60 yaş üstüne yılda bir kez işitme testi şart!
60 yaş üstüne yılda bir kez işitme testi şart! Dünya Sağlık Örgütü'nün hazırladığı rapora göre, Türkiye'de yaklaşık 2.2 milyon insan işitme kaybıyla yaşıyor. Odyoloji Uzmanı Yaşam Yıldırım Başkurt, "İşitme, yıllar geçtikçe bozulmaların yaşanabileceği bir duyudur. İşitme sorunlarının erken tanısı ve tedavisi için 60 yaş üstü bireylerin her yıl düzenli olarak işitme testi yaptırmaları gerekir” dedi.
17.03.2021 Sağlık
Üç boyutlu yazıcılar hangi alanlarda kullanılıyor?
Üç boyutlu yazıcılar hangi alanlarda kullanılıyor? Farkında olmayabilirsiniz ama eğer işitme cihazı kullanıyorsanız, Üç boyutlu yazıcı devrimine çoktan adım atmış olabilirsiniz.
25.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Ernes’in işitme cihazını çaldılar
Ernes’in işitme cihazını çaldılar Diyarbakır’da bebekliğinde geçirdiği havale sonucu yüzde 90 işitme kaybına uğrayan 4.5 yaşındaki Ernes Kaya’nın 18 bin liralık işitme cihazı parkta oynarken, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.
9.09.2017 Yaşam
Anne duyuyorum
Anne duyuyorum Yüzde 90’ın üzerinde doğuştan işitme kaybı bulunan 3 yaşındaki Şerif Mevlüt Ağaçbozan, kulaklarına takılan işitme cihazlarıyla duymaya başladı. Babası ve annesi de duyma engelli olan küçük Şerif, kahkahalar atarak gülüp oynadı
4.04.2017 Yaşam