Idef

Idef

Son dakika IDEF haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan IDEF ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını IDEF haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Idef

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ıdef gelişmeleri de dahil olmak üzere 217 ıdef haberi bulunmuştur. Tüm ıdef haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk savunma sanayisinin dev projesi için tarih verildi
Türk savunma sanayisinin dev projesi için tarih verildi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, son zamanlarda çok katmanlı hava savunma sistemleri konusunda hızlı bir ilerleme kat ettiklerini söyleyerek, "Kısa, orta ve uzun menzilli hava savunma sistemlerimizin testleri başarıyla tamamlandı. Siper Ürün-1’in kabulleri inşallah bu sene tamamlanacak" dedi.
24.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Tek haneye indireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Tek haneye indireceğiz Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Akbelen ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçici veya dönemsel sıkıntıların yol açtığı parçalı bulutlu havalara güvenerek fitne yelkenlerini şişirmek isteyenler yine hüsrana uğrayacaklardır" diye konuştu.
7.08.2023 Gündem
Yatırımın adresi Türkiye oldu! Bölgesel merkez haline geldi
Yatırımın adresi Türkiye oldu! Bölgesel merkez haline geldi Türkiye gerek portföy gerekse doğrudan yatırımda yabancının rotasına girdi. Risk primi düşerken, borsa zirve yaptı. İngiltere ve Güney Kore’den yatırım sinyali gelirken, ABD’li devler de Türkiye’yi bölgesel merkez olarak görüyor.
1.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin'i kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin'i kabul etti. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada,
28.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılelma çığır açacak, 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılelma çığır açacak, 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 16'ncısı düzenlenen IDEF'23 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 21 yılda dünyada belki de hiçbir ülkenin karşılaşmadığı engellerle karşılaştık. Gizli açık ambargolara maruz bırakıldık. Haksız ve hukuksuz kısıtlamaların muhatabı olduk. Çifte standardın, adaletsizliğin ahde vefasızlığın daniskasını yaşadık ama bunlar karşısında yılmadık, pes etmedik, yolumuzdan asla dönmedik. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorunda olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık Her zaman şu inançla olduk. Korkaklar, zafer anıtı dikemez"
28.07.2023 Gündem
Türkiye başardı, dünyada eşi benzeri yok! İnsansız deniz aracı Çaka geliyor
Türkiye başardı, dünyada eşi benzeri yok! İnsansız deniz aracı Çaka geliyor HAVELSAN’ın geliştirdiği kamikaze dalış yapabilen insansız deniz aracı Çaka, IDEF’23 savunma fuarının ilgi odağı oldu.
28.07.2023 Ekonomi
Düşmanın iletişimini "MERT" kesecek
Düşmanın iletişimini "MERT" kesecek METEKSAN Savunma tarafından geliştirilen MERT Taşınabilir Elektronik Taarruz Sistemi, düşman unsurların haberleşmesini keserken, el yapımı patlayıcı (EYP) saldırılarından da koruma sağlayacak.
26.07.2023 Ekonomi
Selçuk Bayraktar İDEF 2023'ü gezdi: Eserleri bir arada görmek bizler için gurur verici
Selçuk Bayraktar İDEF 2023'ü gezdi: Eserleri bir arada görmek bizler için gurur verici Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ”Ülkemizin milli savunma sanayiinin geliştirdiği eserleri bir arada görmek bizler için gurur verici” dedi.
26.07.2023 Ekonomi
Azerbaycan’ın SU-25 uçakları Türkiye tarafından modernize edilecek
Azerbaycan’ın SU-25 uçakları Türkiye tarafından modernize edilecek Azerbaycan Savunma Bakanlığı ve TUSAŞ arasında “SU-25 Modernizasyon Projesi Sözleşmesi" imzalandı.
26.07.2023 Gündem
Türkiye ve Tacikistan arasında askeri mali iş birliği anlaşması
Türkiye ve Tacikistan arasında askeri mali iş birliği anlaşması  İkili görüşmelerinde gerçekleştiği Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF) Türkiye ve Tacikistan arasında mali iş birliği anlaşması ile nakdi yardım uygulama protokolü imzalandı. Protokolü, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Tacikistan Savunma Bakanı Orgeneral Şerali Mirzo imzaladı.  
26.07.2023 Ekonomi
Türkiye'den savaş meydanında oyun değiştiren atak! Dünyada bir ilk
Türkiye'den savaş meydanında oyun değiştiren atak! Dünyada bir ilk Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdürü İlhami Keleş, Uçaktan Atılabilir Güdümlü Dip Mayın UÇA Projesi'nin dünyada bir ilk olduğunu ve oyun değiştirici bir ürün olduğunu ifade etti.
25.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na gönderdiği video mesajda, "Savunma sanayiinde mührünü vuracak 850 farklı projeyi titizlikle hayata geçiriyoruz. Geçen yıl 4 milyar 400 milyon dolar ihracat rakamına ulaştık. Bu yılın ilk 6 ayında 2 milyar 378 milyon dolarlık rekor ihracat seviyesini yakaladık. 2023 yılında hedefimiz 6 milyar dolardır. İnşallah yıl sonu ihracat hedefimizi tutturacağımıza, hatta bu rakamın da üstüne çıkacağımıza inanıyorum. Geçen hafta yaptığımız Körfez ülkeleri ziyaretimizde savunma sanayi ürünlerinde tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık" dedi.  
25.07.2023 Gündem
Türkiye başardı! Atak’lara yüzde 100 yerli silah geliyor
Türkiye başardı! Atak’lara yüzde 100 yerli silah geliyor Sarsılmaz şirketince üretilen silah testlerden başarıyla geçti. Böylece daha önce ABD ve İtalya ortaklığıyla üretilen silahın kullanıldığı ATAK helikopterinde artık yerli silah olacak.
22.07.2023 Ekonomi
Yerli ve milli silahlar gövde gösterisine hazır! Tüm hazırlıklar tamamlandı
Yerli ve milli silahlar gövde gösterisine hazır! Tüm hazırlıklar tamamlandı Türkiye yerli ve milli silahlarıyla gövde gösterisi yapacak. Canik, dünyanın en prestijli savunma sanayii fuarlarından IDEF'23 ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına yakışacak büyük bir şova imza atmaya hazırlanıyor. Orta kalibre toplar da alanında dünyanın en iddialı ürünlerin başında gelen VENOM LR ve milli uçaksavar ailesinin en yeni üyesi M3'ün yanı sıra CANiK'in bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma'nın iştiraklerinden UNIROBOTICS'in geliştirdiği milli uzaktan komutalı stabilize silah (UKSS) kule ailesi de IDEF'23'te ilk kez sergilenecek ürünler arasında yerini alıyor.
20.07.2023 Gündem
Otokar zırhlı araçları yeni görevler için hazır
Otokar zırhlı araçları yeni görevler için hazır Türkiye'nin zırhlı araç üreticilerinden Otokar, geliştirdiği askeri araçlarla yurt içinde ve dışında yeni görevler bekliyor.
19.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin yeni zırhlı aracı Altuğ 8x8 göreve hazırlanıyor
Türkiye'nin yeni zırhlı aracı Altuğ 8x8 göreve hazırlanıyor Altuğ 8x8 Zırhlı Muharebe Aracı ve Zırhlı Personel Taşıyıcı, en güncel kullanıcı gereksinimleri, görev konseptleri, tehditler, teknoloji ve trendler ile mevcut yerli ve yabancı araçların kabiliyetleri değerlendirilerek geliştirildi.
16.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Kritik S-400 açıklaması! ‘2 sistemle ilgili mutabakat sağlandı’
Kritik S-400 açıklaması! ‘2 sistemle ilgili mutabakat sağlandı’ Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, S-400'ler konusunda flaş açıklamalarda bulundu. Yeni bir anlaşma olmadığını ama sürecin devam ettiğini ifade eden Demir, “Yeni bir sayfa açıldı, yeni anlaşma imzalanıyor diye değil. Altta yürüyen bir mesele. Devlet başkanları seviyesinde gündeme alınacak bir konu değil. Konuşuldu 2 sistemle ilgili mutabakat sağlandı” dedi.
7.09.2021 Gündem
MKE yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor
MKE yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, yeni ülkelerde imzaladığı ihracat sözleşmeleriyle ekonomiye, geliştirdiği yeni silah sistemleriyle de Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) güç verecek. Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ Genel Müdürü Yasin Akdere yaptığı açıklamada, yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.
4.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Zırhlı Pusat göreve hazırlanıyor
Zırhlı Pusat göreve hazırlanıyor TÜMOSAN, "Türkiye'nin yerlilik oranı en yüksek askeri aracı" olarak geliştirilen Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Pusat'ı göreve hazırlıyor.
3.09.2021 Ekonomi
Güvenlik güçleri için yeni balistik koruyucu kalkanlar geliyor
Güvenlik güçleri için yeni balistik koruyucu kalkanlar geliyor Güvenlik güçlerinin talepleri doğrultusunda tehlikeli bölgeler ve sıcak temaslarda yakın koruma için kullanılan kalkanlara yönelik yenilikçi çözümler geliştirildi.
2.09.2021 Bilim ve Teknoloji
İnsansız helikopter Alpin, askeri görevler için güçlendirildi
İnsansız helikopter Alpin, askeri görevler için güçlendirildi İnsansız helikopter Alpin, askeri görevler, silah ve mühimmat entegrasyonu için güçlendirildi.
1.09.2021 Bilim ve Teknoloji
ASELSAN ihracatta "iyi haberlere" hazırlanıyor
ASELSAN ihracatta "iyi haberlere" hazırlanıyor ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, şirketin son yıllarda yakaladığı ihracat başarılarının yeni açılımlarla süreceğini belirtti.
1.09.2021 Bilim ve Teknoloji
ASELSAN'ın minyatür bombası yeni yeteneklere kavuşuyor
ASELSAN'ın minyatür bombası yeni yeteneklere kavuşuyor ASELSAN, seri üretim çalışmaları devam eden minyatür bombaya yeni yetenekler kazandırıyor.
30.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Akar müjdeyi verdi! Sırada milli muharip uçağı var
Bakan Akar müjdeyi verdi! Sırada milli muharip uçağı var Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk savunma sanayi, elde ettiği birikimle İHA, SİHA ve TİHA'lardan sonra Milli Muharip Uçağımızı ve hava savunma sistemimizi de yakın gelecekte üretecektir" dedi. Bakan Akar, "Rahatlıkla söyleyebiliriz ki, artık geçmişle mukayese edilemeyecek bir noktaya gelen Türk savunma sanayi, elde ettiği birikimle İHA, SİHA ve TİHA'lardan sonra Milli Muharip Uçağımızı ve hava savunma sistemimizi de yakın gelecekte üretecektir." ifadelerini kullandı.
29.08.2021 Gündem
Güvenlik güçleri için geliştirilmiş yerli tüfekler geliyor
Güvenlik güçleri için geliştirilmiş yerli tüfekler geliyor Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen yeni tüfekler operasyon sahasında güvenlik güçlerinin elini güçlendirecek.
27.08.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Idef ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ıdef haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.