitim süresi 5 yıla çıkartılırken, kontenjanları ise azaltılacak" açıklamasında bulundu.
30.05.2019 Siyaset
Danıştay Başkanı'ndan flaş açıklamalar!
Danıştay Başkanı'ndan flaş açıklamalar! Danıştay Başkanı Güngör, "Uzun süredir, sistematik olarak yargıya sızan ve stratejik makamları ele geçiren Fetullahçı Terör Örgütü mensupları, yargının en temel değerleri olan bağımsızlık ve tarafsızlığı ayaklar altına almıştır. Yargı kararlarına eleştiri getirilirken, yargı ve yargıçlar, idarenin yandaşı ya da idarenin faaliyetlerine sürekli engel çıkaran bir güç gibi değerlendirilmemelidir" dedi.
10.05.2019 Gündem
Yargıtay Başkanı Cirit'ten 'af' açıklaması!
Yargıtay Başkanı Cirit'ten 'af' açıklaması! Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, daha önce çıkarılan afların, hukuki belirsizliğe neden olduğunu, toplumdaki huzur ve barışın sağlanması noktasında bazı sıkıntıları ortaya çıkardığını belirterek, "Kurumsal bir görüş olmamakla birlikte ben affa karşıyım." dedi. Yargıtay Başkanı Cirit, Yargıtay Lokali'nde düzenlediği basın toplantısında, görev süresi boyunca yapılan faaliyetleri anlattı, yargı reformlarını içeren yılık değerlendirme yaptı.
27.02.2019 Gündem
Yazıcıoğlu soruşturmasında üst düzey kamu görevlileri hakkında dava
Yazıcıoğlu soruşturmasında üst düzey kamu görevlileri hakkında dava Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, üst düzey kamu görevlileri ile ilgili şikayetlerin arttığını belirterek, "En son buraya gelmeden önce rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin yaşamını yitirdiği kazada ihmali bulunan üst düzey kamu görevlileriyle ilgili kamu davası tarafımızdan açılmıştır" dedi.
22.02.2019 Gündem
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit: 20 bin olan hakim ve savcı sayımızı 22 bine çıkaracağız
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit: 20 bin olan hakim ve savcı sayımızı 22 bine çıkaracağız Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, kentteki termal otelde düzenlenen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 2018 yılı değerlendirme toplantısının açılışında, 1924 yılında faaliyetlerine son verilen istinaf mahkemelerinin "bölge adliye mahkemeleri" olarak faaliyete başladığını söyledi. Başkan Cirit, "Çok genç meslektaşlarımızla 20 bin olan hakim ve savcı sayımızı 22 bine çıkaracağız. Bu, Cumhuriyet tarihinin en yüksek savcı ve hakim sayısıdır." dedi.
22.02.2019 Gündem
AYM Başkanı Arslan: 2012'den bugüne 176 bin bireysel başvuru sonuçlandırıldı
AYM Başkanı Arslan: 2012'den bugüne 176 bin bireysel başvuru sonuçlandırıldı Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, yoğun iş yüküne rağmen bireysel başvuruların makul bir sürede sonuçlandırmaya çalışıldığını söyledi. Arslan, "23 Eylül 2012'den bugüne kadar toplam 216 bin civarındaki başvurudan 176 binini sonuçlandırmış bulunmaktayız. Yapılan başvuruları karşılama oranımız da her geçen yıl artmaktadır" dedi.
20.02.2019 Gündem
Meclis Başkanı Yıldırım: Bir ülkede her şeyin başı hukuktur
Meclis Başkanı Yıldırım: Bir ülkede her şeyin başı hukuktur TBMM Başkanı Binali Yıldırım, bir ülkede her şeyin başının hukuk olduğunu belirterek, "Hukukun üstünlüğü, hukuk devleti algısının yara aldığı, zarar gördüğü ülkelerde hiçbir alanda gelişme kaydetmek mümkün değil. Vatandaşın devlete her alanda güvenin daha da artırılması için, hukuk devleti istisnasız ve eksiksiz uygulanmalıdır. Hukuk devleti konusunda eleştirilerin kaynağını sadece idarede aramak yanlıştır" dedi.
14.02.2019 Siyaset
Yargıtay Başkanlığı'na İsmail Rüştü Cirit yeniden seçildi
Yargıtay Başkanlığı'na İsmail Rüştü Cirit yeniden seçildi Yargıtay Büyük Genel Kurulun'nda bugün yapılan seçim sonucunda Yargıtay Başkanlığı'na İsmail Rüştü Cirit yeniden seçildi.
11.02.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük adaletsizliktir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük adaletsizliktir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Uluslararası Yüksek Mahkemeler Zirvesi'ne açıklama yaptı. Erdoğan, 'Dünyanın kaderinin bir ülkeye bağlı olması en büyük adaletsizliktir. Buranın tamamen reforme edilmesi gereğine inanıyoruz' dedi.
12.10.2018 Siyaset
Milyonlarca karar kamuoyuna açıldı
Milyonlarca karar kamuoyuna açıldı Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay kararlarının kamuoyuna açıldığını belirtti.
11.10.2018 Gündem
Brunson’da kararı mahkemeler verir
Brunson’da kararı mahkemeler verir Yargıtay Başkanı Cirit, “Bir yabancı devlet vatandaşının tutuklanması ve yargılanmasına ilişkin kararları verecek tek ve mutlak güç, yargı yetkisini Türk milleti adına kullanan bağımsız ve tarafsız mahkemelerdir” dedi
3.09.2018 Gündem
TBMM'de 'adli yıl' açılış resepsiyonu
TBMM'de 'adli yıl' açılış resepsiyonu Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, adli yıl açılış töreni ve Yargıtay Onur Günü nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Havuzlu Bahçe'de resepsiyon verdi.
3.09.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İsmail Rüştü Cirit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ismail rüştü cirit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.