İmralı Adası

İmralı Adası

Son dakika imralı adası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan imralı adası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını imralı adası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İmralı Adası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan imralı adası gelişmeleri de dahil olmak üzere 470 imralı adası haberi bulunmuştur. Tüm imralı adası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Batan geminin kayıp mürettebatını aramada 8. gün! Görüş mesafesi sıfır, dalgıçlar elle arama yapıyor
Batan geminin kayıp mürettebatını aramada 8. gün! Görüş mesafesi sıfır, dalgıçlar elle arama yapıyor Marmara Denizi'nde seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' adlı geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları, 8'inci gününde 660 personelle deniz, hava ve karadan sürdürülüyor. Kaptan köşkü, güverte ve kamaralar bir kez daha arandı ancak sonuç alınamadı. Çalışmalar makine dairesinde yoğunlaştırılırken, dalgıçlar görüş mesafesinin sıfır olması nedeniyle elle arama yapıyor.
22.02.2024 Gündem
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları 7'nci gününde 572 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. DHA'nın, çalışmaların 3'üncü gününde, gemi enkazında sonar cihazıyla tespit edildiğini duyurduğu ve olaydan 128 saat sonra çıkarılan cenazenin yağcı Hüseyin Tutuk'a (40) ait olduğu belirlendi. Aramalar bugün de Tutuk'un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştırılacak. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çalışmalar bittiğinde, geminin eski ve maliyeti yüksek olduğu için battığı yerde kalacağını söyledi.
21.02.2024 Gündem
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan, 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 6 gündür denizden, havadan ve karadan sürerken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın özel eğitimli 19 dalgıcı, 51 metre derinliğindeki batık gemiye TCG AKIN’dan dalış yapıyor. Dalış sporunda 42 metrenin üstünde dalışlar zorunlu olmadığı sürece tehlikeli ve yasakken, özel eğitimli 19 dalgıç, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Her dalgıç, 'dekompresyon' yani ‘vurgun’a yakalanma riskine karşı günde sadece 1 dalış yapıyor. Her dalgıç yanında 'badi' olarak tabir edilen 1 dalgıçla birlikte 2 kişi halinde dalış yaparken, olası bir riske karşı 2 dalgıç da onlarla birlikte dalış gerçekleştiriyor. 2 dalgıç batığa girerken, diğer 2 dalgıç da içeri giren ekibin güvenliğini sağlıyor. Kayıp 6 mürettebatından aşçı Zeynep Kılınç'ın (33), 3'üncü günde kaptan köşkünde cansız bedeninin bulunmasının ardından 6'ncı gün olan bugün de 1 mürettebatın cenazesine ulaşıldı.
20.02.2024 Gündem
SAS komandosu nedir? SAS komandosunun görevleri nelerdir?
SAS komandosu nedir? SAS komandosunun görevleri nelerdir? Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları, 6'ncı gününde 571 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. Kayıp mürettebata ulaşmak için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) komandoları da devreye girdi. SAS komandoları, geminin makine dairesinde çalışma gerçekleştirecek. Mürettebatın denize sürüklenme ihtimaline karşı balıkçılar da gırgırlarla su yüzeyinde arama başlattı. Peki, SAS komandosu nedir? İşte SAS açılımı ve merak edilen detaylar
20.02.2024 Gündem
"Batuhan A" gemisindeydi! Kadın mürettebat Adana'da toprağa verildi
"Batuhan A" gemisindeydi! Kadın mürettebat Adana'da toprağa verildi Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan kargo gemisinde hayatını kaybeden aşçı Zeynep Kılınç Adana'da toprağa verildi.
18.02.2024 Adana
Batuhan A gemisi kimin? Batuhan A gemisi mürettebatı bulundu mu, Karadeniz'de batan gemi hangi şirketin?
Batuhan A gemisi kimin? Batuhan A gemisi mürettebatı bulundu mu, Karadeniz'de batan gemi hangi şirketin? Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alan kargo gemisi battı. Gemide bulunan 6 mürettebat için kurtarma çalışması başlatıldı. Helikopterler hava muhalefetinden dolayı kalkış yapamazken, şu ana kadar yapılan aramalarda içi boş bir can salı bulundu. Peki, Batuhan A kargo gemisi kimin, hangi şirketin? Marmara Denizi’nde batan gemi Batuhan a gemisi hangi firmaya ait?
17.02.2024 Gündem
Marmara'da batan gemideki 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenleri tespit edildi
Marmara'da batan gemideki 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenleri tespit edildi Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli gemiyi ve 6 mürettebatını arama çalışmaları, 3'üncü gününde de sürüyor. Denizin 51 metre derinliğinde tespit edilerek görüntülenen 'BATUHAN A' isimli gemiye bugün dalışın gerçekleştirilmesi beklenirken, kayıp 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenlerinin de gemide olduğunun tespit edildiği öğrenildi.
17.02.2024 Gündem
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sonar görüntüsü ile deniz yüzeyinin 51 metre altında tespit edilen batık geminin, 'Batuhan A' olduğunun kesinleştiğini, sabah saatlerinden itibaren batığa dalış faaliyeti gerçekleştirileceğini açıkladı.
16.02.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde kargo gemisi battı! Kurtarma çalışması sürüyor
Marmara Denizi'nde kargo gemisi battı! Kurtarma çalışması sürüyor Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisinin mürettebatı için kurtarma çalışması başlatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Marmara Denizi'nde batan kargo gemisine yönelik arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve şu ana kadar yapılan aramalarda içi boş bir can salı bulunduğunu açıkladı. Sahil güvenlik ekipleri, "Kimse var mı?" anonslarıyla fırtınalı denizde gemicileri arıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da 2 sahil güvenlik gemisi, 2 sahil güvenlik botu, Kıyı Emniyeti'ne ait 2 römorkör bölgede çalıştığını, 1 sahil güvenlik korveti ve bir sahil güvenlik uçağının da bölgeye intikal edeceğini kaydetti. Hazır bekletilen helikopter ise hava şartları düzelirse havalanacak.
15.02.2024 Gündem
Beklenen İstanbul depremiyle ilgili korkutan açıklama: 4 riskli fay var
Beklenen İstanbul depremiyle ilgili korkutan açıklama: 4 riskli fay var Olası İstanbul depremine yönelik değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Yaltırak, “Tek değil 4 riskli fay var. Marmara bir an önce taşıyabileceği değerlere geri getirilmeli ve tersine göç başlamalı” dedi. Marmara’yı üç boyutlu haritaladıklarını kaydeden Prof. Dr. Yaltırak, çalışmalardan elde edilen sonuçları şöyle anlattı: İstanbul, Yalova, Bursa illerinde ağır hasarlar oluşur. En önemli parametre zemin bina ilişkisi. Binanızın çok sağlam, yeni yapılmış olması yetmez. Zeminden gelen deprem dalgası binadan nasıl geçecek, Lapa gibi bir zemine istediğin kadar sağlam bina yap. Ataköy, Zeytinburnu hattında adeta kum zemin üzerine binalar yapıldı.
17.08.2022 Gündem
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri… 27 Mayıs askeri darbesinin 60. yılında Yassıada ve o günler yeniden gündem oldu. Yassıada’da yapılan yargılamaların ardından eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar, eski Başbakan Adnan Menderes, eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan hakkında oy birliğiyle idam kararı alındı. Celal Bayar'ın cezası yaş haddi nedeniyle ömür boyu hapse çevrildi. Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan 16 Eylül 1961'de sabaha karşı, Adnan Menderes ise İmralı Adası'nda 17 Eylül 1961'de saat 13.21'de idam edildi. Peki, 27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27.05.2022 Gündem
PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 7 kişiye dava açıldı
PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 7 kişiye dava açıldı Silahlı terör örgütü PKK'nın elebaşı hükümlü Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 7 kişi hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan onbeşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle dava açıldı.
6.08.2021 Gündem
Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs Adnan Menderes olayı nedir, kaç yaşında öldü?
Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs Adnan Menderes olayı nedir, kaç yaşında öldü? 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 61 yıl geçti. 27 Mayıs 1960 ihtilaliyle Anayasa ve TBMM feshedilirken ülkenin başbakanı ve iki bakanı ise idam edildi. Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs Adnan Menderes olayı nedir, kaç yaşında öldü?
27.05.2021 Gündem
27 Mayıs darbesinde ne oldu? Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs 1960 darbesi sonuçları!
27 Mayıs darbesinde ne oldu? Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs 1960 darbesi sonuçları! Milletin vicdanında derin yaralar açan 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 61 yıl geçti. TSK içerisindeki bazı general ve subayların oluşturduğu 38 kişilik Milli Birlik Komitesinin, DP'nin "ülkeyi gitgide bir baskı rejimine ve kardeş kavgasına götürdüğü" gerekçelerini ileri sürerek 27 Mayıs sabaha karşı yönetime el koyması ile gerçekleştirilen darbe sonrasında, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edildi. Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idamına karar verildiği Marmara'daki Yassıada ise darbenin 60. yıl dönümünde, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na dönüştürüldü.
26.05.2021 Gündem
İstanbul depremi uzmanları ikiye böldü
İstanbul depremi uzmanları ikiye böldü Marmara Denizi’nde önceki gün meydana gelen 3.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Prof. Dr. Naci Görür, “Kumburgaz fayındaki depremler rahatsız edici” diye konuştu. Prof. Dr. Cenk Yaltırak ise “Sürekli her küçük depreme sosyal medya üzerinden ‘Eyvah büyük deprem mi geliyor’ diye yorum yapılmasını doğru bulmuyorum” dedi. Prof. Dr. Şerif Barış da şöyle tepki gösterdi: “Büyük depremin hangi gün, hangi saatte olduğunu söyleyecek teknoloji yok, hep aynı muhabbet, yeter”
17.10.2020 Gündem
Balıkçı günlerce mahsur kalmıştı! Çiğ balık yiyerek hayatta kalmış
Balıkçı günlerce mahsur kalmıştı! Çiğ balık yiyerek hayatta kalmış İstanbul Tuzla'dan balık tutmak için çıkan 55 yaşındaki Hasan B. akıntıya kapılarak denizin ortasında sürüklendi. 3 gece 4 gün deniz ortasında mahsur kalan balıkçı, İDO kaptanının dikkati sayesinde kurtarıldı. O anları anlatan kaptan, "Uzakta bir parıltı tespit ettik. Yaklaştıkça beyaz renkte bir sandal olduğunu anladık. Dürbünle dikkatlice bakıp içerisindeki kazazedeyi görerek yardım talebinde bulunduğunu anladık. El işareti yapıyordu" dedi.
17.08.2020 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yargılama değil, bir hukuk cinayetiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yargılama değil, bir hukuk cinayetiydi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Demokrasi ve Özgürlükler Adası açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Burada yapılan iş yargılama değil, bir hukuk cinayetiydi." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İdam sehpasına gönderilen milletin bu üç adamı değil milli iradenin ta kendisi olmuştur." açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Fatih sondaj gemisinin 29 Mayıs günü İstanbul Boğazı'ndan geçerek yeni sondajlar için Karadeniz'e açılacağını duyurdu.
27.05.2020 Siyaset
İmralı Adası'nda orman yangını
İmralı Adası'nda orman yangını Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın ve 8 mahkumun hükümlü bulunduğu İmralı Adası'nda orman yangını çıktı. Lodosun etkisiyle büyüyen yangına orman ekipleri müdahale etmek için harekete geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangınla ilgili "İmralı’daki cezaevinin çok ötesinde bir yerde, hemen Bekir Pakdemirli beyle temasa geçtik ve helikopterler harekete geçti gerekli çalışmalar yapılıyor bir lodos var ama zannediyorum yakın zamanda söndürülür. Büyük bir yangın değil" dedi.
27.02.2020 Yaşam
Yüzde 98 Doğu Marmara hattı kırılacak! 4 ili vuracak...
Yüzde 98 Doğu Marmara hattı kırılacak! 4 ili vuracak... 5.8 büyüklüğündeki Silivri depreminin modelleme verilerini paylaşan Prof. Dr. Cenk Yaltırak, “Bize göre kırılma Doğu Marmara segmenti üzerinde olacak, en ağır hasarı İzmit Körfezi, İstanbul, Yalova ve Bursa alacak” dedi.
26.10.2019 Gündem
İstanbul için korkutan uyarı! 'Marmara Depremi’nin ayak sesleri...'
İstanbul için korkutan uyarı! 'Marmara Depremi’nin ayak sesleri...' Silivri açıklarında dün saat 11.00’de meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem İstanbulluları korkuttu. Herhangi bir hasara yol açmayan deprem için uzmanlar Büyük Marmara Depremi’nin ayak sesleri olabileceğini söyledi...
25.09.2019 Gündem
İstanbul için korkutan uyarı: Yüzde 90'ı geçmiş durumda...
İstanbul için korkutan uyarı: Yüzde 90'ı geçmiş durumda... Birçok uzmanın depremle ilgili bilgileri güncellemediğini belirten Prof. Dr. Cenk Yaltırak’a göre, Osmangazi Köprüsü’nün olduğu bölgeden başlayıp İmralı Adası’nın kuzeyine uzanan fay hattındaki deprem olasılığı, tarihsel çerçeveye göre yüzde 90’ı geçmiş durumda...
25.01.2019 Gündem
Ünlü profesörden deprem uyarısı: 6.5 büyüklüğünde olacak...
Ünlü profesörden deprem uyarısı: 6.5 büyüklüğünde olacak... Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Yalova Çınarcık merkezli 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ercan, "Büyük depremin habercisi olabilir. Deprem 6.5 büyüklüğünde olabilir ve süresi de 25-30 saniye olacak" dedi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de yaptığı açıklamada depremin Esenköy, Yalova ve İstanbul'da hissedildiğini duyurdu.
20.12.2018 Gündem
Yalova depremiyle ilgili uzmanlardan ilk değerlendirme
Yalova depremiyle ilgili uzmanlardan ilk değerlendirme Merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan 4.1 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu. Peki bu depremin beklenen büyük İstanbul depremi ile bağlantısı var mı? 4.1 büyüklüğünde olmasına rağmen neden bu kadar şiddetli hissedildi? Tüm merak edilen soruları dün de deprem uyarısında bulunan İTÜ Öğretim üyeleri Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz değerlendirdi.
30.11.2018 Gündem
Öcalan'ın yakın ilgi gösterdiği teröristler arasındaydı! Yakalandı
Öcalan'ın yakın ilgi gösterdiği teröristler arasındaydı! Yakalandı Terör örgütü PKK'nın Irak’taki kamplarından Mahmur’da faaliyet gösteren bölücü terör örgütü PKK’lı kadın terörist, sağlık sorunları nedeniyle gittiği Norveç’te yakalanarak Türkiye'ye iade edildi.
5.07.2018 Gündem
'Harekat Merkezini gerekirse mezar haline getirin'
'Harekat Merkezini gerekirse mezar haline getirin' FETÖ'nün darbe girişimi davasında ifade veren emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal, uçuşları engellemek için Eskişehir'e gönderdiği 4 astına, "Gerekirse Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'ni mezar haline getirin." dediğini aktardı.
21.02.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İmralı Adası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki imralı adası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.