Hurda Araç

Hurda Araç

Son dakika hurda araç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hurda araç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hurda araç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hurda Araç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hurda araç gelişmeleri de dahil olmak üzere 350 hurda araç haberi bulunmuştur. Tüm hurda araç haberleri aşağıda listelenmiştir.
'ÖTV sıfırlanmalı' sıfırlanmalı çağrısında bulunarak hurda araçlarla ilgili yeni planı açıkladı
'ÖTV sıfırlanmalı' sıfırlanmalı çağrısında bulunarak hurda araçlarla ilgili yeni planı açıkladı Araç sahibi olan herkesi yakından ilgilendiriyor. En son 2015’de çıkarılan hurda araç teşvik yasasının tekrar gündeme gelmesi gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Artık 20 yaş üstü tüm araçların yenilenerek ekonomiye katkı sağlanması, ithalatın azalması ve akaryakıt israfı ile çevre kirliliğinin önlenmesi için yeni bir hurda araç teşvik yasasına ihtiyaç var" açıklamasından bulunarak ÖTV, KDV çağrısında bulundu.
3.02.2024 Ekonomi
Hurda arabalar üzerinden akılalmaz tuzak! Çalıntı ve hacizlileri değiştirip piyasaya sürdüler
Hurda arabalar üzerinden akılalmaz tuzak! Çalıntı ve hacizlileri değiştirip piyasaya sürdüler Adana'da merkezli 6 ilde hurda otomobillerin motor şasi numaralarını, çalıntı veya hacizli otomobillere basarak piyasaya sürmeye çalışan şebekeye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden 6’sı tutuklandı. Tutuklananlardan çete lideri M.A.’nın, üzerlerine otomobil yapmak için bulduğu kişilere 1000 lira ödeme yaptığı öğrenildi.
10.05.2023 Yaşam
Hurda şekilde aldı, 6 senede tamamen yeniledi! '60 bin dolar edeceğini düşünüyorum'
Hurda şekilde aldı, 6 senede tamamen yeniledi! '60 bin dolar edeceğini düşünüyorum' Ankara'da besici Abdullah Özyetiş (62), hurda şeklinde aldığı 1955 model klasik otomobili, büyükbaş hayvanlarını beslediği ahırda 6 senede restore ederek trafiğe çıkardı.
13.07.2022 Yaşam
Araba almayı düşünenler dikkat! Flaş uyarı, ağır hasarlı arabalar...
Araba almayı düşünenler dikkat! Flaş uyarı, ağır hasarlı arabalar... Araba almayı düşünen milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Pandemi ve çip krizi sonrası sıfır arabada tedarik sorunu yaşandı, fiyatlar katlandı. İkinci el arabalardaki gerçek ortaya çıktı. Bu gelişme sonrası ve kurdaki gerilemeyle fiyatlar düşse de arz-talep dengesizliği, ağır hasarlı araçların kazasızmış gibi gösterilerek satışa sunulmasının önünü açtı. Ekspertiz bayilerine gelen 4 araçtan biri ağır hasarlı olarak kayıtlara geçiyor. Piyasada ağır hasarlı araçların artışı, TSE belgeli ekspertiz hizmetini daha da kritik hale getirdi.
23.02.2022 Otomobil
3 oto tamirci suç örgütü kurdu! Hurda araçların motor ve şasi numaralarını...
3 oto tamirci suç örgütü kurdu! Hurda araçların motor ve şasi numaralarını... Gaziantep’te 3 oto tamircisi suç örgütü kurdu, çalıntı araçlara hurdaya çıkmış araçların motor şasi numaralarını çakıp tüm Türkiye’ye sattı. Polis 23 kişiyi bu şekilde piyasaya satan 55 otomobille birlikte gözaltına aldı.
8.12.2021 Gündem
Bu ilanı gören gözlerine inanamadı! Sel hasarlı hurda araca istenen fiyat şok etti...
Bu ilanı gören gözlerine inanamadı! Sel hasarlı hurda araca istenen fiyat şok etti... Online ilan ve alışveriş platformunda ilana koyulan "hurda araç" görenleri şaşkına çevirdi. Perte çıkan 2017 model araç için 42 bin 500 TL istendi. Aracın sel hasarlı olduğu belirtilen ilan kısa sürede yayından kaldırıldı.
14.10.2021 Yaşam
Murat 124, otonom araç oldu
Murat 124, otonom araç oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın da ilgi gösterdiği ve Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na katılan Murat 124'ün elektrikli ve otonom bir araca dönüştürülmesinin hikayesini anlatan Karaelmas Takımı Kaptanı Berat Cansız "Mekanik ekip olarak üzerindeki bütün aksamları sökerek elektronik sistemleri bağladık. Bu sayede elektrikli araç formuna dönüştü. Diğer arkadaşlarımız da otonom algoritmalarını geliştirdi" dedi.
30.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Erzurum Emniyet Müdürlüğü hurda satıp, araç aldı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü hurda satıp, araç aldı Erzurum Emniyet Müdürlüğü, 75 bin kilogram hurda ve alüminyum satarak 15 adet araç, 10 adet kağıt imha makinesi ve 120 adet çeşitli ebatlarda kışlık araç lastiği aldı.
13.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan yangın bölgesinde duyurdu! İşte mağdurlara yapılacak yardımlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan yangın bölgesinde duyurdu! İşte mağdurlara yapılacak yardımlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan acil ihtiyaçlar için 50 milyon lira ödenek gönderildiğini ve 1 ay içerisinde yanan evlerin yeniden inşasına başlanacağını açıkladı.
31.07.2021 Siyaset
Yangın Yediemin otoparkına sıçradı! 28 hurda araç zarar gördü
Yangın Yediemin otoparkına sıçradı! 28 hurda araç zarar gördü Sakarya’nın Serdivan ilçesi Beşköprü Mahallesi’nde bulunan bir bisküvi fabrikasının arkasındaki boş arazide anız yangını çıktı. Alevler arazi yakınında bulunan Yediemin otoparkına sıçrayınca 28 hurda araç zarar gördü. .
8.02.2021 Gündem
Hurda teşviki ile ÖTV indirimi olacak mı? Sektörde Hurda Teşviki beklentisi!
Hurda teşviki ile ÖTV indirimi olacak mı? Sektörde Hurda Teşviki beklentisi! Ömrünü tamamlamış araçların ekonomiye kazandırılması amacıyla 2018 yılında Hurda Teşviki getirilmişti. ÖTV zammı sonrasında sektörde hurda teşviki sıkça konuluşan konular arasında. Coronavirüs salgını nedeniyle üretimdeki kapasite düşüşüne işaret eden sektör temsilcileri kalıcı hurda teşviki ile, eski araçların yenileneceğini ve bu sayede yeni araç piyasasının önünün açılacağı görüşünde. Peki, Hurda teşviki nedir? Hurda teşviki gelecek mi? Hurda teşviki daha önce nasıl uygulanmıştı? Hurda teşviki ile ÖTV indirimi gelir mi? İşte hurda teşviki ile ilgili merak edilenler...
7.09.2020 Ekonomi
Hurda Yasası 2020 uzatıldı mı? Hurda teşviki (Hurda araç yasası) 2020 yılında da devam edecek mi?
Hurda Yasası 2020 uzatıldı mı? Hurda teşviki (Hurda araç yasası) 2020 yılında da devam edecek mi? Eski teknoloji ile üretilmiş ekonomik ömrünü tamamlayan ve yakıt tasarrufu konusunda dezavantajlı hale dönüşen araçların ekonomiye kazandırılması amacıyla 2018 yılında başlatılan hurda araç teşviki 31 aralıkta sona ermişti. Hurda teşviki 2020 yılında da devam edecek mi? sorusu bu nedenle son günlerin en çok aranan sorulardan biri oldu. Sıfır km otomobil satın alacak ya da almayı düşünen vatandaşlar 8 ila 15 TL arasında indirim sağlayan hurda indiriminin bu yıl da devam etmesini bekliyor. Hurda Yasası 2020 uzatıldı mı? Hurda araç yasası çıkacak mı?
4.02.2020 Gündem
Hurda teşviki 2020 yılında da devam edecek mi?
Hurda teşviki 2020 yılında da devam edecek mi? Hurda teşviki 2020 yılında da devam edecek mi? sorusu 2020 yılına girilmesiyle araştırılmaya başlandı. Eski teknoloji ile üretilmiş, çevre kirliliği başta olmak üzere ekonomik ömrünü tamamlayan ve yakıt tasarrufu konusunda dezavantajlı hale dönüşen hurda araçların toplanması konusunda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi 31 Aralık 2019 yılında sona erdi. Vatandaşlar şimdi, Hurda teşviki 2020 yılında da devam edecek mi? sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar…
1.01.2020 Gündem
Hurda araçlarda ÖTV indirimi 31 Aralık’ta sona eriyor
Hurda araçlarda ÖTV indirimi 31 Aralık’ta sona eriyor Eski teknoloji ile üretilmiş, çevre kirliliği başta olmak üzere ekonomik ömrünü tamamlayan ve yakıt tasarrufu konusunda dezavantajlı hale dönüşen hurda araçların toplanması konusunda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi yıl sonunda sona eriyor.
25.12.2019 Ekonomi
Hurda araçta ÖTV indirimi yıl sonunda bitiyor
Hurda araçta ÖTV indirimi yıl sonunda bitiyor Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2012 yılında "Ömrünü Tamamlamış Araçlar Bertaraf Takip Sistemi"nin hizmete alınmasından bugüne kadar yaklaşık 350 bin araç hurdaya ayrılarak ekonomiye kazandırıldı. Ömrünü tamamlamış araçların ekonomiye kazandırılması amacıyla 2018 yılında başlatılan ÖTV indiriminden faydalanmak isteyenler için ise başvurular 31 Aralık'ta sona erecek.
10.09.2019 Ekonomi
Yangın yediemin deposuna sıçradı, hurda araçlar yandı
Yangın yediemin deposuna sıçradı, hurda araçlar yandı Denizli’de arazide başlayan anız yangını yediemin deposunu sıçradı. Yangında 5’i hurda 6 araç yandı.
30.07.2019 Gündem
Hurda araçta ÖTV indirimi artırıldı
Hurda araçta ÖTV indirimi artırıldı Cumhurbaşkanı Kararı ile 16 yaş ve üzerindeki motorlu taşıtların ihraç edilmesi veya hurdaya çıkarılmasına bağlı olarak, aynı cins yeni bir aracın ilk alımında uygulanacak ÖTV indiriminin üst sınırı 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarıldı.
15.06.2019 Ekonomi
Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Resmen yürürlüğe girdi
Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Resmen yürürlüğe girdi Yüz binlerce kişinin merakla beklediği Torba Yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Torba yasa kapsamında hurda araçlarda uygulanan ÖTV indirimi 10 bin liradan 15 bin liraya çıktı. Bununla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen panelvan, kamyonet tipindeki araçlara kesilen cezalar da iptal oldu.
12.06.2019 Ekonomi
Görenler şoke oldu! Yol hemen trafiğe kapatıldı
Görenler şoke oldu! Yol hemen trafiğe kapatıldı İzmir'in Bornova ilçesinde, hurda araç yüklü bir kamyon, Osman Kibar Alt Geçidi üzerindeki beton kirişlerden birine çaptı. Yıkılıp, düşen kiriş ve kamyondan savrulan hurda otomobiller nedeniyle, alt geçit bir süreliğine trafiğe kapatıldı.
11.05.2019 Yaşam
Acil müdahale şart 450 bine iniyoruz
Acil müdahale şart 450 bine iniyoruz ODD Başkanı Bilaloğlu, satışların bu yıl yüzde 38 düşüşle 600 bin adede gerileyeceğini 2019 yılı öngörülerinin 450 bin adet olduğunu belirterek, “Acil önlem gerekiyor” dedi
17.10.2018 Ekonomi
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, teknik eğitimde vites yükseltti
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, teknik eğitimde vites yükseltti Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara eğitim amaçlı otomobil, motor ve şanzıman bağışı yapan Toyota Otomotiv Sanayi’nin mesleki teknik eğitimin kalitesini artırmak amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetler büyüyerek devam ediyor
30.09.2018 Otomobil
Mahalleyi büyük korku sardı! Bu halde sürekli nöbet tutuyorlar...
Mahalleyi büyük korku sardı! Bu halde sürekli nöbet tutuyorlar... Sit alanı içinde kaldığı için yıkılamayan metruk binalarda arka arkaya çıkan yangınlar mahalleliyi büyük korku yaşatıyor. 15 gün arayla aynı mahallede çıkan 2 yangın sonrası mahalle sakinleri su dolu kovaları eksik etmiyor, hortumları hazır bekletiyor. Adeta yangın nöbeti tutan mahalle sakinleri metruk binaların yıkılmasını istiyor.
2.08.2018 Yaşam
Hurda araç teşviğinde ÖTV indirim uygulaması başladı
Hurda araç teşviğinde ÖTV indirim uygulaması başladı Kamuoyunda 'Hurda araç teşviki' olarak bilinen 16 ve daha büyük yaştaki bazı araçların ihraç edilmesi ya da hurdaya çıkartılmasına bağlı olarak yeni araç alımında 10 bin liraya kadar Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi uygulaması başladı.
22.06.2018 Ekonomi
10 bin TL'lik indirim için uyarı
10 bin TL'lik indirim için uyarı 16 yaş ve üstündeki yaklaşık 6 milyon aracın sahibine tanınacak olan 10 bin TL'lik hurda araç indirimi düzenlemesinin geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından araç sahiplerine uyarı geldi: Araçlar, mutlaka lisanslı tesislere teslim edilmeli.
16.06.2018 Ekonomi
Vatandaşlara 'hurda araç' uyarısı
Vatandaşlara 'hurda araç' uyarısı ÖTASAD Başkanı Dar, hurda araç teşviki uygulamasına ilişkin uyarıda bulunarak, "Araçlar, mutlaka lisanslı tesislere teslim edilmeli." dedi.
15.06.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hurda Araç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hurda araç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.