İnsan Hakları Eylem Planı

İnsan Hakları Eylem Planı

Son dakika İnsan Hakları Eylem Planı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İnsan Hakları Eylem Planı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnsan Hakları Eylem Planı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan insan hakları eylem planı gelişmeleri de dahil olmak üzere 257 insan hakları eylem planı haberi bulunmuştur. Tüm insan hakları eylem planı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Tunç'tan net mesaj: Vekiller terörü desteklerse konu yargıya gelir
Bakan Tunç'tan net mesaj: Vekiller terörü desteklerse konu yargıya gelir Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek. Vekiller terörü desteklerse konu yargıya gelir.' dedi.
26.12.2023 Gündem
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışı nedeniyle kiracı- ev sahibi anlaşmazlıklarıyla ilgili “Kira uyuşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sı anlaşmayla sonuçlandı. Bu ne demek; 20 bin ev sahibinin ve kiracının, adliye kapısına düşmemesi demek. 20 bin insan önemli'' dedi.
3.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının önündeki en büyük engelin darbe ürünü mevcut anayasa olduğunu belirterek, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını darbe anayasasıyla karşılamış olmayı açıkçası içimize sindiremiyoruz. Yargı alanında 2002'den beri yürüttüğümüz zorlu mücadeleyi inşallah sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasa ile taçlandırmak istiyoruz. 28'inci Yasama Dönemi'nde önceliklerimizin en başında Meclisimizin de takdiri ile Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak vardır" dedi.
25.07.2023 Gündem
Adalet Bakanı Tunç: Atalay'ın davası dokunulmazlık kapsamı dışında
Adalet Bakanı Tunç: Atalay'ın davası dokunulmazlık kapsamı dışında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gezi Davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın durumuyla ilgili, "Gezi Davası anayasal düzenle ilgili bir konu. Anayasanın 14'üncü maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığımız ile Yargıtay arasında yapılacak yazışmalar sonrası ortaya çıkacaktır" dedi.
7.06.2023 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye tepki! 'Külliyen reddediyoruz'
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye tepki! 'Külliyen reddediyoruz' Dışişleri Bakanlığınca, "ABD Dışişleri Bakanlığının 12 Nisan 2022 tarihinde yayımladığı 2021 İnsan Hakları Raporu'nda ülkemiz hakkında yer verilen asılsız iddiaları talihsiz buluyor ve külliyen reddediyoruz" açıklaması yapıldı.
14.04.2022 Siyaset
Avukatlarla ilgili Bakan Bozdağ'dan açıklama: Yeni adımlar atacağız
Avukatlarla ilgili Bakan Bozdağ'dan açıklama: Yeni adımlar atacağız Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, avukatların insanların hak ve hürriyetlerinin korunması ve savunmasında Anayasa ve hukuk çerçevesinde önemli bir görev üstlendiklerini vurgulayarak, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı.
5.04.2022 Gündem
Dolandırıcılık mağduru, Çocuk Adalet Merkezi'nde uzman desteğiyle ifade verdi
Dolandırıcılık mağduru, Çocuk Adalet Merkezi'nde uzman desteğiyle ifade verdi Adalet Bakanlığı tarafından ilk kez Erzurum'da açılan Çocuk Adalet Merkezi’nde (ÇAM), suç mağduru çocuklar stres ve kaygı yaşamadan uzmanların desteğiyle ifade veriyor. Erzurum'da internette oyun oynarken bir kişi tarafından dolandırıldığı gerekçesiyle şikayetçi olan M.E.A. (16), 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya ÇAM'da katıldı. Uzman tarafından Erzurum Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri’ne ait araçla evinden alınarak ÇAM'a getirilen M.E.A., adlı görüşme odasından duruşma salonuna bağlanarak adli görüşmeci aracılığı ile ifade verdi.
11.02.2022 Gündem
Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Bekir Bozdağ görevi Abdulhamitgül'den devraldı
Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Bekir Bozdağ görevi Abdulhamitgül'den devraldı Adalet Bakanlığı görevini Abdulhamit Gül'den devralan Bekir Bozdağ, "Rehberimiz hukuk olacaktır. Anayasa'ya sadakat içinde, kanunlara bağlı biçimde vazifemizi yerine getireceğiz" dedi.
29.01.2022 Gündem
Kıdem şartı getirildi! Resmen duyuruldu en az 4 ay boyunca...
Kıdem şartı getirildi! Resmen duyuruldu en az 4 ay boyunca... Sulh ceza ve kadastro hakimliği görevlendirmelerinde asgari kıdem şartı getirildi. Kadastro hakimleri, alanlarında en az 4 ay eğitim aldıktan sonra göreve başlayabilecek.
21.01.2022 Gündem
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı: AB, Türkiye'ye karşı ayrımcılık yapmasın
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı: AB, Türkiye'ye karşı ayrımcılık yapmasın Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, ''Türkiye yargı reformu stratejisi, insan hakları eylem planı ve 2021-2023 döneminin tamamını kapsayan Avrupa Birliği'ne (AB) katılım eylem planıyla önümüzdeki 1-2 yıllık yol haritasını hazırlamış durumda. Yeter ki Avrupa üsteliği bu dönemde teşvik edici rol oynasın ve aday ülke Türkiye'ye karşı ayrımcılık yapmasın" dedi.
18.01.2022 Siyaset
Bakan Gül: Binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz
Bakan Gül: Binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk eğitiminin önemine vurgu yaparak "Güncel hukuk vizyonunun ve eser üretme çabasının kapısından içeri girmediği, akademik kadrosu yetersiz bir binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz. Sadece tabelayla olan bir değer değildir" dedi.
13.01.2022 Siyaset
Nafaka ile ilgili flaş gelişme! Kademeli formül, devlet destekli ödeme...
Nafaka ile ilgili flaş gelişme! Kademeli formül, devlet destekli ödeme... Nafaka ödemeleri son dönemde gündemdeki yerini koruyor. Süresiz nafakanın kaldırılması ile ilgili talepler gelirken bunun tam aksine nafaka ödemelerinin süresiz olarak yapılması gerektiğini savunanlar da bulunuyor. Çekişmeli boşanmalar ve milyonları ilgilendiren süresiz nafaka düzenlemesinde ise sona gelindi. Kademeli formülün öne çıktığı düzenlemeye göre, nafaka süresine üst sınır ya da evlilik süresine göre nafaka seçenekleri masada. Çekişmeli boşanmalarda ise anlaşmazlıkların eşler boşandıktan sonra karara bağlanması planlanıyor. Öte yandan süresiz nafakaya yönelik çalışmalarda, evlilik süresiyle sınırlılık şartı ve devamında nafaka alacak eşin gelir durumuna göre devletin nafaka ödemesi üzerinde duruluyor.
7.01.2022 Gündem
Bakan Gül, TBB Başkanı Erinç Sağkan'ı kabul etti
Bakan Gül, TBB Başkanı Erinç Sağkan'ı kabul etti Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Erinç Sağkan ve beraberindeki heyeti kabul etti.
22.12.2021 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'İnsan Hakları Günü' mesajı
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'İnsan Hakları Günü' mesajı  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Günü vesilesiyle bu sene belirlenen 'Eşitlik - Eşitsizliklerin azaltılması, insan haklarının ilerletilmesi' teması bir temenniden ibaret kalmamalıdır. Bu hedefe ulaşmak ancak uluslararası toplumun iş birliği, yardımlaşma ve ortak sorumluluk bilinciyle hareket etmesi halinde mümkündür" dedi.
10.12.2021 Siyaset
Boşanma davalarında yeni dönem! Bakan gül duyurdu
Boşanma davalarında yeni dönem! Bakan gül duyurdu Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, boşanma davalarında süreci uzatan usul hükümlerini ana davadan ayıran, daha hızlı ve yeni usul getirmek üzere çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirtti. Gül, "Bu konuda uygulayıcıları dinledik, çok değerli aile ve usul hocalarımızın görüşlerine müracaat ettik. Önümüzdeki süreçte de bu konuda düzenlemelerin yapılacağına inanıyoruz. Böylece boşanma süreçlerinde insanların daha fazla mağdur olmasını önleyecek bir sistemle vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerini gidermeyi hedefliyoruz" dedi.
3.12.2021 Siyaset
Bakan Gül: Herkes mahkemelerde meramını istediği şekilde anlatabiliyor
Bakan Gül: Herkes mahkemelerde meramını istediği şekilde anlatabiliyor Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Konuşulan dile ipotek koyulduğunu gördük. Mahkemelerde kendi dilinde, evinde, çarşıda konuştuğu dilde savunma yapmanın engellendiğini gördük. Bu yaklaşım maalesef adalete güvenin de yara almasına yol açtı. Bu topraklarda yaşayan 84 milyon vatandaşımız özbeöz bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Bugün herkes mahkemelerde meramını istediği şekilde anlatabilmektedir" dedi.
12.11.2021 Siyaset
Bakan Gül: Bugün insanımıza bakınca sadece hak ve özgürlük görüyoruz
Bakan Gül: Bugün insanımıza bakınca sadece hak ve özgürlük görüyoruz Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, mağdur odaklı adaletin önemine değinerek, "Elinde çekiç olan, herkesi çivi gibi görür. Eski Türkiye'de hukukun eline çekiç verdiler ve herkesi çivi gibi gördü. Kimisini inancından, kimisini siyasi görüşünden, kimisini kılık kıyafetinden suçlayan bir hukuk vardı. Bugün ise biz insanımıza baktığımızda sadece hak ve özgürlük görüyoruz" dedi.
1.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyükelçilerin geri adımına ilk tepki: Saygı duymayan ülkemizde barınamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyükelçilerin geri adımına ilk tepki: Saygı duymayan ülkemizde barınamaz Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan 10 ülkenin büyükelçisinin geri adımı ile ilgili olarak, "Bu tavır ülkemizdeki yargı teşkilatını, savcılarımızı, avukatlarımız tüm yargı mensuplarına karşı yapılmış bir hakarettir. Türk yargısı kimseden talimat almaz, kimsenin emrine girmez. Bugün büyükelçiliklerden yapılan açıklamayla yanlışlıklarından geri dönülmüştür. Ülkemizin bağımsızlığına saygı duymayan hiç kimsenin sıfatı ne olursa olsun, bu ülkede barınamayacağını da ayrıca ifade etmek istiyorum." dedi.
25.10.2021 Gündem
Artık tek suç sayılacak! Flaş düzenleme, cezalar...
Artık tek suç sayılacak! Flaş düzenleme, cezalar... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Artık tek suç sayılacak. Henüz Meclis'e gelmedi ancak detayları açıklandı, konu Yargıtay'da tartışıldı. 'Naylon fatura' düzenleyen ya da kullanana verilecek cezaların dayanağı olan Vergi Usul Kanunu’nun ünlü 359’uncu maddesindeki değişiklikle bu suç artık tek suç olarak tanımlanacak ve zincirleme suç hükümleri uygulanarak cezalandırılmayacak. Yani 4 farklı yılda bu suçu işleyen biri, 4 yıldan ayrı ayrı değil, tek bir yıldan ceza alacak.
25.10.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Yakında her ilde devreye alıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Yakında her ilde devreye alıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları" Kura Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Yakında her ilde sulh komisyonlarını devreye alıyoruz. Böylece yargının iş yükünü düşüren bir çözüm yolunu daha hukuk sistemimize kazandırmayı hedefliyoruz" dedi
27.09.2021 Siyaset
Bakan Gül: Yargının, yargısız infazını asla kabul etmiyoruz
Bakan Gül: Yargının, yargısız infazını asla kabul etmiyoruz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hepimizin müşterek duygularına, ortak vicdanına hitap eden olayların soruşturma veya davalarını, bağımsız ve tarafsız yargıyı yıpratma kampanyasına dönüştürme girişimlerini asla kabul etmeyiz." dedi.
20.09.2021 Siyaset
Dava süreleriyle ilgili flaş karar! ‘Makul süre belgesi’ geliyor...
Dava süreleriyle ilgili flaş karar! ‘Makul süre belgesi’ geliyor... Davalarla ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren flaş gelişme! Adalette devrim gibi karar. Birçok kişi bundan şikayetçiydi artık değişiyor. Sistem alarm verecek. Savcılar, hâkimler, avukatlar, uzmanlar üzerinde titizlikle çalıştı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıkladı. Her konuya göre makul süreler belirlendi. ‘Yargıda hedef süre uygulaması’ geliyor. Şikayetini savcıya sunan vatandaşa artık davanın süreceği zamanı öngören bir belge verilecek.
11.09.2021 Gündem
Adli yıl mesajları! 2021-2022 adli yıl başladı… İşte yeni adli yıl kutlama mesajları ve sözleri…
Adli yıl mesajları! 2021-2022 adli yıl başladı… İşte yeni adli yıl kutlama mesajları ve sözleri… 2021-2022 adli yıl başladı. Adli yıl açılış töreni, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı atrium alanında gerçekleştirildi. Yeni adli yılın başlamasıyla adli yıl mesajları göndermek isteyenler yeni adli yıl kutlama mesajları için araştırma yapamaya başladı. İşte adli yıl kutlama mesajları...
2.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kolları sıvadık' dedi ve duyurdu: Büyük kazanç olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kolları sıvadık' dedi ve duyurdu: Büyük kazanç olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ankara'ya şanına ve tarihine yakışır bir adliye binası kazandırmakta kararlıyız. Proje çalışmaları bitmek üzere, inşallah yıl bitmeden temeli atılacak." müjdesini paylaştı. Yeni bir yargı paketi konusuna da değinen Erdoğan, "Kolları sıvadık. Arkadaşlarımız en kısa zamanda bu yeni paketi Meclisin gündemine getirecekler." dedi.
1.09.2021 Gündem
Bakan Gül: Yeni yıla reform adımlarıyla başlıyoruz
Bakan Gül: Yeni yıla reform adımlarıyla başlıyoruz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Bu adli yıla da geçtiğimiz yıldan devraldığımız reform adımlarıyla başlıyoruz. Yeni dönemde de hukukun üstünlüğünü tahkim etmek, adalete erişimi güçlendirmek için reform stratejimizin izini sürmeye devam edeceğiz" dedi.
1.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki insan hakları eylem planı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.