İmsad

İmsad

Son dakika imsad haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan imsad ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını imsad haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İmsad

haberleri sayfasında son dakika yaşanan imsad gelişmeleri de dahil olmak üzere 111 imsad haberi bulunmuştur. Tüm imsad haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şantiyeler işçi arıyor! 'Ara eleman bulamıyoruz'
Şantiyeler işçi arıyor! 'Ara eleman bulamıyoruz' İnşaat sektöründe işçi bulmak zorlaşıyor. Depremle birlikte 11 ilde artan şantiyelerin işçi sorununu büyüteceği belirtiliyor. Türkiye’den yurtdışına işçi gönderi-minin geçici olarak durdurulması ve yurtdışından işçi getirilmesi talep ediliyor. Planlanan projelere göre işgücü ihtiyaç verisi çıkarılmasını öneren sektör temsilcileri, yeni işçi eğitimine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.
4.04.2023 Ekonomi
TÜSİAD başkanı Orhan Turan kimdir, TÜSİAD Başkanı ne dedi? Orhan Turan kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?
TÜSİAD başkanı Orhan Turan kimdir, TÜSİAD Başkanı ne dedi? Orhan Turan kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Orhan Turan kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'ın açıklamalarına tepki göstererek "Dış politikada sen bize ders veremezsin" dedi. Söz konusu açıklamaların ardından TÜSİAD başkanı kimdir, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ne dedi? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
15.06.2022 Gündem
Orhan Turan kimdir, nereli, kaç yaşında? TÜSİAD'ın yeni Başkanı hakkında merak edilenler!
Orhan Turan kimdir, nereli, kaç yaşında? TÜSİAD'ın yeni Başkanı hakkında merak edilenler! TÜSİAD başkanı kim oldu, Orhan Turan kimdir, nereli, kaç yaşında? Türkiye Sanayici ve İş insanları Derneği'nde (TÜSİAD) başkan değişti. TÜSİAD'ın yeni başkanı TÜRKOFED Başkanı Orhan Turan oldu.
29.03.2022 Ekonomi
Üretim durdu! Kriz çıktı, bulunamıyor
Üretim durdu! Kriz çıktı, bulunamıyor Mahalle arasındaki camcılardan inşaatçılara kadar birçok sektör cam bulamamaktan şikâyetçi. Sektörde faaliyet gösteren işletmeler camın karaborsaya düştüğünü söylerken, cam üreticileri pandemi nedeniyle sorunlar yaşandığını, cam üretim hatları da bakıma girdiği için üretimin azaldığını söylüyor.
9.03.2021 Ekonomi
İnşaat malzemeleri sektörü ikinci çeyrekteki daralmayı atlattı
İnşaat malzemeleri sektörü ikinci çeyrekteki daralmayı atlattı Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan inşaat sektörü, yaz aylarında yaşanan konut satışlarıyla rahat bir nefes aldı. Sektörün temel girdisi olan inşaat malzemeleri de 2. çeyrekteki daralmanın ardından biriken taleplerin de etkisiyle Temmuz ayı ile büyümeye geçti ve beklentilerin üzerinde büyüyerek 2019 yılı Haziran ile Temmuz aylarını geride bıraktı.
15.10.2020 Ekonomi
Ev alırken betonuna kadar soru sorun...
Ev alırken betonuna kadar soru sorun... Türkiye’de riski depremin değil, güvensiz yapıların oluşturduğunu belirten inşaat sektörü temsilcileri, vatandaşların konut alırken müteahhit ve uygulamacı taşeronları titizlikle incelemesini önerdi.
27.01.2020 Ekonomi
Konutta faiz yılın dibinde
Konutta faiz yılın dibinde Kamu bankalarının aylık yüzde 0.99’a kadar çektiği konut kredisi faiz oranları ev satışlarının artmasını sağlarken faiz 1 yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu.
23.08.2019 Ekonomi
Son dakika: Kampanya çığ gibi büyüdü! Vatandaş akın ediyor...
Son dakika: Kampanya çığ gibi büyüdü! Vatandaş akın ediyor... Bankaların konut kredisi faizini yüzde 0.98 seviyesine çekmesi sonrası konut sektöründeki 41 firmanın başlattığı konut satış kampanyasında ilk 6 günde 2 bin konut satıldığı. Beklentinin üzerinde gerçekleşen satışlardan 1-1.5 milyar lira arası ciro elde edildi.
21.05.2018 Ekonomi
Uzmanlar Marmara depremi için tarih verdi
Uzmanlar Marmara depremi için tarih verdi Deprem uzmanları yıllardır konuşulan olası büyük Marmara depremi için uyardı. Uzmanlar deprem için 2045 tahmininde bulunuyor.
29.09.2021 Gündem
Geliri inşaat büyüttü
Geliri inşaat büyüttü TÜİK, milli gelir hesaplamasındaki revizyonun detaylarını anlattı. Yeni serideki 300 milyar liralık farkın 250 milyar liralık kısmının inşaat sektörü gelirlerinden kaynaklandığı anlaşıldı
27.12.2016 Ekonomi
İnşaat sektöründe Doğu ve Güneydoğu beklentisi
İnşaat sektöründe Doğu ve Güneydoğu beklentisi Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, inşaat sektöründe heyecan yarattı.
6.09.2016 Ekonomi
‘İşçi çıkarmayın’ talimatı
‘İşçi çıkarmayın’ talimatı Darbe girişiminin ardından inşaat sektörü durmadı. Şantiyeler çalışmalarını sürdürürken yabancı yatırımcıya ‘Tereddüt etmeyin’ denildi. Emlak Konut da yüklenicilerine ‘İşçi çıkarmayın’ talimatı verdi.
20.07.2016 Ekonomi
Döviz alanlar konuta yönelecek
Döviz alanlar konuta yönelecek GYODER'in Olağan Genel Kurul Toplantısı'ndan önemli mesajlar çıktı
30.03.2016 Arşiv
İnder 3 yıllık hedef belirledi
İnder 3 yıllık hedef belirledi İNDER, Nazmi Durbakayım’ı tekrar Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçti.
28.03.2016 Arşiv
Kredili konut satışında gerileme
Kredili konut satışında gerileme 2015 yılında alınan yapı ruhsatları yüzde 16,4 geriledi
1.03.2016 Arşiv
Dönüşümde yerli ürün kullanın
Dönüşümde yerli ürün kullanın İNŞAAT malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD’ın 34’üncü Olağan Genel Kurulu’na yerli malzeme kullanımı damgasını vurdu...
26.02.2016 Ekonomi
İMSAD'dan sürdürülebilirliğe destek
İMSAD'dan sürdürülebilirliğe destek Türkiye İMSAD’ın başlattığı Yapı Ürünlerinin Üretim-Kullanım Döngüsü Dersi ilk yarıyılı tamamladı
22.02.2016 Arşiv
ÇEDBİK Kongre'de yeşil binalar tartışılıyor
ÇEDBİK Kongre'de yeşil binalar tartışılıyor “ÇEDBİK Kongre 2016”nın ilk oturumu 4 Şubat Perşembe günü InterContinental Otel’de yapıldı.
4.02.2016 Arşiv
İnşaat sektöründe gerileme
İnşaat sektöründe gerileme İnşaat sektör raporunun Aralık ayı sonuçları açıklandı.
2.02.2016 Arşiv
İnşaat ve Konut Konferansına ziyaretçi akını
İnşaat ve Konut Konferansına ziyaretçi akını İnşaat ve Konut Konferansı, 500’ün üzerinde inşaat profesyonellerinin üst düzey katılımı ile gerçekleşti.
27.01.2016 Arşiv
10 milyar dolar kaybettik
10 milyar dolar kaybettik Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin yurt dışında yıllık 25-30 milyar dolarlık iş hacminin yüzde 35-40’ının, Libya, Irak ve Rusya sıkıntılarıyla kaybedildiğini bildirdi.
13.01.2016 Ekonomi
İMSAD 2016 beklentilerini açıkladı
İMSAD 2016 beklentilerini açıkladı Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği sektör değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
21.12.2015 Arşiv
İMSAD Ödülleri sahiplerini buldu
İMSAD Ödülleri sahiplerini buldu Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi kapsamında Tarabya Otel’de yapılan ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu.
8.12.2015 Arşiv
Konut satışı yükseldi mi?
Konut satışı yükseldi mi? Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından hazırlanan "Kasım Ayı Sektör Raporu" açıklandı.
1.12.2015 Arşiv
Dikkat! Akıllı binalar savunmasız mı?
Dikkat! Akıllı binalar savunmasız mı? Yapısal yangın güvenliği konusunda önemli çalışmalara imza atan Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd...
19.11.2015 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

İmsad ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki imsad haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.