İskandinav

İskandinav

Son dakika iskandinav haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iskandinav ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iskandinav haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İskandinav

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iskandinav gelişmeleri de dahil olmak üzere 569 iskandinav haberi bulunmuştur. Tüm iskandinav haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek"
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek" Turizm sektörü 2024 yaz sezonuna üç bayramla giriyor. 21 Mart'ta Nevruz Bayramı ile İran'dan turistlerin akın ettiği Antalya, 31 Mart Paskalya Bayramı’nda Batı Avrupa'dan yoğun turist bekliyor. Turizmde, 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesi de yoğun iç pazar hareketliliği yaşanacak.
25.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor TBMM'nin İsveç’in NATO’ya katılımına onay vermesi dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Dünyanın dört bir yanından pek çok haber kuruluşu bu gelişmeyi manşetlerinden okurlarına duyurdu. İsveç, sürecin tamamlanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası için geri sayıma geçerken Yunan Kathimerini gazetesi Erdoğan'ın bu süreçte izleyeceği yolu yazdı.
24.01.2024 Gündem
Epirojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Epirojenez Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Epirojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Epirojenez Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir? Epirojenez, sıklıkla karşılaşılmakta olan coğrafya terimleri arasında yer almaktadır. Epirojenez kelimesi anlam bakımından incelendiği zaman ise kıta oluşumu anlamına gelmektedir. Denizde veya kara parçalarında görülmekte olan alçalma ve yükselme gibi durumların epirojenez olarak adlandırıldığı söylenebilmektedir. Farklı bir ifadeye göre ise yer kabuğunun büyük bir bölümünde görülen yaylanma hareketi olarak tanımlanabilmektedir. Epirojenez, iç kuvvetler arasında yer aldığı bilinen bir aşındırma şeklidir. 
16.12.2023 Eğitim
İsveç'ten skandal karar! Yüksek Mahkeme PKK'lı şahsın Türkiye'ye sınır dışı edilme kararını bozdu
İsveç'ten skandal karar! Yüksek Mahkeme PKK'lı şahsın Türkiye'ye sınır dışı edilme kararını bozdu İsveç'te Yüksek Mahkeme, terör örgütü PKK için haraç toplamaya çalışan ve temmuz ayında 4,5 yıl hapis cezasına çarptırılan şahsın hapis cezasını onadı ancak cezasını çektikten sonra Türkiye'ye sınır dışı edilmesi kararını iptal etti.
20.09.2023 Dünya
Norveç Bayrağı Anlamı Nedir? Norveç Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Norveç Bayrağı Anlamı Nedir? Norveç Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Avrupa kıtasında bulunan Norveç'in nüfusu 5,4 milyon olarak karşımıza çıkar. Başkenti Oslo olan ülkede resmi dil olarak Norveççe konuşulur.
12.09.2023 Eğitim
İsveç Bayrağı Anlamı Nedir? İsveç Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
İsveç Bayrağı Anlamı Nedir? İsveç Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Her bayrağın bir anlamı vardır. İsveç bayrağının ne anlama geldiği de merak konusudur. İsveç bayrağının üzerinde İskandinav haç işareti bulunmaktadır. Bu haç mavi zemin üzerinde sarı renkte kullanılmıştır. İskandinav hacı Hristiyanlığı temsil etmektedir.
10.09.2023 Eğitim
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Finlandiya, Avrupa kıtasının kuzeyinde yer alan bir ülkedir. İskandinav ülkesi olan Finlandiya'nın komşuları arasında İsveç, Rusya ve Norveç yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
Danimarka Bayrağı Anlamı Nedir? Danimarka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Danimarka Bayrağı Anlamı Nedir? Danimarka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Avrupa'nın en kuzeyinde bulunan ülkelere 'İskandinav ülkeleri'' adı verilir. İzlanda, Danimarka, İsveç, Finlandiya ve Norveç, İskandinavya ülkeleri içinde yer alır. 400'den çok adadan oluşan Danimarka'nın tek sınır komşusu ise, güney bölgesinde bulunan Almanya'dır. Ülkenin başkenti ise Kopenhag, en kalabalık şehirleri ise Roskilde, Ribe, Aalborg, Randers ve Odense olarak bilinir. En beğenilen ülkeler içinde yer alan Danimarka’nın bayrağı, renkleri bakımından Türk bayrağını andırır.
5.09.2023 Eğitim
Turizmcilerden turistler için 'kiralık ev' çağrısı: Ciddi oranda etkiliyor
Turizmcilerden turistler için 'kiralık ev' çağrısı: Ciddi oranda etkiliyor Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, dünyanın en önemli turizm destinasyonu Antalya'da yabancılara yaklaşık 107 bin gayrimenkulün satıldığını belirterek, "Bir kişinin bir tane aldığı gayrimenkulle kimsenin bir problemi olamaz ama 50-60’ın üzerinde dairesi olan yabancılar var. Dolayısıyla otelciler olarak bunun bir denetim yapılması ve kayıt altında tutulmasını gerektiğini savunuyoruz. Bu durumun otellerin doluluk oranını yüzde 3 ile 5 minimum seviyede etkilediğini görüyoruz." dedi.
8.08.2023 Ekonomi
Danimarka'da bir skandal daha... Ülke basını duyurdu: Yedi ayrı provokasyon
Danimarka'da bir skandal daha... Ülke basını duyurdu: Yedi ayrı provokasyon Danimarka, son haftalarda İskandinav ülkelerinde gerçekleştirilen ve nüfusu Müslüman çoğunluklu ülkelerde geniş protestolara neden olan Kuran yakma ve benzeri eylemleri yasaklamayı planlıyor. Ancak buna rağmen ülkeden gelen haber ile skandallara bir yenisi daha eklendi.
31.07.2023 Dünya
Körfez ülkeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap ülkelerini ziyaret etmesinden çok mutlu
Körfez ülkeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap ülkelerini ziyaret etmesinden çok mutlu Halihazırda stratejik ve canlı olan ilişkiyi daha da güçlendirmek için 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Körfez ülkeleri yatırımcıları ve Türk iş dünyası bir araya getirilecek. İstanbul'a gelecek olan Körfez ülkeleri yatırımcılarıyla 25 milyar dolarlık ticaret amaçlanıyor.
20.07.2023 Gündem
Biden'dan Finlandiya'da NATO açıklaması: Hiç bu kadar güçlü olmamıştı
Biden'dan Finlandiya'da NATO açıklaması: Hiç bu kadar güçlü olmamıştı ABD Başkanı Joe Biden, ABD-İskandinav Liderleri Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Helsinki’de, "ABD'nin NATO'ya bağlılığını kesinlikle garanti ediyorum. NATO hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Putin savaşı çoktan kaybetti” ifadelerini kullandı.
13.07.2023 Dünya
ABD-Türkiye görüşmesi dünya gündeminde! Erdoğan Biden'ı uyardı
ABD-Türkiye görüşmesi dünya gündeminde! Erdoğan Biden'ı uyardı NATO Zirvesi için geri sayım sürerken ABD'nin Türkiye'ye karşı ısrarcı olduğunu yazan dünya medyası, İsveç'in ise kördüğümü çözmek için son bir çareye başvurduğunu bildiriyor.
10.07.2023 Dünya
Yunan basını yazdı: Erdoğan yeni dönemin kapılarını açıyor! Pozitif gündemin dışında kalan tek madde
Yunan basını yazdı: Erdoğan yeni dönemin kapılarını açıyor! Pozitif gündemin dışında kalan tek madde Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip eden Yunan medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomatik ajandası ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı. Akdeniz'de yeni bir dönemin başladığı belirtildi.
8.07.2023 Gündem
İsveç’ten tarihi karar! Terör örgütü PKK’yı finanse etmeye çalışan şahsa hapis cezası
İsveç’ten tarihi karar! Terör örgütü PKK’yı finanse etmeye çalışan şahsa hapis cezası NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te mahkeme, terör örgütü PKK’yı finanse etmeye çalışan bir şahsı 4,5 yıl hapis cezasına çarptırarak sınır dışı edilmesini istedi.
6.07.2023 Dünya
Rezalet görüntüler ortaya çıktı Finlandiya'yı şoka soktu! Ülkenin müstakbel liderinden skandal görüntüler...
Rezalet görüntüler ortaya çıktı Finlandiya'yı şoka soktu! Ülkenin müstakbel liderinden skandal görüntüler... İskandinav ülkesi Finlandiya yeni bir skandalla dünya gündemine oturdu. Çekici ve güzel eski başbakan Sanna Marin'in barda olay olan görüntülerini yeni yeni unutan Finlandiya'da bu sefer bambaşka bir olay patlak verdi. Muhalefetin önemli isimlerinden solcu vekilin yıllar önce çekilmiş kareleri dünya basınında ses getirdi.
6.07.2023 Dünya
Tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi! 6 Temmuz'da kritik toplantı
Tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi! 6 Temmuz'da kritik toplantı Yunan medyası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yaz yoğun bir diplomatik maratona hazırlandığını belirtti ve 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek NATO zirvesinin AB ve Yunan ilişkileri için kritik öneme sahip olduğunu yazdı.
2.07.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada birinci manşet! İsveç'e son uyarı, işte NATO şartı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada birinci manşet! İsveç'e son uyarı, işte NATO şartı Dünyanın gözü Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımda. NATO umudunu Türkiye'nin kararına bağlayan İsveç 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşecek NATO zirvesi için geri sayıma geçmiş durumda. Dün gerçekleşen kritik görüşme ise dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Erdoğan'ın İsveç uyarısını pek çok gazete ve ajans manşetinden gördü.
26.06.2023 Dünya
Soğuk Savaş'tan sonra bir ilk! Türkiye planı değiştirdi
Soğuk Savaş'tan sonra bir ilk! Türkiye planı değiştirdi Ankara'nın hamlesiyle arkasında esasında ABD'nin olduğu planın geri çevrildiğini aktaran Yunan medyası, 'NATO'da Türk oyunları' başlığını attı.
20.06.2023 Dünya
Dünyanın gözü bu zirvede! Hakan Fidan ile ilk görüşme
Dünyanın gözü bu zirvede! Hakan Fidan ile ilk görüşme Dünyanın gözü Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımda. NATO umudunu Türkiye'nin kararına bağlayan İsveç için girişimlerini sıkılaştıran ABD'den dikkat çeken bir hamle geldi. İsveç'in aksine Türkiye'nin taleplerini yerine getiren Finlandiya NATO'ya üye olurken İsveç'in bu tutumu değişmeye başladı.
20.06.2023 Gündem
Erdoğan'ın sözleri dünyada manşet! Başmüzakereciden acı itiraf, İsveç'e soğuk duş
Erdoğan'ın sözleri dünyada manşet! Başmüzakereciden acı itiraf, İsveç'e soğuk duş NATO için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç, Türkiye'nin onayını alabilmek girişimlerini sıkılaştırdı. Ankara'daki kritik toplantı sonrası İsveçli Başmüzakereci Oscar Stenström'ün açıklamaları Stockholm'de soğuk duş etkisi yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri ise dünyada birinci manşet oldu.
15.06.2023 Dünya
Beşiktaş'ın muhabiri açıkladı: Sergen Yalçın'ı Fenerbahçe'de görürsem şaşırmam
Beşiktaş'ın muhabiri açıkladı: Sergen Yalçın'ı Fenerbahçe'de görürsem şaşırmam Beşiktaş Kulübü'ne yakın muhabirlerden biri olan Serdar Sarıdağ Siyah Beyazlı yönetimin transfer politikasına değindi ve Ante Rebic, Renato Sanches, Talisca, Kuzyayev, Kondogbia hakkında çok önemli bilgiler verdi.
15.06.2023 Fenerbahçe
İsveç bir ilki gerçekleştiriyor! PKK'lı teröristin Türkiye'ye iadesine yeşil ışık
İsveç bir ilki gerçekleştiriyor! PKK'lı teröristin Türkiye'ye iadesine yeşil ışık NATO'ya üye olmak isteyen İsveç'te yeni terörle mücadele yasasının 1 Haziran'da yürürlüğe girmesiyle, Yüksek Mahkeme 35 yaşındaki PKK'lı teröristin iadesine yeşil ışık yaktı. Gelecek ayki NATO Zirvesi öncesinde Türkiye'nin onayını bekleyen Stockholm yönetimi, iade için son sözü söyleyecek.
7.06.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İbrahim Kalın eşlik etti.
4.06.2023 Gündem
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'ye gelecek
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'ye gelecek NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yakın gelecekte Ankara’yı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsveç’in NATO üyeliği konusunda görüşme gerçekleştireceğini belirtti.
1.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İskandinav ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iskandinav haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.