İmar Planı

İmar Planı

Son dakika imar planı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan imar planı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını imar planı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İmar Planı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan imar planı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.137 imar planı haberi bulunmuştur. Tüm imar planı haberleri aşağıda listelenmiştir.
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan Bad-ı Saba Konutları’nda 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 2’si tutuklu 10 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22.5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Binanın müteahhidi tutuklu Şahin Avşaroğlu (50), binayı yönetmeliğe uygun yaptığını belirterek, “Biz projelerimizi yönetmelikteki ivmelere göre yaparız. Ortada AFAD’ın ortaya koyduğu değerler var. Bu değerlere baktığımızda depremin hem hızı hem de ivme değerleri çok yüksek. Değerlere baktığımız da bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde 2 kat, bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde ise 4 kat, 6 kat var. Bu da depremin yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem olduğunu ortaya koyuyor” dedi.
24.04.2024 Gündem
Ev alacakları ilgilendiriyor! Hata tapuda ortaya çıkıyor
Ev alacakları ilgilendiriyor! Hata tapuda ortaya çıkıyor Antalya'da kent imar planlarının hazırlandığı yıllarda yapılan hata nedeniyle emlakçılar ve ev almak isteyenler, tapuda karşı karşıya geliyor. Alıcı gezip gördüğü ve anlaştığı 1'inci kattaki dairenin tapuda zemin, zemin katın ise bodrum olarak geçtiğini görünce ev almaktan vazgeçiyor. Emlakçılar ise 'Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor' dedi.
24.02.2024 Gündem
Lejant Nedir? İmar Planında Ve Haritalarda Lejant Neyi Gösterir?
Lejant Nedir? İmar Planında Ve Haritalarda Lejant Neyi Gösterir? Haritalar dağ, otoyol ve de şehirler şeklinde olan özellikleri belirtmek için stilize edilmiş şekiller, semboller ve renkler kullanır. Lejant, harita üzerinde bu sembollerin anlamlarını açıklayan küçük bir kutu veya tablodur. Açıklama, mesafeleri belirlemenize yardımcı olacak bir harita ölçeği de içerebilir.
18.12.2023 Eğitim
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı!
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı! Sahil ve plajların özel işletmelerde olması nedeniyle giriş ücreti alınması vatandaşı kızdırdı. 'Havlu hareketi' yapmaya başlayan tatilciler yürüyüş düzenlemeye başladı.
16.08.2023 Gündem
Tarihi yapılar için çalışma başlatıldı! Bakan Ersoy detayları anlattı
Tarihi yapılar için çalışma başlatıldı! Bakan Ersoy detayları anlattı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerde zarar gören tarihi yapılar için çalışma başlatıldığını açıkladı.
3.08.2023 Gündem
GYODER’den kiraları düşürecek formül
GYODER’den kiraları düşürecek formül Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, erişilebilir kiralık konut sorununa çözüm bulmak için, kamu-özel iş birliğinde geliştirdiği ‘GYODER Yeni Konut Modeli’ni tanıttı. Arsa maliyetini ortadan kaldıran model ile uzun dönemli kiracılık mümkün olacak. Kamusal kiraya veren yapısı ile uygun fiyatlı kiralık konutlar üretilecek. Hızlanması gereken kentsel dönüşümün de önü açılacak.
20.07.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: AK Parti döneminde kadınların hak ve özgürlükleri genişletildi
Bakan Kurum: AK Parti döneminde kadınların hak ve özgürlükleri genişletildi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir’de katıldığı programda, “Türkiye’nin bir asırlık geçmişine baktığımızda kadınların hak ve özgürlüklerinin genişletildiği, çalışma hayatında daha etkin bir varlık gösterebildikleri dönem AK Parti dönemidir” dedi. 
24.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: İstanbul'da riskli yapı bırakmayacağız
Bakan Kurum: İstanbul'da riskli yapı bırakmayacağız Üsküdar'da vatandaşlara seslenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, "Bugün itibariyle İstanbul'umuzda yüzyılın dönüşümünde tam 640 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. Üsküdarlı kardeşlerimiz de bu kampanyamıza teveccüh gösteriyor. Sizlere, Üsküdarlı kardeşlerimize geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sözümüzdür. Bu şehirde hiçbir vatandaşımız güvensiz yapılarda oturmayacak. Bu şehrin hangi ilçesinde, hangi sokağında, hangi caddesinde olursa olsun tek bir riskli yapı dahi bırakmayacağız" dedi.
10.05.2023 Gündem
Bakan Kasapoğlu: İzmir'in 50 yıllık özlemini bugün gerçekleştiriyoruz
Bakan Kasapoğlu: İzmir'in 50 yıllık özlemini bugün gerçekleştiriyoruz Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir İnciraltı’nda Göztepe Spor Kulübünün Amatör Sporlar Yerleşkesi’nin yapılacağını müjdesini verdi. Bakan Kasapoğlu, “50 yılın özlemini bugün gerçekleştiriyoruz. İzmir'in bu önemli sorununu birlikte çözüyoruz. 600 bin metrekare bir alan burası. Yeşil alan, eğitim ve spor alanlarıyla yeni bir vizyondan bahsediyorum.” dedi.
10.05.2023 Gündem
'Yarısı Bizden' kampanyası bugün başladı! Bakan Kurum başvuran kişi sayısını açıkladı
'Yarısı Bizden' kampanyası bugün başladı! Bakan Kurum başvuran kişi sayısını açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sancaktepe Toplu Açılış, 5000. Arsa Tapu Teslim ve Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreninde açıklamalarda bulundu.
26.04.2023 Ekonomi
'Yarısı Bizden' kampanyasına başvurular bugün başladı
'Yarısı Bizden' kampanyasına başvurular bugün başladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Yarısı Bizden' kampanyasına başvuruların bugün başladığını duyurdu.
26.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: İstanbul'un depreme hazır hale gelmesi bizim milli güvenlik meselemiz
Bakan Kurum: İstanbul'un depreme hazır hale gelmesi bizim milli güvenlik meselemiz Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum, A Haber'de gündeme ilişkin gelen soruları yanıtlıyor. İstanbul'un kentsel dönüşümüze ilişkin konuşan Bakan Kurum " İstanbul'un depreme hazır hale gelmesi bizim milli güvenlik meselemiz" dedi.
24.04.2023 Gündem
Bakan Kurum 20 soruda 'Yarısı Bizden’ kampanyasını açıkladı:
Bakan Kurum 20 soruda 'Yarısı Bizden’ kampanyasını açıkladı: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 20 soru 20 cevap başlığı altında 'Yarısı Bizden' kampanyasındaki detayları açıkladı. Bakan Kurum paylaşımında, “Asrın felaketi bir milat bizim için. Aynı acıyı bir daha yaşayamayız, kararlıyız, İstanbul’da Yüzyılın Dönüşümü ile sağlıksız, riskli yapı bırakmayacağız. Yarısı Bizden kampanyamızla İstanbul’umuzu birlikte dönüştüreceğiz, 20 soruda Yarısı Bizden.” dedi.
24.04.2023 Ekonomi
Togg’da yeni hamle! Pazartesi günü başlıyor
Togg’da yeni hamle! Pazartesi günü başlıyor Togg ve Farasis Energy ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Roa Temiz Enerji Depolama Teknolojileri'ni Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün inşaatına 24 Nisan Pazartesi günü başlanacak. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.
22.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Ataşehir’deki kentsel dönüşüm sorununu çözüyoruz
Bakan Kurum: Ataşehir’deki kentsel dönüşüm sorununu çözüyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İstanbul’umuzun 39 ilçesi 964 mahallesini karış karış gezeceğiz. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere tüm sorunları dinleyip, hepsine çözüm üreteceğiz. Seçim bölgemizden, Anadolu yakasından Ataşehir ilçesi ile Yenisahra ve Barbaros mahallelerinden başladık” dedi.
13.04.2023 Ekonomi
'İlk İş Yerim' ve 'İlk Evim Arsa' için kuralar devam ediyor
'İlk İş Yerim' ve 'İlk Evim Arsa' için kuralar devam ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın TOKİ eliyle hayata geçirdiği ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ara verilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi projelerinde kura çekimlerine 6 Mart itibariyle yeniden başlandı. Bir taraftan afet bölgelerindeki geçici ve kalıcı deprem konutları inşa edilirken bir yandan da Sosyal Konut Hamlesi “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” için kuralar eş zamanlı olarak devam ediyor. “İlk İş Yerim” projesi ikinci etap kura çekimleri 23 Mart’ta 5 il ve ilçede 417 iş yeri, altyapısı tamamlanmış, imar planı hazırlanmış 1 milyon “İlk Evim Arsa” kuraları ise 20-27 Mart tarihleri arasında, 22 ilde 32 bin 113 hak sahibi için çekilerek devam edecek.
20.03.2023 Ekonomi
'Deprem Şarlatanı' yine ortaya çıktı! 'Büyük deprem' için yeni tahmin
'Deprem Şarlatanı' yine ortaya çıktı! 'Büyük deprem' için yeni tahmin Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremleri 3 gün öncesinden tesadüfen bilen Hollandalı Frank Hoogerbeets'den yeni deprem tahminleri verdi.
15.03.2023 Dünya
Kentsel dönüşümde imar planı uyarısı! 'Değişebilir'
Kentsel dönüşümde imar planı uyarısı! 'Değişebilir' Uzmanlar, kentsel dönüşümlerde yıkılan bina ile bu çerçevede yapılacak yeni yapı açısından farklı hukuki durumların ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor. Yapıların hukuki statüsü hakkında bilgi veren Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Onur Kaplan, “Yıkılan veya riskli yapı olduğu tespit edilen binanın zemini incelenir. Yapılan inceleme çerçevesinde riskli yapının bulunduğu alan özelliklerine veya imar planında yapılan değişikliklere bağlı olarak o yerde aynen yapılaşma imkanı olmayabilir" dedi.
15.03.2023 Gündem
10 bin iş yeri için kura çekimlerinin ilk etabı 15 Mart’ta, 12 il ve ilçede, 3 bin 106 hak sahibi için yapılacak
10 bin iş yeri için kura çekimlerinin ilk etabı 15 Mart’ta, 12 il ve ilçede, 3 bin 106 hak sahibi için yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ eliyle hayata geçirilen ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ara verilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi projelerinde kura çekimlerine yeniden başlandı. Bakan Kurum, resmî sosyal medya hesabından, “İlk İş Yerim” için kura çekimlerine başlandığını duyurarak, “250 alt sektörü harekete geçiren ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projemizle istihdamı destekliyor, vatandaşımızı iş sahibi de yapıyoruz. Konut ve arsa kuralarımız devam ederken sıra iş yerlerine geldi. 12 ilde, 3 bin 106 iş yeri için 15 Mart’ta kuraları çekmeye başlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Bu arada altyapısı tamamlanmış, imar planı hazırlanmış 1 milyon “İlk Evim Arsa” kuraları da 13-17 Mart tarihleri arasında, 23 ilde, 21 bin 120 hak sahibi için çekilecek.
12.03.2023 Ekonomi
TBMM’den deprem için finansman önerileri
TBMM’den deprem için finansman önerileri Dünya Bankası Türkiye’deki evleri depreme dayanıklı hale getirmenin maliyetinin 465 milyar dolar olacağı tespitinde bulunurken, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu 2021 yılındaki raporunda, deprem risk ve zararlarının azaltılması ve dönüşüm finansmanı ihtiyacının nasıl giderileceğine ilişkin önerilerini sıralamıştı. Komisyon, sürdürülebilir bir “afet fonu” oluşturulması, Hazine’ye ait arazilerin ekonomiye kazandırılması ve uluslararası finans kuruluşlarından uygun koşullu kaynak temin edilmesi gerektiğini kaydetmişti.
27.02.2023 Gündem
Bakan Kurum: 56 bin 80 bina yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı
Bakan Kurum: 56 bin 80 bina yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı Deprem bölgesinden son durumu aktaran Bakan Murat Kurum, "577 bin 689 bina incelendi. 2 milyon 665 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. 56 bin 80 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespitini yaptık." dedi.
16.02.2023 Gündem
Büyükçekmece’de 11 blok daha kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor
Büyükçekmece’de 11 blok daha kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan yapıları yıkmaya devam ediyor. Bugüne kadar 40 bine yakın konutun kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yenilendiği ilçede 66 bağımsız bölümden oluşan 11 blok daha yıkılıyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de yıkılması gereken 2 bin 300 civarında bina kaldı. Bu depremden sonra aldığımız karar şu; vatandaşın keyfini beklemeyeceğiz. Kanunun bize verdiği yetkiye istinaden 2004 yönetmeliğinden daha eski deprem yönetmeliklerine göre yapılmış binaları yıkıyoruz” dedi.
15.02.2023 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu: Tatil planı yapacaklarına keşke metro planı yapsalar
Bakan Karaismailoğlu: Tatil planı yapacaklarına keşke metro planı yapsalar Cebeci Mahallesi Kapalı Pazar, Otopark ve Galericiler Sitesi Temel Atma ve Yatay Delgi Yağmur Suyu Açılış töreni düzenlendi.
16.01.2023 Gündem
Rize’nin 4 yaylasına ikişer kat sınırı
Rize’nin 4 yaylasına ikişer kat sınırı Rize’de 4 yayla için hazırlanan ve altyapı, ulaşım, yapılaşma, turizm tesislerini kapsayan yatay mimarili turizm master planı ile en fazla ikişer katlı, sınırlı sayıda yapılar inşa edilecek. Plan ile daha önce yapılan hataları bertaraf etme gayesinde olduklarını belirten ve kaçak yapılaşmaya karşı uyarılarda bulunan Rize Valisi Kemal Çeber, “Kaçak tüm yapıların yıkılacağını vatandaşlarım bilsin. Boşuna bu anlamda masraf etmesin” dedi.  
12.12.2022 Gündem
TOKİ arsa çekilişleri ne zaman? TOKİ arsa kurası çekiliş tarihi belli oldu mu? TOKİ arsa kura sonuçları ne zaman açıklanır?
TOKİ arsa çekilişleri ne zaman? TOKİ arsa kurası çekiliş tarihi belli oldu mu? TOKİ arsa kura sonuçları ne zaman açıklanır? TOKİ arsa başvurularının sona ermesinin ardından başvuru yapan vatandaşlar kura çekiliş tarihlerini araştırıyor. TOKİ Sosyal Konut Projesi’nde yeni kura takvimini açıkladı. Peki, TOKİ arsa çekilişleri ne zaman? TOKİ arsa kurası çekiliş tarihi belli oldu mu? TOKİ arsa kura sonuçları ne zaman açıklanır? İşte TOKİ arsa kurası tarihi ile ilgili merak edilenler…
17.11.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İmar Planı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki imar planı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.