Idef 2021

Idef 2021

Son dakika IDEF 2021 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan IDEF 2021 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını IDEF 2021 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Idef 2021

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ıdef 2021 gelişmeleri de dahil olmak üzere 51 ıdef 2021 haberi bulunmuştur. Tüm ıdef 2021 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otokar zırhlı araçları yeni görevler için hazır
Otokar zırhlı araçları yeni görevler için hazır Türkiye'nin zırhlı araç üreticilerinden Otokar, geliştirdiği askeri araçlarla yurt içinde ve dışında yeni görevler bekliyor.
19.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin yeni zırhlı aracı Altuğ 8x8 göreve hazırlanıyor
Türkiye'nin yeni zırhlı aracı Altuğ 8x8 göreve hazırlanıyor Altuğ 8x8 Zırhlı Muharebe Aracı ve Zırhlı Personel Taşıyıcı, en güncel kullanıcı gereksinimleri, görev konseptleri, tehditler, teknoloji ve trendler ile mevcut yerli ve yabancı araçların kabiliyetleri değerlendirilerek geliştirildi.
16.09.2021 Bilim ve Teknoloji
MKE yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor
MKE yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, yeni ülkelerde imzaladığı ihracat sözleşmeleriyle ekonomiye, geliştirdiği yeni silah sistemleriyle de Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) güç verecek. Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ Genel Müdürü Yasin Akdere yaptığı açıklamada, yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.
4.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Zırhlı Pusat göreve hazırlanıyor
Zırhlı Pusat göreve hazırlanıyor TÜMOSAN, "Türkiye'nin yerlilik oranı en yüksek askeri aracı" olarak geliştirilen Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Pusat'ı göreve hazırlıyor.
3.09.2021 Ekonomi
Güvenlik güçleri için yeni balistik koruyucu kalkanlar geliyor
Güvenlik güçleri için yeni balistik koruyucu kalkanlar geliyor Güvenlik güçlerinin talepleri doğrultusunda tehlikeli bölgeler ve sıcak temaslarda yakın koruma için kullanılan kalkanlara yönelik yenilikçi çözümler geliştirildi.
2.09.2021 Bilim ve Teknoloji
İnsansız helikopter Alpin, askeri görevler için güçlendirildi
İnsansız helikopter Alpin, askeri görevler için güçlendirildi İnsansız helikopter Alpin, askeri görevler, silah ve mühimmat entegrasyonu için güçlendirildi.
1.09.2021 Bilim ve Teknoloji
ASELSAN ihracatta "iyi haberlere" hazırlanıyor
ASELSAN ihracatta "iyi haberlere" hazırlanıyor ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, şirketin son yıllarda yakaladığı ihracat başarılarının yeni açılımlarla süreceğini belirtti.
1.09.2021 Bilim ve Teknoloji
ASELSAN'ın minyatür bombası yeni yeteneklere kavuşuyor
ASELSAN'ın minyatür bombası yeni yeteneklere kavuşuyor ASELSAN, seri üretim çalışmaları devam eden minyatür bombaya yeni yetenekler kazandırıyor.
30.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Akar müjdeyi verdi! Sırada milli muharip uçağı var
Bakan Akar müjdeyi verdi! Sırada milli muharip uçağı var Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk savunma sanayi, elde ettiği birikimle İHA, SİHA ve TİHA'lardan sonra Milli Muharip Uçağımızı ve hava savunma sistemimizi de yakın gelecekte üretecektir" dedi. Bakan Akar, "Rahatlıkla söyleyebiliriz ki, artık geçmişle mukayese edilemeyecek bir noktaya gelen Türk savunma sanayi, elde ettiği birikimle İHA, SİHA ve TİHA'lardan sonra Milli Muharip Uçağımızı ve hava savunma sistemimizi de yakın gelecekte üretecektir." ifadelerini kullandı.
29.08.2021 Gündem
Güvenlik güçleri için geliştirilmiş yerli tüfekler geliyor
Güvenlik güçleri için geliştirilmiş yerli tüfekler geliyor Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen yeni tüfekler operasyon sahasında güvenlik güçlerinin elini güçlendirecek.
27.08.2021 Bilim ve Teknoloji
'Piyade SİHA DOĞAN' göreve hazır
'Piyade SİHA DOĞAN' göreve hazır DASAL Havacılık Teknolojileri tarafından geliştirilen ve otomatik piyade tüfeği entegre edilen DOĞAN, tamamen yenilendi.
26.08.2021 Bilim ve Teknoloji
SİHA DOĞAN tamamen yenilendi! Tehditlere uzaktan...
SİHA DOĞAN tamamen yenilendi! Tehditlere uzaktan... Türk savunma sanayii güçlü atılımlarını devam ettiriyor. DASAL Havacılık Teknolojileri tarafından geliştirilen ve otomatik piyade tüfeği entegre edilen DOĞAN, tamamen yenilendi. Testler tamamlandı, kısa sürede envantere girmesi bekleniyor. Tehditlere personel yerine müdahale imkanı sağlayacak. 10 kilometrelik bir alanda görevini icra edip geri dönebiliyor.
26.08.2021 Ekonomi
Gün sayıyor! Türk Silahlı Kuvvetlerine 'Derman' geliyor
Gün sayıyor! Türk Silahlı Kuvvetlerine 'Derman' geliyor Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları karşılamak amacıyla 65 adet Derman 8X8 zırhlı lojistik destek aracı envantere katılacak.
25.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Mi-17 helikopterlerinin bakımı Türkiye'de yapılabilecek
Mi-17 helikopterlerinin bakımı Türkiye'de yapılabilecek THK Teknik AŞ Genel Müdürü Balıkçı, "Bir helikopterin modernizasyonu 2,5 milyon dolar. Yeni imzaladığımız sözleşme çerçevesinde Mi-17 DSB bakım ve onarımları Türkiye'de yapıldığı zaman 2,5 milyon doların en az yarısını ülkemize kazandıracağız" dedi.
24.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Güvenlik güçleri Algan 8x8 ile her koşulda ilerleyecek
Güvenlik güçleri Algan 8x8 ile her koşulda ilerleyecek Türk savunma sanayisi bünyesinde hayata geçirilen iş birliğiyle güvenlik güçlerinin ihtiyaçları için silahlı amfibi 8x8 araç Algan geliştirildi.
24.08.2021 Bilim ve Teknoloji
ASELSAN polisi afetlerde ve acil durumlarda da kesintisiz konuşturacak
ASELSAN polisi afetlerde ve acil durumlarda da kesintisiz konuşturacak ASELSAN, Mobil Muhabere Aracı ile Emniyet Genel Müdürlüğünün afet ve acil durumlarda kesintisiz telsiz iletişimini sağlayacak.
23.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk savunma sanayisi ürünleri dünyanın dört bir yanında!
Türk savunma sanayisi ürünleri dünyanın dört bir yanında! Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay, 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın (IDEF 2021), yerli ve milli imkanlarla geliştirilen son teknoloji ürünlerin dünyaya sunulmasında önemli rol üstlendiğini belirterek, "Türkiye, savunma sanayisinde gelişmekte olan ülkeler eşiğini geçerek gelişmiş ülke konumuna yükselmiştir. Bugün sektörümüzün ürettiği ürünler, dünyanın dört bir yanında, sahada ve uygulamada başarıyla çalışıyor." dedi. Okyay, AA muhabirine, IDEF 2021'e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
22.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye ile Irak arasında kritik anlaşma!
Türkiye ile Irak arasında kritik anlaşma! Türkiye ile Irak arasında Savunma Sanayii İşbirliği (SSİ) Anlaşması, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2021) imzalandı.
20.08.2021 Ekonomi
IDEF'te ilk kez görücüye çıkan 6 silah ilgi görüyor  -
IDEF'te ilk kez görücüye çıkan 6 silah ilgi görüyor - Yerli ve milli imkanlarla üretilen, tabanca, makineli tüfek, piyade tüfeği ve uçaksavar sınıfında 6 yeni silah 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2021) görücüye çıktı.
20.08.2021 Bilim ve Teknoloji
'TF-2000 ihalesine çok yakında çıkılacak'
'TF-2000 ihalesine çok yakında çıkılacak' Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, hava savunma muhribi (TF-2000) ihalesine çok yakında çıkacaklarını ve teklifleri alacaklarını bildirdi.
20.08.2021 Bilim ve Teknoloji
İlk insansız denizaltı savunma harbi aracı üretime hazır
İlk insansız denizaltı savunma harbi aracı üretime hazır Türk savunma sanayisinin ilk insansız deniz aracı olan ULAQ serisini geliştiren Ares Tersanesi, insansız denizaltı savunma harbi aracı (ULAQ DSH/ASW) üretmek için de hazırlıklarını tamamladı.
20.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Anka IDEF için özel uçuş yaptı
Anka IDEF için özel uçuş yaptı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından üretilen insansız hava aracı Anka, 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF 2021) özel bir uçuş gerçekleştirdi.
20.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli savaş uçağında son dakika açıklaması! Tarih belli oldu
Yerli savaş uçağında son dakika açıklaması! Tarih belli oldu IDEF Fuarı’nda Türkiye’nin beşinci nesil savaş uçağı projesi görücüye çıktı. Milli Muharip Uçağı, 18 Mart 2023 tarihinde hangardan çıkacak. Bekâ projesi olan, F-35’ten daha üstün özellikli yerli savaş uçağı projesiyle Türkiye, teknolojide bir üst lige çıkmış olacak.
19.08.2021 Gündem
MİLGEM'in motorlarının bakımı TEI'de yapılacak
MİLGEM'in motorlarının bakımı TEI'de yapılacak TEI Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Akşit, "General Electric ile IDEF'te yaptığımız anlaşmayla beraber MİLGEM'de LM2500 ve bazı deniz araçlarında kullanılan LM500 motorlarının bakımını yapabilen dünyada 7'nci merkez olacağız." dedi.
18.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Savunma sanayisi buluşması IDEF 2021 başladı!
Savunma sanayisi buluşması IDEF 2021 başladı! 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın (IDEF 2021) açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Son 20 yıldır her alanda büyük bir ivme yakalayan ülkemiz, savunma sanayisi alanında da adından söz ettiren bir konuma doğru emin adımlarla ilerlemekte, uluslararası savunma sanayisi pazarında rekabet gücünü arttırmayı sürdürmektedir" dedi. Proje hacmi 60 milyar doları bulan yaklaşık 750 proje üzerinde çalıştıklarını belirten Demir, “Savunma sanayimiz, güçlü altyapısıyla istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor, kendi ihtiyaçlarımız yanında dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçları için de çalışıyoruz" diye konuştu.
17.08.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Idef 2021 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ıdef 2021 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.