Irak Askeri

Irak Askeri

Son dakika ırak askeri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ırak askeri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ırak askeri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Irak Askeri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ırak askeri gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.209 ırak askeri haberi bulunmuştur. Tüm ırak askeri haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD "USS Nimitz" uçak gemisinin Orta Doğu'da kalmasına karar verdi
ABD "USS Nimitz" uçak gemisinin Orta Doğu'da kalmasına karar verdi ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın muhtemel saldırılarından etkilenmemesi için bölgeden çekeceğini açıkladığı "USS Nimitz" uçak gemisinin, Orta Doğu'da kalmasına karar verdi.
4.01.2021 Dünya
Kerkük’te DEAŞ operasyonu : 24 ölü
Kerkük’te DEAŞ operasyonu : 24 ölü Irak'ın Kerkük kentinde, Amerika öncülüğündeki koalisyon gücünün hava desteğiyle terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda bir Irak askeri ve DEAŞ mensubu 23 kişinin öldüğü belirtildi.
13.04.2020 Dünya
Irak Başbakanı'ndan İran saldırısı ile ilgili açıklama!
Irak Başbakanı'ndan İran saldırısı ile ilgili açıklama! Irak Başbakanı Abdül Mehdi, İran'ın füze saldırılarıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.
8.01.2020 Dünya
Hamaney'den Trump'a sert yanıt: Darbe indireceğiz!
Hamaney'den Trump'a sert yanıt: Darbe indireceğiz! İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine saldırıyla ilgili İran'ı tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump'a, "İran, savaş peşinde değil ancak milletimizin menfaatlerine, onuruna ve ilerlemesine yönelik tehditlere tereddütsüz sert bir darbe indireceğiz." cevabını verdi.
1.01.2020 Dünya
Donald Trump tehdit etti!
Donald Trump tehdit etti! ABD Başkanı Donald Trump, Irak'taki herhangi bir Amerikan tesisine yapılacak herhangi bir saldırıdan İran'ı sorumlu tutacağını kaydederek, "O durumda çok büyük bir bedel ödeyecekler. Bu bir uyarı değil, tehdittir" uyarısı yaptı.
1.01.2020 Dünya
Dünya diken üstünde! 3 ülke hedefte...
Dünya diken üstünde! 3 ülke hedefte... Irak'taki ABD Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyla ilgili Washington yönetiminden gelen son açıklamada İran kaynaklı herhangi bir tehdide karşı (ABD) vatandaşlarını koruma konusunda kararlı oldukları vurgulandı. Trump da saldırıdan İran'ı sorumlu tutarken ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği, vatandaşlarına büyükelçilik binasına yaklaşmama uyarısında bulundu. Öte yandan Haşdi Şabi ABD dışında 3 ülkenin daha hedeflerinde olduğunu kaydetti.
31.12.2019 Dünya
ABD'den İran'a gözdağı! Obama'ya gönderme...
ABD'den İran'a gözdağı! Obama'ya gönderme... ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, İran'a yakınlığı ile bilinen Ketaib Hizbullah örgütüne yönelik saldırılara ilişkin, "Obama’nın nükleer anlaşması için kaybettiğimiz caydırıcılığımızı tekrardan inşa etme politikasını yürütüyoruz çünkü İran yıllarca yayılmacı bir politika izlerken ülkemiz nükleer anlaşmasını devam ettirmek için bunu görmemezlikten geldi." dedi.
30.12.2019 Dünya
ABD duyurdu! Orası vuruldu
ABD duyurdu! Orası vuruldu ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'a yakınlığıyla bilinen Ketaib Hizbullah (KH) örgütüne ait Irak ve Suriye'deki 5 hedefi vurduğunu duyurdu.ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında 25 kişinin öldüğünü, 51 kişinin yaralandığını belirtildi.
30.12.2019 Dünya
İşte Azez'de yakalanan o bombacı!
İşte Azez'de yakalanan o bombacı! Türk güvenlik güçlerinin Azez’de yakaladığı teröristin DEAŞ’ın ‘baş bombacısı’ ‘Ebu Cihad El Din El Nasır Ubeyde’ kod adlı Yusuf Huba olduğunu ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli ülkelerdeki 20 saldırının faili olarak aranan Huba’nın ayrıca DEAŞ’ın tüm dünyada canlı bomba ve bomba eğitiminden sorumlu elebaşısı olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Türk vatandaşlığından çıkarılması ile ilgili "Vatandaşlıktan çıkarılması için 229 kişilik liste vardı. Bu kişilerden 18’i ya teslim oldu ya yakalandı ya da tutuklandı. Kalan 211 kişinin (Gülen dahil) işlemi tamamlanıp Cumhurbaşkanlığı makamına sunulacak. İmzalandıktan sonra vatandaşlıktan çıkarılma işlemi tamamlanmış olacak" dedi.
22.11.2019 Gündem
'Türkiye'ye kaçan DEAŞ yöneticileri yeni saldırı hazırlığında'
'Türkiye'ye kaçan DEAŞ yöneticileri yeni saldırı hazırlığında' Irak askeri istihbarat şefi Korgeneral Saad el Ellak, Türkiye'ye kaçan üst düzey DEAŞ üyelerinin 'yeni terör saldırıları hazırlığında olduklarını' söyledi.
20.11.2019 Dünya
Yeni Zelanda’dan NATO’nun Irak tekfine ret
Yeni Zelanda’dan NATO’nun Irak tekfine ret Yeni Zelanda Hükümeti, Yeni Zelanda’nın Irak’ta “görevini yerine getirdiğini” belirterek NATO’nun Irak askeri kurumlarının inşasında yeni bir misyonun parçası olarak kalınması talebini reddettiği açıklandı.
7.08.2019 Dünya
Macron'dan flaş Suriye açıklaması
Macron'dan flaş Suriye açıklaması Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin bu yıl Suriye ve Irak'ta askeri varlığını sürdüreceğini bildirdi.
17.01.2019 Dünya
Kimyasal silaha gümüş, helikopter düşürmeye altın ödeme
Kimyasal silaha gümüş, helikopter düşürmeye altın ödeme Irak’ta IŞİD’in militanlarına yaptıkları hizmete göre dolgun ücretler ödediğini ortaya koydu. Tarifeye göre, helikopter düşürmek için altın, kimyasal silah için gümüş parayla ödeme yapılacak.
15.11.2018 Dünya
İbadi'den ortalığı karıştıracak hamle!
İbadi'den ortalığı karıştıracak hamle! İbadi yayınladığı kararnameyle Şii örgütleri ülkenin resmi güvenlik güçleri bünyesine alacak.
9.03.2018 Dünya
Yalanın daniskası!
Yalanın daniskası! Zeytin Dalı Harekatı’nı karalamaya çalışan terör örgütü destekçileri, AA’nın Afrin dışında çekilmiş fotoğraflarını yeni yalanlarına alet ediyor.
26.01.2018 Gündem
Türkiye, ABD, Irak askeri zirvesi sonrası açıklama
Türkiye, ABD, Irak askeri zirvesi sonrası açıklama Türkiye, ABD ve Irak askeri zirvesinden sonra TSK'dan yapıldı. Açıklamada, terörle mücadele tedbirlerinin konuşulduğu belirtildi.
29.09.2021 Gündem
Sınırda devir teslim!
Sınırda devir teslim! Referandumun ardından IKBY’ye harekat düzenleyen Irak ordusu, sınır kapılarının yönetimini devralmaya başladı. Dün Habur’un karşısındaki Halil İbrahim Sınır Kapısı’nda Türk askerinin de katılımıyla ilk devir teslim gerçekleşti
29.09.2021 Gündem
Son dakika haberi: 'Felaket olur!' 'Kürdistan' için...
Son dakika haberi: 'Felaket olur!' 'Kürdistan' için... Kerkük'te moraller bozuk. Peş peşe yaşanan krizlerin ardından bölgede bir 'kürt devleti' projesinin on yıllar sonrasına kaldığı kanaati oluştu. Fakat uzun vaadeli krizin Erbil'de değil Bağdat'ta olduğunu düşünüyorlar. ABD Başkanı’nın IŞİD’le Mücadelede Özel Temsilcisi Brett McGurk ise ülkesinin, “federal ve birleşik bir Irak’ta güçlü bir Kuzey Irak bölgesi desteklediğini” söyledi.
31.10.2017 Dünya
Irak askeri 14 yıl sonra ilk kez  Peşhabur sınır kapısında
Irak askeri 14 yıl sonra ilk kez Peşhabur sınır kapısında IKBY'nin tartışmalı referandumunun ardından gittikçe gerilen Bağdat Erbil arasındaki ilişkide 14 yıl sonra bir ilke imza atıldı. ABD öncülüğünde bir araya gelen merkezi Bağdat yönetimi Kürt yönetimi ile bazı konularda anlaştı. Anlaşma kapsamında, 2003 Irak savaşından sonra peşmergenin denetiminde bulunan Irak-Suriye sınır kapısı olan Peşhabur'a 14 yıl aradan sonra ilk kez bugün Irak askeri geldi.
30.10.2017 Dünya
Son dakika haberleri: Kuzey Irak teklifi! Kürtlerle karşı karşıya...
Son dakika haberleri: Kuzey Irak teklifi! Kürtlerle karşı karşıya... Son dakika haberi: Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Irak güçlerinin Havice'yi IŞİD'den kurtardığını açıkladı. IŞİD, Kuzey Irak'taki son kalesini kaybetmiş oldu. İbadi açıklamasında ayrıca, 'Kürt güçleriyle karşı karşıya gelmek istemiyoruz' dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron da Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu savunarak arabuluculuk teklifi etti.
5.10.2017 Dünya
3 kapıya operasyon
3 kapıya operasyon Silopi’de Mehmetçikle ortak tatbikat yapan Irak askeri, Barzani’nin ekonomisinin can damarı olan Habur Sınır Kapısı’nı almaya hazırlanıyor. Operasyona Türk askeri de destek verecek. Irak özel kuvvetleri, İran’daki iki sınır kapısını da Tahran’ın desteğiyle IKBY’den alacak.
29.09.2021 Gündem
İsrailli ajandan şok çıkışı: Barzani'yi biz eğittik
İsrailli ajandan şok çıkışı: Barzani'yi biz eğittik 1960’lı yıllardan itibaren Mossad’ın Kuzey Irak’ta Barzani’ye verdiği desteğin canlı tanığı İsrailli General Sagi Chori, Kürt devletinin kendi projeleri olduğunu söyledi. Chori, İsrail-Kürt dergisine 2010’da verdiği röportajda “Barzani’nin savaşçılarını eğitmek için uçakla İsrail’e bizzat ben götürdüm. Kürtlere savaşmayı ben öğrettim” diyor.
29.09.2021 Gündem
TSK'nın Habur tatbikatı devam ediyor
TSK'nın Habur tatbikatı devam ediyor Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarında 12'nci gününe giren tatbikatta, Irak ve Türk askerleri akşam saatlerinde ortak tatbikat yaptı. Tatbikat kapsamında talimatlar doğrultusunda hakim tepelerde belirlenen hedefler, tankların desteğinde başarılı bir şekilde senaryo gereği ele geçirildi.
29.09.2021 Gündem
Kerkük’e Irak askeri!
Kerkük’e Irak askeri! Olaylı referandumun ardından Irak parlamentosu, Başbakan Haydar İbadi’ye Kerkük’e asker gönderme yetkisi verdi...
27.09.2017 Dünya
Irak'taki "Spyker Katliamı"na katılan DEAŞ'lı terörist yakalandı
Irak'taki "Spyker Katliamı"na katılan DEAŞ'lı terörist yakalandı Irak´ta DEAŞ terör örgütünün gerçekleştirdiği yaklaşık 1700 askeri öğrenci ve güvenlik görevlisinin ölümüyle sonuçlanan 'Spyker Katliamı'na katıldığı belirtilen M.H.A. Kırıkkale´de yakalandı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Irak Askeri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ırak askeri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.