Milyonları ilgilendiriyor! Artık zorunlu oluyor, ödemeler artık...
Milyonları ilgilendiriyor! Artık zorunlu oluyor, ödemeler artık... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Borcu olanlar, icra, iflas ve konkordato ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen kabul edildi. Tek seferde ödenecek. Zorunlu oluyor. Detaylar belli oldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. İcra ve İflas Yasası TBMM'de kabul edildi. Kabul edilen yasa ile; konkordato kurumu daha işlevsel hale getirilecek. İflas tasfiyesi daha etkin şekilde yürütülecek. Tazminat hesaplamalarında, değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak. Harçlar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yapı kullanma izin belgesi verilmesi sırasında yapı kullanma izni harcı ile cins tashihi harcının belediyelerce tek seferde alınması öngörülüyor. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyecek, kefil olamayacak ve ivazsız tasarruflarda bulunamayacak; taşınmazını, işletmenin faaliyetinin devamı için önem arz eden taşınırını ve işletmenin devamlı tesisatını devredemeyecek ve takyit edemeyecek. Aksi halde yapılan işlemler hükümsüz olacak. Mahkeme, bu işlemler hakkında karar vermeden önce komiserin görüşü ile alacaklılar kurulunun muvafakatini almak zorunda olacak.
10.06.2021 Ekonomi
Borcu olan herkes için geçerli! Tek seferde ödenecek, zorunlu oluyor
Borcu olan herkes için geçerli! Tek seferde ödenecek, zorunlu oluyor Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Borcu olanlar, icra, iflas ve konkordato ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen kabul edildi. Tek seferde ödenecek. Zorunlu oluyor. Detaylar belli oldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. İcra ve İflas Yasası TBMM'de kabul edildi. Kabul edilen yasa ile; konkordato kurumu daha işlevsel hale getirilecek. İflas tasfiyesi daha etkin şekilde yürütülecek. Tazminat hesaplamalarında, değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak. Harçlar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yapı kullanma izin belgesi verilmesi sırasında yapı kullanma izni harcı ile cins tashihi harcının belediyelerce tek seferde alınması öngörülüyor. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyecek, kefil olamayacak ve ivazsız tasarruflarda bulunamayacak; taşınmazını, işletmenin faaliyetinin devamı için önem arz eden taşınırını ve işletmenin devamlı tesisatını devredemeyecek ve takyit edemeyecek. Aksi halde yapılan işlemler hükümsüz olacak. Mahkeme, bu işlemler hakkında karar vermeden önce komiserin görüşü ile alacaklılar kurulunun muvafakatini almak zorunda olacak.
9.06.2021 Ekonomi
Borçlular için yeni dönem! Resmen kabul edildi! İcra, iflas ve konkordato...
Borçlular için yeni dönem! Resmen kabul edildi! İcra, iflas ve konkordato... Hükümetten önemli adım. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. Resmen kabul edildi. Borçluları ilgilendiriyor. İcra ve İflas Kanununda değişiklik içeren kanun teklifi Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Yeni teklife göre icra ve iflas kapsamındaki satışlarda işletmenin devamlılığı ve ekonomiye katkısı gözetilecek.
26.05.2021 Ekonomi
İcra daireleri ne zaman açılacak? İcra daireleri açılacak mı? İşte icra takip işlemlerinin yapılacağı tarih...
İcra daireleri ne zaman açılacak? İcra daireleri açılacak mı? İşte icra takip işlemlerinin yapılacağı tarih... Yargıda corona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında icra iflas dairelerinde yoğunluğu azaltmak için bir dizi önlem alınmıştı. Corona virüs ile mücadelede alınan tedbirlerin esnetilmesi kapsamında devreye konulan normalleşme takvimi adım adım uygulanıyor. Pek çok alanda normalleşme süreci 1 Haziran'da başlıyor. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personelinin 1 Haziran itibariyle işbaşı yapacak olması nedeniyle icra dairelerinin ne zaman açılacağı konusu da merak ediliyor. Peki, İcra Daireleri ne zaman açılacak? İcra takip işlemleri yapılacak mı? İşte İcra İşleri Dairesi işlemlerinin yapılacağı tarih...
30.05.2020 Gündem