İnsansız Hava Araçları

İnsansız Hava Araçları

Son dakika insansız hava araçları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan insansız hava araçları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını insansız hava araçları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnsansız Hava Araçları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan insansız hava araçları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.236 insansız hava araçları haberi bulunmuştur. Tüm insansız hava araçları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayraktar TB3 SİHA yerli motor ile rekor irtifaya çıktı
Bayraktar TB3 SİHA yerli motor ile rekor irtifaya çıktı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla tamamladı. Bayraktar TB3, yerli motor ile 33.000 feet irtifaya çıkarak rekor kırdı.
2.05.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA adım adım sona gelemeye devam ediyor. Orta ve yüksek irtifa sistem tanımlama ve performans testlerini de tamalayan TB3 30'DA 30 yaparak başarısıyla göz doldurdu.
24.04.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor
Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor   Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor. Hafta boyunca süren testlerde iki prototipi de test uçuşları gerçekleştiren Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı.
19.04.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar açıkladı! Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı
Selçuk Bayraktar açıkladı! Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 28. uçuş testini de başarıyla tamamladığını sosyal medya hesabından duyurdu.
6.04.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti Bayraktar TB3 adım adım geliyor. 2. Prototip 4. Uçuş testi de başarıyla tamamlandı.
4.04.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı! Selçuk Bayraktar paylaştı: Türk Havacılığının Altın Çağı
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı! Selçuk Bayraktar paylaştı: Türk Havacılığının Altın Çağı Bayraktar TB3 Orta İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Testini başarıyla tamamladı. Gelişmeyi Selçuk Bayraktar duyurdu.
30.03.2024 Gündem
Bayraktar TB3'ten yeni başarı! 24 saat kesintisiz uçuş
Bayraktar TB3'ten yeni başarı! 24 saat kesintisiz uçuş Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, 27 saat havada kaldığı 26. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile havalanan milli SİHA, 27 saatlik uçuşu sırasında gökyüzünde toplam 4.600 km mesafe katetti.
29.03.2024 Gündem
Bayraktar TB3 ASELFLIR-500 ile uçuş testini geçti
Bayraktar TB3 ASELFLIR-500 ile uçuş testini geçti Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, sınıfında dünyanın en iyisi olan yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile yaptığı ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.
26.03.2024 Ekonomi
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti ASELSAN tarafından milli hava platformları için geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500'ün seri üretim aşamasında görüntülendi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadeleden hudut güvenliğine kadar pek çok alanda havadaki 'keskin gözü' olacak sistem; üretim aşamasından sonra optik performans ve lazer sistemi, titreşim, sıcaklık-soğukluk gibi birçok testi geçerek kullanıma sunuluyor. Keşif, gözetleme ve hedefleme fonksiyonlarını tek başına sağlayan sistem, TSK'ya güç katacak.
16.03.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek, “Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek, İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu” dedi.
11.03.2024 Gündem
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'larına yönelik önemli bir açıklama yaptı. Bayraktar, "İlk kez NATO standartlarında bir hava aracı katılmış oldu" dedi.
4.03.2024 Gündem
Türkiye başardı! İHA ve SİHA'ların vazgeçilmezi, seri üretim başladı
Türkiye başardı! İHA ve SİHA'ların vazgeçilmezi, seri üretim başladı ASELSAN tarafından insansız hava araçları (İHA), helikopterler ve uçaklar dahil hava platformları için geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410'un ilk seri üretimleri gerçekleşti. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Ambargolara yanıt niteliği taşıyan sistemlerimiz, milli imkanlarla geliştirildi ve kendi alanında dünyanın en iyileri oldu" dedi.
2.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözler eylemle desteklenmedikçe ne Filistin'deki zulmü durdurmanın, ne de uluslararası sisteme güveni yeniden inşa etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Uluslararası toplum Filistin halkına borcunu ancak Filistin Devleti'nin kurulmasıyla ödeyebilir. Bunun için 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin Devleti'nin teşekkülü sağlanmalı. Bu maksatla garantörlüğü de içerecek şekilde sorumluluk almaya Türkiye olarak hazır olduğumuzu belirttik" dedi.
1.03.2024 Gündem
Adana Yüreğirli gençler ‘drone pilotu’ olacak
Adana Yüreğirli gençler ‘drone pilotu’ olacak Yüreğir Belediyesi, geleceğin gözde meslekleri arasında yer alan ‘drone pilotluğu’ konusunda eğitim ve ehliyet almak isteyen gençler için ücretsiz destek programını hayata geçiriyor.
24.02.2024 Adana
Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi dünyada manşet oldu! Yunan basını: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri
Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi dünyada manşet oldu! Yunan basını: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri Kaan bugün gökyüzü ile buluşarak tarihi bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye'nin milli muharip uçağı Kaan'ın ilk uçuşu dünya basınında yer buldu. Bloomberg tarihi uçuş için 'dönüm noktası' değerlendirmesinde bulunurken Yunan basını Kaan'ın gelişmiş özelliklerini yazdı.
21.02.2024 Dünya
Bakan Uraloğlu: İHA'larımız Türksat uyduları üzerinden kontrol edilecek
Bakan Uraloğlu: İHA'larımız Türksat uyduları üzerinden kontrol edilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin milli insansız hava araçları (İHA) başta olmak üzere, tüm İHA’ların Türksat uyduları üzerinden kontrol edilebileceğini belirtti.
12.02.2024 Ekonomi
Stoltenberg, Ukrayna konusunda Türkiye'yi örnek gösterdi
Stoltenberg, Ukrayna konusunda Türkiye'yi örnek gösterdi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO müttefiklerinin Ukrayna’ya yönelik silah ve mühimmat yardımları konusundaki açıklamasında Türkiye’yi örnek gösterdi.
7.02.2024 Dünya
Selçuk Bayraktar paylaştı! Bayraktar TB3 bir testi daha tamamladı
Selçuk Bayraktar paylaştı! Bayraktar TB3 bir testi daha tamamladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla tamamladı. Bayraktar TB3, test kapsamında gerçekleştirdiği uçuşta 30.000 feet irtifaya çıktı.
2.02.2024 Gündem
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA 15. test uçuşunu da başarıyla tamamladı.
17.01.2024 Ekonomi
TCG Anadolu'dan sonra ikinci büyük gemi geliyor!
TCG Anadolu'dan sonra ikinci büyük gemi geliyor! Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün Milli Muharip Uçak KAAN'ın uçuş tarihi ile ilgili önemli bir açıklama yaparken, TCG Anadolu’dan sonra 2’nci en büyük gemi Derya’nın teslim tarihini açıkladı.
12.01.2024 Ekonomi
Beyaz Saray'dan 'Kızıldeniz' açıklaması: Husiler sorumluluğu üstlenecek
Beyaz Saray'dan 'Kızıldeniz' açıklaması: Husiler sorumluluğu üstlenecek Kızıldeniz’de Yemenli Husilerin ticari gemilere yönelik artan saldırıların ardından kurulan ‘Refah Muhafızları Operasyonu’ adlı görev gücüne katılan ülkeler de dahil olmak üzere birçok ülke, Kızıldeniz’deki saldırılara ilişkin ortak açıklama yaptı. Açıklamada, “Husiler saldırılara devam etmeleri halinde sonuçların sorumluluğunu üstlenecektir” denildi.
4.01.2024 Dünya
Selçuk Bayraktar duyurdu! TB3 14. uçuşunu başarıyla tamamladı
Selçuk Bayraktar duyurdu! TB3 14. uçuşunu başarıyla tamamladı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 14. test uçuşunu da başarıyla tamamladığını duyurdu.
27.12.2023 Gündem
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 14. test uçuşunu da başarıyla tamamladığını duyurdu.
26.12.2023 Ekonomi
Bayraktar TB3 SİHA 32 saat havada kaldığı uzun uçuş testini başarıyla tamamladı
Bayraktar TB3 SİHA 32 saat havada kaldığı uzun uçuş testini başarıyla tamamladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, 32 saat havada kaldığı 13. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Milli SİHA, 32 saatlik uçuşu sırasında gökyüzünde toplam 5.700 km mesafe kat etti.
20.12.2023 Ekonomi
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

İnsansız Hava Araçları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki insansız hava araçları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.